Ορκίστηκε ο Νεκτάριος Φαρμάκης και το Περιφερειακό Συμβούλιο – ΦΩΤΟ – Patratora
Συνδεθείτε μαζί μας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκε ο Νεκτάριος Φαρμάκης και το Περιφερειακό Συμβούλιο – ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η Δυτική Ελλάδα είναι η γη της Φλόγας» τόνισε ο νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Περιφερειακής Αρχής και του Περιφερειακού Συμβουλίου, συνδέοντας το νέο πρόσωπο εξωστρέφειας που θέλει να προσδώσει στη Δυτική Ελλάδα με το χρονικό ορόσημο του 2021 (200 χρόνια από την επανάσταση του 1821) και το χωρικό τρίγωνο «Καλάβρυτα – Μεσολόγγι – Αρχαία Ολυμπία», το οποίο όπως υπογράμμισε, αναδεικνύει την ιστορία, το τεράστιο πολιτισμικό απόθεμα, αλλά και τις δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, στην κεντρική αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσία του συνόλου των τοπικών αρχών και φορέων, αλλά και πλήθους πολιτών.

Στην τελετή χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ Ιερόθεο, Καλαβρύτων και Αιγιαλειας κ.κ. Αμβρόσιο, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

Θρησκευτικό όρκο έδωσαν, ο νέος Περιφερειάρχης καθώς και 41 από τα 51 μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πολιτικό όρκο έδωσαν 8 μέλη, ένα μέλος κατέθεσε δική του πολιτική δήλωση, ενώ υπήρξε και μία δικαιολογημένη απουσία Περιφερειακού Συμβούλου, η ορκωμοσία του οποίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου, ενώπιον του Περιφερειάρχη.

Στην ομιλία του, ο κ. Φαρμάκης έκανε λόγο για το «άνοιγμα ενός νέου κύκλου στη διοίκηση της Περιφέρειας» τονίζοντας πως το πρώτο και βασικό επίπεδο συναντίληψης των νεορκισθέντων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι ότι η εκλογή τους σηματοδοτεί τη διαρκή προσπάθεια για να γίνει καλύτερη η ζωή των πολιτών της Περιφέρειας

«Ασφαλώς, το μεγάλο βάρος πέφτει πάντοτε στην πτέρυγα που οι πολίτες επέλεξαν να διοικήσει. Όμως η δημοκρατία – και ειδικά η ο χώρος της αυτοδιοίκησης – δεν αντέχει τους… μονολόγους. Αντίθετα, επιβάλλει διάλογο και σύνθεση απόψεων. Πλούτο ιδεών και πρωτοβουλιών. Με λίγα λόγια, συμμετοχή όλων των παρατάξεων και όλων των αιρετών στην καθημερινή προσπάθεια, από όσο περισσότερους γίνεται, τόσο πιο πολλές πιθανότητες επιτυχίας έχει. Θα ήθελα λοιπόν να θεωρήσετε όλοι ως δεδομένη τη βούλησή μου για διαρκή συνεργασία με όλες τις πτέρυγες του περιφερειακού συμβουλίου. Αλλά και με όλες τις δημοτικές αρχές και τα δημοτικά συμβούλια τους τόπου μας. Όπως και με το σύνολο των αρχών και φορέων της Δυτικής Ελλάδας» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως η έννοια της συναίνεσης δεν είναι θεωρητική, ούτε σχετίζεται με συνδιαλλαγές, αλλά πρέπει να αποτελεί «καθημερινή πρακτική όλων μας».

Μάλιστα, επαναλαμβάνοντας την έκφραση «Τρεις νομοί μία γροθιά, 700.000 άνθρωπο μία καρδιά» που είχε χρησιμοποιήσει το βράδυ της β’ Κυριακής των εκλογών, τόνισε πως αποτελεί δέσμευσή του, η ομαδική προσπάθεια, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς.

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης, περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά που η νέα Περιφερειακή Αρχή θέλει να προσθέσει στη λειτουργία της Περιφέρειας, μίλησε για την μετατροπή της σε τοπική κυβέρνηση. «Δεν θα είμαστε ισορροπιστές, γραφειοκράτες με την κακή έννοια και διαχειριστές αντικρουόμενων ή αντιφατικών πολιτικών. Θα είμαστε οι μπροστάρηδες, οι οραματιστές, οι δημιουργοί αναπτυξιακών πολιτικών» είπε.

Ακόμα, τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης έργων και δράσεων που θα συμβάλλουν ώστε η Δυτική Ελλάδα να προσεγγίσει τους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς μέσους όρους ανάπτυξης και εισοδημάτων, ενώ υπογράμμισε την ενίσχυση της ψηφιοποίησης όλων των διαδικασιών της Περιφέρειας, ώστε να υπάρξει αναβάθμιση και μεγάλη ταχύτητα στις υπηρεσίες που θα παρέχονται προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Επίσης, εστίασε στην ανάγκη αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ, αλλά όπως τόνισε, «όχι με την λογική της απορροφητικότητας με κάθε τρόπο, αλλά με την λογική της απορροφητικότητας σε δράσεις που θα δημιουργούν υπεραξία και θα πολλαπλασιάζουν τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Φαρμάκης, υπογράμμισε τη βούλησή του, η Δυτική Ελλάδα να αποτελέσει την «πρωτεύουσα» των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, αλλά και την καθιέρωση εκδηλώσεων σε ετήσια βάση αμέσως μετά.

