Συνδεθείτε μαζί μας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Joel Rosenberg προέβλεψε την 9/11 πριν ακόμα συμβεί η επίθεση.

Μήνυμα από τον Θεό ή απλά ειρωνεία της μοίρας. Κανείς μέχρι τωρα ούτε ο ίδιος ο συγγραφέας Joel Rosenberg, μπόρεσε να καταλάβει, πως του ήρθε η έμπνευση να γράψει το περίφημο πολιτικό μυθιστόρημα με τίτλο «Το τελευταίο Jehad».

Δημοσιεύθηκε

στις

Το τελευταίο Jehad

Μήνυμα από τον Θεό ή απλά ειρωνεία της μοίρας. Κανείς μέχρι τωρα, ούτε ο ίδιος ο συγγραφέας Joel Rosenberg, μπόρεσε να καταλάβει πως του ήρθε η έμπνευση να γράψει το περίφημο πολιτικό μυθιστόρημα με τίτλο «Το τελευταίο Jehad». Λίγες μέρες πριν την επίθεση στους δίδυμους πύργους σκόπευε τα τελειώσει το τελευταίο κεφάλαιο, πριν τελειώσει όμως έμεινε έκπληκτος, όταν μπροστά του εξελίχτηκαν τα γεγονότα όπως τα είχε σχεδόν φανταστεί. Πληροφοριοδότης της CIA, εβραίος κατάσκοπος, μέλος αποκρυφιστικής  ελίτ που θελει την καταστροφή του κόσμου. Είναι κάποιοι απο τους χαρακτηρισμούς που θα μπορούσε να αποδώσει κάποιος στον Joel Rosenberg διαβάζοντας το «Το τελευταίο Jehad».

Μας εξιστορεί ο ίδιος:

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, γράφω ένα μυθιστόρημα για ριζοσπάστες ισλαμιστές τρομοκράτες που πετάνε με αεροπλάνο σε μια αμερικανική πόλη.

Λίγοι θα ξεχάσουν τι έγινε  στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, όταν άκουσαν για πρώτη φορά τις ειδήσεις ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δέχθηκαν επίθεση από ριζοσπάστες ισλαμιστές καμικάζι.

Σε αυτό το όμορφο, ηλιόλουστο, πρωινό της Τρίτης, έβαζα τις τελευταίες πινελιές στο πρώτο μου μυθιστόρημα, ένα πολιτικό θρίλερ με τίτλο «Το τελευταίο Jehad», το οποίο ανοίγει με ριζοσπάστες ισλαμιστές τρομοκράτες να κανουν αεροπειρατεία και να ετοιμάζουν να κάνουν επίθεση σε μια αμερικανική πόλη. Επιπλέον, το έκανα σε ένα αρχοντικό μόλις δεκαπέντε λεπτά μακριά από το αεροδρόμιο Washington Dulles, εκεί που η αεροπορική πτήση 77 της American Airlines θα πετούσε αργότερα προς το Πεντάγωνο.

Εκείνη την εποχή, δεν είχα ιδέα τι θα επακολουθούσε. Είχα αρχίσει να γράφω «Το τελευταίο Jehad» τον Ιανουάριο του 2001. Ένας εκδοτικός οίκος  στο Μανχάταν είχε διαβάσει τα τρία πρώτα κεφάλαια εκείνη την άνοιξη. Ήταν πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να το δημοσιεύσει και με παρότρυνε να το ολοκληρώσω το συντομότερο δυνατόν. Έλαβα σοβαρά τη συμβουλή, δουλεύοντας πυρετωδώς για να τελειώσω το βιβλίο πριν στερέψω απο χρήμα.

