Καλοκαίρι, καιρός για mega yachts! – Η Πάτρα έχει προοπτικές, αλλά της λείπουν οι υποδομές – Patratora
Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Καλοκαίρι, καιρός για mega yachts! – Η Πάτρα έχει προοπτικές, αλλά της λείπουν οι υποδομές

Δημοσιεύθηκε

στις

H Πάτρα έχει τη δυναμική για να πετύχει πολλά πράγματα στον θαλάσσιο τουρισμό. Αυτό είναι γνωστό. Το βασικό παράδειγμα που επιβεβαιώνει την παραπάνω διαπίστωση είναι η πορεία της SaMMY και η απόφαση της πριν από μερικά χρόνια να ξεκινήσει αυτή την ολοένα και ανερχόμενη διαδρομή της από την Πάτρα, έχοντας σαν στόχο να κατακτήσει τις μαρίνες της χώρας, αλλά και της Μεσογείου. Η συνεργασία που έχει με τον ΟΛΠΑ, υποστηρίζοντας τεχνολογικά τη διαχείριση του χώρου ελλιμενισμού για mega yachts, στην ανατολική πλευρά του παλαιού λιμανιού, ανέδειξε την δυναμική που μπορεί να αποκτήσει η αχαϊκή πρωτεύουσα σε αυτό το αναπτυσσόμενο κομμάτι του τουρισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα γιοτ που βλέπαμε το περασμένο καλοκαίρι να σταθμεύουν στον μώλο της Αγίου Νικολάου ήταν εκεί επειδή οι περισσότερες θέσεις του χώρου ελλιμενισμού του ΟΛΠΑ, ήταν κρατημένες από άλλα σκάφη που είχαν έρθει και αυτά στην Πάτρα.

Τα στοιχεία δείχνουν τριπλασιασμό

Τα στοιχεία μιλούν για τριπλασιασμό των σκαφών στo χώρο ελλιμενισμού των Mega Yachts του ΟΛΠΑ το 2018. Ο χώρος αυτός είναι σε θέση να φιλοξενήσει 17 σκάφη, ενώ άλλες 13 θέσεις υπάρχουν και στο χώρο του παλαιού λιμανιού, στον μόλο της Αγίου Νικολάου. Τα διερχόμενα σκάφη κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς είχαν κατά μέσο όρο μήκος 22 μέτρα, ενώ το διάστημα που παρέμειναν στην Πάτρα ήταν δύο με τρεις ημέρες. Τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από την Ελλάδα ή  είχαν ελληνικές σημαίες, ένα μεγάλο ποσοστό τους Αγγλικές, ενώ υπάρχουν σκάφη που φτάνουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα με προέλευση από Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία. Παρόλο που η Πάτρα παραμένει μία πόλη χωρίς υποδομές, εμφανίζει μία ανοδική πορεία στον τομέα των mega yahts, κάτι που μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κάποιος μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της start up. Οι τάσεις είναι σαφώς ανοδικές και δείχνουν τι θα μπορούσε να είχε πετύχει η Πάτρα αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά και είχε τις αντίστοιχες υποδομές που έχουν άλλες πόλεις» τονίζει ο CEO & CO-Fοunder του SaΜΜΥ Γιάννης Κωστόπουλος. Η ανοδική αυτή τάση παρουσιάζεται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, κάτι που είναι σε ένα μεγάλο βαθμό φυσιολογικό και συμβαίνει και σε άλλες μαρίνες ή τουριστικά λιμάνια της χώρας. Η άνοδος αυτή θα συνεχιστεί με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα και το φετινό καλοκαίρι. «Η Πάτρα έχει σημαντικά πλεονεκτήματα που θα μπορούσαν να της είχαν δώσει σημαντική ώθηση στο ζήτημα του θαλάσσιου τουρισμού και στην προσέλευση σκαφών αναψυχής, αν τα είχε αξιοποιήσει καλύτερα» τονίζει ο κ. Κωστόπουλος. «Οι υποδομές για την υποδοχή και τον ελλιμενισμό των σκαφών είναι αρκετά κοντά στο κέντρο και στην αγορά της πόλης, κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο και δεν το έχουν άλλες πόλεις. Παράλληλα η Πάτρα, βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο ανάμεσα στις μεγάλες μαρίνες που υπάρχουν στην Αττική όπου ελλιμενίζονται τα περισσότερα σκάφη στην Ελλάδα, αλλά και το Ιόνιο που αποτελεί έναν από τους top προορισμούς του κόσμου για τα σκάφη αναψυχής».

