Συνδεθείτε μαζί μας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών: 9 δεδομένα που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει

Δημοσιεύθηκε

στις

Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών είναι μία από τις συχνότερες ορμονικές διαταραχές και κύρια αιτία υπογονιμότητας στα κορίτσια εφηβικής ηλικίας και τις νεαρές γυναίκες. Ωστόσο πολλές ασθενείς δεν γνωρίζουν αρκετά γι’ αυτό, με συνέπεια να καθυστερεί η διάγνωση και η αντιμετώπισή του.

Ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, MD, MSc, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ιδρυτικό μέλος του Institute of Life, αναφέρει μερικά σημαντικά δεδομένα τα οποία κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει.

πολυκυστικές ωοθηκες

Δεν προκαλεί απαραιτήτως κύστεις

Παρότι αποκαλείται σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, δεν προκαλεί πάντοτε κύστεις στις ωοθήκες. Επιπλέον, δεν πρέπει να συγχέεται με τις πολυκυστικής μορφολογίας ωοθήκες.

Τί σημαίνει αυτό; Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον μία γυναίκα στις τέσσερις έχει μορφολογία πολυκυστικών ωοθηκών, δηλαδή στο γυναικολογικό υπερηχογράφημα εντοπίζονται πάνω από 9 ωοθυλάκια σε κάθε ωοθήκη της (δηλαδή πάνω από 18 συνολικά). Ωστόσο από αυτές τις γυναίκες μόνο οι μισές έχουν σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, γιατί μόνο αυτές πληρούν τα λεγόμενα κριτήρια του Rotterdam.

Τα κριτήρια αυτά είναι τρία, αλλά για να διαγνωστεί μία γυναίκα με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών πρέπει να πληροί τουλάχιστον τα δύο από τα τρία. Έτσι, η ασθενής μπορεί να έχει:

* Ασταθή εμμηνόρροια ή/και

* Υπερπαραγωγή ανδρογόνων (είναι οι ορμόνες του ανδρικού φύλου) ή/και

* Πολλαπλές κύστεις στις ωοθήκες.

Επομένως, μία γυναίκα μπορεί να πάσχει από το σύνδρομο και χωρίς να έχει εμφανείς κύστεις στις ωοθήκες της.

Εκδηλώνεται με πολλά συμπτώματα

Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών μπορεί να έχει πολλές εκδηλώσεις, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με την ορμονική διαταραχή που προκαλεί. Μερικές από τις πιο συνηθισμένες είναι οι εξής:

* Ασταθής εμμηνόρροια. Η γυναίκα μπορεί να μην έχει περίοδο κάθε μήνα, μπορεί να  

έχει περίοδο πολύ συχνά ή πολύ αραιά, να χάνει πολύ αίμα σε κάθε περίοδο ή να έχει απρόβλεπτη περίοδο.

* Παχυσαρκία. Έως και το 80% των γυναικών που πάσχουν από το σύνδρομο είναι παχύσαρκες.

* Υπερτρίχωση/δασυτριχισμός. Περισσότερο από το 70% των γυναικών με το σύνδρομο έχουν αυξημένη τριχοφυΐα στο πρόσωπο, το στήθος, την κοιλιά ή/και στο άνω μέρος των μηρών. Η αυξημένη τριχοφυΐα οφείλεται στην υπερπαραγωγή των ανδρογόνων.

* Σοβαρή ακμή ή ακμή που εκδηλώνεται μετά την εφηβεία και δεν ανταποκρίνεται στις κλασικές θεραπείες και επίμονα λιπαρό δέρμα. Και αυτά οφείλονται στην υπερπαραγωγή των ανδρογόνων.

* Αραίωση των μαλλιών και ανδρικού τύπου αλωπεκία (τριχόπτωση). Επίσης είναι απόρροια των αυξημένων ανδρογόνων.

* Μελανίζουσα ακάνθωση. Είναι μία δερματική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από σημεία πάχυνσης του δέρματος, το οποίο αποκτά επίσης σκούρο καφέ ή μαύρο χρώμα. Τα σημεία αυτά αναπτύσσονται κυρίως στον αυχένα, τα μπράτσα, κάτω από τους μαστούς ή στους μηρούς.

