Συνδεθείτε μαζί μας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιατρική Κάνναβη: Πως Θεραπεύει Τον Καρκίνο, Την Παιδική Επιληψία, Και Οχι Μονο…

Η Ινδική Κάνναβη αποτελούσε ένα κύριο θεραπευτικό συστατικό για πολλούς αιώνες, για την καταπολέμηση πολύ σοβαρών ασθενειών και όχι μόνο, μέσα σε αυτές συγκαταλέγονται ο καρκίνος όπως και παθήσεις που έχουν να κάνουν με τα νευρικό σύστημα και όχι μόνο.

Δημοσιεύθηκε

στις

Το patratora για πρωτη φορά πανελλαδικά δημοσίευσε το 2015 τις ευεργετικές ιδιότητες του Hemp Oil (Εκχύλισμα Κάνναβης ή Λαδί κάνναβης**) με δυο δημοσιεύσεις. Δυστυχώς τοτε δεν ηταν ακόμα γνωστές η ευεργετικές ιδιότητες της Κάνναβης. Σήμερα τα άρθρα αναδημοσιεύονται και  πάλι αφου είχαν διαγραφεί μετα από πόλεμο που δεχτήκαμε.

Αρχείο 2015 Link1 , Link2

Πλέον ο κόσμος γνωρίζει και ενημερώνεται περισσοτερο για τις ευεργετικές ιδιότητες της Κάνναβης που κάποτε ηταν βασικό συστατικό πολλών φαρμάκων πριν ποινικοποιηθεί εντέχνως και τεθεί στο περιθώριο. Σήμερα η καλλιέργεια της Ιατρικής κάνναβη εχει νομιμοποιηθεί στην Ελλάδα.

Η Ινδική Κάνναβη αποτελούσε ένα κύριο θεραπευτικό συστατικό για πολλούς αιώνες, για την καταπολέμηση πολύ σοβαρών ασθενειών και όχι μόνο, μέσα σε αυτές είναι  ο καρκίνος όπως και παθήσεις που έχουν να κάνουν με τα νευρικό σύστημα και όχι μόνο.

Για αιώνες οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν την κάνναβη και κάθε γιατρός, μέχρι το 1936 είχε λάδι κάνναβης στην ιατρική του τσάντα, μέχρι που οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες επειδή δεν μπορούσαν να το πατεντάρουν το κατέπνιξαν και το ποινικοποίησαν προκειμένου να εξαφανιστεί διαπαντός. Για κακή τους τύχη όμως εδώ και δεκαετίες οι ιδιότητες της Ινδικής κάνναβης έχουν ανησυχήσει παγκοσμίως πολλούς ερευνητές και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένα σοβαρό άλμα στην έρευνα και στην αποποινικοποίηση της Ιατρικής Ινδικής Κάνναβης σε αρκετές χώρες μία απο αυτές είναι πλεον και η Ελλάδα.

Πρόσφατα διοργανώθηκε στην Αθήνα και το “Athens Cannabis Expo”, που όσοι πήγαν, είχαν την χαρα να συναντήσουν από κοντά τον ακτιβιστή και  πρωτεργάτη της επανεμφάνισης της Ιατρικής Κάνναβης Rick Simpson.

Τα δύο βασικά συστατικά της Κάνναβης (THC και CBD), βρέθηκαν για πρώτη φορά στο Ισραήλ απο τον ερευνητή και καθηγητή  Raphael Mechoulam, ο οποίος για χρόνια ερευνούσε τις θεραπευτικές μεθόδους της Ινδικής Κάνναβης. Στο Ισραήλ σήμερα η Κάνναβη είναι αποδεκτή σε πολλές ιατρικές θεραπείες – για τον πόνο, για τον καρκίνο (καρκινικοί όγκοι, καρκίνο του πνεύμονα, του δέρματος και άλλες μορφές), για προβλήματα ύπνου, επιληψία, πεπτικά προβλήματα, πάρκινσον και τοσύνδρομο Tourette. Ο κατάλογος όλο και διευρύνεται αλλά δεν είναι παντού εύκολη η έρευνα  σε ασθενείς, επειδή είναι πολύ δύσκολη η καλλιέργεια και η προμήθεια σε αρκετές χώρες.

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει εκπληκτικά αποτελέσματα για την θεραπεία της επιληψίας σε παιδιά. Το εκχύλισμα Ινδική κάνναβη με χαμηλή THC είναι κατάλληλο για τα παιδιά;

Η απάντηση είναι ναι, άλλα χορηγείται από ειδικό γιατρό σε συγκεκριμένη ποσότητα που επιτρέπεται για τα παιδιά.