«Όλοι ξέρουμε ότι η φλόγα της λευτεριάς του Ελληνισμού ξεπήδησε από τον δικό μας τόπο. Από τα ιστορικά και μαρτυρικά Καλάβρυτα. Και στη συνέχεια πέρασε στην πόλη των Ελεύθερων Πολιορκημένων, την ιερή πόλη του Μεσολογγίου, που αποτέλεσε το παγκόσμιο παράδειγμα του δικαιώματος των Ελλήνων, αλλά και κάθε λαού, σε μία λεύτερη και ανεξάρτητη πατρίδα. Ο άξονας Καλάβρυτα – Μεσολόγγι, που αποτελεί τη διαδρομή της φλόγας της ελευθερίας του νεότερου ελληνισμού, πρέπει να αποτελέσει το επίκεντρο των εορτασμών στη χώρα, το 2021, συνδυαζόμενος μάλιστα με την περιοχή της Ολυμπίας, όπου αιώνες νωρίτερα, είχε ανάψει μία άλλη φλόγα, της ειρήνης, της συναδέλφωσης και της άμιλλας» ανέφερε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας πως η Δυτική Ελλάδα ως «Γη της Φλόγας», θα αποκτήσει μία νέα και επιθετική εξωστρέφεια.

«Η Δυτική Ελλάδα ας γίνει η αναμμένη φλόγα της δημιουργίας, της προόδου και της ευημερίας που όλοι θέλουμε» κατέληξε.

Όλη η ομιλία του Νεκτάριου Φαρμάκη
Αναλυτικά η ομιλία του κ. Φαρμάκη έχει ως εξής:

«Η σημερινή τελετή ορκωμοσίας είναι αναμφίβολα ιδιαίτερα σημαντική για όλους εμάς που ορκιστήκαμε σήμερα.

Πιστεύω όμως, ότι είναι το ίδιο σημαντική και για το σύνολο των φορέων και των πολιτών της περιοχής μας.

Γιατί σηματοδοτεί το άνοιγμα ενός νέου κύκλου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που αποτελεί το μεγάλο και κοινό μας σπίτι.

Ένα σπίτι, που πρέπει να το μεγαλώσουμε και να το ομορφύνουμε ακόμα περισσότερο, καλυτερεύοντας και τις ζωές των ιδιοκτητών του, που δεν είναι άλλοι από τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας.

Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, όπου και να ζουν, όποιοι και αν είναι, ό,τι και αν ψήφισαν, είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της Περιφέρειας.

Και όλοι εμείς, σε αυτούς απευθυνόμαστε, σε αυτούς λογοδοτούμε και από αυτούς κρινόμαστε.

Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.

Και όχι μόνο.

Πρέπει να θυμόμαστε πάντα, ότι ανεξάρτητα από επιμέρους πολιτικές διαφορές ή διαφορές αντιλήψεων, όλοι μαζί εκπροσωπούμε το σύνολο της κοινωνίας τριών νομών.

Και αυτή η κοινωνία μας προσέφερε τη ψήφο της, στηρίζοντας πάνω μας προσδοκίες και απαιτήσεις.

Μεταφέροντας στις δικές μας πλάτες, τα δικά της βάρη.

Και τα βάρη αυτά έχουμε υποχρέωση να τα σηκώσουμε, γιατί εμείς τα επιζητήσαμε.

Αυτή είναι η προσωπική μου αντίληψη για τον ρόλο της Περιφέρειας.

Θέλω να πιστεύω ότι είναι αντίληψη όμως και του συνόλου των περιφερειακών παρατάξεων και των περιφερειακών συμβούλων.

Και αν πράγματι έτσι είναι, τότε έχουμε ήδη κατακτήσει ένα πρώτο και ελπιδοφόρο επίπεδο συναντίληψης στην Περιφέρεια, ότι η παρουσία όλων μας στο νέο περιφερειακό συμβούλιο δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά καθημερινή δουλειά και προσπάθεια για να γίνει καλύτερη η ζωή και το μέλλον των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.

Ασφαλώς, το μεγάλο βάρος πέφτει πάντοτε στην πτέρυγα που οι πολίτες επέλεξαν να διοικήσει.

Όμως η δημοκρατία – και ειδικά η ο χώρος της αυτοδιοίκησης – δεν αντέχει τους… μονολόγους.

Αντίθετα, επιβάλλει διάλογο και σύνθεση απόψεων. Πλούτο ιδεών και πρωτοβουλιών.

Με λίγα λόγια, συμμετοχή όλων των παρατάξεων και όλων των αιρετών στην καθημερινή προσπάθεια, από όσο περισσότερους γίνεται, τόσο πιο πολλές πιθανότητες επιτυχίας έχει.

Θα ήθελα λοιπόν να θεωρήσετε όλοι ως δεδομένη τη βούλησή μου για διαρκή συνεργασία με όλες τις πτέρυγες του περιφερειακού συμβουλίου.

Αλλά και με όλες τις δημοτικές αρχές και τα δημοτικά συμβούλια τους τόπου μας.

Όπως και με το σύνολο των αρχών και φορέων της Δυτικής Ελλάδας.

Γι’ αυτό και δεν λέω απλά και μόνο, ότι η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοικτή σε όλους.

Αλλά ότι εγώ πρώτος, θα χτυπάω την δική σας πόρτα.

Είναι υποχρέωσή μου!

Γιατί η διοίκηση της Περιφέρειας δεν είναι εξουσία.

Είναι… υπηρεσία!

Υπηρεσία, προς τον πολίτη και την κοινωνία.

