Συνδεθείτε μαζί μας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αθλητικοί τραυματισμοί: Γιατί πονάει ο αγκώνας μου;

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναπόσπαστο μέρος όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων αποτελούν οι τραυματισμοί, με την υπέρχρηση και τη λανθασμένη χρήση των αρθρώσεων να αποτελούν τις κύριες αιτίες. Αναλόγως του τομέα δραστηριοποίησής τους, οι αθλητές υφίστανται τραυματισμούς σε διαφορετικά μέρη του σώματος. Ειδικά για τους τραυματισμούς του αγκώνα, επιρρεπείς είναι οι αθλητές που ασχολούνται με τις ρίψεις, το γκολφ και το τένις. Η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση, η έναρξη της θεραπείας με την εμφάνιση των συμπτωμάτων και οι ορθές παραπομπές για συντηρητική ή χειρουργική αντιμετώπιση επιτρέπουν τη γρήγορη και αποτελεσματική θεραπεία ώστε να επιστρέψει ο αθλητής στο άθλημά του στο ίδιο επίπεδο όσο το δυνατόν συντομότερα. Το αν αυτές οι θεμελιώδεις αρχές είναι εφικτές και αποδοτικές εξαρτάται από τη σοβαρότητα του τραυματισμού και το κίνητρο του αθλητή.

«Οι αθλητικοί τραυματισμοί στους αγκώνες ταξινομούνται, ως προς την ένταση, σε οξείς και χρόνιους. Οι πρώτοι συμβαίνουν άπαξ, όπως για παράδειγμα τα κατάγματα, ενώ οι δεύτεροι είναι τραύματα μικρής έκτασης που συμβαίνουν επανειλημμένως. Αυτά λειτουργούν αθροιστικά και μπορούν να επιφέρουν πόνο ακόμη και αναπηρία σε σοβαρές περιπτώσεις. Τα κατάγματα κόπωσης και τα συμπτώματα που εμφανίζονται όταν χρησιμοποιείται υπερβολικά η άρθρωση, είναι ένα παράδειγμα χρόνιων τραυματισμών», μας εξηγεί ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός , Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναπληρωτής Διευθυντής Ορθοπαιδικής – Τραυματολογίας στην Κλινική Χειρουργικής Ώμου Klinik Maingau vom Roten Kreuz στη Φρανκφούρτη και υπεύθυνος των τμημάτων Άνω Άκρου και Αθλητικών Κακώσεων της Osteon Orthopedic & Spine Clinic.

Μεταξύ των αιτιών είναι η εμβέλεια κίνησης του αγκώνα, καθώς αυτή που επιτρέπει την ανεξάρτητη λειτουργία για την εκτέλεση των καθημερινών λειτουργιών δεν επαρκεί για την κατάκτηση των αθλητικών επιδιώξεων. Οπότε, οι αθλητές αναγκάζονται να διευρύνουν το τόξο της κίνησης του αγκώνα, φέροντας συχνά βάρος, ή εκτελώντας κινήσεις που προκαλούν υπερβολική πίεση στους μύες και τένοντες της περιοχής.

Το επίπεδο του φορτίου που μπορεί να αντέξει ο αγκώνας εξαρτάται από τη θέση του και την εκτελούμενη κίνηση. Διότι κατά την εκτέλεση της κίνησης κρατώντας βάρος, η δυσκολία πολλαπλασιάζεται και ο κίνδυνος τραυματισμού είναι υψηλότερος. Ιδιαίτερο ρόλο διαδραματίζει δε η σταθερότητα της άρθρωσης, η οποία εξαρτάται από την αρχιτεκτονική του οστού, τους συνδέσμους και τις δυνάμεις του μυϊκού συστήματος που πλαισιώνουν την άρθρωση.

