Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ι.Χ. αναποδογύρισε στην Περιμετρική Πατρών- Έφυγε με τα πόδια ο οδηγός

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα αυτοκίνητο ντεραπάρισε στην Περιμετρική της Πάτρας.

Για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί ο οδηγός του οχήματος που βρισκόταν στο ρεύμα προς Αθήνα έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να καταλήξει ανάποδα στο οδόστρωμα. Ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο αλλά μέχρι να φτάσει στο σημείο ο οδηγός είχε φύγει με τα πόδια.

Το ατύχημα σημειώθηκε στο ύψος του Αρχαιολογικού χώρου της Βούντενης.

Διαφήμιση
Σχόλια

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Ο σιδηρόδρομος κόλλησε σε βάλτο – Τα έργα στο Ρίον σταμάτησαν

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Τον λευκό καπνό που ελπίζουν ότι μπορεί προκύψει κατά τις διαπραγματεύσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη, μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και της κατασκευάστριας εταιρείας GD Ιnfrastutture, αναμένουν εκατοντάδες περίοικοι οι οποίοι διαμένουν κατά μήκος των έργων κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, στους οικισμούς Ρίο, Ακταίο και Αγ. Βασίλειος.
Το έργο έχει παγώσει κατά μήκος του Ακταίου και μέσα στον Αγ. Βασίλειο, από τον περασμένο Οκτώβριο ενώ το ένα μετά το άλλο αποχωρούν τα μηχανήματα από το εργοτάξιο της εταιρείας στον Αγ. Βασίλειο, στο ύψος της παλαιάς εθνικής κοντά στα παλαιά διόδια του Ρίου.
Ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στο κέντρο του Ρίου και την οδό Σόμερσετ όπου, εν αναμονή των αποφάσεων για την υπογειοποίηση προς την Πάτρα, το έργο έχει ακινητοποιηθεί εκεί από τα τέλη του 2018.
Οσον αφορά το εργοτάξιο που αφορά τη νέα υποδομή για την διπλή και ηλεκτροκίνητη γραμμή του τρένου, Ψαθόπυργος – Πάτρα, το πρόβλημα εστιάζεται σε μια διαφορά 5,5 εκατ. ευρώ τα οποία διεκδικεί η κατασκευάστρια εταιρεία από την κυβέρνηση, προκειμένου να κλείσει η υπεργολαβία στο τμήμα Αραχωβίτικα – Ρίο.
Το κόστος της υπεργολαβίας αυτής που εκτελεί η εταιρεία “Εδραση” αυξήθηκε λόγω των τεχνικών απαιτήσεων με αποτέλεσμα να αυξηθεί και το κόστος του έργου συνολικά.
Η GD Ιnfrastutture έχει ήδη κοινοποιήσει τους αναθεωρημένους πίνακες με τα κόστη, ζητώντας την πιστοποίηση και έγκριση καταβολής του ποσού αυτού.
Εν αναμονή των οριστικών αποφάσεων, το έργο με τις πασσαλομπήξεις διακόπηκε χωρίς να ολοκληρωθεί, από το περασμένο καλοκαίρι σχεδόν ενώ σταδιακά, το φθινόπωρο, σταμάτησε και η κατασκευή της λοιπής υποδομής της γραμμής. Το αποτέλεσμα είναι, σε Ακταίο και Αγ. Βασίλειο, η περιοχή να θυμίζει βομβαρδισμένο και εγκαταλελειμμένο τοπίο, γεμάτο πρόχειρους φράκτες για τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΧΑΪΑ: Δημιουργούνται δύο κέντρα φιλοξενίας σε Πάτρα-Νιφορέικα – ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Στην τελική φάση μπαίνει το επόμενο διάστημα το πρώτο, αυτόνομο λειτουργικά, Ανοικτό Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στην Πάτρα, ενώ επέρχεται συμφωνία για τη στέγαση μεταναστών στα Νιφορέικα, σε ξενοδοχειακή μονάδα.
Αμφότερες οι δομές, γειτνιάζουν με κατοικημένες ζώνες, κάτι που αναμένεται να δοκιμάσει τα όρια του ανθρωπισμού αλλά και της αποδοχής της διαφορετικότητας στη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας και των θεσμών της.
Πρόκειται, πρώτον, για τη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πατρών η οποία θα λειτουργήσει σε ιδιότητο ακίνητο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) που αναμένεται να λειτουργήσει ως οικοτροφείο για προσφυγόπουλα από τη Συρία τα οποία παραμένουν σήμερα στα νησιά.
Το οικοτροφείο για ορφανά προσφυγόπουλα έχει αγοραστεί ήδη από το ΔΟΜ, βρίσκεται στην περιοχή του Ανατολικού Διαμερίσματος, πλησίον της Μεγάλης Περιμετρικής, πάνω στην Πατρών Κλάους. Μέσα στον επόμενο μήνα θα προχωρήσει η διαμόρφωση των διαμερισμάτων και των κοινόχρηστων χώρων όπου θα φιλοξενηθούν περί τα 130 ασυνόδευτα παιδιά. Το στεγασμένο ακίνητο είναι εμβαδού 300 τμ. και εντός του θα διαμορφωθούν χωριστά διαμερίσματα διαμονής 15-20 παιδιών. Το πρόγραμμα, σε όλη τη χώρα αφορά 1.000 προσφυγόπουλα και την ασφαλή διαμονή τους σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.
Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας αναμένεται η δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο, δυναμικότητας περί τις 300 κλίνες, σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας που βρίσκεται στην παραλιακή ζώνη των Nιφορεϊκων. Η μονάδα «συνορεύει» με κατοικημένη περιοχή. Αδιευκρίνιστο παραμένει το καθεστώς επιτήρησης που θα ισχύσει.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία Πατρών Πύργου: Έπεσε πάνω τους φορτηγό μετά τη σύγκρουση με άλλο μεγάλο όχημα