Βραχνάς οι υποδομές

Η μεγάλη όμως αδυναμία της Πάτρας πάνω στο θέμα της προσέλευσης μεγάλων σκαφών έχει να κάνει με τις υποδομές της. Ακόμα και στην μαρίνα του ΟΛΠΑ δεν υπάρχει η δυνατότητα για παροχή wifi σύνδεσης, δεν υπάρχουν τουαλέτες και βασικές υπηρεσίες που είναι σχεδόν αυτονόητες σε άλλα τουριστικά λιμάνια και μαρίνες. Παρόλα αυτά χάρη στις προσπάθειες του ΟΛΠΑ τα τελευταία χρόνια παρουσιάστηκε μία σημαντική αύξηση στην πόλη. Με βάση όμως την δυναμική που θα μπορούσε να είχε η Πάτρα στον θαλάσσιο τουρισμό, εφόσον βελτίωνε τις υποδομές της, βρισκόμαστε αρκετά πίσω.

Η SaMMY

H SaMMY ως εταιρεία έχει δύο βασικούς πυλώνες με τους οποίους ασχολείται. Το ένα κομμάτι της αφορά τις κρατήσεις (booking) θέσεων ελλιμενισμού σκαφών σε μαρίνες και τουριστικούς λιμένες. Ήδη συνεργάζεται με 30 σημεία σε όλη την Ελλάδα και στόχος της είναι η επέκταση στο εξωτερικό, έχοντας κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Το άλλο κομμάτι της αφορά την υποστήριξη και την διαχείριση μαρίνων, με γνώμονα την τεχνολογία και την τεχνογνωσία της. Από εδώ προκύπτει η συνεργασία της με τον ΟΛΠΑ, ενώ έχει παρουσία σε ακόμα δέκα σημεία της Δυτικής Ελλάδος και του Ιονίου. Οι άνθρωποι της είναι σε διαρκή επαφή και επικοινωνία με παρόμοιες εταιρείες του εξωτερικού, με στόχο την συνεχή εξέλιξη της, αλλά και την αναβάθμιση της τεχνογνωσίας της. Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση διοργανώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο το 1o workshop διαχείρισης μαρίνων και τουριστικών λιμένων με χρήση των νέων τεχνολογιών, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις με εταιρείες και φορείς του χώρου. Στο κάλεσμα της εταιρίας συμμετείχαν σημαντικοί φορείς τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό (Οργανισμός Λιμένος Πατρών, Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας, Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, Δήμος Δυτικής Αχαΐας κλπ.). Στο workshop εκτός των άλλων αναλύθηκε ο ρόλος που μπορεί να παίξει ο θαλάσσιος τουρισμός και ειδικότερα ο κλάδος του yachting και των μαρίνων στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών.

6 εκατομμύρια σκάφη αναψυχής παγκοσμίως

Σύμφωνα με στοιχεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ολόκληρη την Ευρώπη υπάρχουν περίπου 6 εκ. σκάφη αναψυχής, 4.500 μαρίνες με χωρητικότητα 1,75 εκατομμύρια θέσεις ελλιμενισμού, ενώ παράγεται ένας ετήσιος τζίρος της τάξης των 15 δις ευρώ γύρω από το yachting και τις δραστηριότητες των σκαφών αναψυχής, τροφοδοτώντας 303.000 θέσεις εργασίας. Η Πάτρα από τη στιγμή που αποδεδειγμένα έχει δυνατότητες και δυναμική πάνω στον τομέα αυτό γιατί επιτέλους δεν κάνει κάνει τα απαραίτητα βήματα για να τις αξιοποιήσει; Ιδού το ερώτημα.

