Συνδεθείτε μαζί μας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΤΡΑ: Εγκαινιάστηκε η έκθεση στολών – ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εορταστική ατμόσφαιρα εγκαινιάστηκε η έκθεση των στολών των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 στην Αγορά Αργύρη το βράδυ της Τρίτης 11 Φεβρουαρίου φέρνοντας στο προσκήνιο ένα από τα συστατικά της επιτυχίας των μεγάλων παρελάσεων του τελευταίου Σαββατοκύριακου της κορύφωσης του κεφιού αλλά και ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του καρναβαλικού μας πολιτισμού, την καρναβαλική στολή και την αποκριάτικη μεταμφίεση.

Στολές και καπέλα με επίκαιρη και διαχρονική θεματολογία, σατιρικές, χιουμοριστικές, καλλιτεχνικές, με έντονα χρώματα, φαντασία, ανατρεπτική ή χιουμοριστική διάθεση,  στολές που προέκυψαν από πρωτότυπες, ευρηματικές ιδέες,  αναπτύχθηκαν σε όλη την έκταση της Αγοράς Αργύρη.

Τον απαραίτητο μουσικό αποκριάτικο τόνο έδωσε η Δημοτική Μουσική υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Λούκα που παιάνιζε πασίγνωστους καρναβαλικούς σκοπούς και τραγούδια.

Στον χαιρετισμό της η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας» Ήρα Κουρή καλωσορίζοντας τους Πατρινούς έκανε λόγο για ένα Καρναβάλι πολύχρωμο, φωτεινό, δημιουργικό και ανατρεπτικό. Αρχίσαμε στις 18 Ιανουαρίου με σκοπό να αλλάξουμε την Πάτρα και ταξιδεύουμε με το Καρναβάλι μας παντού, από τον Άγιο Βασίλη και το Ρίο έως τα Τσουκαλέικα και την Οβρυιά. Εκτός από το κέφι και τη διασκέδαση προσπαθούμε φέτος να αφήσουμε ένα διακριτό ίχνος, υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Κάλεσε τους Πατρινούς στο μεγάλο χορό της Κοινωφελούς Επιχείρησης με θέμα «Κύκλο…φουρώ» που παραπέμπει στο φετινό θέμα του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού, τον κύκλο και που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου στο Royal Theater. Τέλος κάλεσε τα πληρώματα να πάρουν τις κούκλες με τις στολές τους από τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και να τις φέρουν στην Αγορά Αργύρη που είναι ο κατεξοχήν και  οργανωμένος εκθεσιακός χώρος των στολών του Πατρινού Καρναβαλιού.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης παρουσιαστής ήταν ο Δημήτρης Μουλίνος.

Στη συνέχεια πλήθος κόσμου περιηγήθηκε στις στολές που είχαν στηθεί από τους εκπρόσωπους των πληρωμάτων. Μέσω της έκθεσης στολών το κοινό έρχεται σε επαφή με τις φετινές προτάσεις των πληρωμάτων και έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τη συμμετοχή του για τις  παρελάσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου. Μέσω της έκθεσης στολών ο επισκέπτης έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των φετινών πληρωμάτων και προϊδεάζεται για την ποικιλία των παρελάσεων.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: καθημερινά 18.00-21.00 και Σαββατοκύριακα 10.00-14.00 και 18.00-21.00.

Διαφήμιση
Σχόλια

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΑ είναι τα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 – ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Οι τελευταίες πινελιές προετοιμασίας μπαίνουν στο Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων όπου τα άρματα παίρνουν τη θέση της εξόδου

 Στην τελική ευθεία μπαίνει το Πατρινό Καρναβάλι του 2020 και ιι τελευταίες πινελιές προετοιμασίας μπαίνουν στο Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων όπου τα άρματα παίρνουν τη θέση της εξόδου προκειμένου να ανοίξουν τις παρελάσεις του τελευταίου τριημέρου του Πατρινού Καρναβαλιού 2020.

