Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: «Καταπέλτης» η έκθεση επιθεωρητών για το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Iδιαίτερα αποκαλυπτικό είναι το περιεχόμενο της εμπιστευτικής έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών ως προς τον έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων του ΔΣ του «Αγίου Ανδρέα» σχετικά με την προκήρυξη των κενών θέσεων Συντονιστών Διευθυντών λόγω συνταξιοδότησης.

Ο έλεγχος έγινε με αφορμή καταγγελία στο Σώμα Επιθεωρητών για απόφαση που έλαβε το ΔΣ του νοσοκομείου στις 21 Φεβρουαρίου 2017 για κάλυψη των κενών θέσεων Συντονιστών Διευθυντών στα εξής τμήματα: Ακτινοδιαγνωστικό, Ιατρικής Βιοπαθολογίας (μικροβιολογικό), Χειρουργικό, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Ουρολογικό, Μονάδα Νεογνών και Οφθαλμογικό.

Σύμφωνα με την έκθεση «οι θέσεις αυτές κατέχονται χωρίς να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία». Στην έκθεση αναφέρεται ότι: «Η ελεγχόμενη υπηρεσία επί σειρά ετών δεν εφαρμόζει τα προβλεπόμενα για την κάλυψη των θέσεων Συντονιστών Διευθυντών, ήτοι τη διαδικασία της ανοικτής προκήρυξης σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, πλην δύο αποφάσεων.

Ειδικότερα η ελεγχόμενη υπηρεσία, μολονότι όπως προκύπτει από την περίπτωση της ΜΕΝΝ (Μονάδα Νεογνών) γνωρίζει τη διαδικασία της ανοικτής προκήρυξης, επέλεξε για την πλήρωση των κενούμενων θέσεων Συντονιστών Διευθυντών (ΣΔ) να ακολουθεί τη διαδικασία προσωρινής ανάθεσης επιστημονικού και διοικητικού προϊσταμένου Τμημάτων με αποτέλεσμα οι άνευ προκήρυξης τοποθετούμενοι να ασκούν καθήκοντα ΣΔ για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να έχουν αξιολογηθεί νόμιμα ούτε ως προς τα προσόντα τους αλλά ούτε συγκριτικά με τους υπηρετούντες Διευθυντές».

Σύμφωνα με την έκθεση αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καθίστανται Συντονιστές Διευθυντές με ανάθεση και να παραμένουν μέχρι να συνταξιοδοτηθούν. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι αυτό συμβαίνει στο Ακτινοδιαγνωστικό 6,5 έτη, Ουρολογικό 7 έτη, Οφθαλμολογικό 6,5 έτη.

Η ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Ειδικότερα για την Οφθαλμολογική Κλινική, που φαίνεται ότι αποτελεί και την αιτία να ανοίξει ο συγκεκριμένος φάκελος για το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο, καθώς ένας από τους θιγόμενους γιατρούς ο Ιωάννης Κατσιμπρής, προσέφυγε στη δικαιοσύνη, η έκθεση είναι καταπέλτης.

Ειδικότερα ο κ. Κατσιμπρής ζήτησε και έλαβε γνώση του περιεχομένου της έκθεσης στο σκέλος που αφορά την Κλινική στην οποία υπηρετεί. Και αυτό το έπραξε διότι έχει το βαθμό του διευθυντή και μία σειρά από άλλα ποιοτικά και ποσοτικά προσόντα (ακαδημαϊκά, χειρουργικές δεξιότητες, εκπαιδευτικό και μετεκπαιδευτικό έργο, κοινωνικό έργο στο Καραμανδάνειο και στο Αίγιο) αλλά ουδέποτε κλήθηκε να καταθέσει το φάκελό του για τη θέση του Συντονιστή Διευθυντή της Κλινικής.