Όποιος κι αν είναι ο τραυματισμός στον αγκώνα, οι αθλητές μπορούν να παρουσιάσουν πόνο, ο οποίος κυμαίνεται από ήπιος έως σοβαρός, δυσλειτουργία της άρθρωσης, οίδημα, ευαισθησία, εκχυμώσεις, μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα, που ενδεχομένως να ακτινοβολεί στο σώμα της άκρας χειρός. Επίσης, μπορεί να έχουν ένα σαφώς παραμορφωμένο ή εκτοπισμένο οστό σε περίπτωση καταγμάτων ή εξαρθρημάτων.

Αναλόγως της θέσης και της αιτίας τους, οι τραυματισμοί στους αγκώνες των αθλητών εμφανίζονται με διάφορες μορφές. Οι κυριότερες είναι:

Κάταγμα – Προκαλείται συχνότερα λόγω πτώσης σε τεντωμένο βραχίονα και προκαλεί οξύ πόνο, οίδημα, εκχυμώσεις και ενδεχομένως δυσμορφία στην άρθρωση. Το κάταγμα του αγκώνα συχνά συνυπάρχει με εξάρθρημα. Αυτή η μικτή κάκωση αντιμετωπίζεται συνήθως με χειρουργική επέμβαση.

Εξάρθρημα – Αποτελεί ένα από τους σοβαρότερους και συχνότερους οξείς τραυματισμούς της συγκεκριμένης άρθρωσης. Και αυτός προκύπτει από πτώση σε βραχίονα που βρίσκεται σε έκταση ή κάμψη. Συχνά είναι αποτέλεσμα αθλήματος επαφής ή πτώσης από ύψος.

Αγκώνας του τενίστα (έξω επικονδυλίτιδα) – Η πάθηση χαρακτηρίζεται συνήθως από έναν ερεθισμένο μυ στο αντιβράχιο που συνδέεται με μία οστέινη προεξοχή της εξωτερικής επιφάνειας του αγκώνα, η οποία ονομάζεται έξω επικόνδυλος. Η αιτία εμφάνισης της πάθησης είναι η επαναλαμβανόμενη σύσπαση των μυών του αντιβραχίου, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για να τεντώνουν και να ανυψώνουν τον καρπό και τα δάχτυλα.

Αγκώνας του γκόλφερ (έσω επικονδυλίτιδα) – Η τενοντίτιδα που συμβαίνει στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα είναι γνωστή ως αγκώνας του γκόλφερ. Αυτή περιλαμβάνει τους εσωτερικούς τένοντες που τραυματίζονται όταν το μπαστούνι του γκολφ έρχεται σε επαφή με το μπαλάκι ή συχνότερα όταν έρχεται σε επαφή με το έδαφος.

Αγκώνας του ρίπτη (έσω επικονδυλίτιδα) – Η ριπτική κίνηση στον αθλητισμό προκαλεί συμπίεση των εξωτερικών δομών του αγκώνα και πίεση στις εσωτερικές δομές.

Τόσο ο αγκώνας του ρίπτη όσο και του γκόλφερ προκαλούνται από υπέρχρηση, όπου αιτία του πόνου είναι η υπερβολική φόρτιση της συγκεκριμένης περιοχής με επακόλουθο τη δημιουργία μιας χρόνιας τοπικής φλεγμονής.

Ρήξη τένοντα του δικέφαλου – Προκαλείται από επαναλαμβανόμενη ανύψωση ή οξύ τραυματισμό και χαρακτηρίζεται από μια ξαφνική συστολή του δικέφαλου μυός που ακολουθείται από αιμάτωμα. Η συγκεκριμένη κάκωση συμβαίνει συνηθέστερα στους μεγαλύτερους ηλικιακά αθλητές.

Ωλένια νευρίτιδα – Το ωλένιο νεύρο, το οποίο εμπλέκεται σε αυτόν τον τύπο τραυματισμού, υφίσταται πίεση καθώς διέρχεται στην έσω πλευρά του αγκώνα στον ωλένιο βόθρο, δημιουργώντας χρόνια φλεγμονή και παγίδευσή του, η οποία προκαλεί στον ασθενή μούδιασμα στην εσωτερική πλευρά του χεριού και των δακτύλων και πόνο. Για την εμφάνισή της ενοχοποιούνται οι τραυματισμοί στην περιοχή του αγκώνα, οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις κάμψης του και η παρατεταμένη τριβή στην άρθρωση.