Και όσοι αντιλαμβανόμαστε την αυτοδιοίκηση με αυτόν τον τρόπο, είμαστε βέβαιοι πως η έννοια της συναίνεσης δεν θα πρέπει να μετατραπεί σε αντικείμενο συνδιαλλαγών και σε παιχνίδι δήθεν «εξουσιαστών» αλλά να γίνει συνεχής διεκδίκηση και σκοπός κάθε θεσμικής πρωτοβουλίας εντός του περιφερειακού συμβουλίου και ενώπιον της κοινωνίας.

Με άλλα λόγια η συναίνεση θα πρέπει να αποτελεί καθημερινή πρακτική και συνείδηση όλων μας.

Και πρώτων – πρώτων, όσων έχουν την ευθύνη διοίκησης.

Έτσι θα πορευτώ.

Και έτσι θα εργαστώ, ώστε η Περιφέρειά μας να μετατραπεί σε πρότυπο συνεργασίας και πραγματικά, ομαδικής δουλειάς για καλύτερες μέρες.

Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να θυμίσω τα λόγια που δημοσίως είπα το βράδυ των εκλογών: «Οι πολίτες της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας έβαλαν την υπογραφή τους σε μία νέα εποχή. Γι’ αυτό και η νίκη δεν είναι προσωπική. Δεν ανήκει σε έναν άνθρωπο. Ούτε καν σε λίγους ή μερικούς.

Ανήκει σε όλους!

Ανήκει στο σύνολο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, που πάντα είχαν λιγότερα απ’ όσα άξιζαν.

Με την κοινωνία ξεκινήσαμε, στην κοινωνία απευθυνθήκαμε και με αυτή θα συνεχίσουμε.

Αποτελεί δέσμευσή μου: Η δική μας θητεία θα είναι για όλους.

Τρεις νομοί, μία γροθιά! 700.000 άνθρωποι, μία καρδιά!».

Τα επαναλαμβάνω και σήμερα.

Και δεν αλλάζω ούτε λέξη.

Όσα είπα τότε, ισχύουν.

Και θα φροντίσω να γίνουν πράξη!

Από την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνω τη μεγάλη ευθύνη να εκπροσωπώ από την θέση του Περιφερειάρχη τα συμφέροντα και τα δικαιώματα κάθε πολίτη της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας.

Και θα το κάνω με αποφασιστικότητα αλλά και με σύνεση.

Με τομές αλλά και με συνθέσεις.

Πατώντας πάνω σε όλα όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια – και τα οποία καθόλου δεν υποτιμώ ή απαξιώνω – αλλά και με τη θέληση να κάνουμε ακόμα περισσότερα και καλύτερα.

Με νέες ταχύτητες και πιο σύγχρονες μεθόδους.

Στόχος μου, μία Δυτική Ελλάδα επιθετικής ανάπτυξης και έντονης εξωστρέφειας.

Μία Περιφέρεια τριών νομών, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα, που μαζί μπορούν να αποτελέσουν τη νέα μεγάλη ελληνική δύναμη.

Η Αχαΐα με το μεγάλο διοικητικό, εμπορικό και πνευματικό κέντρο της Πάτρας, με τα Καλάβρυτα ως φάρο της εθνικής παλιγγενεσίας, την Αιγιάλεια της μοναδικής στον πλανήτη μαύρης σταφίδας και τη Δυτική Αχαΐα της καρπερής γης.

Η Ηλεία, με το αιώνιο και παγκόσμιο σύμβολο της Ολυμπίας, με το τεράστιο δυναμικό αγροτικής παραγωγής και τις καλύτερες παραλίες της χώρας.

Και η Αιτωλοακαρνανία, η γη του νερού. Με τις λίμνες και τα ποτάμια που ξεδιψούν τη μισή Ελλάδα. Με το Μεσολόγγι των Ελεύθερων Πολιορκημένων, τη Ναύπακτο της ιστορικής ναυμαχίας και τους υπέροχους ορεινούς όγκους της.

Ζούμε σε μία περιοχή γεμάτη θησαυρούς.

Θησαυρούς που καλούμαστε να αξιοποιήσουμε και να προβάλλουμε.

Αυτό είναι το όραμά μου.

Και ίσως ακούγεται μεγαλεπήβολο.

Όμως, ξέρω πως είναι εφικτό.

Και η προσπάθειά μου για να γίνει πράξη θα είναι διαρκής και αδιάκοπη.

Μία προσπάθεια, που επαναλαμβάνω και ας γίνομαι κουραστικός, χρειάζεται τη βοήθεια πολλών.

Αισθάνομαι όμως ότι θα την έχουμε αυτή τη βοήθεια.

Από όλους σας!

Γιατί, τελικά, κανείς μας δεν θέλει να είναι μόνος του.

Και γιατί όλοι ξέρουμε πόσο όμορφο είναι να αισθάνεσαι μέρος μιας μεγάλης και δυνατής ομάδας.

Αυτή τη μεγάλη και δυνατή ομάδα σας καλώ να φτιάξουμε!

Εγώ πρώτος απλώνω χέρι φιλίας και ειλικρινούς συνεργασίας προς κάθε κατεύθυνση.

Και πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, πάρα πολλά χέρια θα ενωθούν για να φτιάξουμε όλοι μαζί μία ισχυρή γροθιά.

Μία γροθιά, όχι να χτυπήσει, αλλά για να χτίσει.

Μία γροθιά που δεν θα αναδεικνύει θυμό πλέον, παρά μόνο την κοινή μας απόφαση για να κατακτήσει η Δυτική Ελλάδα τη θέση που της αξίζει στη χώρα και στην Ευρώπη.