* Υπογονιμότητα. Το σύνδρομο αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες γυναικείας υπογονιμότητας.

Κάθε γυναίκα που πάσχει από το σύνδρομο μπορεί να παρουσιάζει λίγα ή πολλά από τα προαναφερθέντα συμπτώματα.

Η διάγνωσή του δεν είναι πάντοτε εύκολη

Όπως προαναφέρθηκε, η διάγνωση του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών βασίζεται στα κριτήρια του Rotterdam. Επιβεβαιώνεται όμως με διάφορες εξετάσεις (π.χ. γυναικολογική εξέταση, υπερηχογράφημα κάτω κοιλίας, προσδιορισμός ορμονικού προφίλ, καμπύλες σακχάρου και ινσουλίνης κ.λπ.).

Πολύ πριν μάθει, όμως, μια γυναίκα ότι πάσχει από το σύνδρομο, μπορεί π.χ. να έχει παρατηρήσει την αυξημένη τριχοφυΐα στο πρόσωπό της ή ότι παχαίνει και δεν ξέρει τον λόγο. Γι’ αυτά τα συμπτώματα πιθανότερο είναι να συμβουλευθεί έναν δερματολόγο ή διαιτολόγο παρά τον γυναικολόγο της ενώ, αντίστοιχα, δύσκολα θα μιλήσει στον δερματολόγο της για την καθυστέρηση που ενδεχομένως έχει στην περίοδό της. Με αυτό τον τρόπο, όμως, δημιουργείται ένα κενό στην ενημέρωση, που συχνά καθυστερεί τη διάγνωση.

Η αιτία του δεν είναι γνωστή

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων & Γυναικολόγων (ACOG) η αιτία του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών δεν είναι γνωστή. Αυτό που είναι γνωστό είναι πως εμπλέκονται πολύπλοκοι γενετικοί, περιβαλλοντικοί και ορμονικοί παράγοντες.

Είναι επίσης γνωστό ότι στη βάση του συνδρόμου βρίσκεται η αντοχή στην ινσουλίνη. Η ινσουλίνη είναι ορμόνη που παράγεται στο πάγκρεας και ρυθμίζει τα επίπεδα της γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.

Η πλειονότητα των ασθενών, λ.χ., είναι παχύσαρκες και οι περισσότερες έχουν αυξημένη αντοχή στην ινσουλίνη, η οποία με τη σειρά της μπορεί να αυξάνει τα ανδρογόνα. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει πως οι γυναίκες με μητέρα ή αδελφή που πάσχει από το σύνδρομο, έχουν έως και 40% πιθανότητες να το εκδηλώσουν και οι ίδιες.

Αναπτύσσεται και σε αδύνατες γυναίκες

Αν και το σύνδρομο έχει στη ρίζα του την δυσκολία του οργανισμού να χρησιμοποιεί σωστά την ινσουλίνη (δηλαδή την αυξημένη αντοχή στην ινσουλίνη), αυτή δεν παρατηρείται μόνο στις υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες. Αντιθέτως, το σύνδρομο παρατηρείται σε γυναίκες κάθε σωματικού τύπου και βάρους.

Σχετίζεται ισχυρά με τον διαβήτη

Η αυξημένη αντοχή στην ινσουλίνη ανοίγει τον δρόμο στον διαβήτη. Μελέτες έχουν δείξει πως περισσότερες από τις μισές γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, αναπτύσσουν διαβήτη ή προδιαβήτη (δυσανεξία στη γλυκόζη) πριν κλείσουν τα 40 τους χρόνια. Μετά την εμμηνόπαυση ο κίνδυνος εκδήλωσης διαβήτη αυξάνεται ακόμα περισσότερο. Γι’ αυτό τον λόγο, οι γυναίκες με το σύνδρομο πρέπει να ελέγχουν συχνά το σάκχαρό τους.

Αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας

Δυστυχώς, το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών δεν είναι μία «αθώα» νόσος, αλλά σχετίζεται με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο. Το 2017 δημοσιεύθηκε μελέτη στην Ευρώπη που έδειξε πως οι γυναίκες που πάσχουν από αυτό έχουν έως και πενταπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν μεταβολικό σύνδρομο, σε σύγκριση με τις υγιείς συνομήλικές τους.