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Νεκροί είναι ο Νίκος Γιαννόπουλος 25 ετών από τη Βάρδα και ο Γιάννης Βαλογιάννης 28 ετών από την Μανωλάδα.

Δυο νέους ανθρώπους θρηνεί ξανά η Δυτική Ελλάδα, στη νέα θυσία της ασφάλτου στην Πατρών Πύργου.

Στο ύψος της διασταύρωσης Νέας Μανωλάδας, αρχικά συγκρούσθηκαν δυο φορτηγά και στη συνέχεια το ένα από τα μεγάλα οχήματα έπεσε πάνω στο ΙΧ στο οποίο επέβαιναν οι δυο νέοι. Ο θάνατος τους μέσα στην άμορφη μάζα σιδερικών ήταν ακαριαίος.

Στο ένα από τα δύο φορτηγά οχήματα επέβαινε μια γυναίκα που τραυματίστηκε από τη σύγκρουση και μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας Βάρδας και στη συνέχεια σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Νεκροί είναι ο Νίκος Γιαννόπουλος 25 ετών από τη Βάρδα και ο Γιάννης Βαλογιάννης 28 ετών από την Μανωλάδα.

Στο σημείο του τροχαίου κατέφθασαν άμεσα 5 οχήματα της πυροσβεστικής Πατρών για να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό των εμπλεκομένων στο τραγικό τροχαίο.

ilidakampos.gr

ilidakampos.gr

Ο Βαλογιάννης, το μοιραίο απόγευμα είχε βαφτίσει την κόρη του στο χωριό του, ενώ μια ακόμη τραγωδία ήρθε να βυθίσει σε βαρύτατο πένθος και την οικογένεια του Γιαννόπουλου, που είδε και το δεύτερο παιδί της να χάνεται στον Μολώχ της ασφάλτου. Πριν από περίπου δύο χρόνια, στις 19 Μαΐου 2018, είχε σκοτωθεί σε τροχαίο στον Μπράλο ο αδερφός του Κώστας. Ήταν τότε μια τραγωδία που και πάλι είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Έτοιμο το σχέδιο του Δήμου – Αυτοί οι δρόμοι θα γίνουν… και ποδηλατόδρομοι!