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι,

Ξέρουμε καλά ότι ο χρόνος τρέχει, οι ανάγκες και οι απαιτήσεις είναι μεγάλες.

Ξέρουμε ότι καλούμαστε να δομήσουμε μία Περιφέρεια που πέρα από τεχνοκρατική και διοικητική επάρκεια, πρέπει να ενισχύσει την ανθρωποκεντρική της αντίληψη.

Μία Περιφέρεια που θα είναι το κέντρο αναφοράς και το σπίτι κάθε πολίτη.

Και φυσικά, μία Περιφέρεια διάφανη.

Με δημόσιο απολογισμό σε κάθε της βήμα και για κάθε της απόφαση.

Στο διάστημα που προηγήθηκε, ενημερωθήκαμε και προετοιμαστήκαμε, ώστε να ξεκινήσουμε δουλειά από την πρώτη κιόλας μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας.

Με συγκεκριμένες στοχεύσεις και προτεραιότητες.

Απολύτως ενδεικτικά αναφέρω τα εξής:

Η νέα περιφερειακή Αρχή θέλουμε να λειτουργήσει ως μία τοπική κυβέρνηση.

Στόχος μας, μία γρήγορη και αποτελεσματική διοίκηση.

Δεν θα είμαστε ισορροπιστές, γραφειοκράτες με την κακή έννοια και διαχειριστές αντικρουόμενων ή αντιφατικών πολιτικών.

Θα είμαστε οι μπροστάρηδες, οι οραματιστές, οι δημιουργοί αναπτυξιακών πολιτικών.

Λαμβάνοντας υπόψη τις εθνικές και ευρωπαϊκές συνθήκες, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μπορεί να διεκδικήσει επενδύσεις άνω των 2 δις ευρώ την επόμενη δεκαετία.

Εμείς θα μπούμε μπροστά για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες αυτής της επενδυτικής «άνοιξης»

Έχουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα αποτελέσει και την πυξίδα μας.

Κεντρικός στόχος του είναι η άρση των ανισοτήτων και η προσέγγιση του εθνικού και του ευρωπαϊκού Μέσου Όρου στους βασικούς αναπτυξιακούς δείκτες.

Όχι στη θεωρία. Όχι στα νούμερα. Όχι στα χαρτιά. Στην πράξη!

Σε αυτό που εισπράττει ο πολίτης από την Βόνιτσα μέχρι τη Ζαχάρω, από την Ανδρίτσαινα και τα Καλάβρυτα μέχρι το Θέρμο.

Επίσης, θα αυξήσουμε τη δημοκρατική νομιμοποίηση του θεσμού.

Στις εκλογές ψήφισε το 62%.

Οι υπόλοιποι απείχαν.

Και ακόμα πιο λίγοι είναι οι πολίτες που γνωρίζουν τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες της Περιφέρειας.

Είναι καθήκον μας να ανοιχτούμε στην κοινωνία.

Και αυτό θα ξεκινήσει μέσα από την πλατιά συνεργασία που όπως ήδη ανέφερα, θα επιδιώξουμε να έχουμε με τους δήμους.

Περιφέρεια και δήμοι, αποτελούν τους δύο κρίκους της ίδιας, αυτοδιοικητικής αλυσίδας.

Δεν θα πετύχουμε εάν δεν πετύχουν οι δήμοι μας και δεν θα προοδεύσουμε εάν δεν προοδεύσουν οι δήμοι

Το λέω σήμερα ενώπιον τόσων δημάρχων:

Μαζί θα αγωνιστούμε για να προκόψουν οι δήμοι!

Η Περιφέρεια θα μπει μπροστά. Θα τους υποστηρίξει, θα παρέμβει, θα συγκρουστεί με κάθε τι που τους κρατά πίσω.

Μεγάλη σημασία αποδίδουμε όμως και στο στελεχιακό και υπαλληλικό προσωπικό της Περιφέρειας.

Το εμπιστευόμαστε, ξέρουμε τις δυνατότητές του και θα το στηρίξουμε με κάθε τρόπο, προκειμένου να επιτύχει τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα.

Τελικός μας στόχος, να βελτιώσουμε το περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορούν να επιτευχθούν περισσότερες επενδύσεις και τελικά, μεγαλύτερο εισόδημα και περισσότερες θέσεις εργασίας.

Γι’ αυτό και ήδη σχεδιάζουμε πολιτικές και προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας όχι στείρα, τυποποιημένα και χωρίς περιφερειακή διάσταση, αλλά με επενδυτικό ενδιαφέρον. Που να έχουν απήχηση.

Και βέβαια, δεν ξεχνάμε ότι ζούμε στην εποχή της ψηφιακής οικονομίας.

Η ενίσχυση της ψηφιοποίησης όλων των διαδικασιών αποτελεί προτεραιότητά μας.

Για να μπορούν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της περιοχής να απολαμβάνουν ένα πολύ υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και για να δομήσουμε ένα ψηφιακό περιβάλλον εξωστρέφειας που θα μας φέρει σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο και θα μας κάνει πολύ πιο γνωστούς στο εξωτερικό.

Τέλος, αλλά όχι τελευταίο σε προτεραιότητα, η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ κατά τρόπο που να συνδέεται με την πραγματική και βιώσιμη ανάπτυξη.

Για εμάς δεν προέχει η απορροφητικότητα με κάθε τρόπο, αλλά η απορροφητικότητα σε έργα και δράσεις που θα προσφέρουν υπεραξία και θα πολλαπλασιάζουν τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη.

Αυτά και άλλα πολλά, θα αρχίσουν να μετουσιώνονται σε συγκεκριμένες πράξεις και πρωτοβουλίες από την 1η Σεπτεμβρίου.

