Συνδεθείτε μαζί μας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ: Αυτά είναι τα 17 πληρώματα που ζητούν … να γίνει κανονικά το Καρναβάλι

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιστολή προς τον δήμο για να πραγματοποιηθεί το Πατρινό Καρναβάλι του 2022, όπως πραγματοποιούνται και οι αντίστοιχες μαζικές εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στην Πάτρα και σε όλη την επικράτεια απέστειλαν 17 καρναβαλικά πληρώματα.

Στην επιστολή στην οποία απευθύνονται προς την πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού Ήρα Κουρή, ζητούν από τους διοργανωτές να πάρουν πρωτοβουλίες για να διεκδικήσει η πόλη την επιστροφή του καρναβαλιού της ύστερα από δύο χρόνια απουσίας και να προχωρήσει στον αντίστοιχο προγραμματισμό, ενημερώνοντας τους.

Κάτι που όπως υποστηρίζουν δεν έχει γίνει μέχρι ώρας. Αναλυτικά η επιστολή. «Επικοινωνούμε μαζί σας σχετικά με θέμα τον προγραμματισμό του Πατρινού Καρναβαλιού 2022. Η αλήθεια είναι πως σύμφωνα με την από 08 Ιουνίου 2021 ανακοίνωση της ΚΕΔΗΠ, περιμέναμε τον ορισμό των 2 προγραμματισμένων συναντήσεων με τα πληρώματα που αναβλήθηκαν, η μεν πρώτη λόγω απεργίας και η δεύτερη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο πλαίσιο του προγράμματος SPARC όπως είχε ανακοινωθεί.

Μετά την πάροδο όμως 4 μηνών και εφόσον δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση σχετικά με τις προαναφερθείσες συναντήσεις, εμείς ως πληρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού και δέκτες επαναλαμβανόμενων ερωτήσεων από μέλη των πληρωμάτων μας, πολιτών της πόλης και λοιπών μελών της καρναβαλικής κοινότητας σχετικά με την προσεχή διοργάνωση, νιώθουμε την ηθική υποχρέωση να προβούμε σε αυτή την επιστολή, καθώς τα χρονικά περιθώρια δεν επιτρέπουν άλλη αναμονή χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε ενημέρωση σχετικά με τη μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, η οποία έχει πληγεί ανεπανόρθωτα λόγω της πανδημίας.

Κύριος σκοπός της επικοινωνίας μας δεν είναι οι 2 συναντήσεις, αλλά η ουσιαστική ενημέρωση και ο σχεδιασμός της διοργάνωσης του 2022, με σεβασμό τόσο στον θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού, όσο και στα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν εκείνη την περίοδο.

Το βασικό μας μέλημα είναι οι μεγάλες παρελάσεις, και πάνω σε αυτό το θέμα ειδικά, σας καλούμε να απαντήσετε εγκαίρως και με σαφήνεια. Κατανοούμε τυχόν προβληματισμούς σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση, αλλά βάσει των πρόσφατων εξελίξεων και της σταδιακής άρσης των περιορισμών, θεωρούμε αδιανόητο να μην προετοιμαζόμαστε εγκαίρως και έχοντας εναλλακτικές λύσεις για κάθε δυνατή περίπτωση πραγματοποίησης των παρελάσεων.

Στο συγκεκριμένο θέμα δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία απάντηση που θα μας ζητάει να κάνουμε υπομονή, καθώς εμείς ως πληρώματα με μακροχρόνια και αποδεδειγμένα ποιητική παρουσία στις παρελάσεις, θα πρέπει να ξεκινήσουμε τον προγραμματισμό μας, να σχεδιάσουμε τις στολές μας, να προβούμε σε παραγγελίες υλικών, υφασμάτων και λοιπών στοιχείων που χρειάζονται πολύ χρόνο και έγκαιρη προετοιμασία, όπως άλλωστε λειτουργούμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Μια διοργάνωση του βεληνεκούς του Πατρινού Καρναβαλιού, επιβάλλεται να είναι έτοιμη και να έχει προετοιμαστεί καταλλήλως (εδώ και 18 μήνες που έχει διαρκέσει η πανδημία) για την επόμενη ημέρα και το πώς θα ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις που έχουν εμφανιστεί.