Η θεραπεία όλων αυτών των τραυματισμών πρέπει να ξεκινά με την πρόληψη. Όπως επισημαίνει ο Δρ. Πάντος, η πρόληψη εξαρτάται από τη σωστή κατάρτιση και εφαρμογή ορθών προπονητικών τακτικών για τη διασφάλιση της βέλτιστης απόδοσης χωρίς τραυματισμούς. Επίσης, η πρόληψη απαιτεί εκπαίδευση για σωστή προθέρμανση, ασκήσεις διατάσεων και αποφυγή κόπωσης.

Παρά την εφαρμογή αυτών, δεν είναι απίθανο να προκύψει κάποιος τραυματισμός. «Αμέσως μόλις συμβεί, πρέπει να ξεκινάει ένα επιθετικό θεραπευτικό πρόγραμμα. Η επιτυχία αυτού εξαρτάται από την κατανόηση του προβλήματος, της φυσιολογίας, της σωστής εφαρμογής της κατάλληλης θεραπείας και τη θέληση του αθλητή να επανέλθει στις προ του τραυματισμού επιδόσεις. Η εξέλιξη σε κάθε φάση εξαρτάται από την απόκριση στη θεραπεία», καταλήγει ο Δρ. Παναγιώτης Πάντος.

Διαφήμιση
Σχόλια

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΠΑΤΡΑ – Πρωτοβουλία Νέων: Αρχισαν από Δασύλλιο, απλώνονται παντού

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Ένα διαχρονικό παράπονο των μεγαλύτερων σε ηλικία στη χώρα μας είναι ότι οι νέοι δεν ενδιαφέρονται για τα κοινά και γυρίζουν την πλάτη σε θέματα που θα έπρεπε να τους απασχολούν.

Η «Πρωτοβουλία Νέων», μια οργάνωση που συστήθηκε στην πόλη τις προηγούμενες ημέρες θέλει να δώσει τη δική της απάντηση στο διαχρονικό παράπονο των μεγαλύτερων και έχει ως στόχο να ασχοληθεί και να προβληματιστεί με κάθε πρόβλημα που αφορά την νέα γενιά όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η κλιματική αλλαγή, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Η «Π» επικοινώνησε με τον Κωνσταντίνο Δρακόπουλο, μέλος της νεοσύστατης «Πρωτοβουλίας Νέων» στην Πάτρας για να μας δώσει το στίγμα αυτής της προσπάθειας.

ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

«Είμαστε μια οργάνωση ανεξάρτητη, μη κομματική, η οποία ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια στην Αθήνα με σκοπό να ασχοληθεί με διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους νέους κατά την εφηβεία και τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης» τονίζει ο Κ. Δρακόπουλος και συνεχίζει: «Από την αρχή που ξεκινήσαμε να οργανωνόμαστε μέχρι σήμερα, η ανταπόκριση των νέων ανθρώπων είναι ικανοποιητική, αφού με τον καιρό δημιουργήσαμε μια κεντρική επιτροπή και πλέον αριθμούμε περισσότερα από 1.000 μέλη σε όλη τη χώρα».

ΠΡΩΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Ζητήσαμε από το μέλος της «Πρωτοβουλίας» να μας μιλήσει για την «πρώτη εμφάνιση» που έκαναν στην πόλη μας. «Ξεκινήσαμε την Τρίτη 4 Μαΐου οργανώνοντας έναν καθαρισμό στο άλσος του Δασυλλίου. Αφού είχαμε λάβει άδεια από το Δήμο Πατρέων, ο οποίος μας βοήθησε με αναλώσιμα υλικά όπως σακούλες και εξοπλισμό, προχωρήσαμε στον καθαρισμό ενός μεγάλου τμήματος της περιοχής» αναφέρει ο Κωνσταντίνος Δρακόπουλος.

ΘΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Επιπλέον, η «Πρωτοβουλία Νέων» θέλοντας να επικοινωνήσει την έναρξη των δραστηριοτήτων της στην Πάτρα απευθύνει κάλεσμα στο κοινό που απευθύνεται. Χαρακτηριστικά εξηγεί ο Κ. Δρακόπουλος ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν στις δράσεις: «Από την πρώτη στιγμή που αποφασίσαμε να ενεργοποιηθούμε στην Πάτρα γίναμε δέκτες θετικών σχολίων από τους φίλους και τον κύκλο μας. Μέσα σε λίγες ημέρες αριθμούμε περισσότερα από 30 μέλη και προσκαλούμε όποιον θέλει, μαθητή ή φοιτητή, να επικοινωνήσει μαζί μας για να πάρει μέρος στις δράσεις μας».

ΝΕΑ ΣΧΕΔΙΑ

Τα μέλη της οργάνωσης, αφού συστήθηκαν στην πόλη με τον καθαρισμό του Δασυλλίου, έχουν ξεκινήσει να κάνουν τα σχέδιά τους για μελλοντικές δράσεις. «Οσο περνάει ο καιρός και γινόμαστε περισσότεροι και αν το επιτρέπουν τα υγειονομικά δεδομένα, θα προχωρούμε και σε άλλες δράσεις με θέμα την παιδεία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και άλλα κοινωνικά θέματα που απασχολούν τους νέους. Αφού έχουμε δει πως σε άλλες πόλεις της Ελλάδας υπάρχει ανταπόκριση, προσπαθούμε να κάνουμε το ίδιο και στην Πάτρα και κακά τα ψέματα το ότι δεν έχουμε τη στήριξη κάποιου πολιτικού φορέα, μπορεί να μας δυσκολεύει στα πρώτα μας βήματα, αλλά η καθαρότητα της οργάνωσής μας μπορεί να προσελκύσει ακόμα περισσότερα άτομα που έχουμε το ίδιο ενδιαφέρον για ζητήματα που απασχολούν έναν νέο» καταλήγει ο Κωνσταντίνος Δρακόπουλος.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Στο “βαθύ κόκκινο” το Μεσολόγγι -Αχαΐα: Στα “μαλακά” 3 Δήμοι

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Ο Δήμος Μεσολογγίου μπαίνει στο “βαθύ κόκκινο” από αύριο το πρωί. Τα ενεργά κρούσματα στο Μεσολόγγι έχουν πολλαπλασιαστεί και έχουν στάσει στα 233 από 49 στα τέλη Απριλίου.  

Στο “κόκκινο” από το “βαθύ κόκκινο” πέφτουν οι Δήμοι Αιγιάλειας, Καλαβρύτων και Δυτικής Αχαΐας. Και στις τρεις περιοχές τα ενεργά κρούσματα έχουν πέσει κατά πολύ σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. 

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Τα φαρμακεία ξέμειναν από self test

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Ξέμειναν το πρωί, προμηθεύτηκαν νέα το μεσημέρι. Ο λόγος για τα φαρμακεία και της Πάτρας, πολλά εκ των οποίων είδαν τα διαθέσιμα self test τους να εξαφανίζονται μέσα σε λίγη ώρα το πρωί της Παρασκευής. Αν και είναι online συνδεδεμένοι με τις κεντρικές αποθήκες, φαρμακοποιοί δηλώνουν πως ξέμειναν και πέρασε αρκετή ώρα κατά την οποία αναγκάζονταν να εξηγούν στους πελάτες τους το λόγο της έλλειψης, με τη δυσαρέσκεια που αυτό συνεπάγεται. 