(από εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση)

Διαφήμιση
Σχόλια

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Προς ακύρωση οι διαγωνισμοί για την Πατρών- Πύργου! Κινδυνεύουν να χαθούν τα 300 εκ. ευρώ του ΕΣΠΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Την ακύρωση των 8 διαγωνισμών για τον οδικό άξονα Πάτρας – Πύργου και των δύο διαγωνισμών για τον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) εξετάζει σοβαρά το υπουργείο Υποδομών. Το επιτελείο του νέου υπουργού Κώστα Καραμανλή «περνάει από κόσκινο» τις συμβάσεις, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η εκτίμηση ότι τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στα δύο έργα, λόγω του τρόπου που έχουν σχεδιαστεί, θα είναι ανυπέρβλητα και θα προκαλέσουν πολύ περισσότερα προβλήματα από τη νέα καθυστέρηση για την επαναδημοπράτησή τους. Κομβικό ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να κριθεί σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, είναι και ο τρόπος χειρισμού του ζητήματος που έχει δημιουργηθεί με την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις εταιρείες που συμμετείχαν σε «καρτέλ» για τα δημόσια έργα.

Σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος του νέου υπουργού, η ακύρωση μιας σειράς από διαγωνισμούς που έχουν τα τελευταία χρόνια προκηρυχθεί είναι προτιμότερη από τη συνέχισή τους. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο οδικός άξονας Πάτρας – Πύργου (75 χλμ. σε νέα χάραξη), ο οποίος ήταν αρχικά μέρος της παραχώρησης στην Ολυμπία Οδό και «κόπηκε» με την αναθεώρηση των συμβάσεων παραχώρησης το 2013. Εκτοτε, το έργο άρχισε να… φουσκώνει και να ξεφουσκώνει. Η τότε ηγεσία του υπουργείου Υποδομών όρισε τον προϋπολογισμό του έργου στα 443 εκατ. ευρώ, 103 εκατ. ευρώ περισσότερα απ’ ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί.

Εν συνεχεία, η επόμενη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών «ανέβασε» τον προϋπολογισμό στα 502 εκατ. ευρώ, επίσης χωρίς ουσιαστική αιτιολόγηση, και το δημοπράτησε «σαλαμοποιημένο» σε οκτώ κομμάτια, προκειμένου να το διεκδικήσουν εταιρείες χαμηλότερης τάξης. Ολοι οι επιλεγέντες ως ανάδοχοι προσέφεραν εκπτώσεις άνω του 50% και έτσι ο προϋπολογισμός του έργου «έπεσε» στα 293 εκατ. ευρώ. Η συνέχεια είναι γνωστή: οι δύο από τις τέσσερις συμβάσεις στις οποίες είχε μειοδοτήσει η κοινοπραξία «Τοξότης – Ομάδα Κατασκευών» του ομίλου Καλογρίτσα δόθηκαν τελικά στον πρώτο επιλαχόντα, ενώ η τύχη των άλλων δύο (Βάρδα – Κυλλήνη και Δουναίικα – Πύργος) κρίνεται από τις επιτροπές του υπουργείου Υποδομών στα τέλη του μήνα.

Τα ζητήματα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι δύο: πρώτον, τι αποζημιώσεις θα δικαιούνται να διεκδικήσουν οι ανάδοχοι που έχουν ήδη υπογράψει τις πέντε από τις οκτώ συμβάσεις (σύμβουλοι του υπουργού εκτιμούν ότι είναι λιγότερο από 10 εκατ. ευρώ συνολικά). Και βέβαια με ποιον τρόπο θα κατασκευαστεί το έργο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ακύρωση του διαγωνισμού θα προκαλέσει σημαντική καθυστέρηση. Στο επιτελείο του κ. Καραμανλή εκτιμούν ότι είναι προτιμότερη η όποια καθυστέρηση, από το να βρεθεί σε λίγους μήνες το Δημόσιο μπλεγμένο σε ένα έργο που δεν θα μπορεί να προχωρήσει. Η μεγάλη θυσία βέβαια θα είναι η απένταξή του από το ΕΣΠΑ.

