Συνδεθείτε μαζί μας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα. Στην εισήγησή της η συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του κόμματος, Μαρία Αντύπα κατά τη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, είπε τα εξής:

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για μια από τις κρισιμότερες εκλογικές μάχες των τελευταίων ετών. Πριν σας παρουσιάσω το ψηφοδέλτιο μάχης και νίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο νομό Αχαΐας επιτρέψτε μου να πω λίγα εισαγωγικά λόγια.

Πέρασαν τεσσεράμισι χρόνια με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην διακυβέρνηση της χώρας, τεσσεράμισι χρόνια για τα οποία είμαστε περήφανοι. Είμαστε περήφανοι για τις μάχες που δώσαμε και κερδίσαμε κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Παραλάβαμε την χώρα σε βαθειά οικονομική, πολιτική, πολιτιστική και ανθρωπιστική κρίση.

Η ανεργία είχε εκτιναχθεί στο 27%, ενώ στους νέους ξεπερνούσε το 60%, με 1 εκατομμύριο χαμένες θέσεις εργασίας στην περίοδο 2010-2014, μετά από δύο μνημόνια και ένα μεσοπρόθεσμο, που στοίχισαν πτώση του ΑΕΠ μεγαλύτερη από 25% – ούτε σε καιρό πολέμου τέτοια πτώση. Αυτά τα χρόνια δεν κατάφεραν να περάσουν έστω και μια αξιολόγηση, ούτε να πετύχουν τους στόχους που έβαζαν. Και όλα αυτά παρά την ακραία λιτότητα που επέβαλαν σε μισθούς και συντάξεις. Περικοπή του κατώτατου μισθού κατά 22% και για τους νέους 33% με την θέσπιση του ανήθικου «υποκατώτατου», αναστολή των συλλογικών διαπραγματεύσεων και απορρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας με ταυτόχρονη υποστελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας. Οι συντάξεις μετά από 12 αλλεπάλληλες περικοπές, με συνολική περικοπή 45,6 δισεκατομμύρια ευρώ, μειώθηκαν από 30 έως 50%.

Όλα αυτά στο κυνήγι της περιβόητης «ανάπτυξης». Μιας ανάπτυξης που όχι μόνο δεν ήρθε ποτέ, αλλά οδήγησε σε κλείσιμο 250.000 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, φτωχοποιώντας την μικρομεσαία τάξη. Πάνω από 2 εκατομμύρια συμπολίτες έχασαν την ασφαλιστική τους ικανότητα, είτε γιατί απολύθηκαν είτε γιατί έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, είτε γιατί δεν είχαν την δυνατότητα να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους. Καθημερινές ήταν οι αποτρόπαιες εικόνες δεκάδων πολιτών να ψάχνουν στα σκουπίδια για ένα πιάτο φαΐ. Δεκάδες παιδιά λιποθυμούσαν από την πείνα στα σχολεία. Εκατομμύρια ασθενείς δεν είχαν πρόσβαση στην δημόσια υγεία και στο φάρμακο αφού δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν. Ανάλγητο το νεοφιλελεύθερο σύστημα τους έριχνε στον Καιάδα της κοινωνικής αναλγησίας.

Το πρώτο εξάμηνο δώσαμε σκληρή μάχη να ανατρέψουμε τα μνημόνια. Βρεθήκαμε όμως μπροστά σε τοίχος και αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε έναν επώδυνο συμβιβασμό. Με την συμπαράσταση όμως του Ελληνικού Λαού καταφέραμε να περιορίσουμε κατά το δυνατόν τις συνέπειες του συμβιβασμού, πετυχαίνοντας σαφώς ηπιότερους δημοσιονομικούς όρους. Τον συμβιβασμό αυτόν παρουσιάσαμε με ειλικρίνεια στον Ελληνικό Λαό τον Σεπτέμβρη του 2015, μαζί με το παράλληλο πρόγραμμά μας που στόχευε κατά κύριο λόγο στην ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης. Ο Λαός μας έδωσε εντολή να προχωρήσουμε σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό και να βάλουμε τέλος στην εποχή των μνημονίων.