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Ο Δήμος της Πάτρας είναι πλέον στην τελική ευθεία για την δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε ποδηλατόδρομους στην παραλιακή ζώνη αλλά και στο κέντρο της πόλης. Το σχέδιο έχει ήδη εκπονηθεί., χρήματα υπάρχουν και σύντομα θα ξεκινήσει η υλοποίηση του μεγάλου έργου – πνοής για την πόλη. Οι δρόμοι στους οποίους θα φτιαχτούν ποδηλατοδρόμοι με αντίστοιχες λωρίδες και ειδικό δάπεδο, θα είναι αυτοί της Αγίου Νικολάου, της Γεροκωστοπούλου, της Παντανάσσης, της Κανάρη και της Τριών Ναυάρχων.

Εκείνοι που είναι ήδη πεζόδρομοι (η Κανάρη μάλιστα υποτίθεται ότι είναι ένας δρόμος ειδικά για ποδήλατα) θα μετατραπούν και σε ποδηλατοδρόμους, έχοντας όμως ένα ξεχωριστό πεδίο, για την ασφάλεια των πεζών, αλλά και των ποδηλάτων.

Στο «τέρμα» τους θα διασταυρώνονται με τον παραλιακό ποδηλατόδρομο που θα ξεκινά από την Κανελλοπούλου και θα καταλήγει στο ύψος της Παπαφλέσσα, ένα έργο που είναι και αυτό στην τελική ευθεία, έτοιμο για να ξεκινήσει, έχοντας ήδη δημοπρατηθεί.

Ο παραλιακός ποδηλατόδρομος θα συνδέεται και αυτός με την σειρά του με αυτόν του Έλους της Αγυιάς και της Πλαζ, ενώ στην άλλη μεριά του, με αυτόν του Νότιου Πάρκου φτάνοντας έτσι στο νέο λιμάνι, κοντά στο Γλαύκο.

Πέρα όμως από τις κάθετες οδούς, ποδηλατοδρόμοι θα φτιαχτούν σε συγκεκριμένες οδούς του κέντρου που αναμένεται με βάση τη μελέτη που υπάρχει να πάρουν τη μορφή της ήπιας πεζοδρόμησης.

Έτσι, ένας ακόμη θα δημιουργηθεί στην οδό Αλεξάνδρου Υψηλάντου, από το ύψος του Μαρκάτου μέχρι τη Βότση, ενώ την ίδια μορφή θα αποκτήσει και η οδός Σισίνη, συνδέοντας έτσι την Άνω πόλη με τα Ψηλαλώνια και από εκεί με την Τριών Ναυάρχων και τον Άγιο Ανδρέα.

Εξάλλου στην Άνω πόλη, πάντα με βάση το σχέδιο της ανάπλασης, θα πεζοδρομηθεί η οδός Παντοκράτορος, από το ύψος της Αγίου Γεωργίου μέχρι τον ναό του Παντοκράτορα.

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Ο σιδηρόδρομος κόλλησε σε βάλτο – Τα έργα στο Ρίον σταμάτησαν

ΚΟΣΜΟΣ3 ώρες πριν

Κορωνοϊός: Τέταρτος νεκρός στην Ιταλία! -Κόλλησαν μέσα στο νοσοκομείο τα τρία θύματα!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ώρες πριν

Δεν άντεξε ο Δημήτρης-Νεκρός μετά απο 4 μήνες στην εντατική

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ3 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Αυτό το πλήρωμα κέρδισε τον 55ο Κρυμμένο Θησαυρό

