Συνδεθείτε μαζί μας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα ύπουλα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Έχετε οίδημα προσώπου ή σώματος; Ελαφρά αύξηση του σωματικού βάρους χωρίς αλλαγή της ποσότητας του φαγητού; Πνευματική κόπωση και μια ανεξήγητη κούραση; Μήπως έχετε δυσανεξία στο ψύχος; Αν ναι, ενδέχεται να πάσχετε από υποθυρεοειδισμό, o οποίος συχνά αναπτύσσεται με ήπιο τρόπο και σταδιακά.

Όπως εξηγεί η ενδοκρινολόγος Παρή Ράπτη, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Μιλάνου, ο υποθυρεοειδισμός είναι μία από τις λειτουργικές δυσλειτουργίες του θυρεοειδούς αδένα και τα συμπτώματά του μπορεί να είναι αρκετά ήπια και άτυπα κατά την έναρξή τους. «Οι πρώτες εκδηλώσεις της νόσου μπορεί να είναι η καταβολή των δυνάμεων και εύκολη κόπωση, η οποία αρχικά δεν είναι έντονη», λέει. «Ο ασθενής μπορεί επίσης να παρουσιάζει σημαντική δυσανεξία στο κρύο, μέτρια αύξηση του σωματικού βάρους χωρίς αντίστοιχη αύξηση της κατανάλωσης τροφής και οίδημα προσώπου και σώματος».

Και συνεχίζει: «Τα πιο συχνά συμπτώματα και σημεία του πρωτοπαθούς υποθυρεοειδισμού, επειδή μπορεί να εμφανιστούν εντελώς αθόρυβα και ήπια (άτυπα) μπορεί να μας παραπέμπουν σε άλλα νοσήματα και όχι στη θυρεοειδική δυσλειτουργία. Έτσι, η διαφορική διάγνωση μπορεί να αποτελέσει πρωταρχικό μέλημα και προκειμένου να αποκλειστούν άλλα νοσήματα μπορεί να είναι απαραίτητη.

Αρχικό σύμπτωμα μπορεί να αποτελέσει η αλλαγή έκφρασης του προσώπου: γίνεται «σκυθρωπό», με μειωμένη μιμική, με ελαφρύ διάχυτο οίδημα, χαρακτηριστικό χρώμα και ελαφρύ οίδημα βλεφάρων γύρω από τις κόγχες που μπορεί να συνοδεύεται από πτώση των βλεφάρων.

Ο ασθενής μπορεί επίσης να παρουσιάζει τριχόπτωση, η οποία μπορεί να αφορά όλο το σώμα, ακόμα και τις άκρες των φρυδιών. Επιπλέον, το δέρμα εμφανίζεται τραχύ, ξηρό, οιδηματώδες, με ελαφρά απολέπιση, κατά την Δρ. Ράπτη.

Ελαφρά αύξηση του σωματικού βάρους είναι ένα άλλο σύμπτωμα, ενώ χαρακτηριστική είναι η δυσανεξία στο ψύχος αλλά και η λέξη «βραδύς» ως συνθετικό πολλών λειτουργιών: βραδυφωνία, βραδυκαρδία, βραδύνοια, βραδυψυχισμός (βραδύς ο λόγος, βραδύς ο σφυγμός κ.λπ.). Σε ψυχολογικό επίπεδο, εξάλλου, παρατηρείται κατάθλιψη και σύγχυση, έλλειψη συγκέντρωσης και αποπροσανατολισμός που στα ηλικιωμένα άτομα μπορεί να φθάσει έως την άνοια.

«Μπορεί να παρατηρηθεί αλλαγή του θυμικού με όλες τις πιθανές αποχρώσεις. Αλλαγή του χρώματος του δέρματος με εμφανή απόχρωση, λόγω κοροτιναιμίας, κυρίως στις παλάμες και τα πέλματα, αλλαγές στη γλώσσα (παχιά)», λέει η Δρ. Ράπτη.

Άλλα χαρακτηριστικά συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν είναι η έντονη δυσκοιλιότητα, το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα και το οίδημα στον αστράγαλο.

Τα αντανακλαστικά εμφανίζονται με έντονη σύσπαση και βραδύτητα στο χρόνο χαλάρωσης, ενώ εμφανίζονται επίσης διαταραχή της εμμήνου ρύσεως (κυρίως μηνορραγίες), υποθερμία και αναιμία εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας απώλειας αίματος κατά τον έμμηνο κύκλο.

