Συνδεθείτε μαζί μας

ΖΩΗ

Υιοθετήθηκε παράνομα πριν από 60 χρόνια, έζησε στην Αμερική και βρήκε τη μητέρα της στην ορεινή Ναυπακτία

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Λίντα-Κάρολ είναι ένα από τα χιλιάδες παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’50 και που, μέσα από ομιχλώδεις –και συχνά παράνομες- συνθήκες, δόθηκαν για υιοθεσία στην Αμερική. Μεγάλωσε με πολλή αγάπη και φροντίδα στο Χιούστον του Τέξας. Γνώριζε για την καταγωγή της όσα ήξεραν και οι θετοί της γονείς: ότι υιοθετήθηκε όταν ήταν 8 μηνών από το Βρεφοκομείο Αθηνών, ότι το όνομά της ήταν Ευτυχία (δεν ήξερε όμως καν πώς προφέρεται) και πως πιθανότατα η μητέρα της πέθανε στη γέννα της. Η αλήθεια όμως ήταν αρκετά διαφορετική: η βιολογική της μητέρα όχι μόνο ήταν εν ζωή, αλλά και δεν την ξέχασε ποτέ. Αυτή είναι η ιστορία του πώς η Λίντα–Κάρολ από το Τέξας βρήκε τις ρίζες, τη μητέρα, αλλά και την ευρύτερη οικογένειά της στην ορεινή Ναυπακτία.

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήξερα πως είμαι υιοθετημένη. Οι θετοί μου γονείς, άλλωστε, πάντα μου έλεγαν την αλήθεια για όλα –και είχαν δίκιο. Όταν ένα παιδί γνωρίζει πως ό,τι και αν συμβεί εσύ του λες πάντα την αλήθεια, τότε χτίζεις μαζί του μια σχέση που τίποτα δεν μπορεί να την κλονίσει. Δεν ένιωσα ποτέ ούτε περιθωριοποιημένη ούτε στιγματισμένη».

Η πρώτη φωτογραφία της Ευτυχίας, όταν ήταν 4 μηνών

Η πρώτη φωτογραφία της Ευτυχίας, όταν ήταν 4 μηνών

Το διαβατήριο της για να ταξιδέψει στην Αμερική

Το διαβατήριο της για να ταξιδέψει στην Αμερική

«Οι γονείς μου με υιοθέτησαν όταν ήμουν 8 μηνών, με τη βοήθεια ενός Έλληνα ιερέα και μιας οργάνωσης, της POGO (Parents of Greek Orphans). Ο ιερέας, μαζί με δύο δικηγόρους πίσω στην Ελλάδα, διοχέτευσαν στο Σαν Αντόνιο και στις γύρω περιοχές του Τέξας, γύρω στα 70 με 90 παιδιά. Οι γονείς μου δεν γνώριζαν πολλά για τη βιολογική μου οικογένεια και όσα ήξεραν ήταν πληροφορίες από τον Έλληνα δικηγόρο στην Αθήνα που χειρίστηκε την υιοθεσία μου. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτόν είχα γεννηθεί πρόωρη, ούτε 2 κιλά. Πιθανότατα η μητέρα μου πέθανε στη γέννα και εγώ στάλθηκα απευθείας από το νοσοκομείο στο ορφανοτροφείο –αυτή ήταν η εκδοχή του. Τα επίσημα χαρτιά που με συνόδευαν από το ορφανοτροφείο έγραφαν ότι το όνομά μου είναι Ευτυχία και ότι ήμουν βρέφος αγνώστων γονιών. Αργότερα έμαθα πως τίποτα από αυτά δεν ήταν αλήθεια…

Γνώριζα λοιπόν ότι είμαι Ελληνίδα, ότι το όνομά μου είναι Ευτυχία και ότι οι θετοί γονείς μου με υιοθέτησαν από το Βρεφοκομείο Αθηνών. Οι γονείς μου βέβαια, που δεν ήξεραν ελληνικά, δεν είχαν ιδέα πώς προφέρεται το όνομα Ευτυχία. Με ονόμασαν Linda Carol. Μόνο όταν ξεκίνησα να ψάχνω τη βιολογική μου οικογένεια έμαθα την προφορά, αλλά και το τι σημαίνει η λέξη «ευτυχία». Το αγαπώ το όνομά μου, και ιδιαίτερα την ετυμολογία του. Πλέον, όχι μόνο η ελληνική μου οικογένεια, αλλά και οι φίλοι μου και ο άντρας μου, με φωνάζουν Ευτυχία –δεν μπορώ να θυμηθώ από πότε ο σύζυγός μου έχει να με αποκαλέσει Linda Carol!».

