Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών: 9 δεδομένα που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει – Patratora
Συνδεθείτε μαζί μας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών: 9 δεδομένα που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει

Δημοσιεύθηκε

στις

Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών είναι μία από τις συχνότερες ορμονικές διαταραχές και κύρια αιτία υπογονιμότητας στα κορίτσια εφηβικής ηλικίας και τις νεαρές γυναίκες. Ωστόσο πολλές ασθενείς δεν γνωρίζουν αρκετά γι’ αυτό, με συνέπεια να καθυστερεί η διάγνωση και η αντιμετώπισή του.

Ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, MD, MSc, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ιδρυτικό μέλος του Institute of Life, αναφέρει μερικά σημαντικά δεδομένα τα οποία κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει.

πολυκυστικές ωοθηκες

Δεν προκαλεί απαραιτήτως κύστεις

Παρότι αποκαλείται σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, δεν προκαλεί πάντοτε κύστεις στις ωοθήκες. Επιπλέον, δεν πρέπει να συγχέεται με τις πολυκυστικής μορφολογίας ωοθήκες.

Τί σημαίνει αυτό; Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον μία γυναίκα στις τέσσερις έχει μορφολογία πολυκυστικών ωοθηκών, δηλαδή στο γυναικολογικό υπερηχογράφημα εντοπίζονται πάνω από 9 ωοθυλάκια σε κάθε ωοθήκη της (δηλαδή πάνω από 18 συνολικά). Ωστόσο από αυτές τις γυναίκες μόνο οι μισές έχουν σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, γιατί μόνο αυτές πληρούν τα λεγόμενα κριτήρια του Rotterdam.

Τα κριτήρια αυτά είναι τρία, αλλά για να διαγνωστεί μία γυναίκα με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών πρέπει να πληροί τουλάχιστον τα δύο από τα τρία. Έτσι, η ασθενής μπορεί να έχει:

* Ασταθή εμμηνόρροια ή/και

* Υπερπαραγωγή ανδρογόνων (είναι οι ορμόνες του ανδρικού φύλου) ή/και

* Πολλαπλές κύστεις στις ωοθήκες.

Επομένως, μία γυναίκα μπορεί να πάσχει από το σύνδρομο και χωρίς να έχει εμφανείς κύστεις στις ωοθήκες της.

Εκδηλώνεται με πολλά συμπτώματα

Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών μπορεί να έχει πολλές εκδηλώσεις, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με την ορμονική διαταραχή που προκαλεί. Μερικές από τις πιο συνηθισμένες είναι οι εξής:

* Ασταθής εμμηνόρροια. Η γυναίκα μπορεί να μην έχει περίοδο κάθε μήνα, μπορεί να  

έχει περίοδο πολύ συχνά ή πολύ αραιά, να χάνει πολύ αίμα σε κάθε περίοδο ή να έχει απρόβλεπτη περίοδο.

* Παχυσαρκία. Έως και το 80% των γυναικών που πάσχουν από το σύνδρομο είναι παχύσαρκες.

* Υπερτρίχωση/δασυτριχισμός. Περισσότερο από το 70% των γυναικών με το σύνδρομο έχουν αυξημένη τριχοφυΐα στο πρόσωπο, το στήθος, την κοιλιά ή/και στο άνω μέρος των μηρών. Η αυξημένη τριχοφυΐα οφείλεται στην υπερπαραγωγή των ανδρογόνων.

* Σοβαρή ακμή ή ακμή που εκδηλώνεται μετά την εφηβεία και δεν ανταποκρίνεται στις κλασικές θεραπείες και επίμονα λιπαρό δέρμα. Και αυτά οφείλονται στην υπερπαραγωγή των ανδρογόνων.

* Αραίωση των μαλλιών και ανδρικού τύπου αλωπεκία (τριχόπτωση). Επίσης είναι απόρροια των αυξημένων ανδρογόνων.

