Θ. Βούρδας: «Έχουμε δρομολογήσει το σύνολο των σιδηροδρομικών έργων μέχρι το νέο λιμάνι της Πάτρας» – Patratora
Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Θ. Βούρδας: «Έχουμε δρομολογήσει το σύνολο των σιδηροδρομικών έργων μέχρι το νέο λιμάνι της Πάτρας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα έργα που έχουν γίνει και προγραμματίζονται να γίνουν για την έλευση του σύγχρονου τρένου υψηλών ταχυτήτων στο νέο λιμάνι της Πάτρας, στις εργασίες που γίνονται για τον δρόμο Πατρών-Πύργου, αλλά και στην ολοκλήρωση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην Πάτρα.

Αναφερόμενος στα έργα για το τρένο, ο κ. Βούρδας επεσήμανε ότι «έχουμε δρομολογήσει το σύνολο των σιδηροδρομικών έργων και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σε σχέση με την έλευση του τρένου μέχρι το 2023 στο νέο λιμάνι της Πάτρας».

Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας είπε ότι «μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει λειτουργήσει η γραμμή μέχρι το Αίγιο», προσθέτοντας πως «είναι κατατεθειμένα τα τεχνικά δελτία στη διαχειριστική αρχή και είναι έτοιμοι οι διαγωνισμοί για το επόμενο χρονικό διάστημα σχετικά με τις υπολειπόμενες εργασίες στο τμήμα από το Αίγιο μέχρι τον Ψαθόπυργο».

Επίσης, ανέφερε ότι «έχει κατατεθεί προς έγκριση στη διαχειριστική αρχή, αφού έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, το τεχνικό δελτίο για το τμήμα του έργου από το Ρίο, μέχρι τον Άγιο Διονύσιο Πάτρας, που θα γίνει με υπόγεια χάραξη».

Στο έργο αυτό, συνέχισε ο Θάνος Βούρδας, «περιλαμβάνονται και οι οριστικές μελέτες για τη διαδρομή Άγιος Διονύσιος-Άγιος Ανδρέας-νέο λιμάνι Πάτρας, προκειμένου να μπορέσει αμέσως μετά να κατατεθεί και ο φάκελος χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου».

Ως εκ τούτου, σημείωσε, «τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε δώσει, δηλαδή έλευση του τρένου το 2022 στον Άγιο Διονύσιο και το 2023 στο νέο λιμάνι είναι σε ισχύ».

Στο σημείο αυτό ο Θάνος Βούδρας επιτέθηκε στην ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί που πρέπει να απαντήσουν στο ποια είναι η πρότασή τους, είναι αυτοί που λένε «ναι το τρένο πρέπει να φτάσει στην Πάτρα με το μικρότερο δυνατό κόστος». Αυτά είναι τα λόγια του κ. Μητσοτάκη. Άρα η ΝΔ πρέπει να μας απαντήσει τι σημαίνει αυτό. Αποδέχονται το σχεδιασμό; Αποδέχονται τον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό της χώρας για τις μεταφορές, ο οποίος εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και περιλαμβάνει αυτό το σχέδιο; Τι σημαίνει έλευση του τρένου στην Πάτρα με το μικρότερο δυνατό κόστος; Και αν δεν έχει το χρόνο ο κ. Μητσοτάκης ας μας τον ερμηνεύσουν οι τοπικοί του υποψήφιοι.»

«Για εμάς», συνέχισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, «η επόμενη τετραετία του Αλέξη Τσίπρα για την Αχαΐα σημαίνει ανάπτυξη του λιμανιού, το οποίο είναι ένα από τα επτά λιμάνια της χώρας που εξυπηρετούν το ρόλο της ως διαμετακομιστικό κέντρο, αλλά και ως διαμετακομιστικό κέντρο συνδεδεμένο και με το οδικό και με το σιδηροδρομικό δίκτυο, που όχι μόνο θα μετακινεί προϊόντα από μία χώρα σε μία άλλη, αλλά θα έχει τη δυνατότητα να αφήνει προστιθέμενη αξία στις τοπικές κοινωνίες και να αξιοποιεί τον τοπικό παραγωγικό πλούτο».

Όσον αφορά τα έργα για το δρόμο Πατρών-Πύργου, ο κ. Βούρδας είπε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχουν εγκαταστημένες τέσσερις εργολαβίες με δημιουργημένα εργοτάξια, τρεις εργολαβίες βρίσκονται στην διαδικασία, προκειμένου να συμβασιοποιηθούν και να ξεκινήσουν οι εργασίες, ενώ για μία αναμένεται η επίλυση των δικαστικών εκκρεμοτήτων».

Σχετικά με το φράγμα Πείρου-Παραπείρου, ο γενικός γραμματέας επεσήμανε ότι «βρίσκεται στην τελική φάση της υλοποίησής του και μέχρι το τελευταίο τρίμηνο του 2019 θα βγει ο διαγωνισμός για την επόμενη φάση, ενώ βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της υπογραφής το σχετικό προεδρικό διάταγμα για το φορέα διαχείρισης την επόμενη πενταετία».