Ειδικότερα στην εξώδικη διαμαρτυρία που έχει στείλει στη διοίκηση του νοσοκομείου, ο κ. Κατσιμπρής σημειώνει τα συμπεράσματα της έκθεσης και υπενθυμίζει ότι ο νόμος προβλέπει «Αν υπηρετούν δύο ή περισσότεροι Διευθυντές σε ένα ιατρικό τμήμα ή μονάδα, ως υπεύθυνος για το συνολικό συντονισμό του τμήματος ή της μονάδας ορίζεται, με απόφαση του Διοικητή, ο Συντονιστής Διευθυντής που επιλέγεται μετά από εισήγηση ειδικής Επιτροπής, με βάση τα κριτήρια του άρθρου 37 του ν. 2519/1997 …».

Ο κ. Κατσιμπρής με το εξώδικό του επισημαίνει ότι «από την κοινοποίηση της Εκθεσης Ελέγχου στη Διοίκηση έχει παρέλθει χρονικό διάστημα περίπου 10 μηνών χωρίς ωστόσο να έχετε προβεί στις ενέργειες εκείνες που θα αποκαθιστούν τη νομιμότητα όπως σαφώς αναφέρονται στο πόρισμα του ΣΕΕΔΔ με σειρά ενεργειών».

ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Ειδικότερα οι ελεγκτές αναφέρουν ότι πρέπει να γίνουν τα εξής:

1. Προκήρυξη της θέσης Συντονιστή Διευθυντή Οφθαλμολογικής Κλινικής

2. Πρόσκληση ενδιαφέροντος μεταξύ των υπηρετούντων Διευθυντών στην Οφθαλμολογική Κλινική

3. Αξιολόγηση των προσόντων των υποψήφιων Διευθυντών όπως αυτά ορίζονται αναλυτικά στο ν.2519/1997 συνεκτιμώντας την προϋπηρεσία, την κλινική εμπειρία, το επιστημονικό έργο, την εκπαίδευση και μετεκπαίδευση, την εν γένει ανταπόκριση του κρινόμενου στις επιταγές του ιατρικού λειτουργήματος και, όχι αποκλειστικά με την προϋπηρεσία όπως γίνονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Αγιος Ανδρέας».

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Ερωτηθείς σχετικά ο διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Σερεμέτης ανέφερε η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στο παρελθόν. Εκτίμησε ότι το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης «δεν βρήκε κάτι το ιδιαίτερα προβληματικό. Ωστόσο εμείς θα το διερευνήσουμε και πάλι».

Σε σχέση με τις εξώδικες διαμαρτυρίες του κ. Κατσιμπρή μας είπε: «Εχει κάποια δίκια ο κ. Κατσιμπρής αλλά και κάποιες υπερβολές στα όσα επικαλείται. Για εμάς δεν έχει κλείσει ο φάκελος αυτός. Αντιθέτως βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχός της».

Ο κ. Σερεμέτης επιφυλάχτηκε να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη Ενορκη Διοικητική Εξέταση ειδικότερα για την Οφθαλμολογική Κλινική του νοσοκομείου. Αν και ο ίδιος δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες οι πληροφορίες της «Π» ανέφεραν ότι το αντικείμενο της ΕΔΕ αφορά ζητήματα διοικητικά καθώς και εκπαιδευτικά σε σχέση με τους ειδικευομένους της.

Σε ό,τι αφορά τους τελευταίους οι πληροφορίες μας ανέφεραν ότι η Κλινική έμεινε χωρίς ειδικευομένους εξαιτίας χειρισμών που υπήρξαν στην εκπαίδευσή τους. Φέρεται δε ότι ειδικευόμενος που αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την Κλινική, κατέθεσε σχετική καταγγελία στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας. «Να είστε βέβαιοι ότι θα λάβουμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα όταν θα έχουμε στα χέρια μας τα αποτελέσματα της ΕΔΕ» κατέληξε ο κ. Σερεμέτης.

πηγή: Πελοπόννησος.

Διαφήμιση
Σχόλια

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: «Εφυγε» ο Νίκος Μηλιώνης

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

«Εφυγε» ξαφνικά απο την ζωή ο γνωστός συγκοινωνιολόγος και πολιτικός μηχανικός Νίκος Μηλιώνης.