Οι  αντίστοιχες εκδηλώσεις στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο έχουν προγραμματισθεί ή και πραγματοποιήθηκαν (π.χ. Καρναβάλι του Viareggio στην Ιταλία) προσαρμοσμένες στις συνθήκες που επιβάλλουν οι εκάστοτε χώρες. Στην Ελλάδα, πραγματοποιούνται μαζικές εκδηλώσεις με πολλούς συμμετέχοντες και θεατές (π.χ. Run Greece, ποδοσφαιρικοί αγώνες, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις κ.α.) και οι πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας για καθολική άρση των περιορισμών για εμβολιασμένους πολίτες ακόμα και σε «κόκκινες» περιοχές, αλλά και η πλήρης απελευθέρωση της εστίασης, δημιουργεί την αισιοδοξία ότι σε 5 μήνες από τώρα (σημ. η τελευταία Κυριακή του Καρναβαλιού του 2022 είναι στις 06 Μαρτίου) είναι πολύ πιθανόν τα υγειονομικά πρωτόκολλα να επιτρέπουν την πραγματοποίηση της γιορτής της πόλης μας!

Αδυνατούμε να δεχτούμε έστω και τη σκέψη να παρακολουθούμε άλλες πόλεις να γιορτάζουν με καρναβαλικές εκδηλώσεις, και εδώ στην πρωτεύουσα του καρναβαλιού της Ελλάδας να μην έχουμε προετοιμαστεί εγκαίρως. Πόσο μάλλον δε, όταν μεγάλο μέρος συμπολιτών μας, σημαντικό ποσοστό του εμπορικού κόσμου και των τοπικών επιχειρήσεων έχει υποστεί σημαντικότατες ζημιές από τις 2 τελευταίες μη πραγματοποιημένες παρελάσεις.

Η τοπική οικονομία είχε πάντα και τώρα έχει ακόμα περισσότερο ανάγκη την «καρναβαλική οικονομική ανάσα».

Από τις μοδίστρες, τις βιοτεχνίες, την εστίαση, τα είδη εξοπλισμού, τα οικοδομικά υλικά, τα χρωματοπωλεία, τους επαγγελματίες του τουρισμού, τους ηχητικούς και τόσες άλλες επιχειρήσεις που απασχολούν το εργατικό δυναμικό της Πάτρας και περιμένουν τόσο καιρό την επανέναρξη των δραστηριοτήτων τους και τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας.

Ακόμα και στο ενδεχόμενο να υπάρχουν περιορισμοί για μία τόσο μαζική εκδήλωση, όπως η μεγάλη παρέλαση, θα πρέπει να εξεταστούν οι εφικτές εναλλακτικές λύσεις, πάντα μέσα στα επιτρεπόμενα πλαίσια, και να έχουμε προετοιμαστεί καταλλήλως για διάφορα σενάρια ανάλογα με το μέγεθος των περιορισμών, όπως διαφορετικό τρόπο υλοποίησης, συμμετοχή μόνο εμβολιασμένων, περιορισμός θεατών κλπ.

Σας καλούμε να δράσετε εγκαίρως, με σεβασμό στο θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού, και να απαντήσετε τόσο σε εμάς όσο και στην κοινωνία της Πάτρας σχετικά με το μείζον ζήτημα των μεγάλων παρελάσεων του 2022. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει και η αντίστοιχη βούληση».