To 1961, σε ηλικία 3 ετών, η Λίντα – Κάρ...

To 1961, σε ηλικία 3 ετών, η Λίντα – Κάρολ πήρε και επίσημα την αμερικανική υπηκόοτητα

«Οι θετοί μου γονείς ήταν υπέροχοι, ευγενικοί και στοργικοί Χριστιανοί. Πραγματικά, μου χάρισαν μια υπέροχη παιδική ηλικία και μια υπέροχη ζωή. Ως μοναχοπαίδι ένιωθα πολύ κοντά τους, περισσότερο ενδεχομένως από όσο μπορεί να νιώθουν άλλα παιδιά με τους βιολογικούς τους γονείς. Μεγαλώνοντας, δεν μπορώ να πω ότι ένιωθα ιδιαίτερους δεσμούς με την Ελλάδα, αν και πάντα μου άρεσε να πηγαίνω σε ελληνικά φεστιβάλ και ιδιαίτερα το ελληνικό φαγητό. Αλλά επειδή ήμουν πραγματικά ευτυχισμένη δεν ένιωθα πως λείπει κάτι από τη ζωή μου. Μεγαλώνοντας, γνώρισα και παντρεύτηκα τον άντρα μου, τον Μπομπ, και αποκτήσαμε και δυο παιδιά, την Χέδερ και τον Τζάστιν. Οι γονείς μου τα λάτρεψαν τα εγγόνια τους και δεν χρειάστηκε να τα αφήσω ούτε για μια στιγμή στον παιδικό σταθμό ή σε babysitter –ήταν πάντα εκεί να τα προσέχουν. Δυστυχώς και οι δύο οι γονείς μου τα τελευταία τους χρόνια έπασχαν από άνοια… Ο πατέρας μου πέθανε το 2015 και η μητέρα μου το 2017. Μετά από την απώλεια της μητέρας μου ένιωσα σαν να είμαι και πάλι ορφανή. Οι μόνοι συγγενείς αίματος που είχα και γνώριζα ήταν τα παιδιά μου. Τότε λοιπόν αποφάσισα να ψάξω, μήπως και βρω την βιολογική μου οικογένεια. Αναρωτιόμουν αν υπήρχε κάποιος στη μακρινή Ελλάδα που να μοιάζει με μένα, να συμπεριφέρεται όπως εγώ, να έχει το ίδιο ταλέντο με μένα στη μουσική… Κυρίως όμως αναρωτιόμουν: υπάρχει άραγε μια οικογένεια στην οποία ανήκω και εγώ;».

Η Λίντα – Κάρολ σε ηλικία 5 ετών με τους...

Η Λίντα – Κάρολ σε ηλικία 5 ετών με τους γονείς της, Τζέιμς και Ρουθ Φόρρεστ

«Ήμουν πολύ τυχερή στην αναζήτησή μου. Το πώς εξελίχθηκαν όλα τόσο γρήγορα ήταν σαν θαύμα –οι περισσότερες αντίστοιχες έρευνες διαρκούν χρόνια, μπορεί και ολόκληρες δεκαετίες. Εγώ βρήκα την βιολογική μου οικογένεια μέσα σε 3 μήνες! Στην αρχή βέβαια δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για το πώς έπρεπε να ξεκινήσω την αναζήτησή μου. Επιπλέον, σκεφτείτε πόσο δύσκολο ήταν να ψάχνω από την Αμερική, χωρίς καν να μιλάω ελληνικά. Μίλησα με 2–3 φίλους που είχα από το Σαν Αντόνιο, επίσης Έλληνες υιοθετημένους, αλλά κανείς τους δεν ήξερε να με καθοδηγήσει. Οπότε έκατσα στον υπολογιστή μου και πληκτρολόγησα στην μπάρα αναζήτησης τις εξής λέξεις: «Greek adoptions in the 1950s (ελληνικές υιοθεσίες τη δεκαετία του 1950)». Στα αποτελέσματα εμφανίστηκε ένα άρθρο των New York Times με τον τίτλο: Ιστορίες χαμένων μωρών και κλεμμένων ταυτοτήτων: Ένα ελληνικό σκάνδαλο αντηχεί στη Νέα Υόρκη («Tales of Stolen Babies and Lost Identities: A Greek Scandal Echoes in New York»). Αυτό το άρθρο το εμφάνιζε σε δύο σάιτ. Στο δεύτερο σάιτ, στα σχόλια, υπήρχε και ένα σχόλιο από τον γιο του ιερέα που είχε μεσολαβήσει στην δική μου υιοθεσία! Επικοινώνησα μαζί του αλλά δεν είχε να μου δώσει περισσότερες πληροφορίες από αυτές που ήδη είχα. Γνώριζε όμως μια καθηγήτρια την Gonda Van Steen -νεοελληνικής και βυζαντινής ιστορίας, γλώσσας και λογοτεχνίας-, η οποία ερευνούσε αυτές τις υιοθεσίες και με παρότρυνε να επικοινωνήσω μαζί της. Η νονά μου με πήρε από την αγκαλιά της μητέρας μου και με πήγε στην αστυνομία χωρίς να της πει τίποτα