Το μεταβολικό σύνδρομο είναι η συνύπαρξη σε ένα άτομο τριών ή περισσότερων προβλημάτων που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Στα προβλήματα

αυτά συμπεριλαμβάνονται τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου, η χαμηλή καλή (HDL) χοληστερόλη, τα αυξημένα τριγλυκερίδια, η αυξημένη αρτηριακή πίεση (υπέρταση) και η μεγάλη περίμετρος μέσης.

Αυξάνει τις πιθανότητες καρκίνου του ενδομητρίου

Οι γυναίκες με σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ενδομητρίου, κυρίως επειδή δεν έχουν τακτική έμμηνο ρύση. Σύμφωνα με το ACOG, οι γυναίκες με το σύνδρομο έχουν την τάση να αναπτύσσουν υπερπλασία του ενδομητρίου, δηλαδή πάχυνση στο εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας. Η υπερπλασία αυτή οφείλεται στην απουσία της ωορρηξίας, η οποία προκαλεί ορμονική δυσλειτουργία.

Δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μείνετε έγκυος

Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών παρατηρείται στο 10-15% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικία και το συχνότερο πρόβλημα γονιμότητας που προκαλεί είναι η διαταραχή της ωοθυλακιορρηξίας. Παρότι, όμως, αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες υπογονιμότητας στις γυναίκες, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν ποτέ μητέρες. Αντιθέτως, με την κατάλληλη αγωγή οι περισσότερες κατορθώνουν να αποκτήσουν παιδί με φυσικό τρόπο ή, μερικές φορές, με τη βοήθεια τεχνικών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Διαφήμιση
Σχόλια

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παπάς-αστυνομικός φυλάει σκοπιά με όπλο – Αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ – ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα trikalaola.gr, εμφανίζεται ένας παπάς που φορά ράσα. Ο εικονιζόμενος είναι ειδικός φρουρός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN, υπηρετεί σε αστυνομική Υπηρεσία στα Τρίκαλα. Είναι, όμως, και παπάς.

Το Σάββατο ο διοικητής του αποφάσισε να τον βάλει να κρατάει σκοπιά με όπλο. Ο ίδιος ανέβασε τις φωτογραφίες από τη Σκοπιά στο Facebook. Και για τον διοικητή αλλά και για τον παπά γίνεται έρευνα.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτο – Νεκρή η κουκλάρα καθηγήτρια μουσικής Αθηνά Γκούμα – Δεν άντεξε και…

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Καθηγήτρια μουσικής, αφοσιώθηκε σε έναν χώρο τέχνης που αποτελεί οικογενειακή παράδοση. Ταλαντούχα, αγαπητή, με ήθος, οι συγγενείς και φίλοι είχαν να πουν τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα της νεαρής Βολιώτισσας, η οποία δυστυχώς έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή.

Η 36χρονη Αθηνά Γκούμα, άφησε το βράδυ την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο Βόλου. Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε απέραντη θλίψη στο οικείο, συγγενικό και φιλικό της περιβάλλον. Η 36χρονη αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας τα τελευταία χρόνια, το οποίο δυστυχώς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει.

Τόσο όμορφη γυναίκα… τόσο κρίμα…

Συνέχισε να διαβάζεις

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ

Ο τροχονόμος τον “κούφανε” – Κοιτούσε ξανά και ξανά την κλήση που του έκοψε – ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Ο οδηγός σταμάτησε σε μπλόκο και ο τροχονόμος του έκοψε κλήση για υπερβολική ταχύτητα. Όταν πρόσεξε τι έγραψε σε αυτή, προσπαθούσε να καταλάβει τι ήταν αυτό που έβλεπε…

Για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας «τσάκωσε» έναν Λαρισαίο οδηγό, μπλόκο της Τροχαίας, στον δρόμο προς τον Δομοκό. Οι τροχονόμοι σταμάτησαν τον Λαρισαίο οδηγό και του έκοψαν κλήση γιατί οδηγούσε 20 χλμ/ώρα πάνω από το προβλεπόμενο όριο ταχύτητας.