Όπως κάθε πρωί, είχα πάρει το πρωινό μου εκείνη τη μοιραία ημέρα με τη γυναίκα Λιν και τα παιδιά μας, έπειτα φόρεσα ένα τζιν και ένα μπλουζάκι και έκατσα να δουλέψω στο τελευταίο κεφάλαιο του μυθιστορήματος. Δεν είχα ραδιόφωνο ή τηλεόραση. Απλά δακτυλογραφούσα στο φορητό μου υπολογιστή όταν, περίπου μία ώρα αργότερα, η Lynn μπαίνει τρέχοντας στο σπίτι και λέει: «Δεν θα πιστέψετε τι συμβαίνει.» Μου εξήγησε γρήγορα ότι μετά που πήγε τα παιδιά στο σχολείο άνοιξε το ραδιόφωνο και άκουσε ότι το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου είχε χτυπηθεί  από δύο αεροπλάνα. Αμέσως ανοίξαμε την τηλεόραση και είδαμε μπροστά μας τον τρόμο να ξετυλίγεται. Είδαμε καπνό να βγαίνει από τον Βόρειο Πύργο. Είδαμε στην συνέχεια την πτήση 175 των United Airlines να πέφτει στον Νότιο Πύργο. Πρωτου καλά καλα να μπορέσουμε να επεξεργαστούμε όλα αυτα που βλέπαμε, ξαφνικά οι δίδυμοι πύργοι αρχίζουν να γκρεμίζονται.

Όποτε μιλάω για το συμβάν αυτό, οι άνθρωποι με ρωτούν ποια ήταν η πρώτη μου αντίδραση, αλλά δεν θυμάμαι να σκέφτομαι εκείνη την ώρα ότι το μυθιστόρημά μου έγινε πραγματικότητα. Απλά θυμάμαι την αίσθηση του σοκ. Θυμάμαι να προσπαθώ να καλέσω τους φίλους μου στον Λευκό Οίκο και στο Καπιτώλιο και τον Scott Miller, στη Νέα Υόρκη, ελπίζοντας ότι είναι ασφαλείς, αλλά δεν μπορούσα να τους πιάσω, οι τηλεφωνικές γραμμές ηταν συνεχώς κατειλημμένες.

Θυμάμαι τη Λίν και πήρε τα αγόρια πίσω από το σχολείο και τους φίλους που ήρθαν να περάσουν την ημέρα μαζί μας. Παρακολουθούσαμε συνεχώς τηλεόραση, και ενημερώναμε όλους τους φίλους μας ανα τον κόσμο με email για το τι συνέβαινε στην Ουάσινγκτον. Προσευχόμασταν για όλουν που επλήγησαν άμεσα απο την επίθεση και για τον Πρόεδρό να  φωτιστεί και να δει τι θα κάνει στην συνέχεια. Τα ερωτήματα ήταν πολλά. θα υπήρχαν περισσότερες επιθέσεις; Θα υπήρχε ένα 9/12, ένα 9/13, ένα 9/14; Θα υπάρξει σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων, το ένα μετά το άλλο, όπως έζησε το Ισραήλ για τόσα χρόνια;

Δεν πέρασε πολύς καιρός και κάποια στιγμή στα τέλη Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν τα γεγονότα άρχισαν να καθησυχάζουν αρκετά οι σκέψεις γυρνούσαν πίσω στο μυθιστόρημά μου «Το τελευταίο Jehad». Τι έπρεπε να κάνω με αυτό; Κανείς δεν ήθελε να διαβάσει ένα μυθιστόρημα που λέει για  μια επίθεση με καμικάζι εναντίον μιας αμερικανικής πόλης. Δεν ήταν πλέον ψυχαγωγία. Ήταν πολύ ωμή πραγματικότητα. Έτσι το έβαλα σε συρτάρι και προσπάθησα να το ξεχάσω.

Αλλά τότε συνέβη κάτι περίεργο. Ο Lynn και εγώ παρακολουθούσαμε το ”State of the Union” τον Ιανουάριο του 2002, όταν ο Πρόεδρος Μπους προανήγγειλε το σχέδιο του «άξονα του κακού», προειδοποιώντας όλους τους Αμερικανούς ότι ο επόμενος πόλεμος θα μπορούσε να είναι με τον Σαντάμ Χουσεΐν για τα όπλα μαζικής καταστροφής.

Η Lyn και εγώ κοιτάξαμε ο ένας τον άλλο σαν να ζούσαμε σε ένα επεισόδιο της Ζώνης Λυκόφωτος . Εξάλλου, ήταν διαφορετικό να γράψω ένα μυθιστόρημα που να εξιστορεί μια επίθεση καμικάζι εναντίον της Αμερικής από ριζοσπάστες ισλαμιστές τρομοκράτες. Και άλλο πράγμα να γράψω ένα μυθιστόρημα στο οποίο ένα τέτοιο γεγονός ενεργοποιεί έναν παγκόσμιο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και στη συνέχεια οδηγεί τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και τους ανώτερους συμβούλους του σε μια αναμέτρηση με τον Σαντάμ Χουσεΐν για την τρομοκρατία και τα όπλα μαζικής καταστροφής. Αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει στο μυθιστόρημα.