Αυτό που δυσαρέστησε περισσότερο τους πολίτες που αναζητούσαν self test στα φαρμακεία της Πάτρας, ήταν η ενημέρωση πως μπορούν να προμηθευτούν μόνο ένα σετ ανα μαθητή. Αυτό σημαίνει πως την ερχόμενη Πέμπτη, οι γονείς θα πρέπει να μεταβούν εκ νέου στο φαρμακείο, για να προμηθευτούν νέο self test.

Από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου τα δωρεάν self tests θα μπορούν να προμηθευτούν και οι εργαζόμενοι σε επιχειρηματικές δραστηριότητες στους οκτώ κλάδους που εμπίπτουν στην σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση δηλαδή σε λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών. Οι φαρμακοποιοί εκτιμούν πως η γραμμή προμηθειών σε self test θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω, τόσο στους χρόνους παράδοσης όσο και στις ποσότητες.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Τι ετοιμάζει ο Δήμος στην Πλαζ- Πότε μπαίνουν ναυαγοσώστες

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Αλλαγές κι ένα γενικό «λίφτινγκ» στις παραλίες ετοιμάζει ο Δήμος Πατρέων. Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Πλαζ η οποία συγκεντρώνει αρκετούς πατρινούς αφού βρίσκεται αρκετά κοντά στο κέντρο της πόλης.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου, Ανδρέας Αντωνόπουλος, στην Πλάζ θα γίνουν αρκετές αλλαγές, διορθώσεις και εργασίες.

«Θα τοποθετηθούν ντουζιέρες, καινούργιες καμπίνες αλλά και καινούργιες ομπρέλες. Θα υπάρξει συνολική παρέμβαση στο χώρο που περιβάλει την Πλαζ. Θα έχουμε τη δυνατότητα, όπως φαίνεται, να φτιάξουμε και το σημείο όπου βρίσκεται το παλιό κολυμβητήριο . Επιπλέον θα στρωθεί με άμμο για να είναι βατό και να μην κινδυνεύσει κανείς. Θα αλλαχθεί και η είσοδος της Πλαζ» αναφέρει ο κ. Αντωνόπουλος.

Όπως εξήγησε οι εργασίες θα γίνουν μέσα στο Μάιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του μήνα. Οι παρεμβάσεις θα είναι και σε άλλες παραλίες, στα Βραχνέικα, στο Ρίο κ.λπ.

Όπως ανέφερε ο κ. Αντωνόπουλος: «Την 1η Ιουνίου αναμένεται να είναι στις θέσεις τους και οι ναυαγοσώστες  «Είναι μία δαπάνη που δυστυχώς επιβαρύνει τους Πατρινούς  Είναι ένα πρόβλημα που έχουν όλοι οι Δήμοι. Έχει γίνει διαγωνισμός, υπάρχει ο ανάδοχος και μένουν οι υπογραφές. Τέλος σκοπός είναι να λειτουργήσουν οι παιδικές κατασκηνώσεις, πιο ολοκληρωμένα σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αν όλα πάνε καλά θα ξεκινήσουν να λειτουργούν κοντά στις 20 Ιουνίου».

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ5 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ – Πρωτοβουλία Νέων: Αρχισαν από Δασύλλιο, απλώνονται παντού

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες πριν

Στο “βαθύ κόκκινο” το Μεσολόγγι -Αχαΐα: Στα “μαλακά” 3 Δήμοι

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ8 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Τα φαρμακεία ξέμειναν από self test

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες πριν

Πάτρα: Τι ετοιμάζει ο Δήμος στην Πλαζ- Πότε μπαίνουν ναυαγοσώστες

ΚΟΙΝΩΝΙΑ9 ώρες πριν

Άρση Μέτρων: Ανοίγουν τα Μουσεία στις 14 Μαΐου και τα θερινά σινεμά στις 21 Μαΐου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ9 ώρες πριν

Οι διαιτητές του τελικού Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Προμηθέα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ10 ώρες πριν

