Συνδεθείτε μαζί μας

ΑΠΟΨΗ

Ο Θανάσης Μπαμπανέβας αποχαιρετά τον Κώστα Ζαρονίκα

Δημοσιεύθηκε

στις

“Φίλε Κώστα καλό παράδεισο

 Ο πρόεδρος του ΤΕΑΣ Θανάσης Μπαμπανέβας αποχαιρετά με συγκινητικά λόγια τον Κώστα Ζαρονίκα.

Φίλε Κώστα καλό παράδεισο

Ένας ιδιαίτερα καλοσυνάτος συμπολίτης με τη στόφα της προσφοράς χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις που μπήκε μπροστάρης μαζί με πολλούς εργαζόμενους σε δύσκολες ώρες για η διάσωση της πάλαι ποτέ κραταιάς όσο  και ιστορικής εφημερίδας «ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ» έφυγε πρόωρα για την αιωνιότητα.

Ο λόγος για τον φίλο Κώστα  Ζαρονίκα τον μαθηματικό, που «επιστρατεύτηκε» ν’ αναλάβει το δύσκολο έργο του υπεύθυνου διαχειριστή της ΕΠΕ την οποία συνέστησαν εργαζόμενοι τη δεκαετία του ’80 μετά την αποχώρηση του εκδότη Τάκη Κωνσταντινόπουλου.  Μια Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, προκειμένου να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας μέχρις ότου μεταβιβαστεί στην οικογένεια του συμπολίτη επιχειρηματία Γ. Βέργου και μετέπειτα στον συνάδελφο δημοσιογράφο Ανδρέα Χριστόπουλο.

Όλα αυτά έγιναν βέβαια με την πολύτιμη συμβολή του αείμνηστου άλλοτε νομικού συμβούλου της ΕΣΗΕΠΗΝ Δημ. Ζηνόζη και του νομικού συμβούλου των Τεχνικών Τύπου Σπύρου Καραχάλιου.

Ο Κώστας σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο για την «ΗΜΕΡΑ» κλήθηκε πολλές φορές να «τετραγωνίσει τον κύκλο», προκειμένου να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, αψηφώντας πολλές φορές τις εκ του νόμου ενδεχόμενες συνέπειες για παράτολμες ενέργειές του.

Ο πολυαγαπημένος συνάδελφος με την στωικότητα που τον διέκρινε την πραότητα του χαρακτήρα του, το αστείρευτο χαμόγελό του, αλλά και την αταλάντευτη αποφασιστικότητά του, κατόρθωσε με τη συμβολή των συναδέλφων του να συνεχιστεί η πορεία της «Ημέρας» παραμερίζοντας  «λαιστρυγόνες και κύκλωπες» που την απειλούσαν. Εκείνη η ηρωική προσπάθεια πράγματι δικαιώθηκε.

Δυστυχώς όμως αργότερα η ζωή δεν στάθηκε γενναιόδωρη μαζί του, καθώς ο Κώστας πέρασε πολύ δύσκολα με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε και έχασε τη μάχη που καρτερικά έδινε τα τελευταία χρόνια βυθίζοντας στη θλίψη όλους όσους τον γνώριζαν.

Στα παιδιά του και στους δικούς του ανθρώπους θερμά συλλυπητήρια και να θυμούνται με αγάπη τον Κώστα όπως θα τον θυμόμαστε όλοι όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του.

Διαφήμιση
Σχόλια

ΑΠΟΨΗ

Η απαξία ενός ολόκληρου νομού με ξεχωριστή πολιτιστική κληρονομιά

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Πολλά και διάφορα, όλα σημαντικά , όσα συζητήθηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Υπήρξε όμως λύπη κι απογοήτευση για το γεγονός ότι δεν κρίθηκε αναγκαία καμία αναφορά στο μείζον θέμα της υποβάθμισης του νομού μας στον ακαδημαϊκό χάρτη της εκπαίδευσης.
Κρίνω πώς πρέπει να συζητηθεί άμεσα και το δημοτικό συμβούλιο της Αρχαίας Ολυμπίας να εκδώσει ψήφισμα. Να πάρουμε όλοι θέση απέναντι στην απαράδεκτη, κατά τη γνώμη μου, πολιτική που αφήνει το νομό Ηλείας δίχως πανεπιστημιακή σχολή. Ειδικά δε για την Ολυμπία, την κοιτίδα του πολιτισμού, του αθλητισμού και του Ολυμπισμού οφείλουμε να διεκδικήσουμε έως και να απαιτήσουμε την ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής και συγκεκριμένα, ΤΕΦΑΑ.
Το brand name της Ολυμπίας είναι ικανό να σηκώσει αυτό το βάρος. Στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις…
Προς το παρόν αναμένουμε από τη δημοτική αρχή να τηρήσει την υπόσχεση της να θέσει το θέμα εντός του Ιουνίου…
Ανδρέας Μπενέτσης
Δημοτικός Σύμβουλος Αρχαίας Ολυμπίας
με τη δημοτική παράταξη <<ΟΛΥΜΠΙΑ ΦΩΣ>> του Γιώργου Αηδόνη