ΖΩΗ3 ώρες πριν

Το πλοίο των οργίων θα έρθει και φέτος στις Κυκλάδες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ3 ώρες πριν

Αποκάλυψη ΣΟΚ καθηγητή μικροβιολογίας.- “Θέμα χρόνου να έρθει ο Κοροναϊός στην Ελλάδα”

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πριν

ΑΧΑΪΑ: Δημιουργούνται δύο κέντρα φιλοξενίας σε Πάτρα-Νιφορέικα – ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πριν

Τραγωδία Πατρών Πύργου: Έπεσε πάνω τους φορτηγό μετά τη σύγκρουση με άλλο μεγάλο όχημα

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ14 ώρες πριν

Matrix 4 : Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ19 ώρες πριν

Άρση βαρών σε πάγκο: Χρυσός ο Δήμου στο Παγκόσμιο Κύπελλο

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Πάτρα: Θρήνος στην κηδεία του αγωνιστή Μιχάλη Βασιλάκη – Γέμισε κόσμο το Α’ Νεκροταφείο

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Συγκίνηση στο Προεδρικό Μέγαρο, στο τρισάγιο για τον πατρινό εύζωνα Σπύρο Θωμά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Η καλλονή Αναστασία Μαυροειδή για τον καρκίνο- “Μου έδιναν 5 χρόνια ζωής αλλά εγώ έζησα”

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Τροχαίο στην Γλυφάδα-Αυτός είναι ο ιδιοκτήτης της Corvette

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Πάτρα: Έφυγε αιφνίδια από τη ζωή, στα 35 της, η Χάριετ Γκοτσοπούλου – Νέο σοκ για την πόλη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Τραγικός θάνατος ηλικιωμένης παραμονή Τσικνοπέμπτης – Πνίγηκε τρώγοντας σουβλάκι

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ: Γέμιζαν την Πάτρα ποτά – μπόμπες

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Θρίλερ με την εξαφάνιση του πατρινού Γιάννη Οικονομόπουλου στο Λονδίνο

ΚΟΣΜΟΣ2 ημέρες πριν

Τραγωδία με 25χρονη τραγουδίστρια: Την παρέσυρε αυτοκίνητο λίγο πριν από το live του συγκροτήματός της

ΖΩΗ5 ημέρες πριν

Ρε τη Μαρία την αγρότισσα: Με δερμάτινα και να αχνοφαίνεται το στήθoς της σε νέα φωτογράφιση! – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΚΟΣΜΟΣ2 μήνες πριν

Βίντεο-ντοκουμέντο από την σύγκρουση κρουαζιερόπλοιων

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 μήνες πριν

ΣΚΕΑΝΑ για το 24% στον καφέ: “Μας κορόιδεψαν…” – Θραύση κάνει το βίντεο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 μήνες πριν

Μητέρα 11χρονου μαθητή που ξυλοκοπήθηκε: Το παιδί πονούσε παντού, δεν φοβάμαι

ΖΩΗ3 μήνες πριν

Επεισόδιο με τον Αλέξη Κούγια στα μπουζούκια στη Λάρισα – ΒΙΝΤΕΟ

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ3 μήνες πριν

Γουρούνι κυνηγούσε τον ρεπόρτερ του Παπαδάκη – Τον δάγκωσε και ούρλιαζε στον αέρα – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 μήνες πριν

Έδειραν φοιτητές σε συνέλευση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο! – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 μήνες πριν

Πάτρα: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 12χρονο που έπεσε στο κενό – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΣΜΟΣ3 μήνες πριν

Βίντεο: Κορυφώνεται απόψε η εντυπωσιακή βροχή μετεωριτών – Εντυπωσιακό θέαμα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 μήνες πριν

Σοκ! Νάρκωσε και βίασε 14χρονη σε οικοδομή! – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ3 μήνες πριν

Πώς θα κινηθεί η «Βικτώρια» που θα χτυπήσει στην Δυτική Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Facebook Patratora

Διαφήμιση
Διαφήμιση