Προμηθέας: “Χαιρόμαστε που ο Παναθηναϊκός συμφωνεί να μην γίνει ο τελικός στο ΟΑΚΑ, τον καλούμε σε τηλεσυνάντηση”

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες πριν

Πάτρα: Η πολίστρια Ντένια Κουρέτα βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε ηλικιωμένους

ΚΟΙΝΩΝΙΑ10 ώρες πριν

Ντίμης Κορφιάτης: Ο βίος και η πολιτεία του 54χρονου που εκτελέστηκε έναν χρόνο μετά την σύζυγό του

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ13 ώρες πριν

Χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες: Πώς θα τα “κουρέψετε” – Οι προϋποθέσεις και όλα τα προγράμματα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ – ΤΩΡΑ: Το αδιαχώρητο στα καφέ – ΦΩΤΟ από μαρίνα, Πλ. Γεωργίου, Ολγας, Ρήγα Φεραίου, Ψηλαλώνια, Πεζοδρόμους

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Επεισόδιο πρωί μεταξύ συνεταίρων σε πασίγνωστο κατάστημα εστίασης στην Ηρώων Πολυτεχνείου! Εκλήθη η Αστυνομία!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

58χρονος βίαζε την κόρη του – Ζητείται έφεση από τον Εισαγγελέα Πατρών – Η συγκλονιστική ιστορία

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

ΠΑΤΡΑ: “Πίκρα” στην πόλη από την 7η δόση της επιστρεπτέας

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Αχούρι ο πιο όμορφος χώρος στον Δήμο – κανείς δεν τον θέλει – ΦΩΤΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Marfin: 11 χρόνια από την τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους – ΦΩΤΟ

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ4 ημέρες πριν

Επικό ΒΙΝΤΕΟ της “Φίνος Φιλμ” για το άνοιγμα της εστίασης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ5 ημέρες πριν

Ποιοι δικαιούνται κοινωνικά επιδόματα λόγω μείωσης των εισοδημάτων! – Χιλιάδες οι περιπτώσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ5 ημέρες πριν

Μέμα Σταθοπούλου: Η τραγική κατάληξη της Πατρινής «Μπριζίτ Μπαρντό» που άλλαξε ζωή στα 34 της

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Κορονοϊός: Τι έδειξαν τα λύματα στην ΠΑΤΡΑ και σε 11 περιοχές – Που το ιικό φορτίο σημείωσε πτώση και που άνοδο

ΖΩΗ13 ώρες πριν

Τροχαίο για την τραγουδίστρια Μαρία Τζινέρη – Νοσηλεύεται στο ΚΑΤ με σπασμένο θώρακα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ημέρα πριν

Πάτρα: Ένταση στην πορεία – Γρονθοκόπησαν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ – ΒΙΝΤΕΟ

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ4 ημέρες πριν

Επικό ΒΙΝΤΕΟ της “Φίνος Φιλμ” για το άνοιγμα της εστίασης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ7 ημέρες πριν

Η εντυπωσιακή πρώτη Ανάσταση στην Ευαγγελίστρια της Χίου – ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Γέμισε ροδοπέταλα ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στην πρώτη Ανάσταση – ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Πάτρα: Περίσσευε ο κόσμος και η συγκίνηση στην περιφορά του επιταφίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου – ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ1 εβδομάδα πριν

Κορονοϊός: Αυτό είναι το ισραηλινό φάρμακο που δίνει ελπίδα στη μάχη κατά της πανδημίας

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πριν

Ανησυχία για τις μεταλλάξεις από τα αυξημένα κρούσματα στα σχολεία της Πάτρας

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ3 εβδομάδες πριν

Σιβηρία: Φορώντας μαγιό 1.700 σκιέρ είπαν «αντίο» στην χειμερινή σεζόν – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Ντροπή! Πετάει σκουπίδια από τον 2ο και λέει στην καθαρίστρια «δουλειά σου είναι» – ΒΙΝΤΕΟ

Facebook Patratora

Διαφήμιση
Διαφήμιση