Αυτοί οι πέντε έσπασαν το «φράγμα» των 2.000 σταυρών στην Πάτρα – Patratora
Συνδεθείτε μαζί μας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοί οι πέντε έσπασαν το «φράγμα» των 2.000 σταυρών στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Πελετίδη κατάφεραν να «σπάσουν» το φράγμα των 2.000 σταυρών στις εκλογές της Κυριακής 26 Μαΐου στο Δήμο Πατρέων. Πρόκειται για έμπειρα στελέχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που οι ψηφοφόροι προφανώς επιβράβευσαν για το έργο τους.

Πρόκειται τους Χρήστο Κορδά, Παναγιώτη Μελά, Τάκη Πετρόπουλο και Διονύση Πλέσσα, όλοι αντιδήμαρχοι της δημοτικής Αρχής, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει η Τασία Τογιοπούλου, η οποία έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα με τον Κώστα Πελετίδη προερχόμενη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ως σύμβουλος του Απόστολου Κατσιφάρα και εξελέγη στη Μεσσάτιδα.

Η πολύ καλή επίδοση των πέντε αποτελεί, αναγνώριση τόσο της πορείας τους, όσο και της δουλειάς που έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα στην Αυτοδιοίκηση. Και αυτό προκύπτει από τα στοιχεία. Η παράταξη Πελετίδη έλαβε στον πρώτο γύρο των εκλογών 40.489 ψήφους και ποσοστό 40,6%, με αποτέλεσμα να εκλέγει 20 δημοτικούς συμβούλους στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Την ίδια ώρα το ΚΚΕ, από το οποίο προέρχεται η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στις ευρωεκλογές – που έγιναν την ίδια ημέρα, έλαβε 7.676 ψήφους και ποσοστό 7,62%.

Από την παραπάνω σύγκριση προκύπτει, αβίαστα, το συμπέρασμα ότι η εκλογική επίδοση των πέντε ξεφεύγει από τα στενά κομματικά όρια του ΚΚΕ το οποίο έχει «παράδοση» ενίσχυσης συγκεκριμένων υποψηφίων.

Αλλά ας δούμε έναν – έναν τους υποψηφίους που κατάφεραν να διακριθούν:

Χρήστος Κορδάς

Ο Χρήστος Κορδάς ήρθε πρώτος στην προτίμηση των ψηφοφόρων της παράταξης Πελετίδη, λαμβάνοντας 2.298 σταυρούς. Η επίδοση αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας αποτελεί ένα από τα παλαιότερα στελέχη της παράταξης και εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος από το 1998. Στα «πέτρινα χρόνια» του συνδυασμού, όταν ήταν στην ελάσσονα αντιπολίτευση, ο Χρήστος Κορδάς μαζί με τον Κώστα Πελετίδη, ήταν τα δύο κεντρικά πρόσωπα που είχαν σηκώσει όλο το βάρος να παρουσιάσουν τις θέσεις της παράταξης στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όταν η παράταξη Πελετίδη, το 2014, ανέλαβε τη δημοτική Αρχή ο κ. Κορδάς, ανέλαβε το νευραλγικό τομέα της Καθαριότητας, του μηχανολογικού εξοπλισμού, αλλά και των Έργων, ως Αντιδήμαρχος. Θέση την οποία διατηρηθεί έως σήμερα. Το έργο του, στον τομέα αυτό, προφανώς, αναγνωρίστηκε από τους Πατρινούς και γι αυτό εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς.

Παναγιώτης Μελάς

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παναγιώτης Μελάς, έλαβε 2.269 σταυρούς. Ο κ. Μελάς διατηρεί τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών από την αρχή της θητείας της δημοτικής Αρχής και όπως φάνηκε η απόφαση του Κώστα Πελετίδη να του αναθέσει αυτή την ευθύνη, του «βγήκε». Ο Παναγιώτης Μελάς ως ελεύθερος επαγγελματίας, γνωρίζει πολύ καλά το τι συμβαίνει στην αγορά και τού πιστώνεται το γεγονός πως «κατάφερε να βάλει τάξη στα οικονομικά του Δήμου», όπως χαρακτηριστικά λένε στελέχη της Δημοτικής Αρχής και πώς άρχισε να πληρώνει στους επαγγελματίες που έχουν συναλλαγές με το Δήμο, χρέη παρελθόντων ετών. Επίσης, κατάφερε να αναπτύξει διαύλους συνεργασίας και συνεννόησης με καταστηματάρχες εστίασης και αναψυχής, οι οποίοι πάντα είχαν ανοιχτά μέτωπα με τις εκάστοτε δημοτικές Αρχές. Αυτά φάνηκε πώς μέτρησαν και στην κάλπη και οι ψηφοφόροι του έδωσαν 2.269 σταυρούς.