* Μελανίζουσα ακάνθωση. Είναι μία δερματική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από σημεία πάχυνσης του δέρματος, το οποίο αποκτά επίσης σκούρο καφέ ή μαύρο χρώμα. Τα σημεία αυτά αναπτύσσονται κυρίως στον αυχένα, τα μπράτσα, κάτω από τους μαστούς ή στους μηρούς.

* Υπογονιμότητα. Το σύνδρομο αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες γυναικείας υπογονιμότητας.

Κάθε γυναίκα που πάσχει από το σύνδρομο μπορεί να παρουσιάζει λίγα ή πολλά από τα προαναφερθέντα συμπτώματα.

Η διάγνωσή του δεν είναι πάντοτε εύκολη

Όπως προαναφέρθηκε, η διάγνωση του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών βασίζεται στα κριτήρια του Rotterdam. Επιβεβαιώνεται όμως με διάφορες εξετάσεις (π.χ. γυναικολογική εξέταση, υπερηχογράφημα κάτω κοιλίας, προσδιορισμός ορμονικού προφίλ, καμπύλες σακχάρου και ινσουλίνης κ.λπ.).

Πολύ πριν μάθει, όμως, μια γυναίκα ότι πάσχει από το σύνδρομο, μπορεί π.χ. να έχει παρατηρήσει την αυξημένη τριχοφυΐα στο πρόσωπό της ή ότι παχαίνει και δεν ξέρει τον λόγο. Γι’ αυτά τα συμπτώματα πιθανότερο είναι να συμβουλευθεί έναν δερματολόγο ή διαιτολόγο παρά τον γυναικολόγο της ενώ, αντίστοιχα, δύσκολα θα μιλήσει στον δερματολόγο της για την καθυστέρηση που ενδεχομένως έχει στην περίοδό της. Με αυτό τον τρόπο, όμως, δημιουργείται ένα κενό στην ενημέρωση, που συχνά καθυστερεί τη διάγνωση.

Η αιτία του δεν είναι γνωστή

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων & Γυναικολόγων (ACOG) η αιτία του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών δεν είναι γνωστή. Αυτό που είναι γνωστό είναι πως εμπλέκονται πολύπλοκοι γενετικοί, περιβαλλοντικοί και ορμονικοί παράγοντες.

Είναι επίσης γνωστό ότι στη βάση του συνδρόμου βρίσκεται η αντοχή στην ινσουλίνη. Η ινσουλίνη είναι ορμόνη που παράγεται στο πάγκρεας και ρυθμίζει τα επίπεδα της γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.

Η πλειονότητα των ασθενών, λ.χ., είναι παχύσαρκες και οι περισσότερες έχουν αυξημένη αντοχή στην ινσουλίνη, η οποία με τη σειρά της μπορεί να αυξάνει τα ανδρογόνα. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει πως οι γυναίκες με μητέρα ή αδελφή που πάσχει από το σύνδρομο, έχουν έως και 40% πιθανότητες να το εκδηλώσουν και οι ίδιες.

Αναπτύσσεται και σε αδύνατες γυναίκες

Αν και το σύνδρομο έχει στη ρίζα του την δυσκολία του οργανισμού να χρησιμοποιεί σωστά την ινσουλίνη (δηλαδή την αυξημένη αντοχή στην ινσουλίνη), αυτή δεν παρατηρείται μόνο στις υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες. Αντιθέτως, το σύνδρομο παρατηρείται σε γυναίκες κάθε σωματικού τύπου και βάρους.

Σχετίζεται ισχυρά με τον διαβήτη

Η αυξημένη αντοχή στην ινσουλίνη ανοίγει τον δρόμο στον διαβήτη. Μελέτες έχουν δείξει πως περισσότερες από τις μισές γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, αναπτύσσουν διαβήτη ή προδιαβήτη (δυσανεξία στη γλυκόζη) πριν κλείσουν τα 40 τους χρόνια. Μετά την εμμηνόπαυση ο κίνδυνος εκδήλωσης διαβήτη αυξάνεται ακόμα περισσότερο. Γι’ αυτό τον λόγο, οι γυναίκες με το σύνδρομο πρέπει να ελέγχουν συχνά το σάκχαρό τους.

Αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας

Δυστυχώς, το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών δεν είναι μία «αθώα» νόσος, αλλά σχετίζεται με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο. Το 2017 δημοσιεύθηκε μελέτη στην Ευρώπη που έδειξε πως οι γυναίκες που πάσχουν από αυτό έχουν έως και πενταπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν μεταβολικό σύνδρομο, σε σύγκριση με τις υγιείς συνομήλικές τους.

Το μεταβολικό σύνδρομο είναι η συνύπαρξη σε ένα άτομο τριών ή περισσότερων προβλημάτων που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Στα προβλήματα

αυτά συμπεριλαμβάνονται τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου, η χαμηλή καλή (HDL) χοληστερόλη, τα αυξημένα τριγλυκερίδια, η αυξημένη αρτηριακή πίεση (υπέρταση) και η μεγάλη περίμετρος μέσης.

Αυξάνει τις πιθανότητες καρκίνου του ενδομητρίου

Οι γυναίκες με σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ενδομητρίου, κυρίως επειδή δεν έχουν τακτική έμμηνο ρύση. Σύμφωνα με το ACOG, οι γυναίκες με το σύνδρομο έχουν την τάση να αναπτύσσουν υπερπλασία του ενδομητρίου, δηλαδή πάχυνση στο εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας. Η υπερπλασία αυτή οφείλεται στην απουσία της ωορρηξίας, η οποία προκαλεί ορμονική δυσλειτουργία.

Δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μείνετε έγκυος

Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών παρατηρείται στο 10-15% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικία και το συχνότερο πρόβλημα γονιμότητας που προκαλεί είναι η διαταραχή της ωοθυλακιορρηξίας. Παρότι, όμως, αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες υπογονιμότητας στις γυναίκες, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν ποτέ μητέρες. Αντιθέτως, με την κατάλληλη αγωγή οι περισσότερες κατορθώνουν να αποκτήσουν παιδί με φυσικό τρόπο ή, μερικές φορές, με τη βοήθεια τεχνικών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Διαφήμιση
Σχόλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκλονιστική μαρτυρία γνωστής αθλήτριας! Την ώρα του σεισμού έκανε εγχείρηση αφαίρεσης καρκίνου!

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Ο λόγος για τη Μαρία Πολύζου, τη μαραθωνοδρόμο η οποία κατέχει τους περισσότερους τίτλους και ρεκόρ στον ελληνικό αθλητισμό.

Η επιτυχημένη αθλήτρια αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, δίνει την πιο μεγάλη μάχη της ζωής της και το κάνει με χαμόγελο και αισιοδοξία.

Την ώρα του μεγάλου σεισμού στην Αθήνα, εκείνη βρισκόταν μέσα στο χειρουργείο και χειρουργούνταν στον μαστό αφού διαγνώστηκε με καρκίνο.

Δείτε την ανάρτηση της

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΓΝΩΣΤΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ! «Ψάρευε» με χαρτζιλίκια… ανήλικα αγόρια

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Συναγερμός το μεσημέρι το Σαββάτου στην περιοχή του Ψαροφαϊου όταν κάτοικοι αντελήφθησαν τις πονηρές διαθέσεις ενός ηλικιωμένου άνδρα ο οποίος προσπάθησε – έναντι αμοιβής – να παρασύρει ένα ανήλικο αγόρι (ρομά) σε αδιέξοδο δρομάκι!

Το τι έγινε στην περιοχή, δεν περιγράφεται, αφού ορισμένοι κάτοικοι της γειτονιάς με το πού κατάλαβαν τι ακριβώς συνέβαινε βγήκαν τρέχοντας από τα σπίτια τους και άρχισαν να κυνηγούν τον ηλικιωμένο. Όλα συνέβησαν γύρω στη μία μετά το μεσημέρι και ενώ στην περιοχή επικρατούσε σχετική μεσημεριανή ησυχία. Το ανήλικο αγόρι στεκόταν στη γωνία ενός δρόμου και περίμενε περαστικούς που γύρισαν από σούπερ μάρκετ της περιοχής ζητώντας τους χρήματα. Κάποια στιγμή πέρασε και ο ηλικιωμένος.