Ο Νίκος Μηλιώνης εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στο Μπακού του Αζερμπαιτζάν αλλά δεν είχε χάσει ποτέ την επαφή του με την Πάτρα και τα προβλήματα που την απασχολούσαν.

Ο θάνατός του ήταν ξαφνικός και αναπάντεχος. Εισήχθη μόλις χθες με ενόχληση στον θώρακα στο νοσοκομείο, οπότε και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για αιματολογικής φύσης πρόβλημα, το οποίο ωστόσο έδειχνε να εξελίσσεται ομαλά.

Δυστυχώς εντελώς ξαφνικά κατέληξε σήμερα το μεσημέρι, λίγα λεπτά αφότου είχε μιλήσει τηλεφωνικά με φιλικά του πρόσωπα. O Νίκος Μηλιώνης ήταν εξαιρετικός επιστήμονας, ενώ αποτέλεσε ξεχωριστή παρουσία στα χρόνια της μεταπολίτευσης στα αμφιθέατρα του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως ως φοιτητής – συνδικαλιστής εκπροσωπούσε την παράταξη του Δημοκρατικού Αγώνα.

Ήταν οργανωμένος στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεράιος και διετέλεσε στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού. Όταν πήρε το πτυχίο του μετέβη στον Καναδά, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές, για να επιστρέψει αργότερα πάλι την Πάτρα, όπου δημιούργησε ένα από τα σημαντικότερα μελετητικά γραφεία στο είδος του.

Αφήνει πίσω του ενα παιδί, τον μοναγιό του, Βασίλη που είναι φοιτητής στην Αθήνα. Η είδηση του θανάτου του έχει σοκάρει όλη την τοπική κοινωνία της Πάτρας και έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Σοκαριστικός τραυματισμός Αγρινιώτη αστυνομικού από σκύλο!

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Σοβαρά τραυματίστηκε, κάνοντας ποδηλασία στην περιοχή της Λυσιμαχίας, ο Αγρινιώτης Αστυνομικός, Υπαστυνόμος Β’, επικεφαλής της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αγρινίου, Λάμπρος Σκουφής, όταν δέχτηκε άγρια επίθεση από σκύλο!

Μάλιστα νοσηλεύεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου υποβάλλεται σε χειρουργεία. Ο έμπειρος αστυνομικός της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. θα μπορούσε να έχει τραυματιστεί ακόμα πιο σοβαρά, ευτυχώς φορούσε κράνος και έφερε πλήρη ποδηλατικό εξοπλισμό.

Κατά την πτώση του η οποία προκλήθηκε από την επίθεση του σκύλου, υπέστη ραγίσματα και κατάγματα, όπως ο ίδιος γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο facebook.

Από την πλευρά του ο 44χρονος αστυνομικός υπέβαλε μήνυση στον Αστυνομικό Σταθμό Γαβαλούς.

sinidisi.gr

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ανήλικοι τσάκισαν στο ξύλο συνομήλικο τους!

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Άγριες διαθέσεις είχαν τρεις ανήλικοι στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «μπούκαραν» στο σπίτι ενός συνομίληκού τους και αφού τον χτύπησαν, του άρπαξαν το κινητό και εξαφανίστηκαν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αιτία φαίνεται να είναι διαφορές μεταξύ των ανηλίκων. Η μητέρα του θύματος, κατείγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και οι τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν για ληστεία και για σωματικές βλάβες.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ Η ΤΥΧΗ – 100.000 ευρώ κέρδισε Πατρινός στην κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Η τυχή χαμογέλασε σε πατρινό, που στην χθεσινή κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου, κέρδισε 100.000 ευρώ. Ο νικητής είχε πάρει λαχείο με αριθμό 52601 σειρά 3 από τον λαχειοπώλη Άγγελο Τζουανόπουλο, μέσω της διανομής του παρακτορείου του Βλάση Μπαλασόπουλου.