Καθιερώσαμε την ΕΛΕΥΘΕΡΗ πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων στην δημόσια υγεία, ενώ διαγράψαμε εκατομμύρια ευρώ νοσήλια, που είχαν χρεωθεί στους ανασφάλιστους. Καθιερώσαμε τα σχολικά γεύματα, το ΚΕΑ, το επίδομα ενοικίου, το επίδομα παιδιού. Δημιουργήσαμε στους δήμους Κέντρα Κοινότητας για να γνωρίζει ο κάθε πολίτης τι δικαιούται από προνοιακές παροχές τριπλασιάζοντας τον προϋπολογισμό της Πρόνοιας, εν μέσω μνημονίων. Αποτέλεσμα ήταν η σημαντική μείωση της φτώχειας και ιδιαίτερα της παιδικής φτώχειας σε επίπεδα προ κρίσης.

Μειώσαμε κατά 9 ολόκληρες μονάδες την ανεργία, δεν πανηγυρίζουμε γιατί η ανεργία βρίσκεται ακόμα σε υψηλά επίπεδα. Δώσαμε όμως δείγμα γραφής για τα επόμενα 4 χρόνια. Επαναφέραμε τις συλλογικές συμβάσεις, μειώσαμε την αδήλωτη εργασία, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό 11% και καταργήσαμε τον υποκατώτατο. Ενισχύσαμε τους φορολογικούς ελέγχους με στόχο τη μείωση της φοροδιαφυγής που οδηγεί σε θεμιτό ανταγωνισμό των επιχειρήσεων και ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Σταδιακά οδηγήσαμε την χώρα στην ανάπτυξη. Ιδιαίτερα τα 2,5 τελευταία χρόνια έχουμε σταθερό και προοδευτικά αυξανόμενο ρυθμό ανάπτυξης. Το 2018 έκλεισε στο 1,9% και το 2019 προβλέπεται στο 2,2%, πολύ πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

Διπλασιάσαμε τις άμεσες ξένες επενδύσεις από 1% την περίοδο 1995-2015 σε 2%. Ήδη το 2018 έφτασαν σε ύψος 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή αυξημένες κατά 20% συγκριτικά με το 2008.

Ολοκληρώσαμε με πρωτοφανή ρυθμό και αποτελεσματικότητα, όλα σχεδόν τα μεγάλα έργα υποδομής, που την περίοδο 2010-2014 είχαν εγκαταλειφθεί.

Πραγματοποιήθηκε μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Αναστείλαμε την συρρίκνωση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας. Ήδη έχουν προγραμματιστεί και βρίσκονται στον ΑΣΕΠ, 10000 θέσεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού νοσοκομειακού προσωπικού, για την περίοδο 2019-2022. Επίσης, 15000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας, με τους 4500 χιλιάδες της ειδικής αγωγής φέτος.

Με την έξοδο από την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018 καταργήσαμε, τις δεσμεύσεις απέναντι στο ΔΝΤ για περαιτέρω μείωση των συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου. Μειώσαμε τον ΦΠΑ στην εστίαση, στα τρόφιμα και στην ενέργεια. Θεσμοθετήσαμε, σπάζοντας την νεοφιλελεύθερη μνημονιακή επιταγή, πρόσθετη συνταξιοδοτική αποζημίωση πέρα από τις 12 συντάξεις.

Ιδιαίτερα στην περιοχή μας, στην Αχαΐα, προχώρησαν όλα τα μεγάλα έργα και υλοποιήθηκαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης.

Με την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Πατρών, με το τραίνο να φτάνει στο Ρίο και μέχρι το 2023 στο Λιμάνι, με την Ιόνια οδό, με την επανένταξη του λιμένα Πατρών στο Κεντρικό Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών μπαίνει οριστικό τέλος στην Οδική απομόνωση της Αχαΐας από την υπόλοιπη Ελλάδα και ανοίγει ο δρόμος για να γίνει η περιοχή σύγχρονος κόμβος συνδυασμένων μεταφορών ανθρώπων και εμπορευμάτων. Πραγματική και ουσιαστική πύλη της χώρας με την Δύση. Μαζί με την υλοποίηση του σταθμού του υγροποιημένου φυσικού αερίου, μπαίνουν γερές βάσεις για την ουσιαστική ανάπτυξη της περιοχής, προς όφελος των κατοίκων.