Πράγματι, επικοινώνησα μαζί της και με βοήθησε ώστε να πάρω τον φάκελό μου από το Βρεφοκομείο Αθηνών. Εκείνη την περίοδο ήταν και η ίδια στην Ελλάδα για την έρευνά της και μου μετέφρασε μια δισέλιδη επιστολή του Ορφανοτροφείου, καθώς και 9 σελίδες εγγράφων που συνόδευαν την επιστολή. Τότε ήταν που μάθαμε πως όσα είχε πει ο δικηγόρος στους θετούς μου γονείς ήταν ψέματα. Είχα μπει στο ορφανοτροφείο ως Ευτυχία Νούλα, εξώγαμη κόρη της Χαρίκλειας Νούλα από τη Στράνωμα (χωριό της Ναυπάκτου). Με είχε παραδώσει στην ελληνική Αστυνομία η νονά μου, η οποία ισχυρίστηκε πως η μητέρα μου με άφησε στο κατώφλι της και πως φοβάται ότι, αν με πάει πίσω σε αυτήν, θα μ’ εγκαταλείψει ξανά. Αυτό βέβαια δεν ίσχυε. Όπως έμαθα αργότερα, η νονά μου έπεισε τη μητέρα μου να πάει στην Αθήνα, με το πρόσχημα πως θα της βρει δουλειά, ενώ στην πραγματικότητα την είχε δωροδοκήσει ο προπάππους μου, για να με ξεφορτωθεί. Η νονά μου λοιπόν με πήρε από την αγκαλιά της μητέρας μου και με πήγε στην αστυνομία χωρίς να της πει τίποτα. Στη συνέχεια, επέστρεψε στο χωριό και δεν είπε ποτέ τίποτα σε κανέναν για το τι ακριβώς έκανε, ενώ η μητέρα μου αγνοώντας το τι έχει συμβεί έμεινε για εννέα μήνες άστεγη στην Αθήνα.

Αφού λοιπόν μεταφράσαμε τα χαρτιά, η Gonda Van Steen επικοινώνησε με τον πρόεδρο του χωριού Στρανώνα, τον Κωνσταντίνο Νούλα, ο οποίος, όπως αποδείχτηκε, είναι ξάδερφος μου! Όταν του εξήγησε για ποιον λόγο τον έχει καλέσει, ο Κωνσταντίνος αναφώνησε: «Θεέ μου, πρέπει να είναι η χαμένη κόρη της Χαρίκλειας, η Ευτυχία!» Ήξερε το όνομά μου και ήταν πλέον φανερό πως η μητέρα μου δεν με είχε ξεχάσει. Επίσης ο Κώστας ρώτησε την Gonda: «Μα γιατί δεν πήρε τηλέφωνο η ίδια η Ευτυχία;» Τότε η Gonda του απάντησε ότι η Ευτυχία δεν μιλάει ελληνικά και ο Κώστας εξεπλάγην: «Τι εννοείς δεν μιλάει ελληνικά; Δεν είναι στην Ελλάδα;» Δεν τους είχε περάσει ποτέ από το μυαλό πως δεν ήμουν εδώ και τους έκανε φοβερή εντύπωση όταν έμαθαν πως με είχαν υιοθετήσει Αμερικανοί.