Ο Scott Miller μου τηλεφώνησε την επόμενη μέρα.

«Εργάζεστε για τη CIA;» ρώτησε.

«Όχι, φυσικά όχι,» τον διαβεβαίωσα.

«Σίγουρα Σίγουρα», απάντησε. «Αυτό θα έπρεπε να απαντήσετε αν δουλεύετε για τη CIA και απλά δεν μπορείτε να μου το πείτε.»

Ο Σκοτ ​​πίστευε ότι η κόσμος είχε αλλάξει δραματικά και ότι οι εκδότες ενδιαφέρονταν τώρα πολύ για «Το τελευταίο Jehad». Η χώρα είχε ανακάμψει σε μεγάλο βαθμό από το αρχικό σοκ των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Ήμασταν τώρα σε αγώνα  κατά των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Οι άνθρωποι διάβαζαν συνέχεια για την απειλή του ριζοσπαστικού Ισλάμ. Δεν υπήρχαν άλλα μυθιστορήματα στον Τύπο ή στον ορίζοντα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους αναγνώστες μέσα στο Οβάλ Γραφείο και στο Λευκό Οίκο όπου ο Αμερικανός Πρόεδρος και το συμβούλιο του πάλεψε πάνω στην έναρξη ενός προληπτικού πολέμου ενάντια του καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν. Ως εκ τούτου, ήθελα να κινηθώ γρήγορα.


«Το τελευταίο Jehad» χρειαζόταν λίγες παρεμβάσεις – αναγνωρίζοντας, για παράδειγμα, ότι η 11η Σεπτεμβρίου είχε συμβεί και έτσι έβαλε τη φανταστική ιστορία μου μερικά χρόνια στο μέλλον, κατά τ’ αλλα το βιβλίο ήταν έτοιμο να βγει . Ένας εκδότης γρήγορα συμφώνησε να αναλάβει το ρίσκο και να δώσει στο βιβλίο την ευκαιρία να βρει το κοινό του.
«Το τελευταίο Jehad» κυκλοφόρησε τελικά στις 23 Νοεμβρίου 2002, καθώς η διεθνής συζήτηση για το Ιράκ, την τρομοκρατία είχαν πάρει φωτιά.

Το μυθιστόρημα άρχισε να ξεπουλάει αμέσως.

«Το τελευταίο Jehad» διανεμήθηκε σε πολλά καταστήματα σε λιγότερο από είκοσι τέσσερις ώρες και έγιναν εννέα (9) ακόμα εκτυπώσεις πριν από τα Χριστούγεννα. Σε λιγότερο από εξήντα μέρες, πραγματοποιήθηκαν πάνω από εκατόν εξήντα ραδιοφωνικές συνεντεύξεις  και τηλεοπτικές εκπομπές, μεταξύ των οποίων οι Rush Limbaugh, Sean Hannity, Fox και MSNBC. Τα ερωτήματα αφορούσαν τόσο το ίδιο το μυθιστόρημα όσο και την ιστορία πίσω από το μυθιστόρημα. Πώς θα μπορούσα να έχω γράψει ένα βιβλίο που φαινόταν να αποδίδει με τόση λεπτομέρεια τόσο προσεκτικά τα επερχόμενα γεγονότα; Ήταν ένα τρενάκι; Έιχα τύχη; Ή υπήρχε κάτι άλλο; Το πιο σημαντικό, τι νομίζω ότι θα ερχόταν έπειτα;

Όπως θα δείτε αν διαβάσετε το μυθιστόρημα, υπάρχουν πολλές σημαντικές διαφορές μεταξύ του φανταστικού σεναρίου και του τι συνέβη πραγματικά. Αλλά οι άνθρωποι με ρωτούσαν για του παραλληλισμούς που υπήρχαν με την πραγματική ζωή. Κατά τη διάρκεια τέτοιων συνεντεύξεων, προσπάθησα να παρουσιάσω στους ανθρώπους την ευρύτερη εικόνα, συνοψίζοντας στο θέμα του μυθιστορήματος με τη σκέψη ότι: «Το να παρερμηνεύεις τη φύση και την απειλή του κακού, ρισκάρεις στο να τυφλωθείς από αυτό».