Ο Josh Stanley απο το Κολοράντο ,  δίνει την μάχη με την προπαγάνδα, τον φόβο που έχει ο κόσμος για την  Ιατρική Κάναβη. Στο CNN, ο Josh και τα αδέρφια του έδειξαν, την ανάπτυξη ενός μη ψυχοτροπικού στελέχους μαριχουάνας που είναι δραστική στην μείωση των επιληπτικών κρίσεων σε πολλά παιδιά με επιληψία στο Κολοράντο.  Ο Josh σκιαγραφεί τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για την κοινωνική αλλαγή απέναντι στην Ιατρική Κάνναβη. H Charlotte της διαγνώστηκε όταν ήταν 3 μηνών, μια πολύ σπάνια και βίαιη μορφή επιληψίας γνωστή ως σύνδρομο Dravet . Βίωνε έναν πολύ μεγάλο αριθμό κρίσεων όπου ονομάζονται tonic-clonic grand mal κρίσεις – περίπου μία κρίση κάθε 20 με 25 λεπτά. Αυτές οι επιληπτικές κρίσεις διαρκούσαν από 15 έως 25 λεπτά. Όταν ο Charlotte ήταν 5 ετών, οι κρίσης είχαν φτάσει στο χειρότερο. Η ιατρική ομάδα που την παρακολουθούσε είπε στην οικογένεια: “Ξεκινήστε να προετοιμάζετε για τον θάνατό της. “.. Με την Ιατρική Κάνναβη όμως όλα αρχίσαν να αλλάζουν προς το καλύτερο.

Παρακάτω το βιντεο του Josh Stanley  για την Charlotte στο Tedx:

Ποια η διαφορά του λαδιού Κάνναβης που υπάρχει απο παλιά στην αγορά και το Εκχύλισμα  Κάνναβης (Hemp Oil);

Η διαφορά είναι μεγάλη, το πρώτο παράγεται απο τους καναβόσπορους και το δεύτερο απο το ίδιο το φυτό όταν αυτό έχει ωριμάσει, που με μια κατάλληλη επεξεργασία παράγεται το λεγόμενο (HEMP OIL) το οποίο λέγεται και αυτό λάδι κάνναβης αλλά δεν είναι το ίδιο. Είναι μια σκουρόχρωμη πάστα που αποθηκεύεται σε σωληνάρια με μεζούρα προκειμένου να χορηγηθεί στον ασθενή σε μικρές ποσότητες. Ο ποιος γνωστός παρασκευαστής που πρωτοξεκίνησε την παραγωγή για ιδιωτική χρήση επειδή υπέφερε απο καρκίνο του δέρματος είναι ο Rick Simpson , ένας Αμερικάνος ακτιβιστής που έφερε τα πάνω κάτω στην Αμερική, χορηγώντας Hemp Oil σε ασθενείς οι οποίοι θεραπεύτηκαν ολοκληρωτικά από διάφορες μορφές καρκίνου, ο ίδιος θεραπευτικέ απο καρκίνο του δέρματος. Ο Rick Simpson έχει διωχθεί , φυλακιστεί και πολλές φορές έχει απειληθεί η ζωή του, μόνο που δεν το βάζει κάτω συνεχίζει να βοηθάει τον κόσμο και να μοιράζεται τον τρόπο παρασκευής, έχοντας δημιουργήσει ένα παγκόσμιο δίκτυο ακτιβιστών και μιλώντας σε αρκετά συνέδρια σε όλο τον κόσμο. Σήμερα Βρίσκεται στην Αφρική όπου και συνεχίζει τον αγώνα του.

Το 2003, ο Rick Simpson βρήκε την θεραπεία για τον καρκίνο, όταν θεράπευσε επιτυχώς τον δικό του καρκίνο του δέρματος με λάδι Ινδικής κάνναβης (Hemp Oil). Προσπάθησε να μιλήσει στον θεράπων ιατρό του, ακόμα και σε μερικές οργανώσεις που “μάχονται” κατά του καρκίνου, αλλά κανείς δεν ήθελε να ασχοληθεί με την Ιατρική Κάνναβη. Έτσι, πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Ξεκίνησε να καλλιεργεί την δική του κάνναβη έκανε παραγωγή του δικού του Λαδιού κάνναβης. Το έδωσε δωρεάν σε όποιον ήταν άρρωστος. Έχουν θεραπευτεί  πάνω από 5000 άτομα με αυτό το καταπληκτικό φάρμακο. Ο Rick Simpson είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που έδειξε γενναιότητα και πήρε θέση πανω στην θεραπεία του Καρκίνου απο την Ινδική Κάνναβη.