Λόγω της μηνορραγίας μπορεί αν εμφανισθεί υπόχρωμη αναιμία καθώς και άλλου τύπου αναιμία, όπως, σε σπάνιες περιπτώσεις, παρατηρείται μακροκυτταρική αναιμία, λόγω ελάττωσης της απορρόφησης της βιταμίνης Β12.

Τι είναι ο υποθυρεοειδισμός

Ο θυρεοειδής είναι ένας αδένας ο οποίος βρίσκεται στη βάση του λαιμού. Έχει σχήμα πεταλούδας, με τους δύο λοβούς να αποτελούν τα «φτερά» και να ενώνονται με τον ισθμό του θυρεοειδούς. Ο θυρεοειδής παράγει δραστικές ορμόνες, δύο εκ των οποίων είναι η θυροξίνη (Τ4) και η τριωδιοθυρονίνη (Τ3).

Η Τ3 και η Τ4 έχουν πολλαπλές και σημαντικές δράσεις στον οργανισμό. Οι ποσότητές τους που απαιτούνται για την καλή λειτουργία του οργανισμού ελέγχονται από τον εγκέφαλο με τη βοήθεια της θυρεοτρόπου ορμόνης (TSH), που παράγεται από την υπόφυση, έναν μικρό αδένα που βρίσκεται στη βάση του εγκεφάλου. Μόλις μειωθούν τα επίπεδα των ορμονών Τ3, Τ4 στο αίμα, ο θυρεοειδής δέχεται την εντολή να αυξήσει την παραγωγή τους μέσω της TSH και το αντίστροφο.

Η δυσλειτουργία του θυρεοειδή διαταράσσει αυτή την υπέροχη ισορροπία και ο οργανισμός εκδηλώνει ποικίλα συμπτώματα.

«Για να αντιμετωπισθούν τα συμπτώματα, μια λύση υπάρχει: η αποκατάσταση της ορμονικής ισορροπίας», λέει η Δρ. Ράπτη. «Για να συμβεί αυτό, πρέπει πρώτα να τεθεί η διάγνωση του υποθυρεοειδισμού. Αυτή επιτυγχάνεται κατ’ αρχάς με μέτρηση στο αίμα των επιπέδων των ορμονών Τ3, Τ4 και TSH. Η χαμηλή T4 ή T3 και η υψηλή TSH είναι χαρακτηριστικό εύρημα σε περίπτωση πρωτοπαθούς υποθυρεοειδισμού που είναι και ο συχνότερος.  Η TSH είναι συνήθως ο πρώτος δείκτης διάγνωσης υποθυρεοειδισμού που ανευρίσκεται εκτός φυσιολογικών ορίων, στους περισσότερους ασθενείς που γίνονται υποθυρεοειδικοί».

Επίσης απαραίτητος είναι ο υπέρηχος με αιμάτωση Doppler για ολοκληρωμένη διάγνωση και άλλες εργαστηριακές εξετάσεις και πριν από όλα κλινικός έλεγχος.

Όταν οι ασθενείς εμφανίζονται ως υποθυρεοειδικοί, ζητούνται εξετάσεις για αντισώματα θυρεοειδούς, καθώς και υπερηχογράφημα θυρεοειδούς με αιμάτωση ώστε να διερευνηθεί και η αιτία του υποθυρεοειδισμού. Όταν τεθεί η διάγνωση, χορηγείται θεραπεία, που συνήθως είναι ορμονική με συνθετική θυροξίνη, κατά την Δρ. Ράπτη.

Οι αιτίες

Πού οφείλεται, όμως, ο υποθυρεοειδισμός; «Ο θυρεοειδής μπορεί να παρουσιάζει μειωμένη λειτουργία εξαιτίας χρόνιων φλεγμονωδών διαταραχών, όπως η χρόνια αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα (ή θυρεοειδίτιδα Hashimoto), η οποία αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες του», απαντά η ειδικός.

Όταν ο ασθενής έχει θυρεοειδίτιδα Hashimoto στο αίμα του ανευρίσκονται συχνά υψηλά επίπεδα θυρεοειδικών αντισωμάτων. Η θυρεοειδίτιδα Hashimoto είναι συχνή αιτία υποθυρεοειδισμού σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας και σε νεαρούς ενήλικες. 