Ο οποίος όμως φαίνεται ότι σταμάτησε και «έπιασε» κουβέντα με τον ανήλικο συνομιλώντας μαζί του για πάνω από δέκα λεπτά. Τη σκηνή όμως έτυχε να δει ένας κάτοικος ο οποίος είχε βγει στο μπαλκόνι του σπιτιού του για να καπνίσει και παρακολουθούσε όλο το σκηνικό όπως εκτυλισσόταν. Και όταν είδε τον ηλικιωμένο να κάνει νόημα στο μικρό αγόρι αφού προηγουμένως του κουνούσε ένα χαρτονόμισμα και εκείνο να σηκώνεται στη συνέχεια και να τον ακολουθεί, ο νους του πήγε κατευθείαν στο κακό. Και όπως αποδείχθηκε, δεν είχε άδικο.

Ο κάτοικος βγήκε από το σπίτι του για να παρακολουθήσει και να επιβεβαιώσει τις υποψίες του. Διαπιστώνοντας ότι ο ηλικιωμένος μπήκε σε έναν κοινόχρηστο χώρο μεταξύ παλιών προσφυγικών σπιτιών όπου η παρουσία του ίδιου και του ανήλικου δεν γινόταν αντιληπτή από κανέναν. Και εκεί κόλλησε πάνω στον τοίχο δίνοντας …εντολές στον ανήλικο!

Ο κάτοικος είδε τη σκηνή και όταν βεβαιώθηκε έβαλε τις φωνές από μακριά, κάνοντας κι άλλους κατοίκους, που άκουσαν τη φασαρία, να βγουν από τα σπίτια τους. Ο ηλικιωμένος αρχικά προσπάθησε να πείσει ότι δεν ήταν… αυτό που νόμιζε ο εξαγριωμένος κάτοικος. Βλέποντας όμως ότι τα λόγια του δεν έπειθαν και ότι στο μεταξύ είχαν συγκεντρωθεί κι άλλοι οργισμένοι κάτοικοι έτοιμοι να τον λιντσάρουν, αποφάσισε να διαφύγει από ένα στενό πέρασμα στην πίσω πλευρά της κοινόχρηστης αυλής. Μάλιστα δύο από κατοίκους προσπάθησαν να τον καταδιώξουν αλλά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν.

dete.gr

Συνέχισε να διαβάζεις

ΖΩΗ

Η νέα φωτογραφία της Αμπρόσιο στη Μύκονο απλά… σε στέλνει

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Μας έχει τρελάνει αυτή η γυναίκα. Βρίσκεται εδώ και μέρες στη Μύκονο και δεν έχει βάλει … πωπό μέσα!

Η Αλεσάντρα Αμπρόσιο ποζάρει στο νησί των ανέμων με ολόσωμο μαγιό που αποκαλύπτει τα υπέροχα οπίσθια της.

Έτσι διαφημίζει τη Μύκονο!

Συνέχισε Αλεξάνδρα !!!!

Όπως χτες βράδυ …

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ασθενής σεισμική δόνηση αισθητή στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

 Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 09.25 σήμερα το πρωί στην Ναύπακτο, το Αίγιο και την Πάτρα, καθώς και σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας. 

   Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ναυπάκτου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα. 