Τασία Τογιοπούλου

Η Τασία Τογιοπούλου, με μακρά αυτοδιοικητή πείρα, αποτέλεσε την έκπληξη στην παράταξη Πελετίδη, καθώς δεν προέρχεται από το χώρο του ΚΚΕ, ενώ στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε εκλεγεί περιφερειακή σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Απόστολου Κατσιφάρα και μάλιστα είχε διατελέσει πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η κυρία Τογιοπούλου, ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφια στο Δήμο Πατρέων στα τέλη Μαρτίου του 2019. Η απόφασή της αυτή είχε προκαλέσει έκπληξη στην τοπική κοινωνία, η οποία, όμως, την επιβράβευσε για την επιλογή της, καθώς εξελέγη δημοτική σύμβουλος από τη Μεσσάτιδα, λαμβάνοντας 2.228 σταυρούς.

Η πολύ καλή επίδοση της Τασίας Τογιοπούλου ερμηνεύεται και ως επιδοκιμασία της τοπικής κοινωνίας της Μεσσάτιδας στο «άνοιγμα» Πελετίδη, μιας και η κυρία Τογιοπούλου, δεν προέρχεται από το ΚΚΕ. Μάλιστα είναι η μόνη της πεντάδας η οποία δεν είναι στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Τάκης Πετρόπουλος

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και πρόεδρος του Παμπελοποννησιακού Σταδίου Τάκης Πετρόπουλος, έλαβε 2.167 σταυρούς. Η πολύ καλή επίδοσή του, αποδίδεται όχι μόνο στο γεγονός ότι αποτελεί ένα πολύ γνωστό και αγαπητό πρόσωπο στην τοπική κοινωνία, από την ενασχόλησή του με το μπάσκετ ως παίχτης και αργότερα ως προπονητής, αλλά κυρίως στο σημαντικό έργο που έκανε αρχικά στο Παμπελοποννησιακό στάδιο και αργότερα στον Πολιτισμό.

Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τη θέση του προέδρου στο στάδιο, ο Τάκης Πετρόπουλος έθεσε ως στόχο να ξανακάνει τις αθλητικές εγκαταστάσεις λειτουργικές, καθώς το γήπεδο είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του, και τα κατάφερε.

Μάλιστα, ο Τάκης Πετρόπουλος πέτυχε αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο, με ελάχιστο κόστος για τον προϋπολογισμό του Δήμου, κινητοποιώντας τις δυνάμεις των εργαζομένων του γηπέδου, οι οποίοι έδωσαν και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να λειτουργεί άψογα η αθλητική εγκατάσταση – κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το thebest.gr, μάλιστα, είχε φιλοξενήσει κατά καιρούς ρεπορτάζ με το «αθόρυβο» έργο που γίνεται στο Παμπελοποννησιακό. Σήμερα, χιλιάδες Πατρινόπουλα χρησιμοποιούν δωρεάν τις εγκαταστάσεις του και δεκάδες αθλητικά σωματεία του μαζικού αθλητισμού απολαμβάνουν τις δομές του Σταδίου.

Αλλά και στον Τομέα του Πολιτισμού, που ανέλαβε τον Ιούλιο του 2018, τού αναγνωρίζεται θετικό έργο. Παρά τις δυσκολίες που συνάντησε από τα χρέη των προηγούμενων δημοτικών Αρχών και την ελλιπή κρατική χρηματοδότηση, τού αναγνωρίζεται ότι κατάφερε να κρατήσει όρθιο τον Πολιτιστικό Τομέα, αλλά και να διαχειριστεί με επιτυχία τις κρίσεις που προέκυψαν.

Πλέσσας Διονύσης

Ο αντιδήμαρχος Διοίκησης του Δήμου Πατρέων Διονύσης Πλέσσας έλαβε 2.027 σταυρούς. Ο κ. Πλέσσας έχει αναλάβει την ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου από την αρχή της παρούσας θητείας και έχει διαχειριστεί ως υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων αρκετές έκτακτες καταστάσεις, από την πρώτη γραμμή. Ο Διονύσης Πλέσσας, είναι ένας συμπαθής και ήπιων τόνων άνθρωπος, έχοντας μια καλή φήμη να τον ακολουθεί τόσο από τη συνδικαλιστική του δραστηριοποίηση, όσο και από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ειρήνης.

thebest.gr

Διαφήμιση
Σχόλια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτάκτως στο νοσοκομείο ο Ευάγγελος Βενιζέλος!

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Εκτάκτως στο νοσοκομείο εισήχθη χθες ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς υπέστη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς.

Εκτάκτως στο νοσοκομείο ο Ευάγγελος Βενιζέλος!

Όπως έγινε γνωστό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος χειρουργήθηκε και η εγχείρηση είχε επιτυχία. Μέσα στην ημέρα αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση.

