Συνδεθείτε μαζί μας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ψυχική ισορροπία στις μέρες του COVID-19

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη συζήτηση γίνεται και θα γίνει για τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης που ζούμε. Σίγουρα κάθε προγνωστικό μοντέλο δεν μπορεί να μας δώσει μια ασφαλή απάντηση. Κρίσεις τέτοιου μεγέθους, σε παγκόσμια κλίμακα, με ευθεία απειλή στα δεδομένα της ζωής όπως τα ξέραμε μέχρι σήμερα, μπορούν να βρουν αντιστοιχίες μόνο σε περιπτώσεις γενικευμένων πολεμικών συγκρούσεων, ίσως των δύο Παγκοσμίων Πολέμων του 20ου αιώνα. Η διαφορά εδώ είναι ότι «ο εχθρός» πλανάται στον αέρα και σκορπά πριν από τον θάνατο τη ματαίωση, με σταγονίδια και όχι με βόμβες. Δεν είναι ορατός ούτε και παίρνει τη μορφή κάποιου κράτους ή προσώπου που εκπροσωπεί το «κακό». Και στις δυο περιπτώσεις όμως, ο πραγματικός εχθρός δρα ύπουλα, εσωτερικά, εκεί απ’ όπου αντλείται η ουσία της ύπαρξής μας, η έμπνευση, η δημιουργικότητα, ό,τι δίνει νόημα στη ζωή μας. Στην ουσία η κρίση επιταχύνει και πιέζει για αποφάσεις, φέρνοντας στο προσκήνιο ζητήματα που είτε αφήναμε για μια άλλη συγκυρία είτε αποφεύγαμε εντελώς, κρυμμένοι πίσω από «το τρέξιμο» για την κάλυψη των αναγκών της καθημερινότητας.    

Ο Rollo May γράφει: Συμφωνώ με τον Σαρτρ όταν τονίζει: «Εμείς είμαστε οι επιλογές μας», αλλά θα πρόσθετα, «μέσα στα όρια του δεδομένου κόσμου μας». Όλοι γεννιόμαστε από γυναίκα, παλεύουμε στις φάσεις της ανάπτυξης, όσο καλύτερα μπορούμε και στο τέλος πεθαίνουμε. Ό,τι γνώμη κι αν έχουμε γι’ αυτό, τα γενικά στοιχεία παραμένουν τα ίδια. Εκείνο όμως που αλλάζει τρομαχτικά είναι το πώς αντιμετωπίζουμε τα εβδομήντα χρόνια της ζωής μας…

Σ’ αυτό το ερώτημα ακριβώς, στο «πώς», είναι που κρύβονται οι απαντήσεις που μπορεί να βοηθήσουν να δούμε πιο καθαρά κάποιες πτυχές της ζωής. «Μόνο το εύκαμπτα δημιουργικό άτομο μπορεί να κυβερνήσει στ’ αλήθεια το μέλλον του, μόνο εκείνος που μπορεί να αντιμετωπίσει το καινούργιο με εμπιστοσύνη και χωρίς φόβο. Πιστεύω ακράδαντα ότι ένα μεγάλο μέρος αυτού που αποκαλούμε σήμερα ψυχολογία είναι η μελέτη των τεχνασμάτων που χρησιμοποιούμε για να αποφύγουμε το άγχος του απόλυτα νέου, πείθοντας τον εαυτό μας ότι το μέλλον θα είναι σαν το παρελθόν», λέει ο Abraham Maslow.

Στη σκιά του φόβου

Η υποταγή της ζωής στο φόβο δεν έχει ως γενεσιουργό παράγοντα την κρίση που βιώνουμε λόγω της πανδημίας του ιού. Ο φόβος έχει για χρόνια καλλιεργηθεί μέσα από τη βιομηχανία του θεάματος, την πολιτική επικοινωνία, τη μαζική διαφήμιση. Οι ψυχολόγοι της χειραγώγησης εργάζονται σχετικά και με επιτυχία. θα σταθούμε μόνο σε δύο σημεία:

α) Οι ευθύνες των ιθυνόντων κάθε φορά περνούν σε δεύτερη μοίρα: για παράδειγμα, το γεγονός ότι οι πολίτες παγκόσμια πληρώνουν φόρους για να έχουν δημόσια και δωρεάν υγεία υψηλού επιπέδου, ενώ οι κυβερνήσεις ιδιωτικοποιούν τα «φιλέτα της υγείας», αφήνοντας τα δημόσια νοσοκομεία υποστελεχωμένα και χωρίς βασικές υποδομές.