Συνέχισε να διαβάζεις

ΑΠΟΨΗ

Το Πολυτεχνείο φάρος του σήμερα

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι η ναυαρχίδα διαμόρφωσης της ταυτότητας της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Εδώ και 47 χρόνια κάθε μέρα το γεγονός του Πολυτεχνείου είναι σύμβολο των δημοκρατικών ιδανικών και θεσμών.

Ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου δεν είναι μόνο επίκαιρος, αλλά αποτελεί φάρο μέσα στα σκοτεινά μονοπάτια που επιδιώκει να ωθήσει η ΝΔ τους πολίτες με τις κατασταλτικές πολιτικές και τα ημίμετρα που νομοθετεί. Η ελληνική κοινωνία, που για μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας είναι αντιμέτωπη με τη φτωχοποίηση, τη στοχοποίηση και την ενοχοποίηση με ευθύνες που πολλές φορές δεν της αναλογούν. Μια πολιτική αποκλειστικής εφαρμογής μέτρων από την κυβέρνηση δίχως να συμπαραστέκεται ελαφρύνοντας τα λαϊκά στρώματα. Αντίθετα εναρμονίζεται πλήρως με την υψηλή ιεράρχηση των «δικών» τους λίγων και αρίστων, και για αυτό τίθεται υπό διαρκή και δικαιολογημένη αμφισβήτηση από τους πολίτες. 

Η κορύφωση των μέτρων κοινωνικής απομόνωσης συνοδεύεται από περιστολή των συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών. Την ώρα που η κυβέρνηση προχωρά σε αυτές τις ενέργειες, ήρθε η ηχηρή απάντηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων περί αντισυνταγματικότητας της απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων. Θα πίστευε κανείς ότι το 2020 θα επαναφέρονταν μέτρα χουντικής κοπής και πόσο μάλλον οι άνθρωποι που έζησαν την περίοδο ‘67-’74;

Όλα εκείνα τα γεγονότα που συνέβησαν σε όλη τη χώρα τότε ήταν αποτέλεσμα του θαρραλέου πείσματος του νεολαιίστικου κινήματος. Η κάμψη της περαιτέρω επικράτησης της Χούντας στη χώρα, συγκέντρωσε όλη την ελληνική κοινωνία. Σήμερα οι νέοι και νέες αναμένουν και προσδοκούν την ευκαιρία να ονειρευτούν με ξεγνοιασιά το μέλλον, αφού οι συνθήκες ευνοούν μόνο το φόβο.

Η φωνής της κοινωνίας για «ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ορθώνεται ακόμη πιο έντονα σήμερα, αφού η κυβέρνηση κωφεύει συστηματικά νομοθετώντας, δίχως επίγνωση των αναγκών της κοινωνίας. Σειρά πολιτικών αποφάσεων στην υγεία, στην παιδεία, στα εργασιακά  δείχνουν την κυβέρνηση ανήμπορη να διαχειριστεί την επιδημία. Η κοινωνία οφείλει να διεκδικεί και να μην παραμένει σε εφησυχασμό. Περαιτέρω αμφισβήτηση και ενοχοποίηση της δεν θα περάσει. Η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό μετά από προκλήσεις της κυβέρνησης. Ας αφήσει λοιπόν τις απαγορεύσεις και την καταστολή και ας ενεργήσει επιτέλους για την ενίσχυση του ΕΣΥ, τη διασφάλιση θέσεων εργασίας που χάνονται καθημερινά και  την απρόσκοπτη συνέχιση στη μάθηση για τους μαθητές και τους φοιτητές. Περαιτέρω όξυνση δεν θα φέρει κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Δημήτρης Παπαδόπουλος

Γραμματέας της ΟΜ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας

Συνέχισε να διαβάζεις

ΑΠΟΨΗ

Μήνυμα του Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Τάσου Σταυρογιαννόπουλου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Συμπληρώνονται φέτος 47 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, το Νοέμβριο του 1973, ενάντια στη δικτατορία της 21ης Απριλίου. Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα τιμής και μνήμηςγια τον απανταχού ελληνισμό. Τα ιστορικά γεγονότα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποτελούν ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.Ο ξεσηκωμός των φοιτητών ήταν αποτέλεσμα της συσσωρευμένης αγανάκτησης και αντίστασης του ελληνικού λαού, ειδικά της νεολαίας και του φοιτητικού κινήματος, απέναντι σε ένα απολυταρχικό και φασιστικό καθεστώς. Τα συνθήματα «Ψωμί-Παιδεία- Ελευθερία» συμπυκνώνουν την έκφραση της δίψας ενός ολόκληρου λαού για ελευθερία, ειρήνη, ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατία.