Η ολοκλήρωση του φράγματος Πείρου- Παραπείρου δίνει οριστική μακροχρόνια λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης της πόλης της Πάτρας. Θεωρώ σίγουρο ότι θα ξεπεραστούν οι εμμονές της Δημοτικής αρχής με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Η παράδοση των 3,5 χιλιομέτρων του θαλασσίου μετώπου, έναντι των 350 μέτρων που παραχωρούσε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ανοίγει επιτέλους την πόλη στην θάλασσα και είναι στο χέρι των τοπικών αρχόντων να πάρουν τις αποφάσεις και να κάνουν εκείνες τις επιλογές που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των πολιτών της Πάτρας.

Σημαντική είναι η αναβάθμιση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της πόλης. Η δημιουργία Νομικής και Γεωπονικής Σχολής δίνει νέα πνοή στον τομέα των ανθρωπιστικών σπουδών και του πρωτογενούς τομέα, συμπληρώνοντας την λειτουργικότητα του Ιδρύματος. Παράλληλα η αναβάθμιση του Ανοικτού Πανεπιστημίου, με την μείωση των διδάκτρων, την αύξηση των προσφερόμενων προγραμμάτων, την δημιουργία στοχευμένων προγραμμάτων για μετεκπαίδευση των εκπαιδευτικών καθώς και την ανάπτυξη της εκδοτικής δραστηριότητας δίνει νέες προοπτικές στο Ίδρυμα.

Όλοι μαζί, με τους υποψήφιους και τις υποψήφιες Βουλευτές μας δίνουμε την μάχη με αισιοδοξία και σιγουριά για την νίκη στις 7 του Ιούλη.

Για να μην γυρίσουμε πίσω στα χρόνια της διαπλοκής.

Για να μην γυρίσουμε πίσω στους κρατικοδίαιτους των offshore και της αρπαγής του δημόσιου πλούτου.

Για να μην ξαναγυρίσουμε στα χρόνια του ΔΝΤ

Για να συνεχίσουμε με ασφάλεια την θετική μας πορεία.

Γιατί τώρα ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

Επικεφαλής της μάχης αυτής στην Αχαΐα είναι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργός σύντροφος Αλέξης Τσίπρας.

Διαφήμιση
Σχόλια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΤΡΑ: Για ποτό με νέους ο Αλέξης Τσίπρας

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Ένα χαλαρό ποτάκι με νέους είχε την ευκαιρία να απολαύσει στην Πάτρα το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αχαΐα.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τους νέους σε γνωστό μπαρ στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, αμέσως μετά τις επαφές που είχε με πολίτες στην Τριταία.

Σε χαλαρή ατμόσφαιρα είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους νεολαίους, να ακούσει τους προβληματισμούς τους αλλά και τις προτάσεις τους για το μέλλον του τόπο και του κόμματος.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αχαΐα από το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Περιοδεία στην Αχαΐα θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα και την Τρίτη, 14 και 15 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, «στο πλαίσιο του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί αύριο την Ακράτα, το Αίγιο, τον Σκιαδά Τριταίας ενώ τελευταίος σταθμός της πρώτης ημέρας της περιοδείας του θα είναι η Πάτρα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Τρίτη, θα επισκεφθεί το παράρτημα του ΚΕΘΕΑ στην Πάτρα, θα συναντηθεί στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών με το προεδρείο του Συλλόγου και την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου, συνάντηση με «βασικό θέμα συζήτησης την ακύρωση από τη κυβέρνηση της Ν.Δ. της ίδρυσης Νομικής Σχολής στη Πάτρα» όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί την Κάτω Αχαΐα, ενώ το βράδυ στις 7.30, στην Πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας, θα συμμετάσχει σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

10:30πμ Επίσκεψη στην Ακράτα. Συνάντηση σε καφενείο στην πλατεία της Άνω Ακράτας και συζήτηση με πολίτες.

12:00 Επίσκεψη στην έκθεση Πριμαρόλια στο Αίγιο

1:00 μμ Συνάντηση με πολίτες σε καφενείο στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο

8:00 μμ Συνάντηση στην πλατεία του χωριού στο ΣΚΙΑΔΑ Τριταίας στο Δήμο Ερυμάνθου

ΤΡΙΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

10:30 πμ Συνάντηση με το ΚΕΘΕΑ, στα γραφεία του, στην Πάτρα στην πλατεία Ελευθερίας.

