Συνδεθείτε μαζί μας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μελετούν ακόμα και ολική απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών – Αύριο ενημερώνει ο Κ.Μητσοτάκης τον Α.Τσίπρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Προς ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας προσανατολίζεται η κυβέρνηση, πλέον, εν όψει του κινδύνου κατάρρευσης του συστήματος Yγείας.

Eνα σύστημα το οποίο ήδη δοκιμάζει τα όριά του και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη πίεση σε αυτό.

Άλλωστε, ουδέποτε επί εποχής Μνημονίων και δραματικών οικονομικών περικοπών στο τομέα της Υγείας, φημιζόταν για την αποτελεσματικότητα και την αντοχή του το ελληνικό σύστημα Υγείας.

Πόσω μάλλον, σήμερα.

Ετσι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από αύριο με τηλεδιασκέψεις θα ενημερώνει και για την κατάσταση τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά θα ζητήσει και την συναίνεσή τους σε περίπτωση που τελικά αποφασιστεί, απαγόρευση ή έτι δραστικότερος περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών, ανάλογη με αυτή την Κίνας ή και της Ιταλίας και της Ισπανίας, σήμερα.

Ειδικά στην επαρχία οι υποδομές για αντιμετώπιση μιας τέτοιες πανδημίας είναι ανύπαρκτες. Π.χ. η ευκολία με την οποία μεταδόθηκε στην Καστοριά και η αδυναμία του εκεί νοσοκομείου να προστατεύσει και τους ίδιους τους νοσηλευτές του (νοσούν επτά άτομα από το νοσοκομείο).

Αρχικά θα ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, τη Δευτέρα (16/03) στις 6 το απόγευμα με βιντεοκλήση, προκειμένου να ενισχυθεί το μήνυμα προς τους πολίτες «Μένουμε σπίτι» και αντίστοιχα να τον ενημερώσει για τις κυβερνητικές προθέσεις.

Ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Καλογήρου, είχε το απόγευμα της Κυριακής (15/03) τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Τι τρέμει η κυβέρνηση: Το να «κρασάρει» το σύστημα Υγείας και να μην μπορεί να παράσχει αυτό που πρέπει, όπως έγινε στην Βόρειο Ιταλία, όπου οι αντίστοιχες περικοπές που ξεκίνησαν από την εποχή του Μάριο Μόντι, διέλυσαν το ιταλικό σύστημα Υγείας, το οποίο τώρα κατέρρευσε.

Το αποτέλεσμα είναι οι νεκροί, κατ’αναλογία πληθυσμού, να ξεπερνούν κάθε πρόβλεψη.

Για 24 φορές μεγαλύτερο πληθυσμό από την Κίνα (2.400% περισσότεροι οι Κινέζοι από τους Ιταλούς) να έχουν το 60% των νεκρών της Κίνας και ενώ στην ασιατική χώρα έχει κορυφώσει και τελειώνει η πανδημία, στην Ιταλία, ακόμα δεν έχει κορυφώσει.

Ολοι αναμένουν στην Ελλάδα να κορυφώσει περί το Πάσχα. Και αυτή την στιγμή νοσούν 3.000-5.000 που δεν το γνωρίζουν, όπως δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης  επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας.

Αυτοί, χωρίς να είναι ιδιαίτερα πολλοί, μπορεί, με τις καιρικές συνθήκες που θα είναι άσχημες το επόμενο διήμερο, να μολύνουν τετραπλάσιους και αυτοί τετραπλάσιους και πάει λέγοντας!

Αυτό δεν μπορεί να το αντέξει το, έτσι ή αλλιώς ημιπαράλυτο, λόγω Μνημονίων, ελληνικό σύστημα Υγείας.

Αρα, αν και ο νυν αριθμός νοσούντων και νεκρών είναι από τα μικρότερα παγκοσμίως, η λύση που προκρίνεται, σίγουρα ξενίζει, σίγουρα είναι ακραία, σίγουρα είναι ερώτημα πώς θα τηρηθεί, αλλά θεωρείται ειλημμένη, αν μέχρι την Τετάρτη υπάρξει κάθετη αύξηση των κρουσμάτων.

Και η αιτιολογία θα είναι ότι «Οι Ελληνες δεν αυτοπειθαρχούν» και «Δεν αντιλαμβάνονται την ατομική τους ευθύνη». Εξ ου και τα σχετικά «πύρινα» ρεπορτάζ των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ…

Hδη σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητήσει οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο λόγω κορονοϊού. 

