Συνδεθείτε μαζί μας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από του Κόττα στα Γύφτικα το σήμα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο covid 19 αλλάζει και την τελετή έναρξης του Πατρινού καρναβαλιού. Με βάση όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά η τελετή θα γίνει το Σάββατο 23 Ιανουαρίου αλλά δεν θα είναι αυτό που ξέραμε, αλλά μια τηλεοπτική παραγωγή με πεδίο δράσης το Δημοιτκό Θέατρο Απόλλων. Πρωταγωνιστές οι δύο τελάληδες  Μαρία Αγουρίδη και Γιώργος Λογαράς και καλλιτέχνες της πόλης, ηθοποιοί και μουσικοί, αλλά και  το Χορευτικό Τµήµα του ∆ήµου Πατρέων που έχει αναλάβει ειδική.. .αποστολή.  Στα μη αναμενόμενα της όλης παραγωγής, το γεγονός ότι η επίσηµη έναρξη δεν θα γίνει από τη σκηνή του ∆ηµοτικού Θεάτρου αλλά από το καφενείο του Κόττα στα γύφτικα στην Αγία Αικατερίνη.

Εκεί θα είναι οι εκπρόσωποι του Δήμου και από εκεί θα συνδεθούν για να μεταφέρουν το μήνυμα της έναρξης.

Την επίσηµη έναρξη θα κηρύξει η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή και ο αντιπρόεδρος ∆ηµήτρης ∆ηµησιάνος. Παρών θα είναι και ο Δήµαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης.

Διαφήμιση
Σχόλια

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δυο οι τελάληδες του Πατρινού Καρναβαλιού 2021

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Η ημέρα έναρξης του φετινού διαφορετικού λόγω συνθηκών Πατρινού Καρναβαλιού πλησιάζει.

Στις φετινές διαφοροποιήσεις και η παρουσία δυο τελάληδων που θα μεταφέρουν σε όλη τη πόλη την έναρξη του θεσμού για το 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε λίγες ημέρες την πόλη θα περιδιαβούν δυο τελάληδες. Ένας άνδρας και μια γυναίκα που είχαν αναλάβει τον συγκεκριμένο ρόλο και κατά το παρελθόν.

Η Μαρία Αγουρίδη είχε κερδίσει τις εντυπώσεις στην περυσινή διοργάνωση καθώς ήταν η πρώτη γυναίκα τελάλης του καρναβαλιού, ενώ μετά από αρκετά χρόνια το ρόλο του τελάλη αναλαμβάνει και ο Γιώργος Λογαράς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δυο θα μετακινούνται με το άρμα που αυτές τις ημέρες τελειοποιείται στο καρναβαλικό εργαστήρι του δήμου Πατρέων.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έτσι θα είναι το φετινό Πατρινό Καρναβάλι λόγω της πανδημίας

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

«Στόχος μας φέτος είναι να μοιράσουμε τη χαρά του πατρινού καρναβαλιού με όποιον τρόπο μπορούμε, τηρώντας πάντα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας και με δεδομένο ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν μαζικές εκδηλώσεις.» Αυτά τονίζει μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας, Ήρα Κουρή, δίνοντας το στίγμα του φετινού σχεδιασμού, εν μέσω πανδημίας.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Ήρα Κουρή, «φέτος θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τα παιδιά και τους εφήβους σε δημιουργικές δραστηριότητες, που ξεκινούν από κατασκευή κινουμένων σχεδίων μέχρι σχεδιασμό καρναβαλικών κουστουμιών και όλα αυτά πάντα μέσω διαδικτύου.»

Στις πρωτοβουλίες της κοινωφελούς επιχείρησης εντάσσονται δράσεις έξω από νοσηλευτικά ιδρύματα και κυρίως στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων, όπου ακροβάτες, ηθοποιοί και μουσικοί αναμένεται να προσφέρουν στιγμές χαράς στους μικρούς ασθενείς, στους συνοδούς τους, αλλά και στο υγειονομικό προσωπικό.»