Η Ομιλία του Rick Simpson στην Αθήνα

Συνεχίζει τον αγώνα του για το Λάδι κάνναβης (Hemp Oil). θα σταθούμε μαζί του σε αυτό τον αγώνα. Μαζί θα αγωνιστούμε για να νομιμοποιηθεί η κάνναβη. Πρέπει να πάρουμε πίσω το δικαίωμά μας σε αυτό το καταπληκτικό φυτό.

Το πρώτο Βίντεο που έβγαλε ο Rick Simpson με Ελληνικούς Υπότιτλους

Που μπορώ να προμηθευτώ το Hemp Oil;

Υπάρχουν πολύ που παρασκευάζουν ακόμα και στο σπίτι τους το Λάδι Κάνναβης , όπου αυτό επιτρέπεται , αλλά υπάρχουν και κάποιες εταιρείες που το φτιάχνουν και είναι και Ιατρικά αλλαγμένο, αλλά όχι και φτηνό. καλό θα ήταν πριν ξεκινήσετε την θεραπεία να ψάξετε αρκετά στο διαδίκτυο προκειμένου να βρείτε Λάδι κάνναβης σύμφωνα με τα πρότυπα του Rick Simpson.

Στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να πουλάνε Ιατρική Κάνναβη και μπορείτε να την βρείτε σε εξειδικευμένα καταστήματα.. https://hempoilshop.gr/el/

Πως γίνεται η παρασκευή του Hemp Oil και ποια ειναι τα μέτρα ασφαλείας πρέπει να υπάρχουν:


Περισσότερες πληροφορίες για την Θεραπεία του Καρκίνου μπορείτε να βρείτε:

http://phoenixtears.ca/

http://www.kathimerini.gr/777178/article/epikairothta/kosmos/8a-kalliergoyn-kannavh-gia-iatrikoys-logoys

Πού μπορώ να βρω μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν θεραπευτεί;

Υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες για θεραπείες απο τον Καρκίνο όπως και απο άλλες ασθένειες, ψάξτε αυτό που σας ενδιαφέρει στο youtube, βάζοντας:

Δυστυχώς οι περισσότερες πληροφορίες είναι στα Αγγλικά , υπάρχουν πληροφορίες και στα Ελληνικά αλλά είναι ακόμα ελλιπείς .

Διαφήμιση
Σχόλια

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Μεγάλο χτύπημα σε διακινητές ναρκωτικών – Χειροπέδες σε οκτώ άτομα

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Εξαρθρώθηκαν, μετά από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο εγκληματικές ομάδες, που διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικά, σε περιοχές της Ηλείας. σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.  Η σύλληψη των δραστών, πραγματοποιήθηκε χθες (29-5-2020), στην Ηλεία και στην Αθήνα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που σχεδιάσθηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, με τη συμμετοχή Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, της ΟΠΚΕ Πύργου και του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας.

Συνελήφθησαν οκτώ μέλη των εγκληματικών ομάδων και ένας συνεργός τους και πιο συγκεκριμένα οκτώ άνδρες και μια γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – που περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδας της διακίνησης, μεταφοράς, πώλησης και αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και της συνέργειας στα προαναφερόμενα αδικήματα.

Μάλιστα κάποιοι από τους συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη φρασεολογία για να συννενοούνται για τη διακίνηση των ναρκωτικών, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις δεν ήταν άσχετη με το επάγγελμά τους. Σύμφωνα εξάλλου με την αστυνομία, “η περαιτέρω διακίνηση τους, σε τοξικομανείς στην Ηλεία, γινόταν από τα υπόλοιπα τρία μέλη της συμμορίας που παραλάμβαναν τις ποσότητες από το κεντρικό μέλος ή τους μεταφορείς και τις διακινούσαν ακόμη και μέσα από συνεργείο αυτοκινήτων και κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε τοξικομανείς”.

Έτσι η αναφορά στα ναρκωτικά γινόταν με τις λέξεις, ποτό, μπουκάλια βότκας, τραπέζι, σουβλάκια, φτερούγες κοτόπουλο, μπουλόνι. μπουζί, ίντζες, ενώ υπήρχε και γενικότερη κωδικοποιημένη αναφορά όπως τενεκές λάδι, παλλικάρι, καφές.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας έχει ως εξής:

Εξαρθρώθηκαν, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο εγκληματικές ομάδες, που διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικά, σε περιοχές της Ηλείας.