1:45 μμ Συνάντηση με πολίτες σε καφενείο στην πλατεία της Κάτω Αχαΐας.

6:30 μμ Επίσκεψη στο στέκι της Ο.Μ. Νοτίου Διαμερίσματος του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στην Τέρψη.

7:30 μμ Συζήτηση με τους πολίτες της Πάτρας στην πλατεία Τριών Συμμάχων στην Πάτρα.

Η αφίσα της επίσκεψης Τσίπρα

Συνέχισε να διαβάζεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την επιβολή κυρώσεων στην τουρκική κυβέρνηση για την εισβολή στην Συρία ζητάει ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Ενόψει της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής στις 17-18 Οκτωβρίου, και μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην περιοχή που φέρνει η έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων των τουρκικών δυνάμεων στις 9 Οκτωβρίου, ο κ. Ανδρουλάκης ερωτά την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι αν προτίθεται να καταθέσει πρόταση για επιβολή κυρώσεων στην τουρκική κυβέρνηση, καταδικάζοντας έτσι την παράνομη εισβολή στη Συρία, η οποία βάζει σε κίνδυνο της ασφάλεια της περιοχής και την αποσταθεροποιεί περαιτέρω.

Μετά από 7 χρόνια εμφυλίου πολέμου και τις μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους, η τουρκική εισβολή επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την ανθρωπιστική κρίση και εξαθλιώνει τους αμάχους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι για χρόνια σε εμπόλεμη περιοχή. Μάλιστα, ενάμισι χρόνο πριν, 8000 Σύριοι πρόσφυγες  έφτασαν στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα της Τουρκικής επιθετικότητας στο Αφρίν. Σύμφωνα με την ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής, οι Τουρκικές επιχειρήσεις στοχεύουν στην αποδυνάμωση των Κούρδων της Συρίας, των κύριων πρωταγωνιστών στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Ο κ. Ανδρουλάκης ερωτά αν οι επιχειρήσεις αυτές συνάδουν με την Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας του 2016.

Επιπλέον, ερωτά την Ύπατη Εκπρόσωπος Μογκερίνι πως αξιολογεί τις επιπτώσεις που θα έχει ο αποδεκατισμός των κουρδικών δυνάμεων στην περιοχή, καθώς αποτελούν κρίσιμο παράγοντα επιστροφής των πρώην μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που αποτελούν πολίτες Κρατών-Μελών της ΕΕ, και σε τι ενέργειες θα προβεί σε ενδεχόμενη απελευθέρωσή τους από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης: 

Στις 9 Οκτωβρίου 2019 ξεκίνησαν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη Βόρειο Συρία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ροζάβα, τελεί κυρίως υπό τον έλεγχο των Κουρδικών δυνάμεων.

Οι Τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κύριο στόχο έχουν την αποδυνάμωση των Κούρδων της Συρίας  που πρωταγωνίστησαν στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), όπου ακόμη και σήμερα αποτελούν την κύρια δύναμη αντιμετώπισης των ενόπλων που έχουν παραμείνει στην περιοχή. 

Ερωτάται η Ύπατη Εκπρόσωπος:

  • Προτίθεται η Ύπατη Εκπρόσωπος να καταθέσει πρόταση για επιβολή κυρώσεων στην τουρκική κυβέρνηση λόγω της παράνομης εισβολής στην Συρία, που βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια της περιοχής στο σύνολό της;
  • Λαμβάνοντας υπόψη ότι μετά τις Τουρκικές επιχειρήσεις στο Άφριν τον Ιανουάριο του 2018 πάνω από 8000 Σύριοι πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα λόγω της Τουρκικής επιθετικότητας, πώς συνάδουν οι επιχειρήσεις αυτές με την Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης;
  • Έχοντας κατά νου ότι στην περιοχή αυτή βρίσκονται αρκετές χιλιάδες πρώην μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, πολίτες Κρατών Μελών που είχαν συλληφθεί μετά την κατάρρευσή του, πώς αξιολογεί ενδεχόμενη αποδυνάμωση των κουρδικών δυνάμεων που είναι υπεύθυνες για την κράτησή τους λόγω της Τουρκικής επιθετικότητας; Θεωρεί πιθανή την απόδρασή τους ή την απελευθέρωσή τους από τις Τουρκικές δυνάμεις και επιστροφή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Συνέχισε να διαβάζεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απόφαση για τα αποθεματικά του Δήμου εκθέτει τον δήμαρχο Πατρέων σε κριτική περί οπορτουνισμού!