Ο ίδιος προβληματισμός υπάρχει και για τον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης. Το υπουργείο Υποδομών είχε προωθήσει την κατασκευή του με τρεις τρόπους: το τμήμα Χανιά – Χερσόνησος με σύμβαση παραχώρησης, το τμήμα Χερσόνησος – Νεάπολη με ΣΔΙΤ και το υπόλοιπο ως δημόσιο έργο. Μάλιστα, στη σπουδή του να εμφανίσει πρόοδο στο έργο, το υπουργείο άλλαξε το τεχνικό αντικείμενο του έργου, ενώ ο διαγωνισμός βρισκόταν σε εξέλιξη (πέρασε στη β΄ φάση τον Μάρτιο), προσθέτοντας στο προς παραχώρηση τμήμα Χανίων – Χερσονήσου και το τμήμα Κισσάμου – Χανίων, μήκους 32 χλμ. Σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος του κ. Κώστα Καραμανλή, το έργο βρίσκεται εντελώς «στον αέρα». Δεν είναι επαρκώς μελετημένο, δεν έχει καν οριστική χάραξη, ούτε βέβαια απαλλοτριώσεις. Οπως εκτιμάται, η συνέχιση του διαγωνισμού θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια το Δημόσιο στη θέση του απολογουμένου και στην καταβολή αποζημιώσεων για τις καθυστερήσεις. Προεκλογικά ο κ. Καραμανλής είχε δηλώσει ότι το έργο πρέπει να δημοπρατηθεί ενιαίο.

Η εμπλοκή σε Ακτιο – Αμβρακία

Τη λήψη απόφασης σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, σχετικά με την εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το καρτέλ στα δημόσια έργα, θα επιδιώξει η νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο διαγωνισμός «σκούπα» Ακτίου – Αμβρακίας, που πιθανότατα θα ακυρωθεί λόγω καταδικαστικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο κ. Κώστας Καραμανλής θα προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο την επίλυση του ζητήματος μέσω νομοθετικής ρύθμισης, το περιεχόμενο της οποίας δεν είναι γνωστό. Η απόφαση σε ανώτατο επίπεδο είναι αναγκαία προκειμένου να μην κατηγορηθεί ο νέος υπουργός ότι παίρνει μια απόφαση που ευνοεί ή «καταστρέφει» τις κατασκευαστικές εταιρείες. Σε κάθε περίπτωση, η λήψη απόφασης κρίνεται αναγκαία, καθώς έχει εκ των πραγμάτων δημιουργηθεί μια μόνιμη πηγή εμπλοκής στο σύστημα παραγωγής δημοσίων έργων στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι, πέραν των προστίμων που επέβαλε στις εταιρείες που συμμετείχαν στο καρτέλ, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ζήτησε να ληφθούν ουσιώδη μέτρα «αυτοκάθαρσης». Ως αποτέλεσμα, σε κάθε διαγωνισμό που συμμετέχουν οι εταιρείες αυτές, προσφεύγουν οι «αντίπαλοί» τους υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα και, επομένως, δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή η συμμετοχή τους. Ετσι έχουν ασκηθεί προσφυγές στους διαγωνισμούς της γραμμής 4 του μετρό, αλλά και στην εργολαβία «σκούπα» για την ολοκλήρωση του άξονα Ακτίου – Αμβρακίας.  Η δεύτερη περίπτωση είναι και η δυσκολότερη, καθώς όλα δείχνουν ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κάνει δεκτή την προσφυγή κατά του αποτελέσματος του διαγωνισμού (προκρίθηκε η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ, η σύμβαση όμως δεν έχει υπογραφεί λόγω της εμπλοκής). Προ μηνός, το υπουργείο Υποδομών, διαβλέποντας την εξέλιξη αυτή, ακύρωσε την απόφαση κατακύρωσης του αποτελέσματος, προκειμένου οι συμμετέχοντες να υποβάλουν στοιχεία σχετικά με τα μέτρα αυτοκάθαρσης που έχουν λάβει. Στο υπουργείο Υποδομών σήμερα εκτιμούν πως με μια καταδικαστική απόφαση η μόνη λύση που απομένει θα είναι η ακύρωση και επαναδημοπράτηση του έργου, που επίσης έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ως «γέφυρα».