Η εξάρθρωση της εγκληματικών ομάδων είναι αποτέλεσμα ενδελεχών ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κατά τις οποίες οι αστυνομικοί αξιοποίησαν πλήρως όλα τα στοιχεία που συνέλλεξαν τόσο με φυσικές όσο και με ειδικές ανακριτικές μεθόδους.

Η σύλληψη των δραστών, πραγματοποιήθηκε χθες (29-5-2020), στην Ηλεία και στην Αθήνα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που σχεδιάσθηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, με τη συμμετοχή Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, της ΟΠΚΕ Πύργου και του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας,

Συνελήφθησαν οκτώ μέλη των εγκληματικών ομάδων και ένας συνεργός τους και πιο συγκεκριμένα οκτώ άνδρες και μια γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – που περιλαμβάνει, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδας της διακίνησης, μεταφοράς, πώλησης και αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και της συνέργειας στα προαναφερόμενα αδικήματα.

Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για αγορά ναρκωτικών, σε βάρος ακόμη (85) ατόμων, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν σχηματίσει δύο συμμορίες και διακινούσαν ναρκωτικά (κυρίως κοκαΐνη) σε περιοχές της Ηλείας.

Η πρώτη εγκληματική ομάδα αποτελούνταν από έξι άνδρες και μια γυναίκα και είχαν διακινήσει τους τελευταίους εννέα μήνες, σε 250 περιπτώσεις τουλάχιστον 1.500 γραμμάρια κοκαΐνης σε τοξικομανείς.

Ειδικότερα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν αναπτύξει διακριτούς ρόλους ως εξής:

·         Ένας άνδρας μέλος της εγκληματικής ομάδας, είχε κεντρικό ρόλο στην διακίνησή της κοκαΐνης στην Ηλεία, ενώ προμηθεύονταν την ναρκωτική ουσία από έναν αλλοδαπό άνδρα, μέλος της συμμορίας, που βρισκόταν στην Αθήνα,

·         Σε περίπτωση αδυναμίας του να μεταβεί στην Αθήνα για να παραλάβει και να μεταφέρει τις ναρκωτικές ουσίες, εκτελούσαν χρέη «μεταφορέα» δύο άλλα μέλη της εγκληματικής ομάδας (ένας άνδρας και μια γυναίκα),

·         Τέλος, η περαιτέρω διακίνηση τους, σε τοξικομανείς στην Ηλεία, γινόταν από τα υπόλοιπα τρία μέλη της συμμορίας που παραλάμβαναν τις ποσότητες από το κεντρικό μέλος ή τους μεταφορείς και τις διακινούσαν ακόμη και μέσα από συνεργείο αυτοκινήτων και κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε τοξικομανείς.

Σε ότι αφορά την δεύτερη συμμορία, αποτελούνταν από δύο άνδρες – ένας εκ των οποίων συμμετείχε και στην πρώτη ομάδα – οι οποίοι τους τελευταίους εννέα μήνες, είχαν διακινήσει κοκαΐνη, τουλάχιστον σε 240 αγοραπωλησίες.

Το κοινός μέλος των δύο εγκληματικών ομάδων, λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο χρησιμοποιούσε ως «κέντρο» για τις παραγγελίες των ναρκωτικών ουσιών.

Τα μέλη των εγκληματικών ομάδων λάμβαναν ιδιαίτερες προφυλάξεις προκειμένου δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους και συγκεκριμένα χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα αλλά και κωδικοποιημένη φρασεολογία, κατά τις συνομιλίες  τους, χρησιμοποιούσαν μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συνεννοηθούν με τους χρήστες, ενώ εφοδιάζονταν με μικρές ποσότητες ναρκωτικών που τις πωλούσαν σταδιακά.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, συνέλαβαν τον αλλοδαπό άνδρα και το κεντρικό μέλος της πρώτης συμμορίας, ενώ σε έρευνα που τους ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του αλλοδαπού 51,5 γραμμάρια κοκαΐνης και 1025 γραμμάρια κάνναβης.

Σε ότι αφορά τον συνεργό των δραστών, που είναι συγγενικό πρόσωπο δύο εκ των μελών της συμμορίας, συνελήφθη τη στιγμή που μετέφερε με εκσκαφέα μια μεταλλική ντουλάπα σε σημείο εναπόθεσης απορριμμάτων.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στο εσωτερικό της ντουλάπας και κατέσχεσαν ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης, ζυγαριές και ένα πλαστικό τελάρο με φυτά κάνναβης.

