Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Θ. Βούρδας: «Έχουμε δρομολογήσει το σύνολο των σιδηροδρομικών έργων μέχρι το νέο λιμάνι της Πάτρας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα έργα που έχουν γίνει και προγραμματίζονται να γίνουν για την έλευση του σύγχρονου τρένου υψηλών ταχυτήτων στο νέο λιμάνι της Πάτρας, στις εργασίες που γίνονται για τον δρόμο Πατρών-Πύργου, αλλά και στην ολοκλήρωση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην Πάτρα.

Αναφερόμενος στα έργα για το τρένο, ο κ. Βούρδας επεσήμανε ότι «έχουμε δρομολογήσει το σύνολο των σιδηροδρομικών έργων και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σε σχέση με την έλευση του τρένου μέχρι το 2023 στο νέο λιμάνι της Πάτρας».

Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας είπε ότι «μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει λειτουργήσει η γραμμή μέχρι το Αίγιο», προσθέτοντας πως «είναι κατατεθειμένα τα τεχνικά δελτία στη διαχειριστική αρχή και είναι έτοιμοι οι διαγωνισμοί για το επόμενο χρονικό διάστημα σχετικά με τις υπολειπόμενες εργασίες στο τμήμα από το Αίγιο μέχρι τον Ψαθόπυργο».

Επίσης, ανέφερε ότι «έχει κατατεθεί προς έγκριση στη διαχειριστική αρχή, αφού έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, το τεχνικό δελτίο για το τμήμα του έργου από το Ρίο, μέχρι τον Άγιο Διονύσιο Πάτρας, που θα γίνει με υπόγεια χάραξη».

Στο έργο αυτό, συνέχισε ο Θάνος Βούρδας, «περιλαμβάνονται και οι οριστικές μελέτες για τη διαδρομή Άγιος Διονύσιος-Άγιος Ανδρέας-νέο λιμάνι Πάτρας, προκειμένου να μπορέσει αμέσως μετά να κατατεθεί και ο φάκελος χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου».

Ως εκ τούτου, σημείωσε, «τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε δώσει, δηλαδή έλευση του τρένου το 2022 στον Άγιο Διονύσιο και το 2023 στο νέο λιμάνι είναι σε ισχύ».

Στο σημείο αυτό ο Θάνος Βούδρας επιτέθηκε στην ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί που πρέπει να απαντήσουν στο ποια είναι η πρότασή τους, είναι αυτοί που λένε «ναι το τρένο πρέπει να φτάσει στην Πάτρα με το μικρότερο δυνατό κόστος». Αυτά είναι τα λόγια του κ. Μητσοτάκη. Άρα η ΝΔ πρέπει να μας απαντήσει τι σημαίνει αυτό. Αποδέχονται το σχεδιασμό; Αποδέχονται τον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας για τις μεταφορές, ο οποίος εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και περιλαμβάνει αυτό το σχέδιο; Τι σημαίνει έλευση του τρένου στην Πάτρα με το μικρότερο δυνατό κόστος; Και αν δεν έχει το χρόνο ο κ. Μητσοτάκης ας μας τον ερμηνεύσουν οι τοπικοί του υποψήφιοι.»

«Για εμάς», συνέχισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, «η επόμενη τετραετία του Αλέξη Τσίπρα για την Αχαΐα σημαίνει ανάπτυξη του λιμανιού, το οποίο είναι ένα από τα επτά λιμάνια της χώρας που εξυπηρετούν το ρόλο της ως διαμετακομιστικό κέντρο, αλλά και ως διαμετακομιστικό κέντρο συνδεδεμένο και με το οδικό και με το σιδηροδρομικό δίκτυο, που όχι μόνο θα μετακινεί προϊόντα από μία χώρα σε μία άλλη, αλλά θα έχει τη δυνατότητα να αφήνει προστιθέμενη αξία στις τοπικές κοινωνίες και να αξιοποιεί τον τοπικό παραγωγικό πλούτο».

Όσον αφορά τα έργα για το δρόμο Πατρών-Πύργου, ο κ. Βούρδας είπε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχουν εγκαταστημένες τέσσερις εργολαβίες με δημιουργημένα εργοτάξια, τρεις εργολαβίες βρίσκονται στην διαδικασία, προκειμένου να συμβασιοποιηθούν και να ξεκινήσουν οι εργασίες, ενώ για μία αναμένεται η επίλυση των δικαστικών εκκρεμοτήτων».

Σχετικά με το φράγμα Πείρου-Παραπείρου, ο γενικός γραμματέας επεσήμανε ότι «βρίσκεται στην τελική φάση της υλοποίησής του και μέχρι το τελευταίο τρίμηνο του 2019 θα βγει ο διαγωνισμός για την επόμενη φάση, ενώ βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της υπογραφής το σχετικό προεδρικό διάταγμα για το φορέα διαχείρισης την επόμενη πενταετία».

Επίσης, ο Θάνος Βούρδας είπε ότι «από πλευράς υπουργείου, οι λογαριασμοί σε σχέση με το έργο, είναι καλυμμένοι με βάση τη σύμβαση».