Την επιστολή υπογράφουν οι:

Κουρμπανάς Δημήτρης – Πλήρωμα 159

Αντιόχου Χαρά – Πλήρωμα 61

Ψωμάς Πέτρος – Πλήρωμα 94

Αντύπας Νίκος – Πλήρωμα 105

Σταυροπούλου Αγγελική – Πλήρωμα 206

Ράνιο Ντέτος – Πλήρωμα 49

Φάκαλος Δημήτρης – Πλήρωμα 62

Κριτσώνης Κωστής – Πλήρωμα 60

Ντάρας Κωνσταντίνος – Πλήρωμα 183

Κωνσταντινόπουλος Σπύρος – Πλήρωμα 90

Λαμπρόπουλος Θανάσης – Πλήρωμα 120

Χινόπωρος Παναγιώτης – Πλήρωμα 78

Σταθόπουλος Αριστείδης – Πλήρωμα 222

Ασημακόπουλος Ανδρέας – Πλήρωμα 106

Πετράτος Αργύρης – Πλήρωμα 31

Χατζησταύρου Βασίλης – Πλήρωμα 88

Ράγκος Φοίβος – Πλήρωμα 17.

Διαφήμιση
Σχόλια

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτό είναι το νεοσύστατο μπαλέτο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας,  εντάσσει στον προγραμματισμό του ένα μόνιμο σχήμα κλασικού και σύγχρονου χορού.

Το νεοσύστατο Μπαλέτο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σκοπό έχει να καλύψει τις ανάγκες των θεατρικών παραγωγών αλλά, και την δημιουργία χορευτικού ρεπερτορίου .

Αποστολή του είναι να προσφέρει στους θεατές παραγωγές υψηλής ποιότητας και σηματοδοτεί την έναρξή του με ένα σημαντικό έργο κλασικού ρεπερτορίου τον Καρυοθραύστη του Τσαϊκόφσκι.

Αυτό είναι το νεοσύστατο μπαλέτο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας

Οι συντελεστές του

Χορογραφία: Γιάννης Αντωνίου

Χορεύουν: Μαρία Κίκινα, Άννα Ευθαλία Καράμπελα,  Αγγελική Πετράκη,  Εμμανουέλα Αλεξανδρινάκη,  Άννα Φυτιλά, Αγγελική Ποταμιάνου Αναργύρου,  Αλεξία Τσουρεκά,  Errik Nour, Ορφέας Χατζησπύρου, Μαρία Καμπανού,  Χριστίνα Άννα  Κατσιμπράκη,  Νόνη  Μπούφη,  Ιωάννα Λουπέτη.

Σε συνεργασία με τη Λυρική Σκηνή

Από 18 Δεκεμβρίου 2021 έως 9 Ιανουαρίου 2022

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Εξάγγελος» – Το τελευταίο ποιητικό βιβλίο του Γιώργου Κοζία (Περισπωμένη 2021)

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Ένα ποιητικό μανιφέστο από τις ρίζες του ανθρώπινου είδους μέχρι το εγερτήριο άσμα της ελευθερίας

  • Η Διώνη Δημητριάδου γράφει για τον “Εξάγγελο” στο περιοδικό Οδός Πανός, τχ. 192.
    Απόσπασμα: {…} Στην έβδομη ποιητική συλλογή του Γιώργου Κοζία ο Εξάγγελος Ποιητής έρχεται να αναγγείλει (ποιητική αδεία) όσα αλλιώς θα παραμείνουν αφανή{…} Μέσα από τα ποιήματα προβάλλει η τραγικότητα της ύπαρξης, ακόμη τραγικότερα επιδεινούμενη από την αστοχία των πράξεων του ανθρώπου{…} Η γλώσσα προσεκτικά επιλεγμένη, ώστε να προκαλεί δίσημες και πολύσημες ερμηνευτικές προσεγγίσεις. Μια από τις πιο ολοκληρωμένες πρόσφατες ποιητικές καταθέσεις.
  • «Στα ποιήματα του Κοζία συνεχώς συμφύρονται και διασταυρώνονται χρόνοι, τόποι, πρόσωπα, ονόματα και συμβάντα— να επισημάνω την ιδιαίτερη αξία και σημασία που έχει σ’ αυτή την ποίηση ο αιφνίδιος λόγος. Για τον Κοζία η κειμενική απόλαυση δεν σημαίνει την εγκατάλειψη του αναγνώστη στη μαγεία αυτής της σύνθεσης, αλλά τη γνωσιακή του ενεργοποίηση. Τη διαύγεια.» [Αλέξης Ζήρας]
  • «O Γιώργος Κοζίας με την έβδομή του ποιητική συλλογή Εξάγγελος εμφανίζεται ώριμος και κατασταλαγμένος. Στοχαστικός, προκλητικός και εκφραστικά τολμηρός, δραματοποιεί τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, δημιουργώντας έτσι μιαν επιφανειακά ειρωνική, κατά βάθος, όμως τραγική περσόνα». [Παναγιώτης Νικολαΐδης]