Όταν όμως ο Λαρισαίος είδε την κλήση παρατήρησε κάτι περίεργο. Η ημερομηνία βεβαίωσης της κλήσης ήταν γραμμένη τον… 17ο μήνα του χρόνου.
Όπως θα δείτε και στην φωτογραφία η ημερομηνία είναι γραμμένη ανάποδα αντί για 17/10/2019 γράφει 10/17/2019, κάτι που συμβαίνει μόνο στις… ΗΠΑ.

Η αμερικανική συνήθεια αυτή προέρχεται από την επιρροή της τεχνολογίας των υπολογιστών! Συγκεκριμένα στη μνήμη των ηλεκτρονικών υπολογιστών τα bytes οργανώνονται βάσει του μεγέθους τους: τα μεγαλύτερα μπροστά, τα μικρότερα ακολουθούν.

Φαίνεται πως αυτή η περίεργη γραφή της ημερομηνίας δεν είναι μόνο συνήθεια των Αμερικανών! Σύμφωνα με το tinealarissa.gr, τελικά δεν τη γλίτωσε ο Λαρισαίος, πλήρωσε κανονικά την κλήση… Και ας ήταν «αμερικανικογραμμένη»

Συνέχισε να διαβάζεις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

51χρονος εργάτης έχασε το πόδι του από μαρμάρινη πλάκα που έπεσε πάνω του

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Διακομίσθηκε από τη Νάξο με ελικόπτερο στο Γενικό Κρατικό «Γεώργιος Γεννηματάς»

Ένας 51χρονος άνδρας έχασε το δεξί του πόδι σε εργατικό ατύχημα. Το περιστατικό συνέβη σε νταμάρι στον Κυνίδαρο Νάξου όταν μια μαρμάρινη πλάκα, που αποκολλήθηκε από το βουνό, έπεσε στο πόδι του με αποτέλεσμα να του το ακρωτηριάσει ακαριαία από την κνήμη και κάτω.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και το ασθενοφόρο μετέφερε τον 51χρονο στο νοσοκομείο του νησιού. Ο ορθοπεδικός Γιώργος Πρωτοπαπαδάκης που αντιμετώπισε το περιστατικό σε δηλώσεις του στο naxostimes.gr έκανε λόγω για «μια άσχημη κατάσταση», η οποία όμως αντιμετωπίστηκε ψύχραιμα και σωστά και ο ασθενής σταθεροποιήθηκε. Άμεσα έγιναν όλες οι διαδικασίες ώστε ο 51χρονος να διακομιστεί με ελικόπτερο στο Γενικό Κρατικό «Γεώργιος Γεννηματάς».

Σύμφωνα με τον κ.Πρωτοπαπαδάκη η γενική κατάσταση του 51χρονου ήταν καλή, ωστόσο, όπως είπε, δεν είναι δυνατή η συγκόλληση του ακρωτηριασμένου άκρου.

Το ατύχημα ήταν μία ακόμα αφορμή για να υπογραμμιστεί η σημαντικότητα της λειτουργίας του χειρουργείου στο νοσοκομείο Νάξου.

Όπως σημείωσε ο κ. Πρωτοπαπαδάκης το συγκεκριμένο περιστατικό θα ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί στο νοσοκομείο του νησιού αφού υπάρχουν δυνατότητες λειτουργίας του χειρουργικού τομέα, κάτι το οποίο θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για τη Νάξο όσο και τα γύρω νησιά.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία του χειρουργείου θα έπρεπε να υπάρξει αίτημα και στήριξη από όλους τους φορείς του νησιού προκειμένου να είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν άμεσα δύσκολες καταστάσεις όπως το παραπάνω περιστατικό.

«Χάθηκε πολύτιμος χρόνος τα τελευταία χρόνια σχετικά με τη λειτουργία του χειρουργείου όπου δυσανάλογα δόθηκε μεγαλύτερη βαρύτητα στον παθολογικό τομέα συγκριτικά με το χειρουργικό» σημείωσε ο κ. Πρωτοπαπαδάκης.