Τέλος, όσον αφορά τη λειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου, από την Πάτρα έως την Κάτω Αχαΐα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών είπε ότι «τεχνικά έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία και είναι πια ζήτημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία έχει πει ότι στα μέσα του Ιουλίου θα δρομολογήσει την πλήρη εφαρμογή της δρομολογιακής εξυπηρέτησης στη συγκεκριμένη γραμμή»

Διαφήμιση
Σχόλια

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο με έναν τραυματία στα ΤΕΙ της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Το δίκυκλο ανέβαινε την οδό Αυλώνος κοντά στο ΤΕΙ Πατρών και το αυτοκίνητο κατέβαινε την οδό όμως ο οδηγός του επιχείρησε να στρίψει αριστερά.

Η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη. Δείτε το χτύπημα στο μπροστινό μέρος του οχήματος. Αλλα καιο το δίκυκλο υπέστη μεγάλη ζημιά. Ο νεαρός οδηγός του δικύκλου τραυματίστηκε σοβαρά, είχε όμως τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο. Το ατύχημα συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Επί τόπου βρέθηκαν άνδρες της τροχαίας αλλά και της Αμεσης Δράσης οι οποίοι διερευνούν τις συνθήκες κατω από τις οποίες έγινε το ατύχημα.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Διαφημιστική εταιρεία οφείλει στον Δήμο, 18 εκατομμύρια!

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Τεράστια είναι τα… φέσια προς τον Δήμο Πατρέων, τα οποία παραμένουν ανείσπρακτα, καθώς η είσπραξή τους παραμένει ένας κυκεώνας.

Από τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που οφείλονται από συνολικά 190.000 οφειλέτες στον Δήμο, οι 145 χρωστούν πάνω από 50.000 ευρώ, ενώ οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους χιλιάδες οφειλέτες χρωστούν μικρά ποσά έως και 1.000 ευρώ.

Μάλιστα το χρέος των μεγαλοοφειλετών ανέρχεται σε 45 εκατομ. ευρώ, με τα 18 εκατομ. από αυτά να τα οφείλει μία και μόνο επιχείρηση.

Ολα αυτά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε μιλώντας στον Γιάννη Γεωργόπουλο και την εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Διον. Πλέσσας.

Οπως τόνισε ο κ. Πλέσσας, είναι πολύ δύσκολο για τον Δήμο να καταφέρει να εισπράξει τα ποσά από τους μεγαλοοφειλέτες, όπως στην περίπτωση της διαφημιστικής εταιρείας, η οποία είναι αυτή που είχε τοποθετήσει πριν μερικά χρόνια, τους διαφημιστικούς πύργους σε κεντρικά σημεία της πόλης, εισπράττοντας έσοδα αλλά χωρίς ποτέ να αποδώσει στον Δήμο όσα όφειλε. Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι ότι οι τότε δημοτικές αρχές δεν είχαν φροντίσει να εισπράξουν τα χρήματα.

Αν και ο Δήμος της Πάτρας έχει, σε αρκετές περιπτώσεις, προσφύγει σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, και έχουν ζητηθεί όλα τα οικονομικά στοιχεία των μεγαλοοφειλετών από την την εφορία, τις τράπεζες, αλλά και το κτηματολόγιο, εν τούτοις, οι τραπεζικοί λογαριασμοί των οφειλετών είναι δεσμευμένοι, όπως και τα περιουσιακά τους στοιχεία και μόνη περίπτωση να εισπράξει ο Δήμος τα οφειλόμενα είναι να προχωρήσουν πλειστηριασμοί. Οπως εξήγησε ο κ. Πλέσσας, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, ο Δήμος έρχεται πέμπτος στη σειρά είσπραξης, αφού προηγούνται το κράτος, οι τράπεζες και άλλοι διεκδικητές.

Οσον αφορά όσους χρωστούν στον Δήμο μικρά ποσά, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών επανέλαβε ότι ο Δήμος δεν προτίθεται να προχωρήσει σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει, παρά το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: H ΕΛ.ΑΣ. για την ανάδειξη του Ολυμπιακού Ύμνου ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Σε μια ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα έγινε η συνάντηση-ενημέρωση του Προέδρου του Συλλόγου Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς» καθηγητή, Μαλιά Θεόδωρου με την ηγεσία των Διευθύνσεων Δυτικής Ελλάδος και Αχαΐας.

Παρουσία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, Υποστράτηγου κου Νικόλαου Σπανουδάκη, του Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας, Ταχίαρχου κο. Γεώργιου Μιχαλόπουλου, του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και του Αστυνόμου Γεώργιου Κουρλέση, ο κος Μαλλιάς Θεόδωρος επεξήγησε την σπουδαιότητα της ανάδειξης του Ολυμπιακού ύμνου ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά όχι μόνον για την Πόλη μας την Δυτική Ελλάδα αλλά και για την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Οι Διευθυντές διαβεβαίωσαν για την αμέριστη υποστήριξη τους στην μεγάλη αυτή προσπάθεια και συγκινημένοι παρέλαβαν από τον συγγραφέα Θεόδωρο Μαλλιά την πολυτελή, δίγλωσση επετειακή αφιέρωση του γνωστού βιβλίου-λευκώματος το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, βασικό κριτήριο για την UNESCO στην επίτευξη του στόχου ανάδειξης

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: «Εφυγε» η κομμώτρια Νανά Μαχαίρα

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Πέμπτης, μετά από οκτάμηνη άνιση μάχη με την πιο σπάνια κι επιθετική μορφή καρκίνου (σάρκωμα του θυρεοειδούς) η Πατρινή κομμώτρια Αθηνά (Νανά) Μαχαίρα.