β) Η ενοχοποίηση όμως της κοινωνίας ως συλλογικά υπεύθυνη για τη διάδοση του ιού θα έχει πολύ βαρύτερες επιπτώσεις που ξεπερνούν τα παιχνίδια πολιτικής επικοινωνίας των κυβερνήσεων. Η κοινωνία «πρέπει» να καταστεί αποκλειστικά υπεύθυνη για το διαμοιρασμό του ιού και τους θανάτους, καθώς «δεν ακολούθησε τις υποδείξεις!». Το «μοντέλο» φορέθηκε με επιτυχία και στην περίοδο της πρόσφατης οικονομικής κρίσης. Η συλλογική ενοχοποίηση της κοινωνίας έθεσε σε δεύτερο πλάνο της ευθύνες επιχειρηματικών κύκλων, την ευθύνη συγκεκριμένων πολιτικών που εφαρμόστηκαν, καθώς και τις δομικές λειτουργίες του συστήματος που γεννούν και μεταδίδουν την οικονομική κρίση.

Στρατηγικές επιβίωσης

Σε τέτοιες συνθήκες, όπως αυτές που ζούμε, η ψυχική ισορροπία κλονίζεται. Η προσαρμογή στις συνθήκες ζωής – ενός κόσμου έτσι κι αλλιώς αλλοτριωμένου, που πλέον δεν μπορεί να προσδώσει καμιά ασφάλεια για τα στοιχειώδη – γίνεται πιο δύσκολη και ο άνθρωπος μηχανεύεται διάφορες στρατηγικές επιβίωσης για να αντεπεξέλθει σε μία «αβίωτη κατάσταση».

«Σε πάνω από 100 περιπτώσεις όπου μελετήσαμε τις πραγματικές συνθήκες γύρω απ’ το κοινωνικό γεγονός κατά το οποίο ένα άτομο καταντά να θεωρηθεί σχιζοφρενικό, γράφει ο Ronald Laing, νομίζουμε ότι χωρίς εξαίρεση η εμπειρία και η συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται σχιζοφρενική είναι η ειδική στρατηγική που επινοεί το άτομο για να ζήσει σε μία αβίωτη κατάσταση».

Ο Laing θέτει όμως και ένα άλλο καίριο ερώτημα, ένα ερώτημα που δεν κουκουλώνει την πραγματική φύση του υποτιθέμενου «φυσιολογικού κόσμου»: «Προσαρμογή σε τι; Στην κοινωνία; Σ’ έναν τρελό κόσμο; Στον πόλεμο του Βιετνάμ; Σ’ έναν κόσμο όπου οι πόλεις δηλητηριάζουν βιολογικά τους πολίτες τους με την ατμοσφαιρική μόλυνση και συρρικνώνουν τη συνείδηση του ατόμου; Σ’ έναν κόσμο που οι μηχανές τα καταφέρνουν ήδη καλύτερα να επικοινωνούν μεταξύ τους απ’ ό,τι οι άνθρωποι με τους ανθρώπους; Η κατάσταση είναι ειρωνική. Μας απασχολεί όλο και περισσότερο η επικοινωνία και έχουμε λιγότερα πράγματα να αναμεταδώσουμε».

Και συνεχίζει: “Είμαστε μια γενιά ανθρώπων τόσο αποξενωμένων από τον εσωτερικό μας κόσμο, ώστε πολλοί υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει. Και πως και να υπάρχει δεν έχει καμιά σημασία».

Πολλοί επιστήμονες και συγγραφείς που βίωσαν την κόλαση των στρατοπέδων συγκέντρωσης, όπως ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, ο Πρίμο Λέβι, ο Βίκτορ Φρανκλ και πολλοί άλλοι, συμφωνούν στο γεγονός ότι η εμπειρία αυτή, εκεί όπου η ανθρώπινη ζωή συντρίβεται και απαξιώνεται, εκεί που μοιάζει να χάνει κάθε νόημα, παραμένει μπροστά στον άνθρωπο μία βασική επιλογή: «Η ελευθερία να διαλέξεις μόνος σου τη στάση που θα πάρεις απέναντι στη μοίρα σου. Η στάση αυτή μπορεί να μην αλλάζει τη μοίρα, αλλάζει όμως βαθιά το άτομό σου», όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Rollo May.

*Ο Χρήστος Τσαντής είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας, συγγραφέας και υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς.