Επίσης, ο Θάνος Βούρδας είπε ότι «από πλευράς υπουργείου, οι λογαριασμοί σε σχέση με το έργο, είναι καλυμμένοι με βάση τη σύμβαση».

Τέλος, όσον αφορά τη λειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου, από την Πάτρα έως την Κάτω Αχαΐα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών είπε ότι «τεχνικά έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία και είναι πια ζήτημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία έχει πει ότι στα μέσα του Ιουλίου θα δρομολογήσει την πλήρη εφαρμογή της δρομολογιακής εξυπηρέτησης στη συγκεκριμένη γραμμή»

Διαφήμιση
Σχόλια

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΓΝΩΣΤΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ! «Ψάρευε» με χαρτζιλίκια… ανήλικα αγόρια

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Συναγερμός το μεσημέρι το Σαββάτου στην περιοχή του Ψαροφαϊου όταν κάτοικοι αντελήφθησαν τις πονηρές διαθέσεις ενός ηλικιωμένου άνδρα ο οποίος προσπάθησε – έναντι αμοιβής – να παρασύρει ένα ανήλικο αγόρι (ρομά) σε αδιέξοδο δρομάκι!

Το τι έγινε στην περιοχή, δεν περιγράφεται, αφού ορισμένοι κάτοικοι της γειτονιάς με το πού κατάλαβαν τι ακριβώς συνέβαινε βγήκαν τρέχοντας από τα σπίτια τους και άρχισαν να κυνηγούν τον ηλικιωμένο. Όλα συνέβησαν γύρω στη μία μετά το μεσημέρι και ενώ στην περιοχή επικρατούσε σχετική μεσημεριανή ησυχία. Το ανήλικο αγόρι στεκόταν στη γωνία ενός δρόμου και περίμενε περαστικούς που γύρισαν από σούπερ μάρκετ της περιοχής ζητώντας τους χρήματα. Κάποια στιγμή πέρασε και ο ηλικιωμένος.

Ο οποίος όμως φαίνεται ότι σταμάτησε και «έπιασε» κουβέντα με τον ανήλικο συνομιλώντας μαζί του για πάνω από δέκα λεπτά. Τη σκηνή όμως έτυχε να δει ένας κάτοικος ο οποίος είχε βγει στο μπαλκόνι του σπιτιού του για να καπνίσει και παρακολουθούσε όλο το σκηνικό όπως εκτυλισσόταν. Και όταν είδε τον ηλικιωμένο να κάνει νόημα στο μικρό αγόρι αφού προηγουμένως του κουνούσε ένα χαρτονόμισμα και εκείνο να σηκώνεται στη συνέχεια και να τον ακολουθεί, ο νους του πήγε κατευθείαν στο κακό. Και όπως αποδείχθηκε, δεν είχε άδικο.

Ο κάτοικος βγήκε από το σπίτι του για να παρακολουθήσει και να επιβεβαιώσει τις υποψίες του. Διαπιστώνοντας ότι ο ηλικιωμένος μπήκε σε έναν κοινόχρηστο χώρο μεταξύ παλιών προσφυγικών σπιτιών όπου η παρουσία του ίδιου και του ανήλικου δεν γινόταν αντιληπτή από κανέναν. Και εκεί κόλλησε πάνω στον τοίχο δίνοντας …εντολές στον ανήλικο!

Ο κάτοικος είδε τη σκηνή και όταν βεβαιώθηκε έβαλε τις φωνές από μακριά, κάνοντας κι άλλους κατοίκους, που άκουσαν τη φασαρία, να βγουν από τα σπίτια τους. Ο ηλικιωμένος αρχικά προσπάθησε να πείσει ότι δεν ήταν… αυτό που νόμιζε ο εξαγριωμένος κάτοικος. Βλέποντας όμως ότι τα λόγια του δεν έπειθαν και ότι στο μεταξύ είχαν συγκεντρωθεί κι άλλοι οργισμένοι κάτοικοι έτοιμοι να τον λιντσάρουν, αποφάσισε να διαφύγει από ένα στενό πέρασμα στην πίσω πλευρά της κοινόχρηστης αυλής. Μάλιστα δύο από κατοίκους προσπάθησαν να τον καταδιώξουν αλλά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν.

dete.gr

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ασθενής σεισμική δόνηση αισθητή στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

 Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 09.25 σήμερα το πρωί στην Ναύπακτο, το Αίγιο και την Πάτρα, καθώς και σε άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας. 

   Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ναυπάκτου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα. 

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα παιδική χαρά στην Παραλία Πατρών από ψηλά – ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Ολοκληρώθηκε τελικά η παιδική χαρά και το πάρκο στην περιοχή «ΕΥΑ» Στην Παραλία Πατρών!
Μία πολύ καλή κίνηση από τη δημοτική αρχή όπου πλέον κάτοικοι της γύρω περιοχής μπορούν να έρθουν με τα παιδιά τους να περάσουν καλά στη νέα περιφραγμένη παιδική χαρά, καθώς επίσης να κάνουν περπάτημα ή τρέξιμο στην τεράστια έκταση με πράσινο που έχει δημιουργηθεί δίπλα στη θάλασσα!