Τα μηνύματα του αγώνα και της αντίστασης εκείνης της εποχής παραμένουν διαχρονικά και επίκαιρα. Αποτελούν οδηγό όλων μας για δημοκρατική επαγρύπνηση, ενίσχυση των θεσμών και θωράκιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Σε αυτήν την κατεύθυνση οφείλουμε ως κοινωνία να θέσουμε προτεραιότητα στην παιδεία, στην αγωγή και στην εκπαίδευση. Ιδιαίτερα, στις μέρες μας, που η φονική πανδημία απειλεί πέρα από τη ζωή των ανθρώπων και το εκπαιδευτικό σύστημα, όλοι οι εκπαιδευτικοί οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη δημόσια εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου βρίσκει το λαό μας, όπως και όλη την ανθρωπότητα, σε μια μεγάλη δοκιμασία λόγω του covid 19. Συνεπώς, ο εορτασμός υποχρεωτικά διαφέρει από τις προηγούμενες χρονιές. Η εξάπλωση της πανδημίας και ο αυτοπεριορισμός των πολιτών δεν επιτρέπουνστα σχολεία γιορτές, ποιήματα και τραγούδια. Ωστόσο,τούτο καθόλου δεν πρέπει να μας πτοεί.Το Πολυτεχνείο ζει στις καρδιές μας ως μια αιμάτινη υποθήκη μιας ολόκληρης γενιάς,που συνεχώς μας θυμίζει τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας και μας εμπνέει για συνεχείς αγώνες για τη διαφύλαξή τους.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΑΠΟΨΗ

Άρθρο Αντώνη Χαροκόπου για την ελεύθερη διέλευση των αναπηρικών οχημάτων από τα διόδια

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

«Να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους: Ελεύθερη διέλευση των αναπηρικών οχημάτων από τους σταθμούς διοδίων.»

  Η αλλαγή του τρόπου διέλευσης των αναπηρικών οχημάτων από τους σταθμούς διοδίων στους αυτοκινητόδρομους της χώρας έχει προκαλέσει επιπρόσθετη ταλαιπωρία στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις εξαιτίας της δυσκολίας να προβούν στις απαιτούμενες διαδικασίες προμήθειας των ηλεκτρονικών καρτών, εν μέσω της πανδημίας του ιού covid-19.      

  Το αναπηρικό κίνημα, μέσω των εκπροσώπων του, έχει παρέμβει για να αναδείξει την ανάγκη θεσμικής λύσης στην προβληματική έως σήμερα εφαρμογή του μέτρου απαλλαγής των αναπηρικών αυτοκινήτων από τα διόδια της χώρας, σε όλους τους αυτοκινητόδρομους, χωρίς εξαιρέσεις. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να προβεί άμεσα η Πολιτεία στις απαραίτητες θεσμικές ενέργειες και με διατάξεις νόμων, προκειμένου να επιτρέπεται η ελεύθερη διέλευσή τους σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας (Νέα Οδός, Ολυμπία Οδός, Ιονία Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Αττικής Οδός, Γέφυρα Α.Ε., Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας- Ε65, Αυτοκινητόδρομος Μωρέας κλπ.).

  Η ενιαία ισχύ της ελεύθερης διέλευσης πρόκειται να βάλει ένα τέλος στην επιπρόσθετη ταλαιπωρία που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία καθώς όπως είναι γνωστό εξαιτίας της απουσίας προσβάσιμου μεταφορικού δικτύου είναι αναγκασμένα να χρησιμοποιούν σχεδόν αποκλειστικά ιδιωτικά οχήματα.

  Επιπλέον, η καθιέρωση ενιαίου e-pass σε όλους τους οδικούς άξονες θα διευθετούσε οριστικά και το σοβαρό ζήτημα της μη υποχρεωτικής φυσικής παρουσίας του δικαιούχου στο όχημα κατά την διέλευση, καθώς πολλά άτομα με αναπηρία εξυπηρετούνται από τις οικογένειές τους καλύπτοντας βασικές προσωπικές ανάγκες (θεραπείες, ιατρικά ραντεβού, εκπαίδευση, απασχόληση, κ.α.).