Διαφήμιση
Σχόλια

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοροναϊός: Και τρίτη νεκρή από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι – Στους 223 οι νεκροί

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Η γυναίκα ήταν 81 ετών

Κατέληξε και τρίτη γυναίκα, θετική στον κοροναϊό, η οποία διέμενε στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

Η γυναίκα ήταν 81 ετών και εξέπνευσε μόλις διεκομίσθη στα ΤΕΠ του ΑΧΕΠΑ, αργά το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σημειώνεται ότι συνολικά, οι νεκροί από κοροναϊό στη χώρα μας ανέρχονται στους 223, όπως αναφέρει το thestival.gr

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Τρεις γυναίκες νοσηλεύονται στο Ρίο, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Τρεις γυναίκες νοσηλεύονται με κορονοϊο στο νοσοκομείο του Ρίου. Είναι ηλικίας από 50 έως 85 χρονών, που μεταφέρθηκαν στο ΠΠΝΠ από Αιτωλοακαρνανία, Καλαμάτα και Αργολίδα. Η μία σχετίζεται με κρούσμα στην Πάτρα. Και οι τρεις νοσηλεύονται στον αρνητικό θάλαμο και καμία δεν είναι διασωληνωμένη.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες αρνητικά βγήκαν τα επαναληπτικά τεστ κορωνοϊού για τρεις περιπτώσεις στο Μεσολόγγι και αφορούσαν σε γιατρό του νοσοκομείου της πόλης, έναν ασθενή που αρχικά βρέθηκε θετικός κατά τον προεγχειρητικό έλεγχο και έναν ακόμη κάτοικο της περιοχής Χρυσοβεργίου.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Εκτός των νέων μέτρων η Δυτική Ελλάδα – Δείτε τι θα ισχύει στις περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Δεν συμπεριλαμβάνεται τελικά η Δυτική Ελλάδα στα επιπρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για την αντιμετώπιση του νέου κύματος του κορωνοϊού. Τα μέτρα θα εφαρμοστούν κυρίως στις τουριστικές περιοχές και σε όσες παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.
Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το κλείσιμο των κέντρων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, ταβέρνες, εστιατόρια κτλ) και σε όλη την περιφέρεια Αττικής από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί για το διάστημα μέχρι τις 23 Αυγούστου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο των νέων μέτρων λόγω των στοιχείων που, όπως είπε, στην ενημέρωση το μεσημέρι της Παρασκευής «δείχνουν διασπορά σε τουριστικές περιοχές και αφορά νεώτερες ηλικίες».
«Γνωρίζουμε ότι αυτοί οι νέοι θα επιστρέψουν στις μόνιμες κατοικίες τους στα μεγάλα αστικά κέντρα. Τονίζω ιδιαίτερα την ευθύνη των νέων ανθρώπων όχι μόνο να προστατεύσουν τους εαυτούς τους αλλά και τους παππούδες τους» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.
Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε όριο 50 ατόμων για όλες τις συναθροίσεις στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές έως τις 24 Αυγούστου πλην εξαιρέσεων (θέατρα, εστίαση κ.α.).

Στα μέτρα περιλαμβάνονται επίσης:

– Ειδικά μέτρα «αλά Πόρος» σε Πάρο και Αντίπαρο το πρωί του Σαββάτου στις 6 έως τις 24 Αυγούστου. Απαγορεύονται, δηλαδή, εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, στους χώρους εστίασης, μπαίνει πλαφόν 4 άτομα στα κέντρα εστίασης εκτός αν πρόκειται για οικογένεια που το όριο ανεβαίνει στα 6 άτομα, υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12.
– Παράταση έως τις 24 Αυγούστου των μέτρων στον Πόρο με μόνη διαφορά ότι το κλείσιμο των καταστημάτων θα γίνεται στις 12 τα μεσάνυχτα.
– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας εντός στρατοπέδων και σε δομές μεταναστών
– Όλοι οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν από άδειες σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στρατόπεδα και δομές μεταναστών θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ με ευθύνη των εργοδοτών τους.
– Τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου που εργάζονται στο δημόσιο στο εξής θα εργάζονται ή με τηλεργασία ή back office
– Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας για μια εβδομάδα μετά την επιστροφή από τις διακοπές, ειδικά σε μέσα μαζικής μεταφοράς και σε κλειστούς χώρους για όσους επιστρέψουν από επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Υγειονομική βόμβα κορονοϊού το μεταγωγών – Διαμαρτυρία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Για υγειονομική βόμβα κορονοϊού, που θα μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή, προειδοποιεί η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, καταγγέλλοντας αθρόες μεταγωγές κρατουμένων για «ψύλλου πήδημα», σε νοσοκομεία της Πάτρας και μάλιστα, εκτός του πρωτοκόλλου.Το ζήτημα εθίγη προ ημερών, μετά από έγγραφη καταγγελία της ένωσης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας, όπου στην ουσία αποκαλύπτεται η προβληματική του ζητήματος των μεταγωγών κρατουμένων, με συνοδεία αστυνομικών.

Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο και χρόνιο πρόβλημα, για το οποίο η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων φωνάζει συνέχεια, καθώς για 20 χρόνια, γίνεται κατασπατάληση πολύτιμου έμψυχου δυναμικού.Το θέμα είναι ότι με τις παρούσες συνθήκες της πανδημίας, αυξάνεται κατακόρυφα και ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού σε κάποιο νοσοκομείο της Πάτρας, όπου γίνεται η μεταγωγή κρατουμένων.

Φυσικά, τον ίδιο κίνδυνο διατρέχει και σημαντικός αριθμός αστυνομικών, που υποχρεώνονται να πραγματοποιούν αυτές τις μεταγωγές.Είναι πρόσφατο άλλωστε το περιστατικό, όπου έξι αστυνομικοί της Πάτρας, εκτέθηκαν σε κρούσμα κορονοϊού, ευτυχώς χωρίς να προσβληθούν.Οπως καταγγέλλει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, μολονότι προβλέπεται περιοριστικά «συνδρομή» της Ελληνικής Αστυνομίας στην Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης, ουδέποτε πραγματοποιήθηκε μεταγωγή, από το Τμήμα της υπηρεσίας στις Φυλακές Πατρών. Το φαινόμενο αυτό έχει ως επακόλουθο την συνεχή επιβάρυνση της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, επί μια εικοσαετία.

Η Ενωση καταγγέλλει εγγράφως προς τις αρμόδιες αρχές, ότι, «Το γεγονός εικαζόμενης ασθένειας αποδείχθηκε καθ’ ον χρόνο διαρκούσαν τα αυστηρά μέτρα για την επιδημία Covid-19, ενώ τα έκτακτα περιστατικά για το διάστημα από 1-3-2020 έως 1-6-2020 ανήλθαν στον αριθμό 40. Με την επαναφορά στην κανονικότητα εκτοξεύθηκαν στα 41 σε σχεδόν ενάμιση μήνα, δηλαδή από 1-6-2020 έως 18-7-2020.Επιστέγασμα στην οριακή ανταπόκριση στις υποχρεώσεις του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Πατρών, αποτελεί η τρέχουσα περίοδος με τα ύποπτα κρούσματα Covid-19. Από τον Μάρτιο παρουσιάστηκε από τη γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής το Πρωτόκολλο ενεργειών πρόληψης και διαχείρισης πιθανών κρουσμάτων-ασθενών Κορονοϊού στα καταστήματα κράτησης.

Σύμφωνα με το σχέδιο έχει τεθεί σε ετοιμότητα πρόληψης και διαχείρισης κρουσμάτων κάθε σωφρονιστικό κατάστημα, όπου σε καθένα από αυτά έπρεπε να δημιουργηθεί χώρος απομόνωσης χωρητικότητας 10-20 ατόμων.

Στον διαθέσιμο αυτόν ειδικό χώρο απομόνωσης των καταστημάτων κράτησης προβλέπεται να παραμένουν οι εξής δύο κατηγορίες κρατουμένων: 1) συμπτωματικοί κρατούμενοι ύποπτων κρουσμάτων Covid-19 έως ότου μεταφερθούν σε νοσοκομείο όταν απαιτηθεί και 2) μη συμπτωματικοί ή συμπτωματικοί επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κρατούμενων για όσο χρόνο απαιτείται σύμφωνα με τις ιατρικές οδηγίες.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, η τακτική του Καταστήματος Κράτησης Πατρών, ήταν η έκτακτη μεταγωγή τυχόν εμπύρετου, για οποιονδήποτε λόγο, κρατουμένου στο νοσοκομείο και η εισαγωγή του έως την εξαγωγή των αποτελεσμάτων.

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ14 ώρες πριν

Κοροναϊός: Και τρίτη νεκρή από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι – Στους 223 οι νεκροί

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες πριν

Πάτρα: Τρεις γυναίκες νοσηλεύονται στο Ρίο, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες πριν

Κορωνοϊός: Εκτός των νέων μέτρων η Δυτική Ελλάδα – Δείτε τι θα ισχύει στις περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες πριν

Πάτρα: Υγειονομική βόμβα κορονοϊού το μεταγωγών – Διαμαρτυρία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

ΚΟΙΝΩΝΙΑ19 ώρες πριν

Μαθητές με μάσκες και φοιτητές με τεστ για… όταν ανοίξουν σχολεία και πανεπιστήμια!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες πριν