Δεν είχα την προσδοκία ότι θα βρω τη βιολογική μου μητέρα, καθώς ο δικηγόρος που είχε διευθετήσει την υιοθεσία μου είχε πει στους θετούς μου γονείς πως πέθανε στην γέννα. Είχα, όμως, την ελπίδα ότι θα βρω κάποια μέλη της οικογένειάς μου –ίσως αδέρφια, θείους και ξαδέρφια. Ακόμα, όμως, και όταν έμαθα το όνομα της μητέρας μου, δεν ήξερα αν την έχω προλάβει ζωντανή ή ήταν πλέον αργά… Επίσης, δεν ήξερα αν ήθελε να με συναντήσει. Περίμενα με μεγάλη αγωνία καθετί νεότερο από την Ελλάδα. Και όταν φυσικά ήρθαν τα νέα ήταν πολύ καλύτερα από όσο μπορούσα ποτέ να φανταστώ».

ΠΗΓΗ

Διαφήμιση
Σχόλια

ΖΩΗ

Λευκή δαντέλα σε μπλε φόντο απλώθηκε στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

«Θέλω η τέχνη μου να δημιουργεί θετικά συναισθήματα στους ανθρώπους», μας λέει η NeSpoon, η οποία ταξίδεψε από την Πολωνία για να δημιουργήσει την τρίτη τοιχογραφία του 6ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας | ArtWalk 6.

Το μοτίβο της δαντέλας, το οποίο αποτελεί το βασικό στοιχείο των έργων της, επιλέγεται κάθε φορά από τη NeSpoon μέσα από μία κοινωνική και επικοινωνιακή διαδικασία. Κατόπιν έρευνας που κάνει σε γυναίκες της περιοχής, οι οποίες γνωρίζουν την παραδοσιακή τέχνη της δαντέλας, ζητά ιστορίες, συγκίνηση, ερεθίσματα και έμπνευση. Το ίδιο συνέβη και στην δική μας τοιχογραφία. Το αποτέλεσμα έκανε σίγουρα πολύ περήφανη μία γυναίκα της γειτονιάς.

Ρωτώντας την NeSpoon γιατί δαντέλες; Μας απάντησε ότι στις δαντέλες βρίσκει ένα αισθητικό κώδικα, ο οποίος είναι βαθιά ενσωματωμένος σε κάθε πολιτισμό, από την Ανατολή μέχρι τη Δύση. Σε κάθε δαντέλα βρίσκει την συμμετρία, κάποιου είδους τάξη, αρμονία ή και μνήμες του παρελθόντος, αρχές που αναζητούμε όλοι στη ζωή μας.

Η επαφή με τον κόσμο, οι αντιδράσεις τους, τα μηνύματα και η ενέργεια που δέχεται, όταν ζωγραφίζει στον δημόσιο χώρο, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην δημιουργική διαδικασία της. Στην Πάτρα, ενθουσιάστηκε με την φιλοξενία, την αμεσότητα, την ζεστασιά και την εξωστρέφεια της πόλης. Δήλωσε βαθιά συγκινημένη από την συνέπεια, την συμμετοχή και τον επαγγελματισμό της ομάδας της Art in Porgress που διοργανώνει το Φεστιβάλ σε εθελοντική βάση, ενώ υπόσχεται ότι θα ξαναεπιστρέψει στην Πάτρα με την πρώτη ευκαιρία.

Λευκή δαντέλα σε μπλε φόντο λοιπόν (γνωστό και ως σεμεδάκι), η 43η συνολικά τοιχογραφία του ArtWalk, την οποία μπορείτε να θαυμάσετε από κοντά στην οδό Κιθαιρώνος 65.

Περισσότερες πληροφορίες για την NeSpoon, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σας προσκαλούμε να θαυμάσετε την 3η τοιχογραφία του ArtWalk 6 από κοντά!

Τo ArtWalk 6 τελεί υπό την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και των μεγάλων χορηγών Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ) και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ.

Λευκή δαντέλα σε μπλε φόντο απλώθηκε στην Πάτρα (φωτο)

Συνέχισε να διαβάζεις

ΖΩΗ

Μέμα Σταθοπούλου: Η τραγική κατάληξη της Πατρινής «Μπριζίτ Μπαρντό» που άλλαξε ζωή στα 34 της

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Λίγες είναι οι ηθοποιοί του παλιού ελληνικού κινηματογράφου που ανταποκρίνονταν στον όρο «καλλονές».