Αντίθετα, στην περίπτωση του μετρό (γραμμή 4), λόγω του μεγάλου μεγέθους και της τεράστιας σημασίας του έργου, θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο προκειμένου να μην ακυρωθεί ο διαγωνισμός, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 Πηγή:kathimerini

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Δωρεά τροφίμων στο Αγάπης Μέλαθρον «Ο Άγιος Χαράλαμπος»

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Σε μια ακόμα προσφορά αγάπης προέβη χθες, Δευτέρα 15 Ιουλίου, ο Πέτρος Αναγνωστάκης, ο οποίος κατά καιρούς στηρίζει και ενισχύει τα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αναγνωστάκης επισκέφθηκε το Αίγιο και παρέδωσε μεγάλη ποσότητα τροφίμων υπέρ του Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας «Αγάπης Μέλαθρον – Ο Άγιος Χαράλαμπος».

Η Ιερά Μητρόπολή μας επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της προς τον κ. Πέτρο Αναγνωστάκη, ο οποίος συνεχώς εκδηλώνει την αγάπη του προς τους απομάχους της ζωής που βρίσκουν προστασία και θαλπωρή στο Ίδρυμα. Η προσφορά του είναι ιδιαιτέρως σημαντική, εάν αναλογιστούμε τη δύσκολη οικονομική περίοδο την οποία διερχόμεθα.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Κατέβηκε ανάποδα την Αγίου Νικολάου και καρφώθηκε σε ΙΧ

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου κατέβηκε ολόκληρη την Αγ. Νικολάου, πέρασε την Κορίνθου και συνέχισε ανάποδα στον μονοδρομημένο τμήμα μεταξύ Μαιζώνος και Κορίνθου, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο όχημα που ανέβαινε την Αγ. Νικολάου.

Ευτυχώς από τη σύγκρουση, δεν τραυματίστηκε κανείς και σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές στα οχήματα. Στο σημείο μετέβη όχημα της τροχαίας ενώ στους οδηγούς αναμένεται να γίνει και αλκοτέστ για να διαπιστωθεί η κατάστασή τους, ενώ οδηγούσαν.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η κίνηση στην Αγ. Νικολάου μέσω Μαιζώνος, παρέμεινε κομμένη για τουλάχιστον μισή ώρα, καθώς παρά το γεγονός πως το ατύχημα έγινε στο απόλυτο κέντρο της Πάτρας και κλήθηκε η αστυνομία, αστυνομικοί δεν είχαν μεταβεί στο σημείο.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Μεσογειακοί Αγώνες – Νέος πρόεδρος της Οργανωτικής ο Νίκος Παπαδημάτος!

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Σημαντικές αλλαγές σε πρόσωπα αποφασίστηκαν για την Οργανωτική Επιτροπή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες νέος Πρόεδρος αναλαμβάνει ο γνωστός γιατρός, υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων , στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, Νίκος Παπαδημάτος , στην θέση του πρώην γενικού γραμματέα του Δήμου Πατρέων, επί δημαρχίας Γιάννη Δημαρά, Φώτη Σαραντόπουλου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα υπάρξουν πολλές ακόμη αλλαγές σε πρόσωπα που συγκροτούν την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων, που θυμίζουμε θα διεξαχθούν 25- 31 Αυγούστου 2019. Υπενθυμίζεται πως ο Φώτης Σαραντόπουλος είχε αναλάβει την προεδρία της Επιτροπής τον περασμένο Ιανουάριο, όταν και αποχώρησε από την θέση ο Πολιτικός Μηχανικός Θόδωρος Μενεγής.