Υπόσχομαι πως δεν θα χάσουμε ούτε μία μέρα, ούτε μία ώρα.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, ανοίγει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ένας νέος κύκλος.

Αυτός ο νέος κύκλος είναι το αποτέλεσμα της δημοκρατίας και της επιλογής της πλειοψηφίας των πολιτών.

Και στη δημοκρατία υπάρχουν αλλαγές εξουσιών και διοικήσεων, όμως όπως το κράτος, έτσι και η Περιφέρεια, πρέπει να έχει συνέχεια.

Και θα έχει!

Η προσπάθειά μας θα είναι διαρκώς να προσθέσουμε και όχι να αφαιρέσουμε.

Να πολλαπλασιάσουμε και όχι να διαιρέσουμε.

Κυρίες και κύριοι,

Θα ήθελα να κλείσω αυτή την ομιλία μου με μία επισήμανση, νομίζω πολύ σημαντική για όλους μας.

Σε λιγότερο από ενάμισι χρόνο, η χώρα μας θα γιορτάσει τα 200 χρόνια από την εποχή που ξεπήδησε η πρώτη φλόγα της νέας Ελλάδας και της επανάστασης του 1821.

Και όλοι ξέρουμε ότι αυτή η φλόγα ξεπήδησε από τον δικό μας τόπο.

Από τα ιστορικά και μαρτυρικά Καλάβρυτα.

Και στη συνέχεια πέρασε στην πόλη των Ελεύθερων Πολιορκημένων, την ιερή πόλη του Μεσολογγίου, που αποτέλεσε το παγκόσμιο παράδειγμα του δικαιώματος των Ελλήνων, αλλά και κάθε λαού, σε μία λεύτερη και ανεξάρτητη πατρίδα.

Ο άξονας Καλάβρυτα – Μεσολόγγι, που αποτελεί τη διαδρομή της φλόγας της ελευθερίας του νεότερου ελληνισμού, πρέπει να αποτελέσει το επίκεντρο των εορτασμών στη χώρα, το 2021, συνδυαζόμενος μάλιστα με την περιοχή της Ολυμπίας, όπου αιώνες νωρίτερα, είχε ανάψει μία άλλη φλόγα, της ειρήνης, της συναδέλφωσης και της άμιλλας.

Θα μπούμε μπροστάρηδες και θα αναλάβουμε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων που θα αναδείξουν την ιστορία και το τεράστιο πολιτισμικό απόθεμα της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και τις δυνατότητες που έχει για να εξελιχθεί σε πρωταγωνίστρια σε όλα τα επίπεδα.

Μάλιστα, στόχος μας είναι η καθιέρωση κάποιων εκδηλώσεων σε ετήσια βάση, προκειμένου η Δυτική Ελλάδα να δείχνει παντού και πάντα ότι είναι η Γη της Φλόγας!

Της φλόγας που φωτίζει πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά.

Της φλόγας που γέννησε την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

Της φλόγας που παραμένει άσβεστη και μπορεί ακόμα να οδηγεί τον δρόμο και τις επιλογές μας,

Της φλόγας της δημιουργίας, της προκοπής και του κοινού μας μέλλοντος!

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσία σας.

Η Δυτική Ελλάδα ας γίνει πάλι η αναμμένη φλόγα της δημιουργίας, της προόδου και της ευημερίας που όλοι θέλουμε.

Σας ευχαριστώ!»

Διαφήμιση
Σχόλια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει ο Μπ.Παπαδημητρίου για το νερό: «Μα είναι φθηνό σε πολλές περιπτώσεις»

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Μετά τις δηλώσεις του για το «φθηνό νερό» προσπάθησε να δικαιολογηθεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο οποίος υποστήριξε ότι η σχετική αναφορά έγινε στο πλαίσιο υποεπιτροπής της Βουλής που συζητά για τους υδάτινους πόρους, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

Εν ολίγοις πάλι αναφέρει ότι «σε πάρα πολλές περιπτώσεις υπάρχει πρόβλημα με το νερό». και ότι στο μέλλον θα αποδειχτεί ότι έχει δίκιο.

Δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα όμως. Ο κύριος Παπαδημητρίου ως βουλευτής παίρνει 7.000 ευρώ το μήνα και ουσιαστικά αφορολόγητα οπότε σίγουρα το νερό είναι φθηνό για αυτόν.

Πέραν αυτού στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια οι βροχές είναι έντονες.

«Εγώ πρότεινα να συζητήσουμε και το θέμα της τιμολόγησης του νερού. Γιατί πιστεύω ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις –όχι παντού, και αυτό δεν αφορά την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, οι οποίες πάνε καλά και χειρίζονται το θέμα– υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει πρόβλημα ότι τιμολογείται το νερό πάρα πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα να έχουμε σπατάλη. Αυτή ήταν η όλη κουβέντα. Δεν το αρνήθηκαν και οι συνάδελφοι, μάλιστα και ένας πρώην υπουργός Γεωργίας και καθηγητής ο ίδιος το είχε προηγουμένως αναφέρει».

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου αναφέρθηκε και σε αυτό που τον ενόχλησε από την όλη συζήτηση που αναπτύχθηκε στη δημόσια σφαίρα και τις κατηγορίες εναντίον του, που τον παρουσίασαν ως «προάγγελο» της αύξησης της τιμής του νερού.