Τα άρματα που θα δούμε στις παρελάσεις και μαζί μας όλη η Ελλάδα αλλά και οι θεατές του εξωτερικού μέσω της τηλεοπτικής μετάδοσης της Κυριακής από την ΕΡΤ2 αποτελούν ένα από τα συστατικά επιτυχίας των παρελάσεων και κοσμούν το αρχικό μέρος τους,

Φέτος για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια ο αριθμός των νέων αρμάτων του Δήμου φτάνει τα 10, αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου, “προμηνύοντας ένα πολύ πλούσιο καρναβαλικό τριήμερο στους δρόμους. Τα άρματα που θα κάνουν τους θεατές να σηκώσουν το βλέμμα ψηλά και θα προκαλέσουν την προσοχή και τον θαυμασμό, θα έχουν την τιμητική τους την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στις 19.00 στην φαντασμαγορική παρέλαση των φωταγωγημένων αρμάτων αλλά και στην παραμονή τους στην πλατεία Γεωργίου, στην πρώτη εμφάνισή τους στο κοινό, το οποίο θα τα χαρεί από κοντά και θα φωτογραφηθεί μαζί τους, το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στις 18.00 στη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση και την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 14.00 στην Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2020”.

 Ο φετινός Καρνάβαλος που την ιδέα, τον σχεδιασμό και την κατασκευή του υπογράφει ο Νίκος Λιβάνης είναι ένας Μάγος της Χαράς αλλά και του Κύκλου της Ζωής με το σκήπτρο του που κρατά την υδρόγειο (κύκλος ζωής) και έχει τα βιβλία του στο μπροστινό και κάτω μέρος του άρματος. Πίσω από τον Μάγο του χρόνου υπάρχει μια τεράστια κλεψύδρα που μας υπογραμμίζει πόσο σημαντικός και πολύτιμος είναι ο χρόνος στον κύκλο της ζωής μας. Στο πίσω μέρος του άρματος δεσπόζει ένα φεγγάρι (μια φέτα σελήνης με καρναβαλική μορφή) σε μισό παραπέμποντας στην εναλλαγή μέρας-φωτός και νύχτας-σκότους. Πολλά μέρη του φετινού Καρνάβαλου βρίσκονται σε πλήρη κίνηση προσδίδοντας στην κατασκευή μια εντυπωσιακή όψη που θα προκαλέσει τα βλέμματα κατά τη διάρκεια των παρελάσεων.

Η όλη παρουσία του Καρνάβαλου με τα πολλά κυκλικά μέρη παραπέμπει στο θέμα του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού “υπέρ περί, ανά … κύκλο κάνω στη χαρά”.

Το άρμα της φετινής Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού (ιδέα, σχεδιασμός, υλοποίηση: Νίκος Λιβάνης) που θα υποδεχτεί την όμορφη βασίλισσά μας Μαρία Κυριακοπούλου, είναι ένα άρμα με στοιχεία που αντλούνται από τη μυθολογία. Είναι ένα άρμα με έντονα, εκτυφλωτικά χρώματα που έχει στο επίκεντρο τη γιγάντια μορφή μιας Μέδουσας που ξορκίζει το κακό και την αρνητική ενέργεια που πρέπει να απορρίψουμε από τη ζωή μας. Στο μπροστινό του μέρος υπάρχει ένας ς καρναβαλικός ήλιος και στο πίσω μέρος ένα επίσης καρναβαλικό μισό φεγγάρι. Το άρμα χαρακτηρίζεται από τα ανοιξιάτικα στοιχεία και χρώματα και δίνει την αίσθηση της αναγέννησης και της ελπίδας. Άλλωστε το άρμα αυτό μαζί με τα υπόλοιπα άρματα θα έχουν την τιμητική τους την Κυριακή 1 Μαρτίου στη Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού φέρνοντάς μας με τον καλύτερο τρόπο την Άνοιξη και την Αναγέννηση. Η Βασίλισσα όρθια ως φυσική παρουσία θα συντονίζεται στις συχνότητες και τους ρυθμούς του Πατρινού Καρναβαλιού στον ειδικό χώρο στα χέρια της Μέδουσας.