Ειδικότερα, σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δραστών, στα αυτοκίνητά τους και στην κατεσχεθείσα ντουλάπα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά:

·         472 γραμμάρια κάνναβης σε εννέα συσκευασίες,

·         41,5 γραμμάρια ηρωίνης,

·         7,2 γραμμάρια κοκαΐνης σε εννέα συσκευασίες,

·         22 φυτά κάνναβης,

·         ένα αεροβόλο πιστόλι με μεταλλικά σφαιρίδια

·         ένα στιλέτο τύπου πεταλούδας,

·         ζυγαριές,

·         4.080 ευρώ,

·         νάιλον συσκευασίες και μια  συσκευή θερμοκόλλησης τους

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της από την διακίνηση των ναρκωτικών, εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 145.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ανετράπη αυτοκίνητο στην παλιά Εθνική, κοντά στο νοσοκομείο του Ρίου – ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Ι.Χ. αυτοκίνητο ανετράπη στην παλιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου κοντά στο νοσοκομείο του  Ρίου. Για το συμβάν ωστόσο δεν ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική για την παροχή βοήθειας, ούτε το ΕΚΑΒ.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινούν ξανά τη Δευτέρα τα δρομολόγια του προαστιακού της Πάτρας, προς το Ρίο

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Επανέρχονται τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηρόδρομου της Πάτρας μέχρι και το Ρίο,την 1η Ιουνίου, τα οποία είχαν διακοπεί από τις 13 Απριλίου, από το ύψος της περιοχής Αγυιά, λόγω έργων στην σιδηροδρομική υποδομή. Επίσης σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , από τη Δευτέρα σε πλήρη λειτουργία τίθενται και τα δρομολόγια του Οδοντωτού, ενώ πανέρχονται όλα τα δρομολόγια στη λεωφορειακή γραμμή Κιάτο – Πάτρα.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο οποίος ενημερώθηκε για την συγκεκριμένη εξέλιξη από τις διοικήσεις της ΕΡΓΟΣΕ και του ΟΣΕ, «η επανέναρξη των δρομολογίων αποτελεί ανακούφιση για χιλιάδες πολίτες, αλλά και για δεκάδες επιχειρήσεις των παράκτιων περιοχών βόρεια της Πάτρας, σε μία πολύ δύσκολη για όλους, θερινή περίοδο».Επίσης, ας σημειωθεί, ότι σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ η επανέναρξη των δρομολογίων από την Αγυιά μέχρι και το Ρίο θα είναι προσωρινή και μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού μετά θα πρέπει να εκτελεσθούν έργα για την νέα σιδηροδρομική γραμμή.

Στο μεταξύ, όσον αφορά στα έργα για την νέα σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρ. Βίνης, ενημέρωσε τον περιφερειάρχη ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία σύνταξης τευχών δημοπράτησης, με στόχο την άμεση δημοπράτηση, του έργου με τίτλο «κατασκευή σιδηροδρομικών σταθμών και στάσεων (κτίρια, αποβάθρες, στέγαστρα και περιβάλλων χώρος) επιδομής, ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης, τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σήραγγας Παναγοπούλας, για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Πάτρα, στο τμήμα Ροδοδάφνη – Ρίο, με το οποίο σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί ένα πλήρες λειτουργικό τμήμα έργου, δυνάμενο να αποδοθεί αυτοτελώς σε χρήση».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας:

«Μετά από συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης προ ημερών με κατοίκους της περιοχής για το δίκαιο αίτημα επαναλειτουργίας του τμήματος του Προαστιακού προς το Ρίο, δεδομένου ότι στο συγκεκριμένο σημείο δεν εκτελούνται εργασίες, πραγματοποίησε παρέμβαση προς την διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ, ζητώντας την εξέταση του αιτήματος επαναφοράς των δρομολογίων έως ότου καταστεί δυνατό να ξεκινήσουν εργασίες.

Σε απάντησή του προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και η διοίκηση του ΟΣΕ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Χρ. Βίνης, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του εν θέματι έργου και τις συνεννοήσεις με τον διαχειριστή της υποδομής, το εν λόγω τμήμα του υφιστάμενου ενεργού δικτύου από το Ρίο (ΧΘ 120+111) έως την οδό Κανελλοπούλου (ΧΘ 123+500) αποδόθηκε στην ανάδοχο εταιρεία για την εκτέλεση εργασιών του έργου (αρ. πρωτ. Οικ. 3039/20/10-04-2020 έγγραφό μας). Η ενέργεια αυτή, στον χρόνο που υλοποιήθηκε, ήταν αναγκαία, διότι στο υπόλοιπο τμήμα του έργου και ειδικότερα στην περιοχή από την αρχή του (ΧΘ 113+000) μέχρι το τέλος του προβλεπόμενου Cover and Cut Ρίου (ΧΘ 120+111), οι εργασίες κατασκευής, που έχουν εκτελεστεί με εντατικούς ρυθμούς από τον Απρίλιο του 2018, βρίσκονται ήδη σε αυξημένο ποσοστό ολοκλήρωσης.