[Στον Καύκασο το φως]
Ποιος θα με άκουγε αν ούρλιαζα
στο φτερούγισμα των αγγέλων;
Κανένας δεν ακούει μήτε ο Ζούκερμπεργκ
ο μέγας προσωπάρχης

Τις μέρες που φυσάει παραφροσύνη
κανένας θεός στη μάχη
κανένας ήρωας στον θρίαμβο
και κραταιός τραγουδιστής πάλι κανένας
Oι μούσες βουβές, οι χορευτές νεκροί

Ω, δεν αλλάζει ο ρυθμός
αυτού του κούφιου κόσμου
Πού πας, ψυχή μου, με τέτοια ανθρωπότητα;

Ψάξε πουλάκι σε κλαρί
βρες μιαν αγάπη δροσερή
μίλα τη γλώσσα των βουνών
Στον Καύκασο του τρελό-Χαίλντερλιν το Φως.
[Γιώργος Κοζίας, Εξάγγελος]

https://panagiotisandriopoulos.blogspot.com/

Συνέχισε να διαβάζεις

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

HΡΑ ΚΟΥΡΗ: Η κυβέρνηση αποφασίζει για το Καρναβάλι! Ψωμάς: Δεν θέλουν καρναβάλι! ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

«Δεν αποφασίζουμε εμείς για το αν θα γίνει το Καρναβάλι της Πάτρας αλλά η κυβέρνηση» δήλωσε η Πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Ηρα Κουρή μετά την επιστολή που παρέλαβε από τους επικεφαλής 17 «ιστορικών πληρωμάτων του Κρυμμένου Θησαυρού» και με την οποία την καλούσαν να «δράσει» ώστε η πόλη… να κάνει το 2022 Καρναβάλι! «Το αν θα γίνει ή όχι Καρναβάλι με παρελάσεις και εκδηλώσεις εξαρτάται από τα πρωτόκολλα. Ο Δήμος προετοιμάζεται όμως δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει»! Σε σχέση με την πρόταση των πληρωμάτων για «παρέλαση εμβολιασμένων» ή για παρέλαση εντός του Παμπελοποννησιακού Σταδίου η κυρία Κουρή δήλωσε πως το Καρναβάλι είναι για όλον τον κόσμο, είναι γιορτή χαράς και εμείς δεν θα χωρίσουμε τον κόσμος σε ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους. Εχουμε σχεδιάσει τον στολισμό, έχουμε παραγγείλει 7 νέα άρματα, έχουμε έτοιμη την τελετή έναρξης αλλά το τι ακριβώς θα κάνουμε θα εξαρτηθεί από την πανδημία»! Η παραπάνω δήλωση προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Πέτρου Ψωμά: «Η κυρία Κουρή δεν θέλει να κάνει καρναβάλι. Στο Βιαρέτζιο έγινε με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο της Ιταλίας. Τα Τρίκαλα πως θα κάνουν το Χριστουγεννιάτικο χωριό;» αναρωτιέται ο επικεφαλής του «σπιράλ» Πέτρος Ψωμάς.

Η κυρία Κουρή αναφέρθηκε και στα πληρώματα και έδωσε μία απάντηση που ξεσήκωσε «θύελλα»: Απαντώντας σε ερώτηση «τι να κάνουν τα πληρώματα» είπε: «Ας κάνουν ότι θέλουν». «Ντροπή» ήταν η άμεση απάντηση του επικεφαλής του «σπιράλ» και του πληρώματος 94 Πέτρου Ψωμά. «Είναι ανήκουστο αυτό. Η κυρία Κουρή έχει χάσει την επαφή με τα πληρώματα εδώ και μήνες. Η οργή των καρναβαλιστών είναι βέβαιο πως θα ξεχειλίσει».