Αναμφίβολα μία από αυτές ήταν η εντυπωσιακή Μέμα Σταθοπούλου, η καριέρα της οποίας μπορεί να διήρκεσε μόνο οχτώ χρόνια, θα αρκούσε όμως και μία ταινία για να μείνει χαραγμένη η φυσιογνωμία της στη μνήμη του θεατή.

Η γυναίκα με τα χαρακτηριστικά αμυγδαλωτά μάτια, το έντονο βλέμμα και τη διάχυτη γοητεία είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες ξανθιές του θεάτρου και του κινηματογράφου. Η Γκιζέλα Ντάλι μπορεί να επονομάστηκε η Ελληνίδα «Μπριζίτ Μπαρντό», ωστόσο αν κάποια έφερνε περισσότερο στη Γαλλίδα σούπερ σταρ, αυτή ήταν, λόγω χαρακτηριστικών, η Πατρινή ηθοποιός, που δυστυχώς έφυγε νωρίς από τη ζωή, στα 57 χρόνια της.


Η Μέμα Σταθοπούλου, η οποία βαφτίστηκε Δήμητρα, διακρίθηκε τόσο σε ρόλους ενζενί, όσο και σε τέτοιους μοιραίας γυναίκας, ενσαρκώνοντας κυριολεκτικά το πρότυπο της ερωτικής φαντασίωσης χιλιάδων ανδρών. Πρωταγωνίστησε ή εμφανίστηκε, κατά δική της δήλωση, σε 39 ταινίες. Κάποιες από τις πιο γνωστές είναι «η Παραστρατημένη», «Το κορίτσι της οργής», «Ένας μάγκας στα σαλόνια», «Ένας άφραγκος Ωνάσης» και «Οι σφαίρες δε γυρίζουν πίσω». Οι δύο πρώτες ήταν μεταξύ των πολλών που έπαιξε στο πλάι του Θάνου Λειβαδίτη, με τον οποίο ήταν ζευγάρι επί σειρά ετών και στη ζωή.


Πέραν της εμφάνισης της, η Σταθόπουλου ήταν κατά γενική ομολογία και από τις πιο καλλίγραμμες ηθοποιούς, κάτι που χρωστούσε στη μακρόχρονη ενασχόληση της με το στίβο. Ήταν αθλήτρια της Παναχαϊκής, με σημαντικές διακρίσεις στο άλμα εις ύψος και ο λόγος που άφησε την Πάτρα για την Αθήνα αφότου τελείωσε το σχολείο, ήταν να δώσει εξετάσεις στη γυμναστική Ακαδημία. Όταν όμως έφτασε στην Αθήνα, αποφάσισε να γραφτεί στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, αλλάζοντας το πλάνο της καριέρας της. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στη Σχολή του Πέλου Κατσέλη.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές σε ηλικία 22 ετών (1963) και μόλις ένα χρόνο αργότερα έκανε το ντεμπούτο της στο θέατρο, στο πλευρό του μεγάλου Δημήτρη Χορν και στην παράσταση «Δικέφαλος Αετός». Όπως έχει δηλώσει, ο πρώτος επαγγελματικός ρόλος της καριέρας της, δίπλα σε ένα μύθο του θεάτρου, ήταν και η πιο ξεχωριστή στιγμή της καριέρας της.

Την ίδια χρονιά ξεκίνησε να παίζει και στον κινηματογράφο, ενώ όταν έγινε γνωστή έκανε και αρκετές φωτογραφίσεις για τα περιοδικά της εποχής (Ρομάντζο, Φαντάζιο, Βεντέτα). Το «Ένας Μάγκας στα σαλόνια» του 1969 ήταν από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της. Υποδύθηκε ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, κόρη εφοπλιστή, την οποία σώζει από βέβαιο θάνατο ένας ψαράς, ρόλο που είχε ενσαρκώσει ο Γιάννης Βόγλης.