Το εν λόγω ζήτημα αναμένεται να εξεταστεί σε έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (16/03), θα γίνει αποδεκτό το αίτημα και θα κλείσουν οι εκκλησίες.

Διαφήμιση
Σχόλια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Ρώρος: Ενίσχυση των μαθητών/μαθητριών του Δήμου Πατρέων

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Επιστολή κατέθεσε ο Γιώργος Ρώρος προς το Δήμαρχο Πατρέων με θέμα την  «Ενίσχυση των μαθητών/μαθητριών του Δήμου Πατρέων»

Κύριε Δήμαρχε,

Τις κρίσιμες αυτές ημέρες  οι συμπολίτες μας παραμένουν στο σπίτι. Τα Πατρινόπουλα είναι υποχρεωμένα να κάνουν τα μαθήματά τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που παρέχει το Υπουργείο Παιδείας.

Είναι προφανές, ότι υπάρχουν οικογένειες μαθητών που θα αδυνατούν λόγω οικονομικών, τεχνικών θεμάτων (λόγω έλλειψης σχετικών συσκευών, είτε πρόσβασης στο διαδίκτυο) να παρακολουθήσουν  τα μαθήματα.

Προτείνουμε στο Δήμο Πατρέων, άμεσα να προμηθευτεί ισάριθμα tablets για τους μαθητές των κοινωνικών φροντιστηρίων καθώς και φορητές συσκευές για πρόσβαση στο internet. Ο εξοπλισμός θα παραμένει στην ιδιοκτησία του Δήμου και θα χρησιμοποιείται και ως ενισχυτικός τρόπος κατά τη λειτουργία των φροντιστηρίων.

Αντίστοιχα για τα σχολεία με προτεραιότητα στα Λύκεια, Γυμνάσια και τα Δημοτικά σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων να καταγραφούν οι ανάγκες και να γίνει η προμήθεια παραμένοντας ο εξοπλισμός στα σχολεία.

Είναι ηθική υποχρέωση του Δήμου να στηρίξει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στη μάχη για ισότιμη και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών/τριών και στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bενιζέλος για κορονοϊό: ”Μπορούμε να υιοθετήσουμε την πρόταση του Bill Gates για τα μικροτσίπ-Θα έχουμε βιομετρικά δεδομένα για τον ιό”

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Περίεργη τοποθέτηση.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN», ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την άποψη, ότι η χώρα έχει λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, ωστόσο προχώρησε ένα βήμα παραπάνω προτείνοντας την εμφύτευση μικροτσίπ.

Την άποψη πως η χώρα έχει λάβει τα απαιτούμενα μέτρα εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να είμαστε και περισσότερο σώφρονες.


«Υπάρχει πολυμορφία στην αστυνομική κρίση» ανέφερε στον OPEN σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται. Όπως τόνισε από άποψη συνταγματικότητας είμαστε απολύτως καλυμμένοι.

Πρόκειται, όπως είπε, για «stage of emergency», καταρρίπτοντας τα επιχειρήματα τα περί αυταρχικού τύπου και αντισυγματικότητας, που κάποιοι αναφέρουν. Παρέπεμψε δε σε χώρες όπως η Ουγγαρία ή η Σερβία, όπου είχαν τέτοια παράδοση. Στη χώρα μας – τόνισε – σεβόμαστε τις αρχές και τους εμπειρογνώμονες.

Δείτε βίντεο


Συνέχισε να διαβάζεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν τα βρήκαν στο Eurogroup: Διακοπές και διαφωνίες για το πακέτο στήριξης για τον κορωνοϊό

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Στις 12 τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) αναμενόταν να ξεκινήσει εκ νέου η συνεδρίαση του Eurogroup, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Μάριο Σεντένο, Λουίς Ρέγκο.

Με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter, o Ρέγκο ανέφερε πριν από τρεις ώρες ότι ο πρώτος γύρος της συνεδρίασης, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Eurogroup ολοκληρώθηκε και ότι θα γινόταν διάλειμμα μίας ώρας. Στη συνέχεια, με νέα ανάρτησή του πριν από δύο ώρες ενημέρωσε ότι «χρειάζεται περαιτέρω δουλειά» και ότι η σύνοδος θα άρχιζε ξανά στις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδας). Λίγο μετά τις 11 (ώρα Ελλάδας) ακολούθησε και τρίτη ανάρτησή του, ότι «στόχος είναι τώρα να αρχίσει ξανά στις 23 ώρα Βρυξελλών (12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας)», προσθέτοντας: «Εργαζόμαστε σκληρά για να καταλήξουμε σε μία συμφωνία».