Η εκλιπούσα διατηρούσε για πολλά χρόνια το κομμωτήριό της στα Ψηλά Αλώνια της Πάτρας. Ήταν παντρεμένη με τον Φίλιππο Καγκελάρη και μαζί είχαν αποκτήσει δύο κόρες, την Αγγελική και την Ευαγγελία.

Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας. Οι συγγενείς της επιθυμούν αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα υπέρ του Συλλόγου Καρκινοπαθών.

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΚΟΣΜΟΣ15 ώρες πριν

Κρίση στα Σκόπια μετά το ηχηρό «όχι» της Ευρώπης! Απειλεί με παραίτηση ο Ζάεφ!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες πριν

Τροχαίο με έναν τραυματία στα ΤΕΙ της Πάτρας

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες πριν

Πάτρα: Διαφημιστική εταιρεία οφείλει στον Δήμο, 18 εκατομμύρια!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες πριν

Πάτρα: H ΕΛ.ΑΣ. για την ανάδειξη του Ολυμπιακού Ύμνου ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ: «Εφυγε» η κομμώτρια Νανά Μαχαίρα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ22 ώρες πριν

Έρχονται τα αυτόματα ταμεία στα Σούπερ Μάρκετ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Καταγγελία για μαζική δηλητηρίαση νεοσύλλεκτων στην Κω, διάψευση από το ΓΕΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

47χρονος βίαζε την γυναίκα του και βασάνιζε την κόρη του με πιρούνι

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Την πέταξε στο δρόμο για να της πάρει την τσάντα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: «Εφυγε» ο Νίκος Μηλιώνης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Οριστικό «όχι» από Κικίλια-ΕΟΠΥΥ για τη θεραπεία του μικρού Ραφαήλ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Τροχαίο στην Αγία Τριάδα – Εκσφενδονίστηκε ντελιβεράς!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Τι έβγαζε ο αγωγός στην Πλαζ; – ΦΩΤΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Μπαμπάς Ραφαήλ: «Εάν δεν είχαμε τον κόσμο το παιδί θα ήταν καταδικασμένο»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Υπάρχουν και αυτοί οι δήμαρχοι! Δημόσια συγγνώμη και τέσσερις μήνες δωρεάν νερό επειδή καθυστέρησε έργα ύδρευσης!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Σεισμική δόνηση 3,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Ζακύνθου – ΤΩΡΑ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Πάτρα: Ανήλικοι τσάκισαν στο ξύλο συνομήλικο τους!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Θρίλερ με τον αδελφό της Σάσας Μπάστα – Άγνωστοι έκαναν φύλλο και φτερό το αυτοκίνητό του έπειτα από τροχαίο στην Πατρών Πύργου – Τι εξετάζουν οι Αρχές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ2 ημέρες πριν

Ουλμ – Προμηθέας 67-70: «Ιπτάμενος» Έλις – ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Σοκαριστικός τραυματισμός Αγρινιώτη αστυνομικού από σκύλο!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Βίντεο-σοκ! Η στιγμή που αυτοκίνητο χτυπά πεζή!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Καθηγητής σπρώχνει μαθητή που έμεινε πίσω στην παρέλαση! – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ6 ημέρες πριν

Κραυγή αγωνίας από τη μητέρα του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ – Περιγράφει πως το κράτος τους γύρισε την πλάτη -ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ6 ημέρες πριν

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ την αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

ΖΩΗ1 εβδομάδα πριν

Η Μόνικα Μπελούτσι Έδειξε Στα 54 Της Πώς Μια Γυναίκα Μπορεί Να Είναι Διαχρονικά Πανέμορφη – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 εβδομάδα πριν

«Βόμβες» Παπαγγελόπουλου: Έχω συναντηθεί πολλές φορές με τον κ. Σαμαρά και στο σπίτι του και σε ταβέρνες – Δεν τον παίρνει κανείς στα σοβαρά -ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 εβδομάδες πριν

ΒΙΝΤΕΟ που κόβει την ανάσα: Μηχανή περνάει τη Γέφυρα με 300χλμ.!

ΚΟΣΜΟΣ3 εβδομάδες πριν

Εξοργιστικό βίντεο: Πατέρας βασανίζει και δέρνει την κορούλα του για να της μάθει να περπατάει

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες πριν

Ηλεία: Ισχυρές καταιγίδες και διακοπή ρεύματος – Προβλήματα και στην Πατρών Πύργου – ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 εβδομάδες πριν

16χρονος μαθητής αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στην Πάτρα λόγω bullying

Facebook Patratora

Διαφήμιση
Διαφήμιση