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πριν

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: «Εφυγε» ο Νίκος Μηλιώνης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ3 ώρες πριν

Ουλμ – Προμηθέας 67-70: «Ιπτάμενος» Έλις – ΒΙΝΤΕΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ6 ώρες πριν

Δεκάχρονα παιδιά ομάδας Τούρκων μεταναστών χαιρετούν στρατιωτικά!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ6 ώρες πριν

Μπορούμε: Έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής: 1.400.000€ για τον μικρό Ραφαήλ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ6 ώρες πριν

Βίντεο-σοκ! Η στιγμή που αυτοκίνητο χτυπά πεζή!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ14 ώρες πριν

Καθηγητής σπρώχνει μαθητή που έμεινε πίσω στην παρέλαση! – ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες πριν

Σοκαριστικός τραυματισμός Αγρινιώτη αστυνομικού από σκύλο!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες πριν

Πάτρα: Ανήλικοι τσάκισαν στο ξύλο συνομήλικο τους!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες πριν

ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ Η ΤΥΧΗ – 100.000 ευρώ κέρδισε Πατρινός στην κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Πάτρα: «Έφυγε» στα 55 της η Μαρία – Κριστίνα Τζιούστι

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Tροχαίο στην Περιμετρική της Πάτρας – «Εφυγε» ο τράκτορας – ΦΩΤΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Τροχαίο με ντελιβερά: Ξεσπά η μάνα «Το Παιδί μου δεν παραβίασε “STOP”» «Έγκυος η γυναίκα του, Θα Ζήσει να το Μεγαλώσει;»

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

ΑΧΑΪΑ: Θρήνος για τον 26χρονο Αντώνη! Καταπλακώθηκε απο δένδρο! Συγκλονίζει η σύζυγός του

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Οριστικό «όχι» από Κικίλια-ΕΟΠΥΥ για τη θεραπεία του μικρού Ραφαήλ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Αύριο η κηδεία της Ιωάννας Μαραγκού – «Εφυγε» στα 55

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Τροχαίο στην Αγία Τριάδα – Εκσφενδονίστηκε ντελιβεράς!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Πάτρα: Έχασε τη μάχη ο 40χρονος εργάτης – Είχε πέσει από μεγάλο ύψος

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Μπαμπάς Ραφαήλ: «Εάν δεν είχαμε τον κόσμο το παιδί θα ήταν καταδικασμένο»

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Πάτρα: Κάλεσαν την Πυροσβεστική για φωτιά σε σπίτι, αλλά…

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Πάτρα: Πέθανε τα ξημερώματα ο τραγουδιστής Χρήστος Στυλιανέας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ6 ώρες πριν

Βίντεο-σοκ! Η στιγμή που αυτοκίνητο χτυπά πεζή!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ14 ώρες πριν

Καθηγητής σπρώχνει μαθητή που έμεινε πίσω στην παρέλαση! – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Κραυγή αγωνίας από τη μητέρα του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ – Περιγράφει πως το κράτος τους γύρισε την πλάτη -ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ την αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

ΖΩΗ6 ημέρες πριν

Η Μόνικα Μπελούτσι Έδειξε Στα 54 Της Πώς Μια Γυναίκα Μπορεί Να Είναι Διαχρονικά Πανέμορφη – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 ημέρες πριν

«Βόμβες» Παπαγγελόπουλου: Έχω συναντηθεί πολλές φορές με τον κ. Σαμαρά και στο σπίτι του και σε ταβέρνες – Δεν τον παίρνει κανείς στα σοβαρά -ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πριν

ΒΙΝΤΕΟ που κόβει την ανάσα: Μηχανή περνάει τη Γέφυρα με 300χλμ.!

ΚΟΣΜΟΣ3 εβδομάδες πριν

Εξοργιστικό βίντεο: Πατέρας βασανίζει και δέρνει την κορούλα του για να της μάθει να περπατάει

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 εβδομάδες πριν

Ηλεία: Ισχυρές καταιγίδες και διακοπή ρεύματος – Προβλήματα και στην Πατρών Πύργου – ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 εβδομάδες πριν

16χρονος μαθητής αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στην Πάτρα λόγω bullying

Facebook Patratora

Διαφήμιση
Διαφήμιση