Στο παρελθόν, πολλές περιπτώσεις υποθυρεοειδισμού προέκυπταν από προηγούμενη θυρεοειδεκτομή (χειρουργική αφαίρεση του θυρεοειδούς), επειδή η εγχείρηση ήταν η πιο συχνή μέθοδος αντιμετώπισης των προβλημάτων του αδένα. Σήμερα, όμως, παρατηρούνται περισσότερες περιπτώσεις οφειλόμενες σε προηγούμενες θεραπείες με ραδιενεργό ιώδιο, παρά σε χειρουργεία. Πολλά περιστατικά, εξάλλου, οφείλονται σε οικογενειακό ιστορικό ή κληρονομικότητα, καθώς πάνω από το 50% των υποθυρεοειδικών ασθενών έχουν συγγενείς με ιστορικό θυρεοειδικών παθήσεων ή βρογχοκήλης. 

Επιπλέον, «οι νέες τεχνολογίας διαγνωστικές εξετάσεις εντοπίζουν περιπτώσεις λανθάνοντος υποθυρεοειδισμού, οι οποίες δεν ανευρίσκονταν στις εξετάσεις παλαιάς τεχνολογίας καθώς δεν είχαν τη δυνατότητα να εντοπίσουν μικρού βαθμού υπολειτουργία», προσθέτει η Δρ. Ράπτη.

Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις συγγενούς (εκ γενετής) υποθυρεοειδισμού. Υπολογίζεται ότι περίπου 1 στα 4.500 παιδιά γεννιούνται με υπολειτουργία του θυρεοειδούς.  Εάν η νόσος δεν εντοπιστεί αμέσως μετά τη γέννηση, ώστε να αρχίσει αμέσως η θεραπεία, τα παιδιά αυτά παρουσιάζουν νοητική υστέρηση. Γι’ αυτό τον λόγο στις περισσότερες προηγμένες χώρες γίνεται σε όλα τα νεογέννητα έλεγχος για υποθυρεοειδισμό.

Στις αρχές του περασμένου αιώνα συχνή αιτία υποθυρεοειδισμού ήταν η έλλειψη ιωδίου στο υπέδαφος και κατά συνέχεια στο νερό. Σήμερα, όμως, δεν παρατηρείται πλέον στις περισσότερες χώρες της Δύσης, λόγω του εμπλουτισμού του αλατιού με ιώδιο και λόγω της χρήσης του ιωδίου ως συντηρητικού σε πολλά τρόφιμα. 

«Ορισμένα φάρμακα όπως το λίθιο, η αμιοδαρόνη, τα φύκια ή αντιθυρεοειδικά χάπια επίσης μπορεί να προκαλέσουν υποθυρεοειδισμό. Τέλος, ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε ακτινοβολία για τη νόσο Hodgkin’s ή για καρκίνο στη γλώσσα, συχνά εμφανίζουν υποθυρεοειδισμό μερικούς μήνες ή μερικά χρόνια μετά τη θεραπεία», λέει η Δρ. Ράπτη. «Τέλος, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ιωδίου που ανευρίσκονται σε βιταμίνες, σιρόπια για το βήχα ή σκιαγραφικά που χρησιμοποιούνται στους ακτινολογικούς ελέγχους, επίσης μπορεί να προκαλέσουν υποθυρεοειδισμό».

Το πιο σημαντικό που πρέπει να γνωρίζουν οι ασθενείς είναι πως όταν παρουσιαστεί αυτού του είδους η δυσλειτουργία (υπολειτουργία) του θυρεοειδούς είναι μάλλον απίθανο να επανέλθει σε φυσιολογική λειτουργία, επομένως οι ασθενείς που αρχίζουν ορμονική υποκατάσταση, μπορεί να χρειαστεί να την συνεχίσουν δια βίου.

Διαφήμιση
Σχόλια

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Ετσι έγινε το αιματηρό επεισόδιο στον κόμβο Κουρτέση – πασίγνωστοι στη νεολαία οι πρωταγωνιστές

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Φως στα αίτια του αιματηρού επεισοδίου που σημειώθηκε λίγα λετπά μετά τις 6 το απόγευμα προσπαθεί να ρίξει η Αστυνομία.

Το  περιστατικό ξεκίνησε από 2 οχήματα στα οποία επέβαινε άγνωστος αριθμός ατόμων στο καθένα.

Και τα 2 οχήματα είχαν κατεύθυνση προς Πάτρα και ταυτόχρονα, όταν ταυτόχρονα ακινητοποιήθηκαν στον Κόμβο Κουρτέση.