 
Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία σύνταξης τευχών δημοπράτησης, με στόχο την άμεση δημοπράτηση, του επόμενου έργου με τίτλο “Κατασκευή Σιδηροδρομικών Σταθμών και Στάσεων (κτίρια, αποβάθρες, στέγαστρα και περιβάλλων χώρος) επιδομής, Ηλεκτροκίνησης, Σηματοδότησης – Τηλεδιοίκησης, Τηλεπικοινωνιών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων σήραγγας Παναγοπούλας, για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Κιάτο – Πάτρα, στο τμήμα Ροδοδάφνη – Ρίο» (ΑΔ 1510), με το οποίο σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί ένα πλήρες λειτουργικό τμήμα έργου, δυνάμενο να αποδοθεί αυτοτελώς σε χρήση. Για τον λόγο αυτό, η κατασκευαστική μεθοδολογία, που πρόκειται να ακολουθήσουμε, συνίσταται σε εμπροσθοβαρή ανάπτυξη του εν θέματι έγου με κύριο στόχο πρώτα να ολοκληρωθεί το τμήμα του έργου από ΧΘ 113+100 έως ΧΘ 120+111, συνολικού μήκους περίπου 7 χλμ, που εμπίπτει στα όρια του επόμενου τμήματος, ώστε καταρχάς να μην υπάρξουν εμπόδια και καθυστερήσεις στην προαναφερθείσα διαδικασία δημοπράτησης και κατασκευής μέχρι το Ρίο, χωρίς αυτό βέβαια να υποβαθμίζει τη σημασία ολοκλήρωσης του συνολικού έργου.

Ωστόσο, σε συνάρτηση με τα ανωτέρω, θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι λαμβάνουμε υπόψη και την τρέχουσα συγκυρία και τις επιτακτικές ανάγκες που έχουν ανακύψει από τις εξελίξεις της πανδημίας COVID-19, με το δεδομένο άλλωστε, η ΕΡΓΟΣΕ έχει σταθεί πολλές φορές αρωγός της τοπικής κοινωνίας στις περιοχές όπου αναπτύσσονται έργα της. Είμαστε ως εκ τούτου, διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε προσωρινά το εν λόγω τμήμα έργου από το Ρίο (ΧΘ 120+111) μέχρι την οδό Κανελλοπούλου (ΧΘ 123+500), όπου δεν έχει γίνει ουδεμία επέμβαση μέχρι σήμερα, προς χρήση από τον προαστιακό σιδηρόδρομο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου εμφανίζεται μεγάλη ζήτηση, ώστε να μην υπάρξει υπέρμετρη όχληση στους πολίτες και επαγγελματίες των γύρω περιοχών. Η προσωρινή παραχώρηση αυτή, μπορεί να γίνει υπό την προϋπόθεση ότι η άρση της και η έναρξη των εργασιών θα γίνουν εντός 48 ωρών από τη στιγμή που θα ζητηθεί εγγράφως από την Υπηρεσία μας, δεδομένου ότι η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του τμήματος αυτού ενέχει τον κίνδυνο απώλειας κοινοτικών πόρων».

Μετά από αυτή την ενημέρωση, ακολούθησε έγγραφο του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ, Κ. Σπηλιόπουλου, προς τον Περιφερειάρχη, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Ο ΟΣΕ αναστέλλει από την 01.06.2020 την ισχύ του γ’ σχετικού (σ.σ. έγγραφο ΕΡΓΟΣΕ για απόδοση γραμμής) και έτσι από την ημερομηνία αυτή το τμήμα της γραμμής ΠΑΠ από τη ΧΘ 213+150 ως και 226+539, επανέρχεται προσωρινά στην κατηγορία του Ενεργού Δικτύου. Συνεπώς, καλείται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως προχωρήσει σύντομα στην επαναφορά των δρομολογίων που ίσχυαν ως τη 13η Απριλίου 2020, περιλαμβάνοντας δηλαδή και τις στάσεις Μποζαιτίκων, Καστελοκάμπου και Ρίου».