Το άνθινο άρμα (ιδέα, σχεδιασμός, υλοποίηση: Νίκος Λιβάνης) είναι ένα κόκκινο ψάρι, ένα Κόι Φις που η προέλευσή του ανάγεται στην κινέζικη μυθολογία και συμβολίζει την αφθονία, τη γονιμότητα και την ηρεμία. Μια βεντάλια και δυο κινέζικα λουλούδια στο πίσω μέρος συμπληρώνουν την κατασκευή που θα πλαισιωθεί από χιλιάδες λουλούδια στις παρελάσεις.

Το πολύχρωμο με έντονα χρώματα άρμα «Fake-Book» (ιδέα, σχεδιασμός, υλοποίηση: Νεκτάριος Σαρηγιάννης) με ακαταμάχητο χιουμοριστικό τρόπο σατιρίζει και διακωμωδεί τον εθισμό του ανθρώπου από το Facebook. Ένας κύριος που φορά μπλούζα που γράφει «I love social» κάθεται στη λεκάνη της τουαλέτας και είναι συνδεδεμένος με το facebook, δέσμιος της οθόνης και του πληκτρολογίου του υπολογιστή. Υποτίθεται ότι συνομιλεί με το αληθινό προφίλ μιας εντυπωσιακής, σέξι γυναίκας αλλά ωστόσο του προκύπτει το πραγματικό προφίλ (με την μπλούζα Real) που μάλλον δεν είναι σύμφωνα με τις προσδοκίες του… Η κατασκευή συμπληρώνεται με τα απαραίτητα imogi, τις καρδούλες, τα χαμογελάκια, τα «λυπάμαι» και τα «έλεος» δημιουργώντας ένα χαρούμενο και ολοζώντανο τελικό αποτέλεσμα που προκαλεί πολύ γέλιο μέσα στον ρεαλισμό του θέματός του.

Το καλλιτεχνικό άρμα «Πέσανε οι μάσκες» (ιδέα, σχεδιασμός, υλοποίηση: Δημήτρης Ντζουμάνης) αποτελεί μια εντυπωσιακή κατασκευή με μάσκες διαφορετικού μεγέθους πάνω σε ανισοϋψείς σωλήνες που τοποθετούνται κλιμακωτά με τη μεγαλύτερη μπροστά και τη μικρότερη τελευταία. Το άρμα είναι φωτιζόμενο και τα βλέφαρα στις μάσκες ανάβουν και φωτίζονται με μπλε φωτοσωλήνα.

Το άρμα της Ανακύκλωσης (ιδέα, σχεδιασμός, υλοποίηση: Γεωργία Οικονόμου) είναι ένα άρμα που χρησιμοποιήθηκαν ανακυκλώσιμα υλικά. Η κατασκευάστρια δεν χρησιμοποίησε καθόλου φελιζόλ, αντί αυτού προτίμησε χαρτί, μπουκάλια, ετικέτες μπουκαλιών, εφημερίδες, χρώματα, ύφασμα και άλλα υλικά. Η βασική ιδέα με την οποία αντιμετωπίστηκε το θέμα της Ανακύκλωσης είναι ότι κάποια υλικά δεν είναι απαραίτητο να τα πετάξουμε αλλά να μπορούμε να τους δώσουμε μια άλλη χρήση. Να μετασχηματίσουμε, ανακατασκευάσουμε τα «σκουπίδια μας» δίνοντας μια άλλη νέα δημιουργική χρήση. Η πρακτική αυτή όπως και η έννοια της Ανακύκλωσης συμβάλλουν τόσο στην οικολογία και στη σωτηρία του πλανήτη όσο και στην οικονομία.

Το άρμα «Πνοή Ζωής» (ιδέα, σχεδιασμός, υλοποίηση: Νεκτάριος Σαρηγιάννης) που αποτελεί το άρμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και θα το συνοδεύουν εκπρόσωποι συλλόγων στα πλαίσια της προσπάθειας  ανάδειξης μίας κοινωνίας για όλους, αποτυπώνει ένα κορίτσι να τοποθετεί το … «χαμένο» πέταλο σε ένα λουλούδι, αυτό που του λείπει. Το λουλούδι χαμογελά και χαίρεται που δέχεται βοήθεια. Στο πίσω μέρος του άρματος τρεις καρδιές με τις λέξεις: «Προσφέρω», «Δίνω», «Βοηθάω». Ένα άρμα αγάπης, φροντίδας και προσφοράς αποτυπωμένο με τον πιο ευαίσθητο και συνάμα καρναβαλικό τρόπο.