Από τα 2 οχήματα εξέρχονται οι επιβαίνοντες και ακολουθεί έντονος διαπληκτισμός. Ξαφνικά, ακούγονται πυροβολισμοί ,αλλά ωστόσο φέρεται να χρησιμοποιείται και αιχμηρό αντικείμενο.

Αποτέλεσμα των πυροβολισμών ήταν ένας 27χρονος επιβαίνοντας του ενός οχήματος να πέσει αιμόφυρτος στην άσφαλτο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες   επικρατεί κομφούζιο. Όσοι περαστικοί βρίσκονταν στο σημείο έτρεχαν να κρυφτούν ενώ οι κάτοικοι της περιοχής στο άκουσμα των πυροβολισμών έκλειναν πόρτες και παράθυρα.

Ο 27χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου και νοσηλεύεται κλινικά νεκρός. Πρόκειται για τον Μ.Μ. ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία αναζητά ως δράστη έναν νεαρό Αλβανικής καταγωγής ονόματι Α. Ο ένας εκ των δύο δούλευε σε καφέ της περιοχής. Μάλιστα και ο αδελφός του θύματος είναι ιδιαίτερα γνωστός στον χώρο της νεολαίας αφού εργαζόταν σε γνωστό καφέ της Ηρώων Πολυτεχνείου. 

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Προσπάθεια να διασωληνωθεί ο 27χρονος που έπεσε αιμόφυρτος από πυροβολισμό στου Κουρτέση

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Νέα τροπή σχετικά με την κατάσταση της υγείας του 27χρονους αλλοδαπού που έπεσε αιμόφυρτος απο πυρά στον κόμβο Κουρτέση καθώς παρά τις αρχικές αναφορές ότι κατέληξε στην αναζωογόνηση του νοσοκομείου που μεταφέρθηκε, οι γιατροί κάνουν προσπάθεια να τον διασωληνώσουν. Ο άντρας δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ωστόσο οι γιατροί τον θεωρούν κλινικά νεκρό.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Πυροβολισμοί στον Κόμβο Κουρτέση – Ενας 27χρονος στο έδαφος μέσα σε αίματα – ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Απόστευτο συμβάν στον κόμβο Κουρτέση με αποτέλεσμα να πυροβοληθει ένας 27χρονος. Δύο παρέες επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα. Αγνωστο τι συνέβη και αν υπήρξε σύγκρουση. Ξαφνικά και προφανώς μετά από επεισόδιο ο ένας βγαίνει από το αυτοκίνητο και πυροβολει τον άλλον. Το άτομο έπεσε στο οδόστρωμα. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο. 

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Αναζητούνται δυο άτομα με μαύρα ρούχα οι οποίοι εκτιμάται οτι εγκατέλειψαν το όχημα και διέφυγαν πεζή. Ο ένας από τους δυο που αναζητούνται ίσως να έχει επίσης τραυματιστεί από αντικείμενο.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας αν περάσουν Περιστέρι και Λαύριο

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ.

Ο νικητής στο παιχνίδι του προημιτελικού, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και Περιστέρι, θα ειναι γηπεδουχος στον πρώτο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει ως φιλοξενούμενο τον νικητή του προημιτελικού ανάμεσα σε Λαύριο και ΑΕΚ.

Στον δεύτερο ημιτελικό γηπεδούχος θα είναι ο νικητής του προημιτελικού Ηρακλής – ΠΑΟΚ, και θα αντιμετωπίσει ως φιλοξενούμενο τον νικητή του προημιτελικού ανάμεσα σε Κολοσσό και Προμηθέα.

Να τονίσουμε ότι η ημιτελική φάση θα διεξαχθεί στις 12 Φεβρουαρίου στις έδρες των ομάδων (όπως και οι προημιτελικοί), ενώ ο μεγάλος τελικός στις 14/2. Την Τετάρτη (10/2) το Λαύριο θα υποδεχθεί την ΑΕΚ, ο Ηρακλής τον ΠΑΟΚ, ο Κολοσσός τον Προμηθέα και ο Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ το Περιστέρι, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021 (Προημιτελικά):

Λαύριο – ΑΕΚ (Λαυρίου 15:00)

Κολοσσός – Προμηθέας (Καλλιθέας 15:00)

Ηρακλής – ΠΑΟΚ (Ιβανώφειο 18:00)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Περιστέρι (ΟΑΚΑ 20:00)

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021 (Ημιτελικά):

Νικητής Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Περιστέρι / εναντίον νικητή Λαύριο – ΑΕΚ