«Εμένα αυτό που με απασχολεί είναι ότι όταν παίρνεις μία φρασούλα σε μια συζήτηση ελεύθερη, όπως πρέπει να είναι οι συζητήσεις στο κοινοβούλιο, την κόβεις, τη ράβεις και αρχίζεις και τη δίνεις από εδώ από εκεί…» τόνισε, συμπληρώνοντας: «Πρέπει να μάθουμε να συζητάμε τα ζητήματα που είναι κρίσιμα. Θα δείτε όταν συζητηθεί το θέμα αυτό, γιατί έχουμε και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ότι είχα δίκιο όταν το είπα».

Ειδικότερα, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου είχε σημειώσει, μεταξύ άλλων: «Οι δήμοι ακόμη δεν κατόρθωσαν να βρουν μια πολιτική στο βασικό θέμα που είναι η τιμολόγηση. Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική. Η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα. Άρα θα ήταν καλό για την επιτροπή να ρίξουμε λίγο περισσότερο βάρος στο θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων όταν πρόκειται για τις χρήσεις οι οποίες είναι πολύ κοντά στην καθημερινότητα του ανθρώπου». 

Συνέχισε να διαβάζεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Με 14,5% μπροστά η ΝΔ – Πώς κρίνουν οι πολίτες Μητσοτάκη και Τσίπρα

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Με διαφορά 14,5 % προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσίασε σήμερα το βράδυ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Συγκεκριμένα, τα κυριότερα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι:

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

ΝΔ 36,4%
ΣΥΡΙΖΑ 21,9%

ΚΙΝΑΛ 6,4%
ΚΚΕ 4,8%
ΜέΡΑ 25 4,3%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,1%

ΑΝΤΑΡΣΙΑ 1,1%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 4%
ΛΕΥΚΟ ΑΚΥΡΟ ΑΠΟΧΗ 3,2%
ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ – ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 14,8%

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ως κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού από τα ευρήματα της δημοσκόπησης.

Toν πρωθυπουργό αξιολογεί θετικά το 63,1% ενώ ιδιαίτερα υψηλα έιναι και τα ποσοστά που λαμβάνει για την εμφάνισή του στη ΔΕΘ.

Θετικά κρίνει το 46,5% την εμφάνιση Μητσοτάκη στην ΔΕΘ ενώ αρνητικές γνώμες εκφράζει μόλις το 14% αρνητικές.

Αντίθετα για τον Αλέξη Τσίπρα το 22,1% τον κρίνει θετικά για την εμφάνιση του στη ΔΕΘ και το 36,9% εκφράζει αρνητικές γνώμες.

Στη χρυσή πεντάδα των υπουργών προηγείται ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ακολουθεί ο Βασίλης Κικίλιας, η Νίκη Κεραμέως, ο Νίκος Δένδιας και ο Χρήστος Σταϊκούρας. Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Χατζηδάκης, Βρούτσης Παναγιωτόπουλος, Μενδώνη και Γεωργιάδης.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 46,5% έναντι 25,9% για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 20,7% απαντά «κανένας από τους δύο».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΣΤΗ ΔΕΘ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Το 46,5 % κρίνει θετικά (σίγουρα ή μάλλον) την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έναντι 14,6% που την κρίνει αρνητικά (σίγουρα ή μάλλον).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΣΤΗ ΔΕΘ ΓΙΑ ΤΟΝ Α. ΤΣΙΠΡΑ
Το 22,1 % κρίνει θετικά (σίγουρα ή μάλλον) την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έναντι 36,9% που την κρίνει αρνητικά (σίγουρα ή μάλλον).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Το 61,4% κρίνει θετικά (σίγουρα ή μάλλον) τη μέχρι σήμερα πορεία της κυβέρνησης έναντι 24,4% που την κρίνει αρνητικά (σίγουρα ή μάλλον).

EIKONA ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ
Η κατάταξη των πολιτικών αρχηγών με βάση την ευνοϊκή γνώμη των πολιτών είναι:

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 45,5 %
Α.ΤΣΙΠΡΑΣ 35,6%
Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ 22,7%
Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ 22,5%
Δ.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ 19,9%
Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ 10,8%

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΡΓΟΥ ΥΠΟΥΡΓΩΝ
Με βάση τη θετική και μάλλον θετική γνώμη προηγούνται:

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ (ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ): 47,4%
Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ (ΥΓΕΙΑΣ): 43,4%
Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ (ΠΑΙΔΕΙΑΣ): 41%
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ) 39,4%
ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ) 39,1%
Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ (ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ) 37,1%

Συνέχισε να διαβάζεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ακτινογραφία των εξαγγελιών Μητσοτάκη: Από το 2020 η μείωση σε φόρους – εισφορές

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός κ.Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από ένα επώδυνο τοκετό αρκετών ημερών ανακοίνωσε και ελαφρύνσεις για νοικοκυριά .

Υπογράμμισε ότι το 2020 το αφορολόγητο γα μισθωτούς συνταξιούχος και κατ’ επάγγελμα αγρότες θα παραμείνει αμετάβλητο ξεκινώντας από τα 8636 ευρώ για άγαμους και συνταξιούχους και φτάνοντας στα 9500 ευρώ για οικογένειες με παιδεία.

Αντιστοίχως η έκπτωση φόρου θα παραμένει από τα 1900 έως και τα 2100 ευρώ, ενώ με την εφαρμογή της μείωσης που είχε ψηφιστεί κατά 3000 ευρώ προέκυπτε επιπλέον φόρος 650 ευρώ που θα επιβάρυνε περισσότερο τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Το δεύτερο μέτρο που αφορά τους πάντες είναι η μείωση του πρώτου συντελεστή φορολογίας για μισθωτούς και μη μισθωτούς από το 22% στο 9%. Το μέτρο θα αποτελέσει μια βαθιά ανάσα ειδικά για τους μη μισθωτούς οι οποίοι σήμερα φορολογούνται με 22% από το πρώτο ευρώ.