Δείτε στο βίντεο την παρουσίαση του πάρκου με τα τεράστια δέντρα, τη παιδική χαρά με ωραίες εικόνες από ψηλά “Drone” με θέα τη Θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα!

*YouTube Video: George Sinogeorgos

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Εκλεψαν και τα αυτοκόλλητα από το δημοτικό σχολείο! Εργο των μαθητών

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Λίγο καιρό πριν κλείσουν τα σχολεία ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 45ου δημοτικού σχολείου της Πάτρας στο Μπεγουλάκι είχε φροντίσει οι σκάλες που οδηγούν στις σχολικές αίθουσες να αλλάξουν όψη και να μεταφέρουν μηνύματα αγάπης για τη γνώση, τα παιδια, τη φιλία και τη ζωή. Η πρωτοβουλία είχε αποσπάσει ιδιαίτερα θετικά σχόλια από μαθητές, γονείς και φυσικά δασκάλους.

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ10 λεπτά πριν

Προμηθέας: Συμφώνησε με Μπόγρη

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ15 λεπτά πριν

ΠΑΤΡΑ: ΜΠΗΚΕ ΜΕ ΙΧ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ! Στάθηκαν μπροστά του νεαροί για να κάνει όπισθεν!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ21 λεπτά πριν

ΠΑΤΡΑ: «Εφυγε» ο Νίκος Αργυρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ6 ώρες πριν

Συγκλονιστική μαρτυρία γνωστής αθλήτριας! Την ώρα του σεισμού έκανε εγχείρηση αφαίρεσης καρκίνου!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ: – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΓΝΩΣΤΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ! «Ψάρευε» με χαρτζιλίκια… ανήλικα αγόρια

ΖΩΗ9 ώρες πριν

Η νέα φωτογραφία της Αμπρόσιο στη Μύκονο απλά… σε στέλνει

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες πριν

Ασθενής σεισμική δόνηση αισθητή στην Πάτρα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες πριν

Η νέα παιδική χαρά στην Παραλία Πατρών από ψηλά – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ9 ώρες πριν

33χρονος πέθανε την ώρα που ανέβαινε σε εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Εκλεψαν και τα αυτοκόλλητα από το δημοτικό σχολείο! Εργο των μαθητών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Γιάννης Παρασχάκης – «Εδώ σκότωσα την Βιολόγο και μετά έπλυνα το αυτοκίνητό μου»

ΖΩΗ4 ημέρες πριν

Μία νέα πανέμορφη γυναίκα στο τιμόνι του ΚΤΕΛ Λάρισας – ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

Βουλευτής Αχαΐας και με τη… βούλα ο Αλέξης Τσίπρας – Κρατάει την έδρα

ΖΩΗ1 ημέρα πριν

ΠΑΤΡΑ: 1000 ευρώ ο καναπές για τον Νίκο Οικονομόπουλο! «Μύκονος» έγιναν τα Μποζαϊτικα!

ΚΟΣΜΟΣ3 ημέρες πριν

Άγριο ξύλο στην παραλία μπροστά σε οικογένειες και παιδιά! – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Παυλίνα Παρασκάκη – Σταματήστε τις επιθέσεις στη γυναίκα του Δολοφόνου – Δεν φταίει σε τίποτε

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Αυτός είναι ο δολοφόνος της Βιολόγου

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ4 ημέρες πριν

Απόψε η τελευταία έκλειψη σελήνης του 2019

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Κατέβηκε ανάποδα την Αγίου Νικολάου και καρφώθηκε σε ΙΧ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Τρεις φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών φτιάχνουν ηλεκτρικά ποδήλατα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες πριν

Η νέα παιδική χαρά στην Παραλία Πατρών από ψηλά – ΒΙΝΤΕΟ

ΖΩΗ2 ημέρες πριν

Ψυχολογικά ράκος ο Χαϊκάλης μετά τον χωρισμό του: «Δεν μπορώ να είμαι ευτυχισμένος όταν λείπει η γυναίκα των ονείρων μου» – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Ντελιβεράς αρνήθηκε να αγοράσει τσιγάρα για πελάτισσα -Του έβαλε τις φωνές και τον απείλησε – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους σε παράδρομο της Εγνατίας στα Γρεβενά – Τι δήλωσε ο τραυματίας πιλότος – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

ΚΟΣΜΟΣ3 ημέρες πριν

Άγριο ξύλο στην παραλία μπροστά σε οικογένειες και παιδιά! – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Βία και αίμα στο κέντρο του Ναυπλίου – Απίστευτες σκηνές μέρα μεσημέρι με Ρομά που παίζουν ξύλο – BINTEO

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ4 ημέρες πριν

Ο «Αντίνοος» στα Δυτικά! Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ6 ημέρες πριν

Έρχεται ο «Αντίνοος» με ισχυρές βροχές και καταιγίδες! ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Ξιφίας βγήκε στα ρηχά για να γεννήσει και οι λουόμενοι τον σκότωσαν – ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Πυρκαγιά στο Τρίκορφο Ναυπακτίας απειλεί κοντινό πευκόδασος – ΒΙΝΤΕΟ

Facebook Patratora

Διαφήμιση