Δύο οι τραυματίες από το τροχαίο στις Τόσκες – Απεγκλωβισμός του ενός από την πυροσβεστική

ΚΟΙΝΩΝΙΑ20 ώρες πριν

Κορωνοϊός «κύμα» δεύτερο: Κρούσματα πολλά – Θύματα ελάχιστα – Οικονομική καταστροφή τεράστια

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 ημέρα πριν

Εντοπισμός και καταδίωξη τουρκικού υποβρυχίου στο στενό του Καφηρέα – Κατευθυνόταν στις ακτές της Αττικής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ1 ημέρα πριν

Σύψας: Νέα μέτρα, ακόμα και SMS! «Ανυπολόγιστες συνέπειες αν αυξηθούν οι διασωληνωμένοι»

ΚΟΣΜΟΣ1 ημέρα πριν

Απειλεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν: «Μην επιτεθείτε στο Oruc Reis γιατί θα πληρώσετε βαρύ τίμημα – Πήρατε την πρώτη απάντηση»

ΚΟΣΜΟΣ4 ημέρες πριν

Αποθρασύνθηκαν οι Τούρκοι: Επιθετικά ελικόπτερα Τ-129 ΑΤΑΚ παρενόχλησαν ελληνικό μεταφορικό ελικόπτερο στην Μεγίστη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 ημέρα πριν

Εντοπισμός και καταδίωξη τουρκικού υποβρυχίου στο στενό του Καφηρέα – Κατευθυνόταν στις ακτές της Αττικής

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Πάτρα: Ρομά σκηνίτες και στην Τριών Συμμάχων! Η πρώτη εικόνα των ξένων για την πόλη

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

ΕΟΔΥ: Στο μηδέν η Αχαϊα στον επιδημιολογικό χάρτη των νέων κρουσμάτων κορονοϊού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

Κρίση στο Αιγαίο: Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Orus Reic

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Πάτρα: Τα μέτρα πήγαν “περίπατο” σε γαμήλιο γλέντι σε μπαλκόνι των Ζαρουχλείκων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ5 ημέρες πριν

Σήμερα αποφασίζει η κυβέρνηση για νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού: Το τελειωτικό κτύπημα στην ελληνική οικονομία

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Σιδηροδρομικοί Ν. Αχαΐας: “Προσπαθούν με οποιοδήποτε τρόπο να κλείσουν και τον προαστιακό της Πάτρας”

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

«Καληνύχτα Ελλάδα»: Ματαιώθηκαν ΔΕΘ, συναυλίες κλπ. – Κλείνουν μπαρ-εστιατόρια από τα μεσάνυχτα σε δεκάδες πόλεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας: Γιατρός επιτέθηκε σε συνάδελφό του

ΚΟΙΝΩΝΙΑ19 ώρες πριν

Μαθητές με μάσκες και φοιτητές με τεστ για… όταν ανοίξουν σχολεία και πανεπιστήμια!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Απόπειρα αυτοκτονίας επιχειρηματία στο Ναύπλιο: Του έκλεισαν το μαγαζί και του φόρτωσαν πρόστιμο λόγω κορωνοιού!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Θεσσαλονίκη: 36 τα κρούσματα κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας– Από εργαζόμενο έγινε η διασπορά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Ολοκληρώθηκε το Συμβουλίου Άμυνας στο ΥΠΕΘΑ – Παραμένουν σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με τσεκούρι στην Καλλιθέα: Η σύλληψη του δράστη

ΚΟΣΜΟΣ4 ημέρες πριν

Αποθρασύνθηκαν οι Τούρκοι: Επιθετικά ελικόπτερα Τ-129 ΑΤΑΚ παρενόχλησαν ελληνικό μεταφορικό ελικόπτερο στην Μεγίστη

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ4 ημέρες πριν

Ανεμοστρόβιλος έφερε τα πάνω κάτω στους λουόμενους – Σκόρπισε ομπρέλες και πετσέτες – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

«Καληνύχτα Ελλάδα»: Ματαιώθηκαν ΔΕΘ, συναυλίες κλπ. – Κλείνουν μπαρ-εστιατόρια από τα μεσάνυχτα σε δεκάδες πόλεις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ6 ημέρες πριν

Δεν έχει τέλος η τραγωδία: Και τέταρτος νεκρός στην Εύβοια μετά το βρέφος και τους ηλικιωμένους – ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες πριν

Από θαύμα σώθηκε νεαρός οδηγός- Τούμπαρε το αυτοκίνητό του κοντά στην Κανελλοπούλου – ΒΙΝΤΕΟ

Facebook Patratora

Διαφήμιση
Διαφήμιση