Η Πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού επιμένει: «Το Καρναβάλι της Πάτρας είναι γιορτή και ουδέποτε θα κάνουμε εκδηλώσεις «κλειστού τύπου» ή με διαχωρισμούς. Εκτείνεται σε όλη την πόλη. Εμείς ξεκινήσαμε προετοιμασία από τον Ιούλιο. Εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για τις κυβερνητικές αποφάσεις. Πέρυσι μας είπαν ότι δεν θα γίνει καρναβάλι. Τέτοια εποχή. Και εμείς το ανακοινώσαμε. Φέτος δεν μας έχουν πει κάτι. Εμείς δεν έχουμε καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. Αλλά δεν είναι ευθύνη δική μας να πούμε ότι θα γίνουν παρελάσεις. Οποιαδήποτε απόφαση ανακοινωθεί σήμερα, από την στιγμή που δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει τον Φλεβάρη, θα είναι μια επιπόλαιη απόφαση»!

«Γνωρίζουμε τι συμβαίνει και ξέρουμε και τα σενάρια» συνεχίζει ο Πέτρος Ψωμάς. «Για κάθε σενάριο πανδημίας θα έπρεπε να υπάρχει και σενάριο από την κυρία Κουρή. Θα μας πει τι κάνει Δήμος; Ας μας πει τι έχει κάνει επιτέλους. Δυστυχώς το Καρναβάλι μετά από 200 χρόνια έπεσε στα χέρια αυτής της δημοτικής αρχής η οποία δεν θέλει το καρναβάλι και το απαξιώνει» προσθέτει και καταλήγει: «Το κάθε πλήρωμα μπορεί να διασφαλίσει τις συνθήκες υγιεινής. Ακόμη και να έχει μόνο εμβολιασμένους,. Φέτος πρέπει πάση θυσία να γίνει Καρναβάλι. Και να γίνουν παρελάσεις. Ότι και να γίνει. Η κυρία Κουρή μας δείχνει ότι φέτος δεν θα γίνει Καρναβάλι, όμως ευτυχώς υπάρχουν οι πρωτοβουλίες ιδιωτών ώστε η Πάτρα να μην απολέσει τον θεσμό»!

Συνέχισε να διαβάζεις

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΤΡΑ: Καταχειροκροτήθηκαν οι συντελεστές της “Αντιγόνης” στο Αρχαίο Ωδείο – ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ – ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Από το 441 π. Χ. Που διδάχθηκε η Αντιγόνη του Σοφοκλή στα μεγάλα Διονύσια μέχρι την πρώτη αυθεντική αναβίωση της στην Ευρώπη το 1841 αποδείχτηκε πως είναι μια παράσταση που συνιστά πυρηνικό συστατικό του δυτικού πολιτισμού καθώς θίγει βασικά ζητήματα του πολιτισμού. Αυτή η εμβληματική παράσταση επιλέχθηκε να παρουσιαστεί στην επίσημη πρεμιέρα του 40ου φεστιβάλ Πάτρας 2021- θεσμός Αρχαίου Δράματος. Το κυρίως διακύβευμα του έργου είναι η στάση ζωής της Αντιγόνης να υπακούσει στους θεϊκούς νόμους και όχι στους ανθρώπινους. Η ανυπακοή της αυτή η στάση ζωής που η Αντιγόνη επέλεξε την καθιστά ένα αιώνιο σύμβολο ανυπακοής. Στα τεσσαρακοστά γενέθλια του Φεστιβάλ Πάτρας- Θεσμός Αρχαίου Δράματος η παράσταση της Αντιγόνης σε σκηνοθεσία νέα επεξεργασία των Θέμη Μουμουλίδη, με την συνεργασία του Μάνου Καρατζογιάννη. Μας καλεί να αφουγκραστούμε τη δεύτερη σωζόμενη τραγωδία του Σοφοκλή δοσμένη στο σήμερα. Αποτυπώνοντας έτσι μέσα από ένα αρχαίο έργο όλες συγκρουσιακές καταστάσεις του σύγχρονου πολιτισμού μας.