  Τέλος, η χρήση του e-pass αποτελεί και το ασφαλέστερο μέτρο διέλευσης ειδικά εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού καθώς δεν υπάρχει καμία επαφή με τον υπάλληλο του σταθμού.

  Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά σοβαρά προβλήματα προσβασιμότητας και αποκλεισμού από μέσα μαζικής μεταφοράς διεκδικούν το αυτονόητο, να μετακινούνται αυτόνομα και με αξιοπρέπεια.

Χαροκόπος Αντώνιος

Γ΄ Αντιπρόεδρος Ε.Σ.ΑμεΑ

Πρόεδρος Π.ΟΜ.ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ώρες πριν

Πού εντοπίστηκαν τα 248 νέα κρούσματα- Μόλις 6 στη Δυτική Ελλάδα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ: ΙΧ μέσα σε οπωροπωλείο! – “Εφυγε” το αμάξι στην Πατρών Κλάους

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες πριν

ΚΑΛΟΓΡΙΑ: Ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας κοντά στην Παραλία! – Ζητήθηκαν και ενισχύσεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ: ΙΧ καρφώθηκε στις μπάρες της Περιμετρικής κοντά στον Γλαύκο – ΦΩΤΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες πριν

Πάτρα: Ποτάμι στο Δασύλλιο – Έσπασε αγωγός νερού

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες πριν

Πάτρα: “Βουλιάζει” η Ζαϊμη – Έκλεισε το τμήμα από Ρήγα Φεραίου μέχρι Αγ. Ανδρέου

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Επεισόδιο στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ13 ώρες πριν

Η έξοδος των… μυρίων του τριημέρου προς την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες πριν

ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ: Δεν φταίει το εμβόλιο για τον θάνατο της 56χρονης! Τι έδειξε η νεκροψία

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ13 ώρες πριν

Έρχεται… κύμα ζέστης – Έως και 40 βαθμούς η θερμοκρασία

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Πάτρα: Έτσι θα γίνει η επικίνδυνη παραλιακή Ρίου- Αγίου Βασιλείου

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Αφγανοί ξυλοκόπησαν 3 Πατρινούς στο Νότιο Πάρκο – Οι δύο στο Νοσοκομείο

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Καλάβρυτα: Πέθανε 56χρονη στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό της

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

‘Eτσι κατέρρευσε λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό της η 56χρονη – Θα πήγαινε στο γιο της στο εξωτερικό

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Πάτρα: Νεαρή με μυοκαρδίτιδα μετά από mRNA εμβόλιο

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Διέρρηξαν αυτοκίνητο στην Πλαζ! Αρπαξαν 700 ευρώ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Το λιμάνι εκπέμπει SOS – Περιστατικά πρωτόγνωρης βίας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Αγανάκτηση και απόγνωση από τους συνταξιούχους για την κατάργηση των τραπεζικών βιβλιαρίων

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Ξεκινούν από το Σάββατο τα «προνόμια» για όσους έχουν εμβολιαστεί

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ: Δείτε ποιοι μετακινούνται! Νέος προϊστάμενος στην Εισαγγελία Εφετών

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Πάτρα: Mπλόκο σε πάνω από 60 κιλά χασίς, στο λιμάνι- Ήταν μέσα σε δίχτυα- Τα μύρισαν ο Άικ και ο Άρης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Γλυκά Νερά: Η Καρολάιν ήθελε να φύγει το μοιραίο βράδυ από τη μεζονέτα – Θέμα ωρών το ένταλμα σύλληψης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Δείτε το σπίτι στο οποίο βρήκαν τα καλάζνικοφ! – Τα ελέγχουν για φόνους – ΒΙΝΤΕΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ1 εβδομάδα πριν

Το Parken Stadium τραγουδούσε για τον Έρικσεν σε μία συγκινητική στιγμή

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας που παρασύρθηκε από ορμητικά νερά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ1 εβδομάδα πριν

Διακοπές στα μαγευτικά Ψαρά – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διέπραττε διαδικτυακές απάτες- Είχε δράση και στην Πάτρα – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΣΜΟΣ2 εβδομάδες πριν

Υποδέχθηκε με… χαστούκι τον Μακρόν! – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Βίντεο-σοκ από την εν ψυχρώ εκτέλεση του 32χρονου στα Σεπόλια – Σοκαριστικές εικόνες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ2 εβδομάδες πριν

Κένιν – Σάκκαρη 0-2: Έγραψε ιστορία, η ασταμάτητη Μαρία προκρίθηκε στις “8” του Roland Garros

Facebook Patratora

Διαφήμιση
Διαφήμιση