Το πρώτο άρμα του Καρναβαλιού των Μικρών που εκπέμπει αίσθηση φρεσκάδας και χαράς είναι η πολύχρωμη «Χαρούμενη Τούρμπο-Μάγισσα» (ιδέα, σχεδιασμός, υλοποίηση: Παντελής Χατζόπουλος) που η μορφή του αποτυπώνει τη Μάγισσα του παραμυθιού να πετά καβαλώντας δυο σκούπες πάνω από τα σπίτια ενός πολύχρωμου χωριού. Στο πίσω μέρος υπάρχει ένα κάστρο.

Το δεύτερο νέο άρμα του Καρναβαλιού των Μικρών είναι «Ο Μικρός Πρίγκιπας» (ιδέα, σχεδιασμός, υλοποίηση: Κώστας Τζαϊλάκης) με θέμα εμπνευσμένο από το ομώνυμο παραμύθι αλλά προσαρμοσμένο για το φετινό Καρναβάλι των Μικρών στην κλιματική αλλαγή και στην προστασία του πλανήτη. Το διακριτό μότο στο μπροστινό μέρος του άρματος «Ας φροντίσουμε τον πλανήτη με την ωριμότητα ενός παιδιού» είναι παραπάνω από εύγλωττο. Ο Πρίγκιπας πάνω από τα σύννεφα κρατά την γη και μπροστά του ξεφυτρώνει ένα ρόδο. Στο πίσω του άρματος δεσπόζει η Αλεπού, αναπόσπαστο στοιχείο του παραμυθιού του «Μικρού Πρίγκιπα».

Το τρίτο νέο άρμα του Καρναβαλιού των Μικρών είναι το «Γατί» του Νεκτάριου Σαρηγιάννη. Ένα χαρούμενο γατί παίζει με ένα κουβάρι νήμα που έχει μπροστά του.

Δυναμική τέλος θα είναι και η παρουσία των πληρωμάτων, αφού σύμφωνα με τις δηλώσεις τους στο Καρναβαλικό Γραφείο στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής θα εμφανιστούν 30 άρματα. Συγκεκριμένα άρματα θα παρουσιάσουν τα παρακάτω πληρώματα: 222: αναΘΕΜΑτισμένοι, 94: PLAN BEE, 106: BOLYWOOD, 40: Την κάναμε…Ταράτσα…, 99+259: ΦΑΝΦΑΡΑ, 239: D.ηθεΝ.Α., 15+31+183: ΟΙΚΟΛΕΓΙΟΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ, 97: ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ, 90: ΜΗ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΑΡΑΤΤΕ, 60: TO BE OR NOT TO BEE, 41: ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ – 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΛΗΡΩΜΑ 41, 78: ΜΑΡΙΑ ΠΑΤΡΙΝΙΩΤΙΣΣΑ, 62: Μπουλα-Λα, 120: ΧΗΡΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣ, 128: ΚΟΚΩΡΑΙΟΙ, 11: CLOCK…τσάι, 202: ΚΥΚΛ-Ο-ΠΕΣ, 80: Τρελλός ράφτης σ΄ έραψε.., 118+165: ΒΡΑΧΥ-ΚΥΚΛΟ-ΜΕΝΟΙ, 105: Ζελετολέιπ, 107: Πάμε Μα…γυρεύοντας, 116+185: ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΑΓΙΚΟ ΑΥΛΟ, 100: Marve!ous, 81: ΑΝΑΚΟΙΚΛΩΣΙΜΟΙ ΠΙΕΡΟΤΟΙ, 158: ΤΑ ΚΑΝΩ ΟΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 2, 103: ΑΣΤΟ καραγκιοζέψουμε, 104: ΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΛΕΚΙΝΟΙ ΣΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΤΗ ΔΙΝΗ, 83: Cavalieri, 67+114: SKAKILATRES, 4: GAMELAND και 7: τζόκερ.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καρναβαλικές παρελάσεις Πέμπτη και Παρασκευή σε Αγυιά και Νότιο Διαμέρισμα