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου ερμηνεύει τον ρόλο του Κρέοντα με μία νέα ματιά αποδίδοντας την αλαζονεία που τον διακρίνει με επιβλητική ηρεμία και πραότητα. Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη σαν Αντιγόνη υποστηρίζει με πάθος και σπαραγμό τις επιλογές της ενώ οι υπόλοιποι ρόλοι υπηρετούν  πιστά την αφαιρετική, λιτή και σύγχρονη σκηνοθετική προσέγγιση του Θέμη Μουμουλίδη.

Πριν την έναρξη της παράστασης ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Ανδρέας Ανδριόπουλος αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της επετείου των σαράντα χρόνων και ανέφερε συγκεκριμένα «Παλαιότερα ένα παιδί με κοντά παντελονάκια διέσχιζε τις κλίμακες του Ρωμαϊκού Ωδείου περιμένοντας με ανυπομονησία την πρώτη παράσταση του Φεστιβάλ. Αυτό το παιδί μεγάλωσε και στέκεται μπροστά σας σήμερα 1100 παραστάσεις μετά αναλογιζόμενο με σεβασμό όλους όσοι πέρασαν από την σκηνή του Ωδείου. Κυρίες και κύριοι σας ευχαριστούμε εσάς που μας έχετε στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς την βοήθεια σας δεν θα τα είχαμε καταφέρει.Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης όλους όσοι μας βοήθησαν τον μάνατζερ συγκροτημάτων κ. Αντώνη Τζεβελέκη, τον περίφημο καλλιτεχνικό ιμπρεσσάριο Θεόδωρο Κρίτα, τον παλιό διεθυντή του τελωνίου Πατρών κ. Σωτηρίου, τους πρώην Νομάρχες Νικόλαο Χανό, Νικόλαο Τάγαρη και Δημήτρη Κατσικόπουλο, τους πρωην δημάρχους Πατρέων Ευάγγελο Φλωράτο και Γιάννη Δημαρά, τον πρώην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αλέξη Σκαρμέα, τους πρώην αντιπεριφερειάρχες Γιώργο Αγγελόπουλο και Κωνσταντίνο Καρπέτα, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Dr Λαυρέντιο Βασιλειάδη και τον Αντιπεριφεριάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού Νικόλαο Κοροβέση. Ξεχωριστές ευχαριστίες στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Dur κ. Θόδωρο Δούρο  που μας προσφέρει στέγη για το πολύτιμο αρχείο μας και είναι κοντά μας εδώ και χρόνια σε ότι του ζητήσουμε.

Η σκέψη μας σε όλα τα μέλη που μας έχουν βοηθήσει τα μέγιστα και ιδιαίτερα στην αγαπημένη μας γραμματέα κυρία Πίτσα Ψυχαλίνου. Κυρίες και κύριοι κρατήστε στο μυαλό σας αυτή την ημερομηνία 29 Ιουνίου Κρατικά Μπαλέτα Ρουμανίας, μία Δευτέρα σαν σήμερα 40 χρόνια πριν». Στο σημείο αυτό προβλήθηκε ένα συγκινητικό βίντεο αφιέρωμα στο πρώτο Φεστιβάλ και στον αείμνηστο πρόεδρο και εμπνευστή του Ανδρέα Δ. Ανδριόπουλο.