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Του Γιώργου Μόσχου

Στις 12 Ιουνίου του 2015, τότε που η Ελλάδα εκβιαζότανε από τους δανειστές, ακόμη και για ένα ευρώ που είχε ανάγκη η χώρα και που της κυβέρνηση Τσίπρα  «έτρεμε ο πισινός της, να βγει η ψυχή της» και ζητούσε τρόπο να αποφύγει τον εκβιασμό, που στην ουσία έπληττε το λαό, ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης σε συνεργασία και ευθεία γραμμή με τους άλλους τρεις δημάρχους της χώρας, εκλεγμένους υπό την σημαία του ΚΚΕ, αρνούνταν να καταθέσει τα αποθεματικά του ταμείου  του δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος. 
Ακολούθησε μία ατελείωτη στάση επίθεσης λικβινταρισμού στην κυβέρνηση Τσίπρα και ένας λεονταρισμός, που όμοιο δεν είχαμε δει ξανά. Ρεφρέν της αντιπολιτευτικής του γραμμής ήταν το γνωστό υβρεολόγιο περί συνεργασίας με τον καπιταλισμό, αντεργατικής πολιτικής, που δήθεν υπηρετούσε η κυβέρνηση, προδοσίας του λαού, συνεργασία με το Κεφάλαιο και όσα άλλα μπορεί να σκεφτεί κανείς, βγαλμένα από τα μουχλιασμένα υπόγεια του Περισσού.
Τι ιερατείο του κόμματος είχε ενορχηστρώσει φωνές που εξίσωναν  την κυβέρνηση της Αριστεράς με την άκρα Δεξιά της ΝΔ και ζητούσαν την πτώση της. Ακολούθησαν πορείες τακτικές, από τον ΟΛΠΑ μέχρι και τη γέφυρα του Ρίου, εμπλουτισμένες με πύρινα  αντικυβερνητικά συνθήματα.
Αυτά σε τέτοιο σημείο, που νόμιζε κανείς πως ακούγονται από τα χείλη της Δεξιάς! Πλήρης συμπόρευση. Από τα συνδικαλιστικά, μέχρι το Μακεδονικό και την συμφωνία των Πρεσπών, που την καταδίκασε, παρόλο που στο παρελθόν υπήρξαν εκτελέσεις αγωνιστών για την στήριξη της μακεδονίτικης γλώσσας, με πρώτη εξ αυτών της Μακεδονίτισσας Γκίνοβα, που έδωσε τη ζωή της και την δροσιά των νιάτων της!
Αντιθέτως υποδεχότανε τον Κ. Μητσοτάκη στην Πάτρα όποτε έρχονταν και συνομιλούσε εγκαρδίως,  παρόλο που η Δεξιά ποτέ δεν έδωσε στην πόλη την ικανοποίηση έστω και ενός αιτήματος, κάτι που έκανε αρκετές φορές ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση. 
Ερχόμενη στην κυβέρνηση  η παράταξη της ακραίας Δεξιάς του Μητσοτάκη, οι διαμαρτυρίες σίγησαν, η Νομική καταργήθηκε από την υπουργό Κεραμέως και δεν άνοιξε μύτη, η υπογειοποίηση  εντός Πατρών του Σιδηροδρόμου, δηλώθηκε ευθαρσώς από τον υπουργό Καραμανλή, ότι ακυρώνεται, η Πατρών-Πύργου τίθεται στα αζήτητα από την ΝΔ.
Περιέργως γι αυτά τα ζητήματα ακόμη να ακούσουμε την γνωστή διαμαρτυρία του Δημάρχου Πατρέων, που ακούγαμε ακόμη και όταν ο Τσίπρας έδινε στην πόλη τόσα δώρα!
Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Πατρέων ως να ξέχασε όλα τα παραπάνω, έκανε πιρουέτα θεαματική και έφερε εισήγηση για αποδοχή της εντολής για κατάθεση των αποθεματικών στην ΤτΕ.
Θα έλεγε κανείς πως είναι θεμιτό να γνωρίζει η κυβέρνηση την οικονομική αδυναμία ή ευρωστία των Δήμων, μέσω την γνώσης του ύψους των καταθέσεων. Και καλώς το αποδέχθηκε τελικά ο Δήμαρχος Πατρέων. Όμως τίθεται ένα ζήτημα απιστίας, από την στιγμή που δεν προχώρησε στην αναγνώριση του λάθους του, εάν πρόκειται για αυτό και δεν είναι κίνηση τακτικισμού για να ξεπεράσει τις ενδεχόμενες επιπτώσεις, που μπορεί και να φθάσουν μέχρι άρση της δημαρχιακής του ιδιότητας…
Εάν δεν ακολουθήσει αυτοκριτική εκ μέρους της παράταξής του, τότε δικαιούμεθα να υποστηρίξουμε πως απλώς πρόκειται για μία ακόμη οπορτουνιστική στάση, σαν αυτή με την άτιμη ΕΕ, την υποστολή και μετά της έπαρση της ευρωπαϊκής σημαίας από το μπαλκόνι του Δημαρχείου και τόσες άλλες εκφράσεις του!
Εκνευρίστηκε μάλιστα χθες ο κομμουνιστής Δήμαρχος Πατρέων, ακόμη και επιτέθηκε λεκτικά κατά συμβούλων της αντιπολίτευσης, όταν διαπίστωσε πως μπορεί και να μην περνούσε η θέση του, εάν τυχόν δεν στηρίζοντας από τις ψήφους  των δύο μικρότερων παρατάξεων.
Η απλή αναλογική έφερε νέες αντιλήψεις και πια το… καπετανιλίκι  δεν περνά. Πιστεύω πως χθες θα το διαπίστωσε ο Κ. Πελετίδης διά ζώσης…
Το «δεν θα συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις σας», που απάντησε  ο Δήμαρχος Πατρέων, στην επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση, στις 12 Ιουνίου του 2015, ο οποίος ζητούσε τα αποθεματικά των ταμείων των Δήμων να κατατεθούν από τους δήμους στην ΤτΕ, χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο κατακρημνίστηκε «στο… βιλεγκράντε το βαθύ» και συνετρίβη… «στο λατομείο το κρύο…».   .