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Έπειτα από τις περσινές παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της παρουσίασης του Κινέζικου Δράκου και στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία τόσο στο θέμα της οργάνωσης όσο και στη μαζική ανταπόκριση του κόσμου, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας και το Νότιο Διαμέρισμα σε συνεργασία με φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους & συλλόγους γονέων και κηδεμόνων διοργανώνουν και φέτος δυο καρναβαλικές παρελάσεις με τίτλο «Κύκλοι είναι και… γυρίζουν».

Οι περιφερειακές παρελάσεις θα πλαισιώνονται από φορείς και αυτόνομες μονάδες, οι οποίοι θα είναι ντυμένοι με αυτοσχέδιες στολές ή αξεσουάρ από ανακυκλώσιμα υλικά, από 3 άρματα καρναβαλικά άρματα του Δήμου Πατρέων, όπως επίσης και από τη συμμετοχή του σωματείου «Σοκολατοβροχή» με το έθιμο του σοκολατοπόλεμου. Ένα ακόμη άρμα έκπληξη, πρόκειται να παρουσιάσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας στην 1η περιφερειακή παρέλαση, με θέμα την υπογειοποίηση του τρένου.

Φορέστε καπάκια, σακούλες, χαρτόνια, τζάτζαλα-μάνταλα.

Πάρτε μαζί σας ποδήλατα, ρόδες, χούλα-χουπ.

Φέρτε οικολογικά μουσικά όργανα και παρελάστε στη γειτονιά!

Στη λήξη των περιφερειακών παρελάσεων τόσο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς –Τερψιθέας όσο και το Νότιο Διαμέρισμα, επιφυλάσσουν ένα πλούσιο καρναβαλικό πρόγραμμα.

ΑΓΥΙΑ – ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦEΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ώρα προσέλευσης, συγκέντρωσης ομάδων: 18.30

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το 48ο Δημ. Σχολείο (Αχέροντος & Χορτάτζη) και θα τερματίσει στην πλατεία Ντε Μιράντα (Στάδιο Παναχαϊκής). Θα ακολουθήσει Street Trial Show (ποδηλατικές επιδείξεις) και συναυλία με τη νεανική μπάντα «Ζαμάν Φου»

Η παρέλαση θα κατανεμηθεί σε 3 θεματικές ενότητες. Κατά σειρά:

1.- «Μην μας ΚΑΠΑΚΩΝΕΤΕ» (στολές από καπάκια ή πλαστικά γενικά)

– «Την ΣΑΚΟΥΛΕΥΤΗΚΑ…» (στολές από σακούλες ή πλαστικά γενικά)

2. «Μας τύλιξαν σε μια κόλλα ΧΑΡΤΙ!» (στολές από χαρτί, χαρτόνι, εφημερίδες, κ.α.)

3. «ΘΟΡΥΒΕΙΤΕ οικολογικά» (μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά)

ΝΟΤΙΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Ώρα προσέλευσης, συγκέντρωσης ομάδων: 18.30 το απόγευμα

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το 3ο ΓΕΛ (Αγ. Ιωάννη Πράτσικα & Ε. Βενιζέλου) και θα τερματίσει στην πλατεία Ταραμπούρα. Θα ακολουθήσουν χορευτικά δρώμενα από πολιτιστικούς συλλόγους και σχολεία.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτή είναι η σειρά της φετινής παρέλασης του Πατρινού Καρναβαλιού

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Ανακοινώθηκε μετά από συνεδρίαση της γνωμοδοτικής επιτροπής

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 συνεδρίασε τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 και όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, κατέταξε τα πληρώματα για τις παρελάσεις του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου το βράδυ και της Κυριακής 1η Μαρτίου 2020 το μεσημέρι.

Η σειρά παρέλασης όπως διευκρινίζεται, ορίστηκε με τα κάτωθι κριτήρια:

-Τη γενική εμφάνιση των πληρωμάτων (στολή, άρμα, κατασκευές, χρώμα, κλπ).