Επίσης, θα τοποθετηθεί καρναβαλικός διάκοσμος, ενώ προβλέπονται μουσικές δράσεις και σε άλλα νοσοκομεία, σε γηροκομεία και σε ιδρύματα.

Παράλληλα, όπως λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Ήρα Κουρή, «μέσω του προγραμματισμού που έχουμε κάνει, θέλουμε να ενισχύσουμε τους καλλιτέχνες της πόλης μας, που περνούν δύσκολα λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί.»

Πάντως, όπως έχει τονίσει η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης, «το πατρινό καρναβάλι 2021, αν και διαφορετικό, θα είναι και φέτος παρόν, για να μεταδώσει μηνύματα ζωής, χαράς και πίστης σε ένα καλύτερο μέλλον». Όμως, όπως εξηγεί, «το καμπανάκι που κρούουν οι επιστήμονες για την ένταση και τη διάρκεια της πανδημίας, δεν μας επιτρέπει να βαδίσουμε στους δρόμους που τα προηγούμενα χρόνια βαδίζαμε για το σχεδιασμό των εκδηλώσεων.»

Άλλωστε, σύμφωνα πάντα με όσα έχει αναφέρει, «ακόμα και αν τροποποιηθούν τα περιοριστικά μέτρα δεν μπορεί να γίνει καμιά παρέλαση ή ανοικτή εκδήλωση, καθώς ο αυθορμητισμός και η επιθυμία συμμετοχής δεν περιορίζεται, δεν τιθασεύεται και δεν οροθετείται.»

«Αυτή η επιλογή», συνεχίζει, «δηλαδή να μην πραγματοποιηθούν μαζικές εκδηλώσεις, λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων που ισχύουν, αν και οδυνηρή για την πόλη μας και τους καρναβαλιστές, θεωρούμε ότι συνιστά πράξη ευθύνης έναντι των συμπολιτών μας και των καρναβαλιστών από όλη τη χώρα.»

Ως εκ τούτου, προσθέτει, «ο προγραμματισμός μας κινείται σε δρόμους τηλεοπτικούς, διαδικτυακούς και με έμφαση στο στολισμό της πόλης, έχοντας πάντα κατά νου τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας λόγω των μέτρων, για αυτό και θα σηματοδοτήσουμε την καρναβαλική περίοδο με σύνεση, υπευθυνότητα και σεβασμό στον συνάνθρωπο και στην ιστορία της πόλης.»

Όπως τονίζει σε αυτό το σημείο η Ήρα Κουρή, «η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει το πατρινό καρναβάλι ως θησαυρό της πόλης και ο πατραϊκός λαός ξέρει πολύ καλά και εμπιστεύεται τις θεσμικές διαδικασίες και τους φορείς με τους οποίους το καρναβάλι θα προχωρήσει σε καιρό πανδημίας και μετά.»

Πάντως, με βάση πάντα την τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας, έχει ήδη γίνει προγραμματισμός εκδηλώσεων.

Ειδικότερα θα υπάρχει καρναβαλικός διάκοσμος σε όλη την πόλη, η τελετή έναρξης και λήξης του καρναβαλιού θα γίνει διαδικτυακά ή τηλεοπτικά, ενώ η παράδοση λαβάρου θα πραγματοποιηθεί με όσα προβλέπουν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επίσης, προγραμματίζονται εκθέσεις στολών, φωτογραφίας, καρναβαλικών στοιχείων, μάσκας, καπέλου κ.λ.π., ενώ οι επισκέψεις θα γίνονται βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Όσον αφορά το καρναβάλι των παιδιών, αυτό θα επικεντρωθεί σε διαγωνισμούς αφίσας, διηγήματος, παιδικού τραγουδιού, κόμικς σε διαδικτυακή παιδική καρναβαλούπολη και παιδικό διαδικτυακό κρυμμένο θησαυρό. Σχετικά με τον 56ο κρυμμένο θησαυρό, προβλέπεται να έχει χαρακτήρα διαδικτυακό και στιγμές δια ζώσης, με βάση πάντα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ακόμη, έχουν σχεδιαστεί και μία σειρά από άλλες εκδηλώσεις, στο πλαίσιο πάντα της τήρησης των μέτρων προστασίας ,όπως:

*Αναβάθμιση της ιστοσελίδας για την προβολή αρχειακού υλικού που έχει ψηφιοποιηθεί

*Κατασκευή εφαρμογής για την παρουσίαση γεγονότων και την ενημέρωση επισκεπτών σχετικά με τις καρναβαλικές δράσεις

*Αιμοδοσία από τα καρναβαλικά πληρώματα, τους συλλόγους και φορείς για την ενίσχυση των νοσοκομείων της πόλης

*Δημιουργία ντοκιμαντέρ για το πατρινό καρναβάλι

*Διαγωνισμός και έκθεση φωτογραφίας σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, όπως για παράδειγμα στις στάσεις των λεωφορείων

*Βιντεοσκοπημένες παραστάσεις καραγκιόζη σε διαγωνιστική διαδικασία

*Διαγωνισμός λογότυπου και μασκότ του πατρινού καρναβαλιού

Συνέχισε να διαβάζεις

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ποιήματα του Πατρινού ποιητή Γιώργου Κοζία στα αραβικά – ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

Στην μεγάλη αραβική εφημερίδα Al-Araby Al-Jadeed, στο σημερινό φύλλο του Σαββάτου, 9 Ιανουαρίου 2021, δημοσιεύτηκαν στα αραβικά πέντε ποιήματα του Πατρινού ποιητή Γιώργου Κοζία.
Πρόκειται για τα ποιήματα «Ουκ είδα άνθρωπον», «Οι ζωγράφοι του Βόλγα», «Η εκλογή του Οδυσσέα», «Παρτιτούρα Ραχμάνινοφ» και «Η αρχάγγελος Rosalia Lombardo», τα οποία μετέφρασε από τα ελληνικά στα αραβικά ο Ρόνι Μπου Σάμπα, πτυχιούχος Αραβικής Φιλολογίας και Θεολογίας, μεταφραστής και δάσκαλος της Αραβικής Γλώσσας στο Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και υποψ. Διδάκτωρ του Παν/μίου Αθηνών.
Ο Ρόνι Μπου Σάμπα ήλθε το 2006 στην Ελλάδα και σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Από τότε χρονολογείται και η ιδιαίτερη σχέση του με τους Πατρινούς ποιητές.
Από την εποχή των σπουδών του στην Πάτρα, ο Ρόνι Μπου Σάμπα ασχολείται συστηματικά με τις μεταφράσεις ελλήνων ποιητών στα αραβικά και πολλές μεταφράσεις του δημοσιεύονται σε φιλολογικά περιοδικά και εφημερίδες. Συνεργάζεται με την ευρείας κυκλοφορίας στον αραβικό κόσμο εφημερίδα Al-Araby Al-Jadeed.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας απέστειλε ποιήματα του Γιώργου Κοζία, τα οποία δημοσιεύτηκαν τόσο στην έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική μορφή της αραβικής εφημερίδας, με ευμεγέθη φωτογραφία του Πατρινού ποιητή.


Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τώρα ο Ρόνι Μπου Σάμπα έχει δημοσιεύσει μεταφράσεις του στα αραβικά των ποιητών: Νίκου Γκάτσου, Γιάννη Ρίτσου, Κωνσταντίνου Καβάφη, Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Κικής Δημουλά, Τάσου Λειβαδίτη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Μιχάλη Γκανά, Ιουλίτας Ηλιοπούλου, Κωστή Μοσκώφ, Τίτου Πατρίκιου, Μενέλαου Λουντέμη, Αργύρη Χιόνη, Ολυμπίας Καράγιωργα, Σ.Σ. Χαρκιανάκη, π. Παναγιώτη Καποδίστρια, ένα άρθρο μελέτη για τον Λίβανο στο ημερολόγιο του Σεφέρη, το διήγημα του Αντώνη Σαμαράκη «Ζητείται ελπίς», κ.α.
Ακόμη, ο Ρόνι Μπου Σάμπα μετάφρασε στα αραβικά την περίφημη θεατρική μέθοδο του διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Θεόδωρου Τερζόπουλου (στα ελληνικά με τίτλο «Η επιστροφή του Διονύσου»), η οποία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Theater der Zeit.
Τέλος, έχει δημοσιεύσει στα αραβικά ποιήματα των Πατρινών ποιητών: Μαρίας Λαϊνά, Έρσης Σωτηροπούλου, Διονύση Καρατζά, Βασίλη Λαδά, Αντώνη Σκιαθά, τώρα του Γιώργου Κοζία και έπεται συνέχεια.
Παραθέτουμε στη συνέχεια τα ποιήματα του Γιώργου Κοζία στα ελληνικά και στα αραβικά, όπως δημοσιεύτηκαν στην αραβική εφημερίδα.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ: Κάποιοι ετοιμάζουν μαζικές καρναβαλικές εκδηλώσεις εν μέσω κορονοϊού! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΗΡΑΣ ΚΟΥΡΗ

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Ανακοίνωση για τη φετινή διοργάνωση του Πατρινού Καρναβαλιού εξέδωσε η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Η ΚΕΔΗΠ, ως αποκλειστικώς αρμόδια αρχή για τη διοργάνωση του Πατρινού Καρναβαλιού, έχει επισήμως ήδη ανακοινώσει ότι φέτος δεν μπορούν να λάβουν χώρα μαζικές εκδηλώσεις λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων που ισχύουν. Αυτή η επιλογή, αν και οδυνηρή για την πόλη μας και τους καρναβαλιστές, θεωρούμε ότι συνιστά πράξη ευθύνης έναντι των συμπολιτών μας και των καρναβαλιστών από όλη τη χώρα.

Ωστόσο, παρατηρείται ότι σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται αναφορά σε διοργάνωση μαζικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού, ενώ, με αυθαίρετη χρήση διακριτικών γνωρισμάτων της επιχείρησης, δίδεται η εντύπωση ότι αυτές οι εκδηλώσεις εντάσσονται στις επίσημες εκδηλώσεις της ΚΕΔΗΠ.

Επισημαίνουμε και πάλι ότι η ΚΕΔΗΠ, ως αποκλειστικώς αρμόδια αρχή για τη διοργάνωση του Πατρινού Καρναβαλιού, δεν θα διοργανώσει μαζικού τύπου εκδηλώσεις για το Πατρινό Καρναβάλι 2021, αποδεικνύοντας εμπράκτως τον σεβασμό της στον ίδιο τον θεσμό και στη δημόσια υγεία. Οποιαδήποτε άλλη αναφορά λαμβάνει χώρα σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι παραπλανητική, σκοπό έχει τη δημιουργία σύγχυσης στους καρναβαλιστές και εν τέλει υπονομεύει τον κορυφαίο λαϊκό θεσμό της πόλης μας.

Το Πατρινό Καρναβάλι 2021, αν και διαφορετικό, θα είναι και φέτος παρόν και εξεγερτικό, για να μεταδώσει μηνύματα ζωής, χαράς και πίστης σε ένα καλύτερο μέλλον».