Η σύνοδος του Eurogroup ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), αλλά ο εκπρόσωπος του Σεντένο ανακοίνωσε πριν την έναρξή της ότι θα άρχιζε στις 5 (ώρα Ελλάδας). «Θα χρειαστούμε μία επιπλέον ώρα για προετοιμασία πριν από τη σύνοδο», έγραψε στο Twitter.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοροναϊός: Με μάσκα στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Ο πρωθυπουργός παρέστη στην παραλαβή υγειονομικού υλικού και μίλησε με εργαζόμενους – Δείτε φωτογραφίες

Με όλα τα προστατευτικά μέτρα που απαιτούνται για την προστασία και την αποφυγή διασποράς του κοροναϊού, μετέβη σήμερα στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, ο πρωθυπουργός έφθασε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, φορώντας προστατευτική μάσκα, την οποία δεν έβγαλε καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης του.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός είχε σύντομες συνομιλίες με εργαζόμενους στο νοσοκομείο, τηρώντας πάντα την απόσταση ασφαλείας.

Ο κ. Μητσοτάκης απέδωσε τα εύσημα για τη σωστή και έγκαιρη προετοιμασία του προσωπικού επαινώντας την υποδειγματική δουλειά η οποία καλύπτει με επάρκεια, επαγγελματισμό και συνέπεια τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και σημείωσε ότι φροντίζει ο ίδιος μέσω των ενημερωτικών δελτίων που λαμβάνει από τη συγκεκριμένη υπηρεσία κατά τη διάρκεια της ημέρας να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για όλα τα δεδομένα που ανακύπτουν.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης πως η έκτακτη επιβράβευση που θα λάβουν και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ είναι πρωτίστως ηθική, προσθέτοντας πως όταν παρέλθει η κρίσιμη αυτή περίοδος δεν θα πρέπει να εισέλθει κανείς σε καθεστώς ραστώνης.

Τέλος σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν βήματα προόδου ως προς την ψηφιακή υποστήριξη της μεταφοράς της πληροφορίας από την πρώτη γραμμή προς το κέντρο προς τα νοσοκομεία προς τις εντατικές.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας και το ΕΚΑΒ, δεν αντιμετωπίζουνε μόνο τα περιστατικά του κορονοιού, δεν έχουν σταματήσει οι Έλληνες να αρρωσταίνουν επειδή έχουμε μία πανδημία ενός νέου ιού. Μπορεί μεν κάποια περιστατικά έκτακτα, όπως τροχαία, να είναι μειωμένα, εξακολουθούμε όμως να καλύπτουμε όλες τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας για όλα τα χρόνια νοσήματα αλλά και για όλα τα έκτακτα περιστατικά τα οποία χρήζουν έκτακτης φροντίδας την οποία μπορεί να δώσει το ΕΚΑΒ, οπότε αισθανόμαστε πολύ σίγουροι ότι μπορούμε ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουμε τις τρέχουσες ανάγκες του συστήματος, αλλά να είμαστε έτοιμοι, όπως έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να το κάνουμε, να αντιμετωπίσουμε με απόλυτη επάρκεια, επαγγελματισμό και συνέπεια και αυτήν την πανδημία, η οποία έχει χτυπήσει όλο τον κόσμο” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ8 λεπτά πριν

Tσιόδρας: Oι κίνδυνοι αλλά και το πλεονέκτημα από τη χρήση μάσκας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ30 λεπτά πριν

Tι απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για το Τσιπάκι στο OPEN (BINTEO)

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ34 λεπτά πριν

Άγρια καταδίωξη οχήματος σε Πάτρα-Δυτική Αχαΐα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 ώρα πριν

Επιβάτης ταξί απείλησε αστυνομικό με φτέρνισμα καθώς δεν είχε βεβαίωση μετακίνησης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ2 ώρες πριν

Μπόνους 9.000 ευρώ δίνει η Porsche σε κάθε εργαζόμενο!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ώρες πριν