Αυτός ήταν ο λόγος που ο πρώην υπουργός δεν παραβρέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, όπου μίλησε η Φώφη Γεννηματά.Ο κ. Βενιζέλος είναι καλά και όπως ανέφερε σε συνεργάτες του.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση Ανδρέα Τζουραμάνη για την υποψηφιότητά του στο ΚΙΝΑΛ

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Ο υποψήφιος βουλευτής Ν. Αχαΐας με το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, Ανδρέας Τζουραμάνης με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του δήλωσε:

Μετά από δέκα χρόνια κρίσης και μεγάλης δοκιμασίας η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να συντηρούν το λαϊκισμό και την πόλωση στο φάσμα του δικομματισμού οδηγώντας την πολιτική σε πλήρη απαξίωση.

Επειδή όμως και στην πολιτική δεν υπάρχουν αδιέξοδα και κατεστημένα ήλθε η ώρα της μεγάλης αλλαγής!

Ως νέος άνθρωπος, σεβόμενος τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας, της προόδου και της κεντροαριστεράς πιστεύω ακράδαντα ότι έφθασε η στιγμή να αποτινάξουμε κάθε τι παλιό βλέποντας την πολιτική… αλλιώς!

Όπως μας πρέπει και μας αξίζει… Όπως οφείλει να είναι και να υπηρετεί τη νέα γενιά: Ασυμβίβαστα, καθαρά και συμμετοχικά.

Η προσωπική μου διαδρομή είναι γνωστή.

Με αίσθημα ευθύνης και συνέπεια υπηρέτησα τις θέσεις μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ με την ιδιότητα του νέου επιχειρηματία βίωσα τις αγωνίες και τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας.

Είναι ιδιαίτερα τιμητική η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στην Αχαΐα η οποία υπήρξε συνειδητή επιλογή στην προσπάθεια ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Ταυτόχρονα, όμως, αναδεικνύει την προσωπική μου βούληση να συνεχίσω να εκπροσωπώ τον γνήσιο χώρο της προοδευτικής κεντροαριστεράς, καθώς θεωρώ ότι είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα και τη συμμετοχική δημοκρατία και να διασφαλίσει το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να συγκρουστούμε με όσους διαχειρίζονται την εξουσία για προσωπικό όφελος, υπονομεύουν τη σταθερότητα και υποτιμούν τη δύναμη και τη νοημοσύνη των πολιτών.

Σπάμε τα κατεστημένα και τη σιωπή! Κινητοποιούμε όλους τους Έλληνες και κυρίως, τους νέους που απογοητευμένοι προτιμούν να απέχουν.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς.

Με πυξίδα το ολοκληρωμένο προοδευτικό αξιόπιστο Σχέδιο Ελλάδα το οποίο με σαφείς προτεραιότητες και κοινωνική αποδοχή στοχεύει στην Ανάπτυξη και στις Επενδύσεις σας καλώ να δώσουμε μαζί κι αυτόν τον αγώνα για να κερδίσουμε τη χαμένη μας αξιοπιστία και για να ριζώσει ξανά η ελπίδα στον τόπο μας.

Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε με την ελπίδα και την πίστη ότι η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα.


Συνέχισε να διαβάζεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα – Επικεφαλής ο Τσίπρας

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Ανακοινώνεται και επίσημα το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα. Οι υποψήφιοι του κόμματος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι οι εξής:

 1. Αλέξης Τσίπρας
 2. Σία Αναγνωστοπούλου
 3. Κώστας Σπαρτινός,
 4. Ανδρέας Ριζούλης
 5. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος
 6. Κώστας Μάρκου
 7. Γιώργος Κυριακόπουλος
 8. Γιώτα Παναγοπούλου
 9. Αγγελική Τσονάκα
 10. Mαργαρίτα Καραγιώργου
 11. Γιώργος Νικολάου
 12. Γεωργία Παπανίκου

Συνέχισε να διαβάζεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξενάγηση Κυρ. Μητσοτάκη στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας -ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους, την γενέτειρα του Ολυμπισμού, βρέθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη επίσκεψη του στο νομό Ηλείας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεναγήθηκε στο μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας όπου φυλάσσονται μερικοί από τους μεγαλύτερους θησαυρούς της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας, όπως ο περίφημος Ερμής του Πραξιτέλη και η Νίκη του Παιωνίου.