Η αλήθεια είναι ότι η Αμερική ήταν τυφλή στις 9/11 από ένα κακό που λίγοι είδαν να έρχεται. Επιπλέον, αυτές οι επιθέσεις ήταν μόνο η αρχή ενός μακρύ πολέμου ενάντια στις δυνάμεις του ριζοσπαστικού Ισλάμ. Το πιο σημαντικό ζήτημα που έπρεπε να αντιμετωπίσει ο κόσμος μετά την 9/11 είναι αν έμαθα κάτι μετά το γεγονός αυτό. Αντιλαμβανόμαστε πραγματικά ότι οι δυνάμεις του κακού ετοιμάζονται να μας χτυπήσουν ξανά όταν το περιμένουμε τουλάχιστον; Αντιλαμβανόμαστε πραγματικά ότι ο τελικός στόχος των τζιχαντιστών δεν είναι να μας τρομοκρατήσουν αλλά να μας εξοντώσουν; Είμαστε πρόθυμοι να αναλάβουμε οποιεσδήποτε ενέργειες που είναι απαραίτητες για την υπεράσπιση του δυτικού πολιτισμού; Ή πρόκειται να ανυψώσουμε την ειρήνη κατά της νίκης, να υποχωρήσουμε από τον κόσμο και απλώς ελπίζοντας για το καλύτερο;

Έχουν περάσει δεκαπέντε χρόνια από εκείνη την τρομακτική Τρίτη και σχεδόν δεκατέσσερα χρόνια από την πρώτη δημοσίευση του The Last Jihad . Έγραψα ακόμα δέκα μυθιστορήματα, τα περισσότερα από τα χειρότερα σενάρια που θα μπορούσαν να συμβούν στις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή αν οι δυτικοί ηγέτες τυφλώνονται από το κακό που δεν καταλαβαίνουν. Μαζί, αυτά τα βιβλία έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα και έχουν περάσει μήνες στους καταλόγους των best seller. Μόνο The Last Jihad par;emeine έντεκα εβδομάδες στον κατάλογο των best seller μυθιστορημάτων της New York Times .

Ένα τέτοιο ευρύ ενδιαφέρον είναι, πιστεύω, μια ένδειξη των αγωνιστικών περιόδων στις οποίες ζούμε. Ενώ δεν αντιμετωπίζουμε πλέον τον Σαντάμ Χουσεΐν, τώρα αντιμετωπίζουμε ένα ιρανικό καθεστώς και το ισλαμικό κράτος απειλεί να σβήσει τις ΗΠΑ και το Ισραήλ από τον χάρτη και να οικοδομήσει ένα παγκόσμιο ισλαμικό βασίλειο ή χαλιφάτο. Όλα αυτά προκαλούν ανησυχητικές νέες ερωτήσεις: Τι θα ακολουθήσει έπειτα; Πόσο κακό θα είναι; Πού θα είμαστε όταν συμβεί; Θα είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε και να συναντήσουμε τον Δημιουργό, αν είμαστε σε λάθος μέρος και σε λάθος στιγμή όταν το κακό χτυπήσει ξανά;

Πώς θα απαντούσατε σε τέτοιες ερωτήσεις; Πιστεύω ότι είναι τόσο επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε.

Διαφήμιση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαν σήμερα το 1919 αρχίζει η δεύτερη φάση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανές δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό. Μπορεί να αποτελούσαν μειονότητα -το 40% του πληθυσμού, αλλά γρήγορα κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή της περιοχής, ζώντας κυρίως στα αστικά κέντρα.