Να υπενθυμίσουμε τι ανέφερε προς τον Υπουργό, ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου Πατρέων, τότε:

Δήμαρχος Πατρέων: Δεν σας δίνουμε τα αποθεματικά

«Κε υπουργέ
Επανέρχεστε για την υλοποίηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που θα υποχρεώσει το Δήμο μας να υπολειτουργεί, να μην ικανοποιεί τις ανάγκες των συμπολιτών μας, να θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους σε ορισμένες περιπτώσεις.
Ήδη η εφαρμοζόμενη πολιτική σας, να δίνεται τα χρήματα του ελληνικού λαού στους δανειστές (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), τοκογλύφους όπως τους λέγατε, δίνει τα αρνητικά αποτελέσματά της στην πόλη μας.
Έτσι, για παράδειγμα, ενώ ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για να εκταμιευθεί το ποσό των 200.000 € και να συνεχιστεί η ανακατασκευή του 16ου Δημοτικού Σχολείου μας, τα χρήματα μπλοκαρίστηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδας, με συνέπεια να κινδυνεύουν να μείνουν «άστεγοι» οι μαθητές μας και ικανοποιημένοι οι δανειστές που είστε συνεπείς με τις υποχρεώσεις σας.
Δεν θα συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις σας, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τον Πατραϊκό λαό, που δεν δανείστηκε, που δεν κάνει έκλυτο βίο, αλλά αγωνίζεται να σταθεί στα πόδια του και να έχει για τα παιδιά του στοιχειώδης υπηρεσίες και στοιχειώδη λειτουργία της πόλης του. Αυτό θέλει το Δημοτικό μας Συμβούλιο, αυτό θέλει και ο Πατραϊκός λαός.
Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει πρωτοβουλία και κοινή παρέμβαση των δημάρχων που στηρίζονται από το ΚΚΕ, ενάντια στην ΠΝΠ της κυβέρνησης, που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων τους και φέρνει συνολικά δήμους και δημότες προ τετελεσμένων γεγονότων, η οποία θα κατατεθεί και στην ΚΕΔΕ. 
Καλούμε όλους τους δημάρχους να μην υποταχθούν στις επιλογές της κυβέρνησης».