-Τη συμμετοχή στο 55ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού και την ιστορικότητα του πληρώματος.

-Την τήρηση του κανονισμού στο Καρναβάλι του 2019.

-Τον αριθμό των μελών.

Ενστάσεις κατατίθενται στο Καρναβαλικό Γραφείο (Ακτή Δυμαίων 50, Α΄ όροφος) έως και την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου και ώρα 15.00.

Ακολουθεί η σειρά παρέλασης ανά πύλη:

ΠΥΛΗ Α:

ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/2/2020 ΩΡΑ: 17:00   ΚΥΡΙΑΚΗ:  1/3/2020   ΩΡΑ:  12:45

1,43,61,222,28,88,94,179,106,45,38,39,40,99+259,95,

149,191,33,27,17,239,59,184,15+31+183,49,129, 142,73,63,97,192,159,90,10,87,37,60,160,146,131,41,85,70,23

ΠΥΛΗ Β:

Γ. ΟΛΥΜΠΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/2/2020 ΩΡΑ: 17:00   ΚΥΡΙΑΚΗ:  1/3/2020   ΩΡΑ:  12:45

78,135,168,62,120,128,3,137,130+133+162,51,11,8,141+173,

151,93,202,18,136,12,16,80,172,112,

118+165,190,170,105,54,148,189,5

 
ΠΥΛΗ Γ:

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/2/2020 ΩΡΑ: 18:30   ΚΥΡΙΑΚΗ:  1/3/2020   ΩΡΑ:  13:00

204,107,194,116+185,109,57,21,82,100,201,153,157,65,

20,197,81,163,158,103,127,13,104,199,24,84,42,108,126

ΠΥΛΗ Δ:

ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/2/2020 ΩΡΑ: 19:00   ΚΥΡΙΑΚΗ:  1/3/2020   ΩΡΑ:  15:00

83,14,166,67+114,208,132,193,29,178,253,182,9,188,125,200,134,209,4

ΠΥΛΗ Ε:

ΣΩΣΙΠΑΤΡΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/2/2020 ΩΡΑ: 19:30   ΚΥΡΙΑΚΗ:  1/3/2020   ΩΡΑ:  15:30

48,77,181,124,187,176

 
ΠΥΛΗ ΣΤ: ΚΥΡ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/2/2020 ΩΡΑ: 20:30   ΚΥΡΙΑΚΗ:  1/3/2020   ΩΡΑ:  16:00

7

 Πολλά από τα πληρώματα που θα παραλάσουν θα έχουν και δικό τους άρμα.

•             ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΟΔΟ, ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ή ΤΗΝ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ (για τα πληρώματα της Α΄ Πύλης)

•             ΟΣΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΡΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κλικ στις στολές που θα δούμε φέτος στο Πατρινό Καρναβάλι! – ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Χρώμα και φαντασία είναι ίσως δύο από τα βασικά συστατικά για μία αποκριάτικη στολή που θα κεντρίσει τα βλέμματα και τις εντυπώσεις! Λίγες μέρες πριν την κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού είδαμε προσεκτικά τις στολές που εκτίθενται στην αγορά Αργύρη και σας τις παρουσιάζουμε μία προς μία!

Να σημειώσουμε ότι μέσω της έκθεσης στολών το κοινό έρχεται σε επαφή με τις φετινές προτάσεις των πληρωμάτων και έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τη συμμετοχή του για τις παρελάσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου. Μέσω της έκθεσης στολών ο επισκέπτης έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα των φετινών πληρωμάτων και προϊδεάζεται για την ποικιλία των παρελάσεων.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: καθημερινά 18.00-21.00.