Με την μείωση του εισαγωγικού συντελεστή ένας ελεύθερος επαγγελματίας με εισοδήματα 20.000 ευρώ που μέχρι σήμερα πληρώνει φόρο 4400 ευρώ θα πληρώνει 3100 ευρώ. Θα έχει δηλαδή μια καθαρή ελάφρυνση της τάξης των 1300 ευρώ που είναι σημαντική ειδικά για τους χαμηλοεισοδηματίες και νέους επιστήμονες που ξεκίνησαν πρόσφατα την εργασία τους.

Ελάφρυνση αλλά σημαντικά μικρότερη θα έχουν και οι μισθωτοί – συνταξιούχοι και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, αλλά η ελάφρυνση θα περιορίζεται από το αφορολόγητο. Θα ισχύει για το άγαμο από τα 8637 έως και τα 10.000 ευρώ. Για τα επιπλέον 1.364 ευρώ η επιβάρυνση θα μειωθεί από τα 300 ευρώ (με συντελεστή 22%) στα 122,76 ευρώ. Θα υπάρχει δηλαδή κέρδος 177,24 ευρώ.

Ωστόσο αν όλα αυτά ισχύσουν για τα εισοδήματα του 2020 τότε ελάφρυνση θα φανεί το 2021.

Μειώσεις για επιχειρήσεις
Για τις επιχειρήσεις ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα περιέχει:

-Την μείωση του φορολογικού συντελεστή από 28% στο 24%. Και στα μερίσματα από 10% σε 5%.

Σε ότι αφορά το κατασκευαστικό κλάδο οριστικοποίησε τρία μέτρα

-Την αναστολή για 3 χρόνια του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές.

-Την αναστολή για 3 χρόνια του φόρου υπεραξίας.

-Έκπτωση 40% των δαπανών για αισθητική λειτουργική ή ενεργειακή αναβάθμιση ακινήτων από το ετήσιο φόρο εισοδήματος των ιδιοκτητών, ενώ ο φόρος στα νέα αγροτικά σχήματα θα είναι μόνο 10%.

Μεσοπρόθεσμα από το 2021 και με δεδομένο ότι οι δανειστές μας θα έχουν δεχθεί να μειωθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε:

-Την σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που κυμαίνεται από 650 έως και 1000 ευρώ και την εισφορά αλληλεγγύης, που στην ουσία αποτελεί μια παράλληλη φορολογία.

Στοχευμένα μέτρα
Πέραν όμως των εξαγγελιών που είχαν αναφορά αμιγώς στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε και κάποια φορολογικά μέτρα στην κατεύθυνση τη στήριξης της οικογένειας.

Συγκεκριμένα είπε ότι μέσα στο 2020 θα δοθεί επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί, με εξαίρεση όσους ανήκουν σε πολύ υψηλή εισοδηματική κατηγορία.

Τα βρεφικά είδη, καθώς και τα κράνη και τα παιδικά καθίσματα μεταπίπτουν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%.

  • Παρέχεται πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ ανά παιδί. Και μηνιαία ενίσχυση 180 ευρώ για θέση σε παιδικό σταθμό.

Στιγμιότυπο από την ομιλία Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ
Στιγμιότυπο από την ομιλία Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ DIMITRIS PAPAMITSOS_PRESS PHOTOGRAPHER

  • Διατηρείται το έκτακτο επίδομα των συνταξιούχων που φέτος καταβλήθηκε πρόωρα ως προεκλογικός «μπουναμάς». Θα καταβληθεί στο τέλος του 2020. «Σύντομα, ωστόσο, η προστασία αυτής της κατηγορίας συμπολιτών μας θα πάρει πιο θεσμική και μόνιμη μορφή», σημείωσε.

Πέραν αυτών ο πρωθυπουργός είπε ότι στο φορολογικό νομοσχέδιο απλοποιείται ο φορολογικός κώδικας και ενισχύονται οι ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Στα ακίνητα δήλωσε ότι ο συνδυασμός μειωμένου ΕΝΦΙΑ και έκπτωσης για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων δίνει «τετραπλό μέρισμα ανάπτυξης».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός το φορολογικό νομοσχέδιο θα δημιουργεί συνθήκες ώστε η Ελλάδα να γίνει έδρα μεγάλων πολυεθνικών εταιριών. Αποσαφηνίζει την έννοια της φορολογικής κατοικίας για προσέλκυση αλλοδαπών και αγορά κατοικίας και θα δημιουργεί ένα διεθνώς ανταγωνιστικό πλαίσιο φορολογικής κατοικίας.

Μείωση και για τις εισφορές από 1ης Ιουλίου
Στον τομέα της αγοράς εργασίας τοποθέτησε χρονικά από το 2020 και την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Συγκεκριμένα είπε ότι ξεκινά από την 1η Ιουλίου του 2020 η σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες, έως και το 2023. Μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν μειωθεί κατά 1 περίπου μονάδα. Αυτό όμως θα αφορά μόνο για τους μισθωτούς πλήρους απασχόλησης.

Θεσπίζεται αμέσως προσαύξηση στην αμοιβή των μερικώς απασχολούμενων κατά 10% την ώρα για υπερωριακή απασχόληση.