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ44 λεπτά πριν

Παπάς-αστυνομικός φυλάει σκοπιά με όπλο – Αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ53 λεπτά πριν

Έκτακτο – Νεκρή η κουκλάρα καθηγήτρια μουσικής Αθηνά Γκούμα – Δεν άντεξε και…

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ59 λεπτά πριν

Ο τροχονόμος τον “κούφανε” – Κοιτούσε ξανά και ξανά την κλήση που του έκοψε – ΦΩΤΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 ώρα πριν

51χρονος εργάτης έχασε το πόδι του από μαρμάρινη πλάκα που έπεσε πάνω του

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα πριν

ΠΑΤΡΑ: Ο Δήμος… έσωσε ξανά την πολύτεκνη μάνα από την έξωση

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 ώρα πριν

ΠΑΤΡΑ: Αντιδήμαρχος …. στο κύκλωμα με τα κλεμμένα ανταλλακτικά που βρέθηκαν στο λιμάνι της Πάτρας

ΖΩΗ17 ώρες πριν

Πέθανε ο κορυφαίος συνθέτης Νίκος Ιγνατιάδης

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ17 ώρες πριν

Σε κακό χάλι η οδός Σισσίνη της Πάτρας – ΦΩΤΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες πριν

Πάτρα: Στα χέρια της αστυνομίας δύο αναρριχητές-διαρρήκτες

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες πριν

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή η Σταυρούλα Ζάγαρη

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Νταλίκα με ανταλλακτικά πολυτελών Ι.Χ. «πιάστηκε» στο Λιμάνι της Πάτρας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Στέλιος Κυμπουρόπουλος: πάσχει από την ίδια ασθένεια με τον Παναγιώτη Ραφαήλ – Ζητά να τον Ακούσουμε

ΖΩΗ2 ημέρες πριν

Πάνω από 10.000 στο Pink The city της Πάτρας – ΦΩΤΟ

ΚΟΣΜΟΣ4 ημέρες πριν

Κρίση στα Σκόπια μετά το ηχηρό «όχι» της Ευρώπης! Απειλεί με παραίτηση ο Ζάεφ!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Πάτρα: Έτοιμο το υδατοδρόμιο μέχρι το 2020

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: «Εφυγε» η κομμώτρια Νανά Μαχαίρα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Καταγγελία για μαζική δηλητηρίαση νεοσύλλεκτων στην Κω, διάψευση από το ΓΕΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Έρχονται τα αυτόματα ταμεία στα Σούπερ Μάρκετ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Τροχαίο με έναν τραυματία στα ΤΕΙ της Πάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ3 ημέρες πριν

ΑΧΑΪΑ: 4 μονάδες για κέντρα φιλοξενίας προσφύγων – Αποκλείονται τα στρατόπεδα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ44 λεπτά πριν

Παπάς-αστυνομικός φυλάει σκοπιά με όπλο – Αναστάτωση στην ΕΛ.ΑΣ – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ20 ώρες πριν

Αυτές ήταν οι δύο γυναίκες που… «κάρφωσαν» τον «Τζόκερ»! Ο νόμος του 1937 και η οργή της Μενδώνη!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ6 ημέρες πριν

Βίντεο-σοκ! Η στιγμή που αυτοκίνητο χτυπά πεζή!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ6 ημέρες πριν

Καθηγητής σπρώχνει μαθητή που έμεινε πίσω στην παρέλαση! – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Κραυγή αγωνίας από τη μητέρα του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ – Περιγράφει πως το κράτος τους γύρισε την πλάτη -ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ την αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

ΖΩΗ2 εβδομάδες πριν

Η Μόνικα Μπελούτσι Έδειξε Στα 54 Της Πώς Μια Γυναίκα Μπορεί Να Είναι Διαχρονικά Πανέμορφη – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

«Βόμβες» Παπαγγελόπουλου: Έχω συναντηθεί πολλές φορές με τον κ. Σαμαρά και στο σπίτι του και σε ταβέρνες – Δεν τον παίρνει κανείς στα σοβαρά -ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 εβδομάδες πριν

ΒΙΝΤΕΟ που κόβει την ανάσα: Μηχανή περνάει τη Γέφυρα με 300χλμ.!

ΚΟΣΜΟΣ3 εβδομάδες πριν

Εξοργιστικό βίντεο: Πατέρας βασανίζει και δέρνει την κορούλα του για να της μάθει να περπατάει

Facebook Patratora

Διαφήμιση
Διαφήμιση