Με τον Θάνο Λειβαδίτη δεν προχώρησαν σε γάμο. Η Σταθοπούλου πέρασε τα σκαλιά της εκκλησίας το 1975 με τον βιομήχανο Δημήτρη Μαρούση. Ήταν μόλις 34 ετών, αλλά πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από τον καλλιτεχνικό χώρο, προκειμένου να αφοσιωθεί στο ρόλο της μητέρας. Απέκτησε δύο παιδιά, ενώ μετά το χωρισμό της τη δεκαετία του ’80, επέστρεψε στην Πάτρα και ασχολήθηκε με το εμπόριο, ανοίγοντας μπουτίκ γυναικείων ενδυμάτων.

Το 1997 ξεκίνησαν τα προβλήματα υγείας. Η μάχη με τον καρκίνο διήρκεσε δύο χρόνια και αποδείχτηκε άνιση στις 17 Οκτωβρίου του 1999. Όταν η Μέμα «βιάστηκε» να κλείσει για τελευταία φορά τα μάτια της, όπως είχε βιαστεί να εγκαταλείψει το χώρο του θεάματος.

6 χρόνια μετά τον θάνατο της,  χάθηκε σε τροχαίο δυστύχημα με μηχανή και η κόρη της, σε ηλικία μόλις 24 ετών.

menshouse.gr

Συνέχισε να διαβάζεις

ΖΩΗ

ΦΩΤΟ Ρετρό – Ο Φάρος της Αγίου Νικολάου λίγους μήνες προτού κατεδαφιστεί!

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Η φωτογραφία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ντοκουμέντο. Είμαστε στους τελευταίους μήνες της ζωής του Φάρου που υπήρχε στον μώλο της Αγίου Νικολάου.

Το πιθανότερο κρίνοντας από τα τραπεζάκια έξω και το σκηνικό της όλης εικόνας είναι να βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 1971. Σε πρώτο πλάνο είναι η πλατεία Τριών Συμμάχων, όπως εύκολα μπορεί να αναγνωρίσει κανείς.

Καμία σχέση βέβαια η πλατεία με την σημερινή της εικόνα. Το σιντριβάνι που διακρίνεται στην φωτογραφία της δίνει μια άλλη όψη.

Στο βάθος φαίνεται ο Φάρος της Αγίου Νικολάου, σήμα αναφοράς για την Πάτρα, στο τέρμα της προβλήτας. Το 1972 η τότε δικτατορία των στρατιωτικών αποφασίζει να τον κατεδαφίσει.

Από τότε κανείς δεν σκέφτηκε από τους δημάρχους, τους τοπικούς βουλευτές, τους κυβερνώντες να δημιουργήσουν ένα νέο φάρο στο σημείο που να αποτελέσει ένα νέο τοπόσημο της Πάτρας και ένα σημείο αναφοράς.

Θα πείτε ότι υπάρχει ήδη ένας Φάρος στην άλλη μεριά της παραλιακής ζώνης της Πάτρας, κάτω από τον ναό του Αγίου Ανδρέα. Όμως ο Φάρος στον μώλο θα ήταν ένα άλλο πράγμα και θα αναδείκνυε μία άλλη διάσταση στον χώρο.

Πάντως, αν συγκρίνουμε την εικόνα της πλατείας, με την σύγχρονη της εικόνα, προτιμάμε ασυζητητί την πρώτη. Και όχι μόνο για το συγκεκριμένο μέρος της Πάτρας.

Ήταν μια πιο όμορφη πόλη τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, πως να το κάνουμε…

(Η φωτογραφία είναι από το αρχείο του Γιάννη Μυλωνά).

Ρετρό - Ο Φάρος της Αγίου Νικολάου λίγους μήνες προτού κατεδαφιστεί!

Συνέχισε να διαβάζεις

ΖΩΗ

ΠΑΤΡΑ: Αναστατώθηκαν τα Ζαρουχλέϊκα! Η σύζυγος… έπιασε τον γιατρό στα πράσα

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Της κακομοίρας έγινε προχθες το απόγευμα σε ιατρείο στην περιοχή των Ζαρουχλεϊκων. Φαίνεται πως ο γνωστός γιατρός της Πάτρας είχε ερωτική σχέση και με την γραμματέα του, όμως λογάριαζε… χωρίς την σύζυγό του. Η οποία κάτι είχε υποψιαστεί και έκανε ξαφνικό “ντου” στο ιατρείο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έπιασε το ζευγάρι στα πράσα και την άκουσαν… όλα τα Ζαρουχλέϊκα! Μάταια ο γιατρός προσπαθούσε να δικαιολογηθεί. Σήμερα το πρωί η γειτονιά συζητούσε… το περιστατικό αφού όπως έλεγαν… μόνο η αστυνομία έλειπε! Κανείς φυσικά δεν γνωρίζει την εξέλιξη και αν ο γιατρός με την σύζυγό του τα βρήκαν ή… οδεύουν προς διαζύγιο.