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ15 λεπτά πριν

Ο 49χρονος Σ.Σ., ο νεκρός στην οδό Κορυτσάς στην Πάτρα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ18 λεπτά πριν

Άνοιξε τα σύνορα ο Ερντογάν: Βίντεο με πρόσφυγες να περνούν στην Ελλάδα – ΦΩΤΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ23 λεπτά πριν

Τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα: 36χρονη γυναίκα στην Αθήνα που ταξίδεψε (κι αυτή) στην Ιταλία

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ27 λεπτά πριν

Καρναβαλική βόλτα και πάρτι αντί παρέλασης το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ10 ώρες πριν

Europa League: «Θρυλική» πρόκριση για τον Ολυμπιακό, 2-1 την Άρσεναλ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες πριν

Αντιμέτωποι με έως δύο χρόνια φυλακή οι «ατίθασοι» καρναβαλιστές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ16 ώρες πριν

Live το Δημοτικό Συμβούλιο για την ακύρωση του Πατρινού Καρναβαλιού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ17 ώρες πριν

Κορονοϊός: Κανονικά όλοι οι αγώνες, δεν συντρέχουν λόγοι αναβολής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ17 ώρες πριν

Πρόστιμο σε Αγραβάνη και Γιατρά για όσα έγιναν στον τελικό Κυπέλλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ17 ώρες πριν

Ποιος κορωνοϊός; – «Θερίζει» η γρίπη με 77 νεκρούς στην Ελλάδα- 17 μέσα σε μία εβδομάδα- και 60.000 στην Ευρώπη

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Τραγωδία Πατρών Πύργου: Έπεσε πάνω τους φορτηγό μετά τη σύγκρουση με άλλο μεγάλο όχημα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Η κατάθεση του Κυριάκου Κουκουλομάτη-Του οδηγού της Corvette

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

ΑΧΑΪΑ: Δημιουργούνται δύο κέντρα φιλοξενίας σε Πάτρα-Νιφορέικα – ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα ο ασθενής με γρίπη στο νοσοκομείο του Ρίου

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Πάτρα: Νεαρός κατέρρευσε στο κέντρο της πόλης

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Θρήνος για την 38χρονη μητέρα Νεκταρία Κουτσούκου που κατέρρευσε στα Ψηλαλώνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ4 ημέρες πριν

Ελληνικό προξενείο Μιλάνου: «Ο κορωνοϊός ξέφυγε από το νοσοκομείο – Η πόλη έχει ερημώσει – Οι Έλληνες φοιτητές έφυγαν»

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Ιός διαδόσεων και υπερβολών για τον κορονοϊό! Μέχρι που έγραψαν ότι… αναβάλλεται το καρναβάλι! ΔΕΙΤΕ Ολα όσα ισχύουν!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Δεν άντεξε ο Δημήτρης-Νεκρός μετά απο 4 μήνες στην εντατική

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες πριν

Ποιος θα πληρώσει τη ζημιά που γίνεται από τη ματαίωση του Πατρινού Καρναβαλιού;

ΚΟΣΜΟΣ2 μήνες πριν

Βίντεο-ντοκουμέντο από την σύγκρουση κρουαζιερόπλοιων

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 μήνες πριν

ΣΚΕΑΝΑ για το 24% στον καφέ: “Μας κορόιδεψαν…” – Θραύση κάνει το βίντεο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 μήνες πριν

Μητέρα 11χρονου μαθητή που ξυλοκοπήθηκε: Το παιδί πονούσε παντού, δεν φοβάμαι

ΖΩΗ3 μήνες πριν

Επεισόδιο με τον Αλέξη Κούγια στα μπουζούκια στη Λάρισα – ΒΙΝΤΕΟ

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ3 μήνες πριν

Γουρούνι κυνηγούσε τον ρεπόρτερ του Παπαδάκη – Τον δάγκωσε και ούρλιαζε στον αέρα – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 μήνες πριν

Έδειραν φοιτητές σε συνέλευση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο! – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 μήνες πριν

Πάτρα: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 12χρονο που έπεσε στο κενό – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΣΜΟΣ3 μήνες πριν

Βίντεο: Κορυφώνεται απόψε η εντυπωσιακή βροχή μετεωριτών – Εντυπωσιακό θέαμα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 μήνες πριν

Σοκ! Νάρκωσε και βίασε 14χρονη σε οικοδομή! – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ4 μήνες πριν

Πώς θα κινηθεί η «Βικτώρια» που θα χτυπήσει στην Δυτική Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Facebook Patratora

Διαφήμιση
Διαφήμιση