Η οικονομική τους ανάκαμψη συνδυάστηκε με τη δημογραφική και την πνευματική τους άνοδο. Το 1865 οι Έλληνες του Πόντου ανέρχονταν σε 265.000 ψυχές, το 1880 σε 330.000 και στις αρχές του 20ου αιώνα άγγιζαν τις 700.000. Το 1860 υπήρχαν 100 σχολεία στον Πόντο, ενώ το 1919 υπολογίζονται σε 1401, ανάμεσά τους και το περίφημο Φροντιστήριο της Τραπεζούντας. Εκτός από σχολεία διέθεταν τυπογραφεία, περιοδικά, εφημερίδες, λέσχες και θέατρα, που τόνιζαν το υψηλό τους πνευματικό επίπεδο.

Το 1908 ήταν μια χρονιά – ορόσημο για τους λαούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τη χρονιά αυτή εκδηλώθηκε και επικράτησε το κίνημα των Νεότουρκων, που έθεσε στον περιθώριο τον Σουλτάνο. Πολλές ήταν οι ελπίδες που επενδύθηκαν στους νεαρούς στρατιωτικούς για μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της θνήσκουσας Αυτοκρατορίας.

Σύντομα, όμως, οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν. Οι Νεότουρκοι έδειξαν το σκληρό εθνικιστικό τους πρόσωπο, εκπονώντας ένα σχέδιο διωγμού των χριστιανικών πληθυσμών και εκτουρκισμού της περιοχής, επωφελούμενοι της εμπλοκής των ευρωπαϊκών κρατών στο Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ελληνικό κράτος, απασχολημένο με το «Κρητικό Ζήτημα», δεν είχε τη διάθεση να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο με την Τουρκία.

Οι Τούρκοι με πρόσχημα την «ασφάλεια του κράτους» εκτοπίζουν ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού στην αφιλόξενη μικρασιατική ενδοχώρα, μέσω των λεγόμενων «ταγμάτων εργασίας» («Αμελέ Ταμπουρού»). Στα «Τάγματα Εργασίας» αναγκάζονταν να υπηρετούν οι άνδρες που δεν κατατάσσονταν στο στρατό. Δούλευαν σε λατομεία, ορυχεία και στη διάνοιξη δρόμων, κάτω από εξοντωτικές συνθήκες. Οι περισσότεροι πέθαιναν από πείνα, κακουχίες και αρρώστιες.

Αντιδρώντας στην καταπίεση των Τούρκων, τις δολοφονίες, τις εξορίες και τις πυρπολήσεις των χωριών τους, οι Ελληνοπόντιοι, όπως και οι Αρμένιοι, ανέβηκαν αντάρτες στα βουνά για να περισώσουν ό,τι ήταν δυνατόν. Μετά τη Γενοκτονία των Αρμενίων το 1916, οι Tούρκοι εθνικιστές υπό τον Μουσταφά Κεμάλ είχαν πλέον όλο το πεδίο ανοιχτό μπροστά τους για να εξολοθρεύσουν τους Ελληνοπόντιους. Ό,τι δεν κατάφερε ο Σουλτάνος σε 5 αιώνες το πέτυχε ο Κεμάλ σε 5 χρόνια!

Το 1919 οι Έλληνες μαζί με τους Αρμένιους και την πρόσκαιρη υποστήριξη της κυβέρνησης Βενιζέλου προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα αυτόνομο ελληνοαρμενικό κράτος. Το σχέδιο αυτό ματαιώθηκε από τους Τούρκους, οι οποίοι εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός για να προχωρήσουν στην «τελική λύση».

Στις 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας, υπό την καθοδήγηση των Γερμανών και σοβιετικών συμβούλων του. Μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 οι Ελληνοπόντιοι που έχασαν τη ζωή τους ξεπέρασαν τους 200.000, ενώ κάποιοι ιστορικοί ανεβάζουν τον αριθμό τους στις 350.000.

Όσοι γλίτωσαν από το τουρκικό σπαθί κατέφυγαν ως πρόσφυγες στη Νότια Ρωσία, ενώ γύρω στις 400.000 ήλθαν στην Ελλάδα. Με τις γνώσεις και το έργο τους συνεισέφεραν τα μέγιστα στην ανόρθωση του καθημαγμένου εκείνη την εποχή ελληνικού κράτους και άλλαξαν τις πληθυσμιακές ισορροπίες στη Βόρειο Ελλάδα.