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ώρες πριν

Βία και αίμα στο κέντρο του Ναυπλίου – Απίστευτες σκηνές μέρα μεσημέρι με Ρομά που παίζουν ξύλο – BINTEO

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ώρες πριν

Σοκ! Τη χτύπησε με τσεκούρι στο κεφάλι μέρα μεσημέρι στη μέση του δρόμου!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες πριν

Προς ακύρωση οι διαγωνισμοί για την Πατρών- Πύργου! Κινδυνεύουν να χαθούν τα 300 εκ. ευρώ του ΕΣΠΑ

ΖΩΗ5 ώρες πριν

Μία νέα πανέμορφη γυναίκα στο τιμόνι του ΚΤΕΛ Λάρισας – ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ7 ώρες πριν

Απόψε η τελευταία έκλειψη σελήνης του 2019

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ7 ώρες πριν

Ο «Αντίνοος» στα Δυτικά! Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 ώρες πριν

Βουλευτής Αχαΐας και με τη… βούλα ο Αλέξης Τσίπρας – Κρατάει την έδρα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ8 ώρες πριν

Το «θαύμα» του Αγίου Νεκταρίου σε δημότη των Λεχαινών

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ8 ώρες πριν

Δωρεά τροφίμων στο Αγάπης Μέλαθρον «Ο Άγιος Χαράλαμπος»

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ8 ώρες πριν

Αντίνοος: Έτσι θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ3 ημέρες πριν

Φύτευσαν 2 εκατομμύρια δέντρα σε 20 χρόνια και μεταμόρφωσαν την ξερή γη σε επίγειο παράδεισο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Ο «Χάτσικο» της Ναυπάκτου – Ζεί εδώ και ενάμιση χρόνο στο σημείο που σκοτώθηκε το αφεντικό του

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Πρόστιμο πάνω από 200 ευρώ, αφαίρεση διπλώματος και πιναδικές για κάτι που κάνουμε το 90% των Ελλήνων οδηγών!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Η πρώτη γυναίκα αρχηγός της Σχολής Ικάρων είναι πατρινή!

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ3 ημέρες πριν

Καλλιάνος για κακοκαιρία: «Προσοχή! Εκπέμπω σήμα κινδύνου για αυτές τις 6 περιοχές»

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Θανατηφόρο στον Ψαθόπυργο – Νεκρή 54χρονη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Σήμερα στις 16.00 η κηδεία της Κατερίνας Φουσιάνη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ3 ημέρες πριν

Δυτική Ελλάδα: Ηλικιωμένος σκοτώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με το αγροτικό

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Τι λέει για τον σεισμό στην Αμφιλοχία ο Ευθύμιος Λέκκας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Έδωσαν λάθος νεκρό σε κηδεία – Απειλούν με μηνύσεις οι συγγενείς

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ώρες πριν

Βία και αίμα στο κέντρο του Ναυπλίου – Απίστευτες σκηνές μέρα μεσημέρι με Ρομά που παίζουν ξύλο – BINTEO

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ7 ώρες πριν

Ο «Αντίνοος» στα Δυτικά! Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ2 ημέρες πριν

Έρχεται ο «Αντίνοος» με ισχυρές βροχές και καταιγίδες! ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Ξιφίας βγήκε στα ρηχά για να γεννήσει και οι λουόμενοι τον σκότωσαν – ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Πυρκαγιά στο Τρίκορφο Ναυπακτίας απειλεί κοντινό πευκόδασος – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Ο «Χάτσικο» της Ναυπάκτου – Ζεί εδώ και ενάμιση χρόνο στο σημείο που σκοτώθηκε το αφεντικό του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες πριν

Σάλος με τη Μιχαηλίδου – Μιλούσε για «ψυχική νόσο» όσων «αγιοποιούν τον αντιδικτατορικό αγώνα»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Κλείδωσε το 5χρονο παιδί της στο αυτοκίνητο και πήγε για δουλειά – Έσπασαν τα τζάμια να το ελευθερώσουν – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Έτσι η φονική καταιγίδα έφτασε στην Χαλκιδική – Δείτε βίντεο από δορυφόρο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ6 ημέρες πριν

Τραγωδία από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική – Έξι νεκροί ανάμεσα τους και ένα παιδί μόλις 2 ετών – ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Facebook Patratora

Διαφήμιση