Μόρια: Εικόνες καταστροφής από τους αλλοδαπούς – Χιλιάδες ελαιόδεντρα κομμένα – Αποψιλώνουν ολόκληρες εκτάσεις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ώρες πριν

ΟΑΕΔ -Νέο πρόγραμμα: 8.300 θέσεις για ανέργους σε Δημόσιο, ΟΤA, ΝΠΔΔ, με μισθό 750 ευρώ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες πριν

Ολοταχώς για την ολοκλήρωση των ΤΕΠ του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ2 ώρες πριν

Tο ερευνητικό φάρμακο Remdesivir στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ2 ώρες πριν

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΛΙΜΕΝΑ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΠΟ 09-04-2020 ΕΩΣ 15-04-2020

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ3 ημέρες πριν

Στους Χριστιανούς κόβουν πρόστιμα ενω οι Μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν κανονικά -ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Θρήνος στην Τροχαία – Νεκρή η ταξίαρχος Βασιλική Κρικέτου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Έκλεισε ο Σκλαβενίτης: 3 εργαζόμενοι πιθανά κρούσματα κορωνοϊού

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Παραλήρημα χωρίς τέλος της Ραχήλ Μακρή – Ο κορωνοϊός είναι «μούφα» και εκείνη θα κοινωνήσει κανονικά

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Πάτρα: Μάχη ζωής στο νοσοκομείο Ρίου – Ασθενής που κατέληξε δώρισε τα όργανά του για μεταμοσχεύσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

«Κλειδώνουν» διπλές εθνικές κάλπες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο για να προλάβουν την πείνα…

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Κορονοϊός – ΠΑΤΡΑ: 50χρονος από τα Βραχνέϊκα διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο – Τι λέει η γυναίκα του

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Πάτρα: Οδηγός τα πήρε όλα μπροσταριά και σηκώθηκε και έφυγε!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ2 ημέρες πριν

Ε.Δερμιτζάκης, γενετιστής: «Ποιο καλοκαίρι, ποια μπάνια; Μπορεί τον Ιούλιο να επιτραπεί το μπάνιο – Ίσως και στα νησιά»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 ημέρα πριν

”Γερό” μάθημα στην Τούρκο πρόξενο: Αστυνομικός της ”μπλόκαρε” την είσοδο σε ξενοδοχείο – Ήθελε να δει τα μέλη του πληρώματος του “Ελ. Βενιζέλος”

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ώρες πριν

Μόρια: Εικόνες καταστροφής από τους αλλοδαπούς – Χιλιάδες ελαιόδεντρα κομμένα – Αποψιλώνουν ολόκληρες εκτάσεις

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ3 ώρες πριν

Η μεγαλύτερη υπερπανσέληνος του 2020 (ΒΙΝΤΕΟ)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ώρες πριν

«Εμείς μένουμε στις Ελληνικές θάλασσες. Εσείς μένετε σπίτι»: Το μήνυμα των γυναικών και των ανδρών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

ΚΟΣΜΟΣ4 ώρες πριν

Κατέρρευσε και γέφυρα στη βόρεια Ιταλία! Ευτυχώς ο δρόμος ήταν άδειος! – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ9 ώρες πριν

Bενιζέλος για κορονοϊό: ”Μπορούμε να υιοθετήσουμε την πρόταση του Bill Gates για τα μικροτσίπ-Θα έχουμε βιομετρικά δεδομένα για τον ιό”

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ9 ώρες πριν

Οι αρκούδες στην Καστοριά “έσπασαν την καραντίνα” και βγήκαν βόλτα – ΒΙΝΤΕΟ

ΖΩΗ22 ώρες πριν

Μα τι κάνει η τραγουδίστρια; Ο Κορονοϊός την τρέλανε και τα πέταξε όλα! – ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 ημέρα πριν

Κορονοϊός: Συγκλονίζει ο γιατρός που είναι θετικός στον ιό μέσα από τον θάλαμο αρνητικής πίεσης στη Λάρισα

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ1 ημέρα πριν

Οι κάδοι βγήκαν παγανιά- Δείτε τους κάδους να τρέχουν μόνοι τους στους δρόμους – ΒΙΝΤΕΟ

ΖΩΗ2 ημέρες πριν

MasterChef 4: Αποχώρησε ο Ηλίας Κιαζόλ

Facebook Patratora

Διαφήμιση
Διαφήμιση