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ8 λεπτά πριν

Σοκ στην Πάτρα- Έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Μπίρμπας

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ-ΤΩΡΑ: Τροχαίο στον Αγ. Ιωάννη Πράτσικα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ώρες πριν

Δυτ. Ελλάδα: 373 νέα κρούσματα, στην Αχαΐα τα 220- Ο χάρτης της διασποράς

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ6 ώρες πριν

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ DRONE: Σοκολατένια η θάλασσα στο Ρίον

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ8 ώρες πριν

“Πόλεμος” για το πορτόνι στην οδό Αναπαύσεως στο Ρίο – Το βράδυ το… αποτέλειωσαν – ΦΩΤΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ10 ώρες πριν

Επενδυτές από το Κατάρ για την πίστα F1 στη Χαλανδρίτσα;

ΚΟΙΝΩΝΙΑ10 ώρες πριν

Ανατριχιαστικές μαρτυρίες για την 23χρονη που βρέθηκε νεκρή στην Κυψέλη – «Την πατούσαν στην κοιλιά για να αποβάλει»

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΥΜΒΑΝ: Ανεμβολίαστη υπάλληλος εντοπίστηκε «θετική» και οι άλλοι… έτρεχαν!

ΖΩΗ11 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Είχε κορονοϊό σε καφέ… και το ‘κρυβε

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες πριν

Κορωνοϊός: Πάνω από 1.500 άτομα σε καραντίνα στην Πάτρα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

ΑΙΓΙΟ: ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Δεν θα επιτρέψω είσοδο στους Ναούς με rapid test

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΟΣΕ: Υπόγειο τρένο μόνο για τα 5 χιλιόμετρα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Νέες απαγορεύσεις για τους ανεμβολίαστους: Δεν θα μπαίνουν… πουθενά – Η τελευταία πράξη πριν το ολικό lockdown

ΖΩΗ4 ημέρες πριν

Φαίη Σκορδά: Νόσησε δύο φορές από Covid-19 αν και ήταν πλήρως εμβολιασμένη! – Τί είπε στην εκπομπή της

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Πάτρα: Κρούσμα covid στην Alpha Bank

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Τους… “έκανε καλά” ο αστυνομικός εκτός υπηρεσίας

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Αυτοκίνητο τούμπαρε, σύρθηκε στην Πατρών Πύργου και βγήκε ανάποδα… εκτός δρόμου! ΦΩΤΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Στη φυλακή γνωστός ποδοσφαιριστής που ζει στην Πάτρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Εννέα μέλη της Νομαρχιακής του ΚΙΝΑΛ δεν στηρίζουν Γιώργο Παπανδρέου – ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

ΠΑΤΡΑ – ΣΟΚ: Αυτοκτόνησε στην Αγυιά

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ6 ώρες πριν

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ DRONE: Σοκολατένια η θάλασσα στο Ρίον

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 ημέρα πριν

Βίντεο φρίκης από το Κερατσίνι: Έβλεπαν την 8χρονη να ξεψυχάει και την… κλωτσούσαν να δουν αν είναι ζωντανή!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πριν

Η συνέντευξη Τύπου της “Εστίαση Πάτρας” για την κινητοποίηση στις 16 Νοεμβρίου- ΒΙΝΤΕΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

THΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΤΡΑΣ: “Δεν φτυς τα …”- ΒΙΝΤΕΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ3 εβδομάδες πριν

Νέα βόμβα από τους «ειδικούς» – Ι.Κιούμης: «Δεν αποκλείεται και τέταρτη δόση»

ΚΟΣΜΟΣ3 εβδομάδες πριν

Γερμανία: Σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ από τη βίαιη σύλληψη του Έλληνα – Τι επισημαίνουν διπλωματικές πηγές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ4 εβδομάδες πριν

Νέα μέτρα! Καμπάνια όχι καμπάνα η νέα τακτική της κυβέρνησης – Με τεστ ανεμβολίαστοι Δημόσιοι & Ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι ιερείς στις εκκλησίες

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Βίντεο-σοκ από το «λιώσιμο» του Έλληνα βιοπαλαιστή από τον 21χρονο οδηγό

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Σάλος με το σχόλιο Πορτοσάλτε για τον νεκρό ντελιβερά στη Θεσσαλονίκη – Προκλητικός ξανά ο δημοσιογράφος – ΒΙΝΤΕΟ

ΖΩΗ4 εβδομάδες πριν

Έφη Σαρρή: Η αποχή από το σεξ είναι το ελιξίριο της νεότητας

Facebook Patratora

Διαφήμιση
Διαφήμιση