Μετά και τις προαναφερόμενες εξελίξεις, ο κ. Φαρμάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των εμπλεκομένων  υπηρεσιών στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, σημειώνοντας ότι η επαναφορά των δρομολογίων του προαστιακού προς το Ρίο, αποτελεί ανακούφιση για χιλιάδες πολίτες, αλλά και για δεκάδες επιχειρήσεις των παράκτιων περιοχών βορείως της Πάτρας, σε μία πολύ δύσκολη για όλους, θερινή περίοδο. «Μέσα από διάλογο και διάθεση συνεννόησης, μπορούμε πάντοτε να βρίσκουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις» σχολίασε.»

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Από τη Δευτέρα 01.06.2020 επανακυκλοφορούν οι αμαξοστοιχίες IC54 και IC55 στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, αυξάνοντας των αριθμό των δρομολογίων σε 5 ζεύγη ανά κατεύθυνση.

Επίσης, επανακυκλοφορούν οι αμαξοστοιχίες 884 και 885 στο τμήμα Αθήνα – Καλαμπάκα – Αθήνα.

Επιπλέον, στο τμήμα του Προαστιακού Θεσσαλονίκης – Λάρισας θα κυκλοφορούν οι αμαξοστοιχίες 1591-1592-1597-1598-1590-1593-1594-1599-2593-2594-2597-3590-2592-2595-2596-2599 και στο τμήμα Λάρισα – Βόλος οι αμαξοστοιχίες 1571, 1573, 1575, 1577, 1579, 2571, 2575, 1572, 1574, 1576, 1578, 2570, 2572, 2576.

Στο τμήμα Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο επανέρχονται οι αμαξοστοιχίες 1682, 1683 από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Σε πλήρη λειτουργία τίθενται και τα τουριστικά δρομολόγια του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου Διακοπτό – Καλάβρυτα, καθώς και το Τραινάκι του Πηλίου Άνω Λεχώνια – Μηλιές.

Τέλος, επανέρχονται όλα τα δρομολόγια στη λεωφορειακή γραμμή Κιάτο – Πάτρα, καθώς και τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Πάτρας.

Εμείς στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ευχαριστούμε το επιβατικό κοινό, που παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, συνεχίζει να μας δείχνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του. Η πληρότητα των δρομολογίων, ακόμα και στο 50% των διαθέσιμων θέσεων, αποτελεί κινητήριο δύναμη για το έργο μας και δεσμευόμαστε να να μεριμνούμε προκειμένου όλοι οι επιβάτες μας να συνεχίσουν να απολαμβάνουν ένα ευχάριστο ταξίδι με ασφάλεια.

Υπενθυμίζουμε σε όλους τους επιβάτες μας ότι οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. πληρούν όλες τις προϋποθέσεις προστασίας για την υγεία και την ασφάλειά τους, καθώς και για την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού μας.

Συγκεκριμένα:
Το προσωπικό μας χρησιμοποιεί τον απαραίτητο εξοπλισμό,
Υπάρχουν σημεία με αντισηπτικό σε κάθε βαγόνι όλων των αμαξοστοιχιών,
Υπάρχει συνεχής εισροή φρέσκου αέρα σε όλες τις αμαξοστοιχίες,
Γίνεται διαρκής αλλαγή φίλτρων αέρος σε όλες τις αμαξοστοιχίες,
Γίνεται καθημερινή απολύμανση όλων των αμαξοστοιχιών,
Υπάρχει έλεγχος για την αποφυγή συγχρωτισμού
Όλα τα εισιτήρια μας εκδίδονται και ηλεκτρονικά, και
Υπάρχει ειδική σήμανση εντός των συρμών, για την υπενθύμιση της αναγκαιότητας τήρησης της απόστασης.
Το ταξίδι συνεχίζεται,
Μένουμε ασφαλείς.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ

ΠΑΤΡΑ: Στάση λεωφορείου πάνω σε διέλευση τυφλών

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Μια καταγγελία, σχετικά με τη στάση λεοφωρείου που βρίσκεται στην οδό Αγίου Ανδρέου, απέστειλε   συμπολίτης, την οποία και αναδημοσιεύουμε.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Πάτρα, Αγίου Ανδρέου 9,

Η στάση του αστικού ΚΤΕΛ (ακριβώς έξω από τα γραφεία τους μάλιστα) κλείνει παράνομα πλήρως το πεζοδρόμιο, ενώ πατάει πάνω ακριβώς στο πλακάκι διέλευσης τυφλών!

Εμποδίζει πλήρως την διέλευση με αποτέλεσμα να πρέπει να κατέβεις στον πολυσυχναστο δρόμο της Αγίου Ανδρέου για να περάσεις.

Δεν μπορεί να περάσει κανείς, ούτε αναπηρικό αμαξίδιο, ούτε βρεφικό καρότσι.