Η ξενάγηση έγινε από την Προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων της Ηλείας Ερωφίλη- Ιρις Κόλλια, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ συνοδευόταν από συνεργάτες του και στελέχη του κόμματος.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της περιοδείας του στο Νομό Ηλείας περιλαμβάνει:

12.00 : Φραγμα Αλφειού και αμέσως μετά Κρέστενα

1.00 : Πύργος

6.30 το απόγευμα : Ανδραβίδα

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ10 ώρες πριν

Βίντεο ντοκουμέντο: Η 68χρονη που δολοφόνησε τη μάνα της σέρνει στο δρόμο το πτώμα της

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες πριν

Πάτρα: Δεν τα κατάφερε ο ηλικιωμένος στην Πλαζ – Έχασε τη ζωή του

ΖΩΗ11 ώρες πριν

Αναστασία Γιακουμάτου: Η 81χρονη που θα περάσει από την Κυλλήνη στη Σκάλα με το windsurf!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες πριν

Την Τρίτη η κηδεία του 33χρονου Dj που πνίγηκε στο μπουρίνι

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες πριν

Ατύχημα Κανακάρη και Ζαΐμη στο κέντρο της Πάτρας – Δύο τραυματίες

ΚΟΣΜΟΣ15 ώρες πριν

Εντυπωσιάζουν οι κόρες του Ομπάμα στις διακοπές τους στη Γαλλία – ΦΩΤΟ

ΖΩΗ15 ώρες πριν

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου πιο αποκαλυπτική από ποτέ – ΦΩΤΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες πριν

Πάτρα: Ολοκληρώνεται η θωράκιση του νέου λιμανιού

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Θρήνος για τον 33χρονο Θοδωρή – Μοιραία κατάληξη για να σώσει την βάρκα του από το μπουρίνι

ΖΩΗ16 ώρες πριν

Κ. Αχαία: Πήγε στo γάμο του με… τρακτέρ! – ΦΩΤΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

ΑΧΑΪΑ – ΣΟΚ: Πέθανε στη νάρκωση σε επέμβαση ρουτίνας ο Σωτήρης Σταμούλης – Σήμερα η κηδεία

ΖΩΗ4 ημέρες πριν

Συγκινεί ο Δήμας για τη νεκρή γυναίκα του. «Σε βλέπω στα πρόσωπα των παιδιών μας»

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Πάτρα: Νεκρός 23χρονος φοιτητής που κρεμάστηκε μέσα στη φοιτητική εστία του Ρίου

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Χαμός στα Προσφυγικά – Άνδρας πήρε δύο παιδιά και έγινε «καπνός»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Πέθανε σε ηλικία 24 ετών ο πρωταθλητής καράτε Γιώργος Κωστούρος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες πριν

Εκτάκτως στο νοσοκομείο ο Ευάγγελος Βενιζέλος!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ4 ημέρες πριν

Ο Γιατράς όλης της Πάτρας

ΖΩΗ4 ημέρες πριν

Η επέλαση των Ferrari – Εφτασαν στο λιμάνι της Πάτρας – ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Νεκρή γυναίκα ενώ διέσχιζε τον δρόμο – Την παρέσυρε νταλίκα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Τροχαίο με τραυματισμό στην Κορίνθου – ΦΩΤΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Βρήκαν νεκρή δεμένη και τυλιγμένη με κουβέρτα στο πεζοδρόμιο

ΖΩΗ4 ημέρες πριν

Power of love 2: «Έσπασε» η Χριστίνα και ομολόγησε ότι βγήκε με τον Ρουμάνο – Έξαλλος ο Παύλος – ΒΙΝΤΕΟ

ΖΩΗ7 ημέρες πριν

Θύμα ξυλοδαρμού επώνυμη Ελληνίδα από συμμαθητή του γιου της! Η απίστευτη ιστορία!

ΖΩΗ2 εβδομάδες πριν

Έτοιμη να «κατέβει» στις εκλογές η Βάνα Μπάρμα – Ποιο κόμμα της έκανε πρόταση! – BINTEO

ΖΩΗ2 εβδομάδες πριν

Μύκονος: Αντεπίθεση του εστιάτορα με τα “χρυσά καλαμαράκια”! – Βίντεο

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ2 εβδομάδες πριν

Καιρικές προβλέψεις από τον Σάκη Αρναούτογλου: Αλλαγές στην θερμοκρασία!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία του 20 μηνών αγοριού που παρέσυρε η μητέρα του με το αυτοκίνητο

ΖΩΗ2 εβδομάδες πριν

Η Μαντώ Τζαβάρα καταγγέλλει τον Μανώλη Παπαμακάριο για ξυλοδαρμό

ΖΩΗ2 εβδομάδες πριν

Κηδεία Πάνου Ζάρλα: Ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις έβγαλαν το λευκό φέρετρο από την εκκλησία – ΒΙΝΤΕΟ

ΖΩΗ2 εβδομάδες πριν

Συμβαίνει ΤΩΡΑ. Στην κηδεία του Πάνου Ζάρλα – ΦΩΤΟ

Facebook Patratora

Διαφήμιση