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ: Τι άλλαξε από τότε; Τι το δραματικό για να υποχρεωθεί να αλλάξει θέση και ο Δήμαρχος Πατρέων; Πως θα το μάθουμε; Δεν είναι αναγκαίο να γνωρίσουμε τι έγινε; Εάν αναγνωρίζεται ως λάθος η μέχρι πρότινος τακτική,που είναι η αυτοκριτική; Αυτή η περίφημη αυτοκριτική, που απ’ ότι θυμάμαι, κάποτε, ήταν όρος απαράβατος για κομμουνιστή και δη ανεβασμένο σε διακριτή κοινωνική θέση, καθώς οι όποιες πράξεις ή παραλείψεις του, αντανακλούν στο Κόμμα !  Και κατ’ επέκταση σε όλη την Αριστερά…

Υπενθυμίζω την λαϊκή παροιμία: «Τα ποντίκια έφαγαν το τυρί» λέει ο λαός μας. Δεν λέει ο ποντικός το έφαγε και μάλιστα ο συγκεκριμένος…

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Tροχαίο στην Περιμετρική της Πάτρας – «Εφυγε» ο τράκτορας – ΦΩΤΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Τροχαίο με ντελιβερά: Ξεσπά η μάνα «Το Παιδί μου δεν παραβίασε “STOP”» «Έγκυος η γυναίκα του, Θα Ζήσει να το Μεγαλώσει;»

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

ΑΧΑΪΑ: Θρήνος για τον 26χρονο Αντώνη! Καταπλακώθηκε απο δένδρο! Συγκλονίζει η σύζυγός του

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Οριστικό «όχι» από Κικίλια-ΕΟΠΥΥ για τη θεραπεία του μικρού Ραφαήλ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Αύριο η κηδεία της Ιωάννας Μαραγκού – «Εφυγε» στα 55

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Πάτρα: Έχασε τη μάχη ο 40χρονος εργάτης – Είχε πέσει από μεγάλο ύψος

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Τροχαίο στην Αγία Τριάδα – Εκσφενδονίστηκε ντελιβεράς!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Πάτρα: Κάλεσαν την Πυροσβεστική για φωτιά σε σπίτι, αλλά…

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Μπαμπάς Ραφαήλ: «Εάν δεν είχαμε τον κόσμο το παιδί θα ήταν καταδικασμένο»

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Πάτρα: Πέθανε τα ξημερώματα ο τραγουδιστής Χρήστος Στυλιανέας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ώρες πριν

Βίντεο-σοκ! Η στιγμή που αυτοκίνητο χτυπά πεζή!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ13 ώρες πριν

Καθηγητής σπρώχνει μαθητή που έμεινε πίσω στην παρέλαση! – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Κραυγή αγωνίας από τη μητέρα του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ – Περιγράφει πως το κράτος τους γύρισε την πλάτη -ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ την αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

ΖΩΗ5 ημέρες πριν

Η Μόνικα Μπελούτσι Έδειξε Στα 54 Της Πώς Μια Γυναίκα Μπορεί Να Είναι Διαχρονικά Πανέμορφη – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες πριν

«Βόμβες» Παπαγγελόπουλου: Έχω συναντηθεί πολλές φορές με τον κ. Σαμαρά και στο σπίτι του και σε ταβέρνες – Δεν τον παίρνει κανείς στα σοβαρά -ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πριν

ΒΙΝΤΕΟ που κόβει την ανάσα: Μηχανή περνάει τη Γέφυρα με 300χλμ.!

ΚΟΣΜΟΣ3 εβδομάδες πριν

Εξοργιστικό βίντεο: Πατέρας βασανίζει και δέρνει την κορούλα του για να της μάθει να περπατάει

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 εβδομάδες πριν

Ηλεία: Ισχυρές καταιγίδες και διακοπή ρεύματος – Προβλήματα και στην Πατρών Πύργου – ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 εβδομάδες πριν

16χρονος μαθητής αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στην Πάτρα λόγω bullying

Facebook Patratora

Διαφήμιση
Διαφήμιση