  • Ιδρύεται και Λευκό Μητρώο Επιχειρήσεων για τους συνεπείς εργοδότες.
  • Εκσυγχρονίζεται ο συνδικαλιστικός νόμος και προσαρμόζεται στα ευρωπαϊκά δεδομένα του κόσμου της εργασίας το σύστημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
  • Από τις κλαδικές συμβάσεις θα εξαιρούνται, πλέον, μόνο επιχειρήσεις υπό διάσωση ή και αναδιάρθρωση προκειμένου να σώζονται θέσεις εργασίας.
  • Καταργείται η γραφειοκρατία στη δήλωση των υπερωριών με την καθιέρωση της ηλεκτρονικής κάρτας εργαζόμενου, σε πρώτη φάση πιλοτικά στις μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Μέχρι τον Ιούνιο του 2020, το 34% των νέων συντάξεων θα εκδίδεται ηλεκτρονικά, χωρίς τη φυσική παρουσία του ασφαλισμένου. Και μέχρι τον Ιούνιο του 2021 θα φτάσουμε στο 90%.
  • Τότε θα είναι έτοιμο και το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης των νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας, ώστε να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2021.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας ο Τάκης Παπαδόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Ο δικηγόρος και περιφερειακός σύμβουλος Τάκης Παπαδόπουλος θα είναι ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας βάσει της πρότασης του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη , προς το Σώμα που συνεδριάζει αυτή την ώρα.

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ12 λεπτά πριν

Ο Κώστας Ντούλιας σκοτώθηκε σε τροχαίο στην έξοδο της Γέφυρας

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες πριν

Πάτρα: Ας αφήσουμε την Τροχαία να κάνει την δουλειά της

ΚΟΣΜΟΣ14 ώρες πριν

Τραγωδία: Πνίγηκε ενώ έκανε… υποβρύχια πρόταση γάμου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ14 ώρες πριν

Απόσυρση αυτοκινήτων: Σχέδιο μείωσης φόρων για οχήματα νέας τεχνολογίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ14 ώρες πριν

Αναδρομικά τριετίας για 500.000 συνταξιούχους!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ14 ώρες πριν

Αυτό είναι το ρομπότ της Πάτρας που θα «αναμετρηθεί» στην τελική φάση της Ολυμπιάδας στην Ουγγαρία

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες πριν

Πάτρα: Το… πάρκινγκ της Αγίας Σοφίας

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες πριν

Πάτρα: Τούμπαρε αυτοκίνητο στην Κανακάρη – Απεγκλώβισαν τον οδηγό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ2 ημέρες πριν

Προμηθέας Πάτρας – Η μεγάλη γιορτή του Προμηθέα για τα εγκαίνια του προπονητικού του κέντρου και την παρουσίαση της Ανδρικής ομάδας – ΦΩΤΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

«Βουτιά» θανάτου στο γκρεμό! – ΦΩΤΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Ανείπωτη θλίψη: Πέθανε η γιατρός Δανάη Τζωρτζοπούλου – Ήταν μόλις 33 ετών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Απόφαση-σταθμός! Δεσμεύεται η περιουσία του «πιστολέρο» που τραυμάτισε την μικρή Αλεξία!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Κηδεύτηκε ο πατρινός επιχειρηματίας Νίκος Λάγιος – ΦΩΤΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Τι θα γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου σε όλα τα σχολεία της χώρας;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ3 ημέρες πριν

Παγκόσμιος συναγερμός: Καρκινογόνος ουσία στο Zantac της Novartis

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Έκρηξη έξω από το σπίτι αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Πάτρα: Επιχείρηση… «Καθαρή Πόλη» από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. – Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο στόχαστρο

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Τρομοκρατήθηκαν στην Καλλιθέα Πατρών – Ι.Χ. «εισέβαλε» σε αυλή σπιτιού

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Καθηγητής βρίζει τον Κολοκοτρώνη και τον Παύλο Μελά μπροστα σε μαθητές

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Τέσσερα χρόνια από την τραγωδία στο μώλο Αγ. Νικολάου-Τρισάγιο για τα τρία παιδιά

ΚΟΣΜΟΣ14 ώρες πριν

Τραγωδία: Πνίγηκε ενώ έκανε… υποβρύχια πρόταση γάμου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Καθηγητής βρίζει τον Κολοκοτρώνη και τον Παύλο Μελά μπροστα σε μαθητές

ΚΟΣΜΟΣ2 εβδομάδες πριν

Οδηγός «καρφώθηκε» σε άλλο αμάξι επειδή κοίταζε μία νεαρή κοπέλα – ΒΙΝΤΕΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ2 εβδομάδες πριν

Diamond League Βρυξέλλες: Πέταξε στη βροχή η Στεφανίδη!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 εβδομάδες πριν

Σοκαριστική μαρτυρία για το δυστύχημα στο Αίγιο: «Χόρευε ο οδηγός μετά από το τροχαίο» – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΣΜΟΣ4 εβδομάδες πριν

Άγριος καβγάς σε λεωφορείο – Δύο γυναίκες επιτέθηκαν σε ηλικιωμένη – ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες πριν

Αίγιο: Οδύνη στην κηδεία της γιαγιάς και του εγγονιού της – ΒΙΝΤΕΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ4 εβδομάδες πριν

Βενεζουέλα – Ελλαδα 51-74: Πρώτη και… καλύτερη

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες πριν

Σοκάρει η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα για το τροχαίο στο Αίγιο: Μόλις ο οδηγός είδε το παιδάκι το έβαλε στα πόδια – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

«Δώρο» ζωής από αστυνομικό σε άτομα με ειδικές ανάγκες – ΒΙΝΤΕΟ

Facebook Patratora

Διαφήμιση