Πρέπει να επιλεχθεί στάση που δεν παρεμποδίζει την διέλευση”.

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πριν

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Μεγάλο χτύπημα σε διακινητές ναρκωτικών – Χειροπέδες σε οκτώ άτομα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πριν

Ανετράπη αυτοκίνητο στην παλιά Εθνική, κοντά στο νοσοκομείο του Ρίου – ΦΩΤΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες πριν

Ξεκινούν ξανά τη Δευτέρα τα δρομολόγια του προαστιακού της Πάτρας, προς το Ρίο

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ13 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Στάση λεωφορείου πάνω σε διέλευση τυφλών

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες πριν

ΑΧΑΪΑ: Η σύζυγος του αντιδημάρχου Δυτικής Αχαϊας, Γρηγόρη Μάλλιαρη, αντιμέτωπη με ένοπλους ληστές

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες πριν

Αχαΐα: Χωρίς άδεια 350 επιχειρήσεις στην ακτογραμμή – Στον αέρα 5.000 εργαζόμενοι

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ – Θρήνος για τον Στάθη Χαραλαμπακόπουλο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Σκληρές εικόνες-Το θανατηφόρο τροχαίο στον Πλατύκαμπο Λάρισας και ο 44χρονος νεκρός

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Πιο κοντά στην ταυτότητα της μαυροφορεμένης γυναίκας οι αρχές – Την βοήθησε αλλοδαπός να προμηθευτεί το βιτριόλι

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

«Μπλόκαραν» τα μηχανήματα για την επίγεια διέλευση του Προαστιακού, Πελετίδης και κάτοικοι του Ρίου – Τα μάζεψαν και έφυγαν

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Δείτε τι γινόταν στις σκάλες της Αγίου Νικολάου… μία ημέρα πριν το άνοιγμα των καταστημάτων – ΦΩΤΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Πλήθος κόσμου στις εκκλησίες της Πάτρας για την “Ανάσταση” του κορωνοϊού- ΦΩΤΟ

ΖΩΗ2 ημέρες πριν

Το χθεσινό ηλιοβασίλεμα της Πάτρας τα …έσπασε στο facebook!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Πάτρα – Μπεγουλάκι: Το βραχυκύκλωμα στην πρίζα, κατέστρεψε το μισό σπίτι

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Θρήνος – 12 χρονών παιδάκι έφυγε από την ζωή – Το δεύτερο παιδί που χάνει η οικογένεια

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Έβρος: Μεταφέρονται εκατοντάδες αστυνομικοί στα σύνορα μετά τις τουρκικές απειλές

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Πάτρα: Kαθαρισμός του κολυμβητηρίου της Αγυιάς – Ξεκινά η ανάπλαση του χώρου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Ανάσταση τα μεσάνυχτα της Τρίτης στις Εκκλησίες!

ΚΟΣΜΟΣ4 ημέρες πριν

ΤΡΑΓΙΚΟ: Ζευγάρι επέστρεψε δίδυμα που είχε υιοθετήσει όταν κατάφερε να κάνει δικό του παιδί

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Αυτό είναι το σκίτσο της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη από την Αμφιλοχία

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Πάτρα: Kαθαρισμός του κολυμβητηρίου της Αγυιάς – Ξεκινά η ανάπλαση του χώρου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Τραγωδία – Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 45χρονο – Εξαφανίστηκε ο οδηγός – ΦΩΤΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Άνθησε μετά από ένα μήνα το Ακάνθινο Στεφάνι του Εσταυρωμένου σε εκκλησία κοντά στη Ναυπακτία!

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ4 ημέρες πριν

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Χιονίζει στον Παρνασσό! – ΒΙΝΤΕΟ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ5 ημέρες πριν

Ο Γεωργιάδης κόβει κάθε συζήτηση για ΦΠΑ 6% στην εστίαση – Θα έχουμε δημοσιονομικό πρόβλημα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Γυναίκα ήρθε αντιμέτωπη με τέσσερα φίδια – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΣΜΟΣ1 εβδομάδα πριν

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη συντριβή του αεροσκάφους στο Πακιστάν

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Καλλιθέα: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με οξύ στην 34χρονη – Τι λέει ο γιατρός που την είδε – BINTEO

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Ναύπακτος: Έπεσα στο νερό και έβγαλα το κεφάλι του 17χρονου στην επιφάνεια – ΒΙΝΤΕΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ2 εβδομάδες πριν

Χ.Γώγος: «Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα η κατάσταση στη χώρα πάει πάρα πολύ καλά» – ΒΙΝΤΕΟ

Facebook Patratora

Διαφήμιση
Διαφήμιση