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ώρες πριν

Πού εντοπίστηκαν τα 248 νέα κρούσματα- Μόλις 6 στη Δυτική Ελλάδα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ: ΙΧ μέσα σε οπωροπωλείο! – “Εφυγε” το αμάξι στην Πατρών Κλάους

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες πριν

ΚΑΛΟΓΡΙΑ: Ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας κοντά στην Παραλία! – Ζητήθηκαν και ενισχύσεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ: ΙΧ καρφώθηκε στις μπάρες της Περιμετρικής κοντά στον Γλαύκο – ΦΩΤΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες πριν

Πάτρα: Ποτάμι στο Δασύλλιο – Έσπασε αγωγός νερού

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες πριν

Πάτρα: “Βουλιάζει” η Ζαϊμη – Έκλεισε το τμήμα από Ρήγα Φεραίου μέχρι Αγ. Ανδρέου

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Επεισόδιο στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ13 ώρες πριν

Η έξοδος των… μυρίων του τριημέρου προς την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες πριν

ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ: Δεν φταίει το εμβόλιο για τον θάνατο της 56χρονης! Τι έδειξε η νεκροψία

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ14 ώρες πριν

Έρχεται… κύμα ζέστης – Έως και 40 βαθμούς η θερμοκρασία

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Πάτρα: Έτσι θα γίνει η επικίνδυνη παραλιακή Ρίου- Αγίου Βασιλείου

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Αφγανοί ξυλοκόπησαν 3 Πατρινούς στο Νότιο Πάρκο – Οι δύο στο Νοσοκομείο

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Καλάβρυτα: Πέθανε 56χρονη στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό της

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

‘Eτσι κατέρρευσε λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό της η 56χρονη – Θα πήγαινε στο γιο της στο εξωτερικό

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Πάτρα: Νεαρή με μυοκαρδίτιδα μετά από mRNA εμβόλιο

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Διέρρηξαν αυτοκίνητο στην Πλαζ! Αρπαξαν 700 ευρώ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Αγανάκτηση και απόγνωση από τους συνταξιούχους για την κατάργηση των τραπεζικών βιβλιαρίων

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Το λιμάνι εκπέμπει SOS – Περιστατικά πρωτόγνωρης βίας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Ξεκινούν από το Σάββατο τα «προνόμια» για όσους έχουν εμβολιαστεί

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ: Δείτε ποιοι μετακινούνται! Νέος προϊστάμενος στην Εισαγγελία Εφετών

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Πάτρα: Mπλόκο σε πάνω από 60 κιλά χασίς, στο λιμάνι- Ήταν μέσα σε δίχτυα- Τα μύρισαν ο Άικ και ο Άρης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Γλυκά Νερά: Η Καρολάιν ήθελε να φύγει το μοιραίο βράδυ από τη μεζονέτα – Θέμα ωρών το ένταλμα σύλληψης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Δείτε το σπίτι στο οποίο βρήκαν τα καλάζνικοφ! – Τα ελέγχουν για φόνους – ΒΙΝΤΕΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ1 εβδομάδα πριν

Το Parken Stadium τραγουδούσε για τον Έρικσεν σε μία συγκινητική στιγμή

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από ορμητικά νερά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ1 εβδομάδα πριν

Διακοπές στα μαγευτικά Ψαρά – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διέπραττε διαδικτυακές απάτες- Είχε δράση και στην Πάτρα – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΣΜΟΣ2 εβδομάδες πριν

Υποδέχθηκε με… χαστούκι τον Μακρόν! – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Βίντεο-σοκ από την εν ψυχρώ εκτέλεση του 32χρονου στα Σεπόλια – Σοκαριστικές εικόνες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ2 εβδομάδες πριν

Κένιν – Σάκκαρη 0-2: Έγραψε ιστορία, η ασταμάτητη Μαρία προκρίθηκε στις “8” του Roland Garros

Facebook Patratora

Διαφήμιση
Διαφήμιση