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ3 ώρες πριν

Συγκλονιστική μαρτυρία γνωστής αθλήτριας! Την ώρα του σεισμού έκανε εγχείρηση αφαίρεσης καρκίνου!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ: – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΓΝΩΣΤΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ! «Ψάρευε» με χαρτζιλίκια… ανήλικα αγόρια

ΖΩΗ6 ώρες πριν

Η νέα φωτογραφία της Αμπρόσιο στη Μύκονο απλά… σε στέλνει

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες πριν

Ασθενής σεισμική δόνηση αισθητή στην Πάτρα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες πριν

Η νέα παιδική χαρά στην Παραλία Πατρών από ψηλά – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ6 ώρες πριν

33χρονος πέθανε την ώρα που ανέβαινε σε εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Εκλεψαν και τα αυτοκόλλητα από το δημοτικό σχολείο! Εργο των μαθητών

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες πριν

Το έκαναν… κομμάτια – Έκρηξη στο ΑΤΜ του Σταυροπούλειου Βραχνεϊκων – ΦΩΤΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ20 ώρες πριν

Σοβαρό τροχαίο πριν από λίγο – Έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε πάνω στις προστατευτικές μπάρες – ΦΩΤΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ20 ώρες πριν

Αμετανόητη η Κεραμέως – «Η Νομική της Πάτρας δεν καταργήθηκε, ήταν μόνο στα χαρτιά»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Γιάννης Παρασχάκης – «Εδώ σκότωσα την Βιολόγο και μετά έπλυνα το αυτοκίνητό μου»

ΖΩΗ4 ημέρες πριν

Μία νέα πανέμορφη γυναίκα στο τιμόνι του ΚΤΕΛ Λάρισας – ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

Βουλευτής Αχαΐας και με τη… βούλα ο Αλέξης Τσίπρας – Κρατάει την έδρα

ΚΟΣΜΟΣ3 ημέρες πριν

Άγριο ξύλο στην παραλία μπροστά σε οικογένειες και παιδιά! – ΒΙΝΤΕΟ

ΖΩΗ1 ημέρα πριν

ΠΑΤΡΑ: 1000 ευρώ ο καναπές για τον Νίκο Οικονομόπουλο! «Μύκονος» έγιναν τα Μποζαϊτικα!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Παυλίνα Παρασκάκη – Σταματήστε τις επιθέσεις στη γυναίκα του Δολοφόνου – Δεν φταίει σε τίποτε

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Αυτός είναι ο δολοφόνος της Βιολόγου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Συνελήφθη 27χρονος στην Κρήτη για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ – Παρελθόν η κεραία στην οδό Ευριπίδου – Δικαιώθηκε ο αγώνας των κατοίκων

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ4 ημέρες πριν

Απόψε η τελευταία έκλειψη σελήνης του 2019

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες πριν

Η νέα παιδική χαρά στην Παραλία Πατρών από ψηλά – ΒΙΝΤΕΟ

ΖΩΗ2 ημέρες πριν

Ψυχολογικά ράκος ο Χαϊκάλης μετά τον χωρισμό του: «Δεν μπορώ να είμαι ευτυχισμένος όταν λείπει η γυναίκα των ονείρων μου» – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Ντελιβεράς αρνήθηκε να αγοράσει τσιγάρα για πελάτισσα -Του έβαλε τις φωνές και τον απείλησε – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους σε παράδρομο της Εγνατίας στα Γρεβενά – Τι δήλωσε ο τραυματίας πιλότος – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

ΚΟΣΜΟΣ3 ημέρες πριν

Άγριο ξύλο στην παραλία μπροστά σε οικογένειες και παιδιά! – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Βία και αίμα στο κέντρο του Ναυπλίου – Απίστευτες σκηνές μέρα μεσημέρι με Ρομά που παίζουν ξύλο – BINTEO

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ4 ημέρες πριν

Ο «Αντίνοος» στα Δυτικά! Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ6 ημέρες πριν

Έρχεται ο «Αντίνοος» με ισχυρές βροχές και καταιγίδες! ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Ξιφίας βγήκε στα ρηχά για να γεννήσει και οι λουόμενοι τον σκότωσαν – ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Πυρκαγιά στο Τρίκορφο Ναυπακτίας απειλεί κοντινό πευκόδασος – ΒΙΝΤΕΟ

Facebook Patratora

Διαφήμιση