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 24 νέα κρούσματα στη Δυτική Ελλάδα- Όλη η κατανομή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ6 ώρες πριν

Τι λέει ο Αριστείδης Αδαμόπουλος για τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ7 ώρες πριν

Αυτός είναι ο άνδρας που φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά τη Σοφία Μπεκατώρου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ7 ώρες πριν

ΑΕΚ – Προμηθέας 75-82: Καρχαρίας που μύρισε αίμα – ΒΙΝΤΕΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ10 ώρες πριν

Παναχαϊκή-Τρίκαλα 1-1: Πρεμιέρα με μοιρασιά – ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Εβγαλε βόλτα το σκυλάκι του και υπέστη ανακοπή!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες πριν

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ “ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ”: Τρεις νοσηλεύονταν στην Παθολογική και κόλλησαν κορονοϊό! Και γιατρός με covid

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ13 ώρες πριν

Στον Προμηθέα ο Τζαούν Έβανς

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ13 ώρες πριν

Ο “Λέανδρος” έχει βάλει στον… πάγο την Πάτρα- ΔΕΙΤΕ πότε οι θερμοκρασίες θα αγγίξουν το μηδέν

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες πριν

Το έστρωσε για τα καλά στα Καλάβρυτα – ΦΩΤΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Σεισμός 5.2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Πάτρα – Κοντά στο Μαραθιά Φωκίδας το επίκεντρο (ΝΕΟ)

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Πέθανε στο νοσοκομείο του Ρίου όπου εργαζόταν μέχρι να βγει στη σύνταξη

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Εννέα απανωτές σεισμικές δονήσεις ταρακούνησαν τη Δυτική Ελλάδα- 4,9 ο μεγαλύτερος

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Πάτρα: Επεισόδιο με τραυματισμούς στην Οβρυά- Εσπασαν και αυτοκίνητο!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ – ΤΩΡΑ: Επεισόδιο σε ιατρείο στην οδό Κανακάρη! Δύο νεαροί κατά γιατρού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ5 ημέρες πριν

Τι περιέχει το εμβόλιο COVID-19 Vaccine AstraZeveca

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: 156 σεισμοί σε 30 ώρες! “Βρυχάται” ακόμη ο Κορινθιακός! Νέα δήλωση Τσελέντη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ3 ημέρες πριν

Nευρολογική αντίδραση απο το εμβόλιο Pfizer covid19.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες πριν

Δυο οι τελάληδες του Πατρινού Καρναβαλιού 2021

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Παρενέργεια του εμβολίου σε γιατρό που νοσηλεύτηκε στο Ρίο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ10 ώρες πριν

Παναχαϊκή-Τρίκαλα 1-1: Πρεμιέρα με μοιρασιά – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 ημέρα πριν

Ανοίγουν «κανονικά» τα καταστήματα από Δευτέρα: Έτσι θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Έκλεισε ο Ισθμός της Κορίνθου λόγω κατολίσθησης! ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Ραγδαίες εξελίξεις για τη φονική ληστεία – Ένας συγγενής και δύο γείτονες φέρονται να ομολόγησαν τα πάντα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Νέα ”ναυμαχία” στα Ίμια – Τουρκική ακταιωρός πλησιάζει αλιευτικό – Ψαράδες: ”Αρχ@δι@ Τούρκοι” – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Η ανατριχιαστική πρώτη κατάθεση του σταθμάρχη – Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Κρήτη: Βίντεο-σοκ με το τροχαίο που κόστισε τη ζωή σε μάνα και κόρη

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ4 ημέρες πριν

Έρχεται η κακοκαιρία “Λέανδρος”: Ισχυρό ψύχος και χιονοπτώσεις – Πόσο θα διαρκέσει – ΒΙΝΤΕΟ

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ5 ημέρες πριν

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑΤΑ: Μεγάλο κοπάδι προβάτων έκανε βόλτα στην Πατρών -Πύργου! – ΒΙΝΤΕΟ

ΖΩΗ5 ημέρες πριν

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ: Η Πάτρα το 1973 σε έγχρωμο φιλμ

Facebook Patratora

Διαφήμιση
Διαφήμιση