Νικητής Ηρακλής – ΠΑΟΚ / εναντίον νικητή Κολοσσός – Προμηθέας

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα πριν

ΠΑΤΡΑ: Ετσι έγινε το αιματηρό επεισόδιο στον κόμβο Κουρτέση – πασίγνωστοι στη νεολαία οι πρωταγωνιστές

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πριν

Πάτρα: Προσπάθεια να διασωληνωθεί ο 27χρονος που έπεσε αιμόφυρτος από πυροβολισμό στου Κουρτέση

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Πυροβολισμοί στον Κόμβο Κουρτέση – Ενας 27χρονος στο έδαφος μέσα σε αίματα – ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ7 ώρες πριν

Ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας αν περάσουν Περιστέρι και Λαύριο

ΚΟΣΜΟΣ7 ώρες πριν

”Γκριζάρει” το Αιγαίο η Γερμανία: ”Μαξιμαλιστικές οι θέσεις της Ελλάδας” – ”Φρένο” Μέρκελ στη λίστα κυρώσεων της ΕΕ κατά της Τουρκίας!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ: 35χρονη με κορονοϊό στην ΜΕΘ στο Ρίο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ11 ώρες πριν

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ: Νέο σχέδιο για ψώνια με χρονόμετρο – Πώς θα «μπλοκάρουν» τους πονηρούς των SMS

ΖΩΗ11 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Στην Αγίου Νικολάου 30 χρόνια μετά… – ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΦΩΤΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Τρία κρούσματα σε υπηρεσία στο κέντρο της πόλης! ΕΚΛΕΙΣΕ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ21 ώρες πριν

Επεισόδια και λεηλατήσεις στην Ολλανδία κατά του lockdown (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Ενας με κορονοϊό έσπειρε τον τρόμο – Κόλλησε 12 άτομα!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ3 ημέρες πριν

Ακούσατε, ακούσατε! Βγήκαν οι Τελάληδες του Πατρινού Καρναβαλιού – ΦΩΤΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Χαράλαμπος Γώγος: “Η Πάτρα μπορεί πολύ εύκολα να περάσει από το πορτοκαλί στο κόκκινο”

ΖΩΗ3 ημέρες πριν

«Παντρεύτηκε» ο Ν.Μουτσινάς με τη Μ.Συνατσάκη! – Υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Αυξήθηκε στους 12 μήνες η στρατιωτική θητεία στον Στρατό Ξηράς – Αποφασίστηκε από το ΚΥΣΕΑ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Εργασιακός Μεσαίωνας: Επιχείρηση στην περιοχή κατακρατεί τραπεζικές κάρτες εργαζομένων της

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Ντου της ομάδας ΔΙΑΣ σε καφέ της Ρήγα Φεραίου

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Μαχαίρι, κινητά και τριμμένα χάπια στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Είχε Άγιο νεαρή οδηγός – Ντεραπάρισε το όχημα της σε στροφή

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ3 ημέρες πριν

Στροφυλιά: Ενημέρωσε Εισαγγελέα ο Φορέας Διαχείρισης για τα τροχοφόρα στους αμμόλοφους

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 ημέρα πριν

Βρέθηκε νεκρός ο Σήφης Βαλυράκης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Σοκαριστική ομολογία του προπονητή – “Ειχαμε σχέση” – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη: “Καρέ-καρέ” η επίθεση στην αποβάθρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ1 εβδομάδα πριν

Νίκος Κακλαμανάκης: Έχω δεχθεί απειλές για τη ζωή μου. Θα πάμε μέχρι το τέλος

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Πότε θα ανοίξουν Λύκεια και Γυμνάσια; Η πιο πιθανή ημερομηνία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ1 εβδομάδα πριν

“Νατο το μπαλκοΝΑΤΟ”! Οι πατρινοί καλούνται να στολίσουν καρναβαλικά τα μπαλκόνια τους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ1 εβδομάδα πριν

Ο Προμηθέας πάει για τον Αμερικανό Κουίνσι Φορντ – ΒΙΝΤΕΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ1 εβδομάδα πριν

Παναχαϊκή-Τρίκαλα 1-1: Πρεμιέρα με μοιρασιά – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Ανοίγουν «κανονικά» τα καταστήματα από Δευτέρα: Έτσι θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Έκλεισε ο Ισθμός της Κορίνθου λόγω κατολίσθησης! ΒΙΝΤΕΟ

Facebook Patratora

Διαφήμιση
Διαφήμιση