Με αρκετή, ομολογουμένως, καθυστέρηση, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα στις 24 Φεβρουαρίου 1994 την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Πηγή: sansimera.gr

Συνέχισε να διαβάζεις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτός είναι ο προπονητής ποδοσφαίρου που ασελγούσε σε ανήλικους

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του 64χρονου προπονητή ποδοσφαίρου που κατηγορείται για ασέλγεια σε δύο ανηλίκους και συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 14 έτη από ενήλικο δράστη, στον οποίο τους έχουν εμπιστευθεί για να τους επιβλέπει ή να τους φυλάσσει, έστω και προσωρινά, με την επιβαρυντική περίσταση της τέλεσης από γυμναστή ανηλίκων, κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή, αποπλάνηση ανηλίκων, που δεν έχουν συμπληρώσει τα 12 και τα 14 έτη, κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή και παραγωγή και κατοχή, μέσω πληροφοριακών συστημάτων, υλικού παιδικής πορνογραφίας, με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του, από πρόσωπο που φέρει την ιδιότητα γυμναστή ανηλίκου, κατ΄ εξακολούθηση και κατά συνήθεια.

Πρόκειται για τον:

ΓΚΙΚΑ ΜΙΧΑΗΛ του ΚΥΡΙΑΚΟΥ και της ΜΑΡΙΑΣ, γεν. 01-01-1955 στην Ηγουμενίτσα

Συνέχισε να διαβάζεις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε από τη ζωή η πατρινή Αρχαιολόγος Μαρία– Μυρτώ Γεωργοπούλου-Βέρρα

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών η πατρινή Αρχαιολόγος Μαρία – Μυρτώ Γεωργοπούλου Βέρρα. Υπήρξε προϊσταμένη Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ενώ είχε γράψει αρκετά βιβλία μεταξύ των οποίων ήταν και «Το Κάστρο της Πάτρας».

Με τον σύζυγο της, Διονύση Βέρρα είχαν αποκτήσει δύο παιδιά και ένα εγγόνι. Η κηδεία της θα γίνει την Δευτέρα 20 Μαΐου στις 3 μ.μ από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α΄ Κοιμητηρίου Πατρών.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το «πάρτι της χρονιάς» έστειλε στο νοσοκομείο 27 άτομα!

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Το «πάρτι της χρονιάς» έστειλε στο νοσοκομείο 27 άτομα στον Βόλο! Τι συνέβη στο μεγαλύτερο φοιτητικό event;

Το πάρτι των φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θεωρείται το μεγαλύτερο φοιτητικό event όλων των εποχών. Μέχρι και ξεχωριστή σελίδα με τίτλο «Summer Party ΜΗΧ ΜΗΧ Βόλος» έχει δημιουργηθεί στο Facebook μέσω του οποίου απευθύνονται κάθε χρόνο τα προσκλητήρια συμμετοχής.

Σε… εγρήγορση κράτησε το επονομαζόμενο «πάρτι της χρονιάς» την υπηρεσία του ΕΚΑΒ στον Βόλο, καθώς προχώρησε σε τουλάχιστον 27 διακομιδές για μέθη έγιναν από τις 2 τα ξημερώματα έως τις 8:30 το πρωί οπότε και διαλύθηκε το πάρτι.

Βόλος νοσοκομείο

Και δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο έρχονται φοιτητές από κάθε γωνιά της Ελλάδας η συμμετοχή των οποίων ανέρχεται σε χιλιάδες.

Φέτος ήταν η 14η συνεχόμενη χρονιά που οι μηχανολόγοι μηχανικοί ανανέωσαν το ραντεβού τους, τηρώντας μια… «παράδοση» όπως χαρακτηρίζουν τη διοργάνωση, που περιλαμβάνει μουσική και πολύ… ποτό. Ορδές κατέφθαναν με πούλμαν αλλά και με τρένα για να λάβουν μέρος στο πάρτι της χρονιάς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος του Βόλου», το πάρτι διήρκησε μέχρι πρωίας σύμφωνα με την παράδοση, ενώ η ίδια «παράδοση» έστειλε αρκετούς στο νοσοκομείο λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Πληρώματα του ΕΚΑΒ της βραδινής βάρδιας και της πρωινής έτρεχαν σε απανωτά περιστατικά. Συνολικά 27 άτομα διακομίστηκαν από τον χώρο του πάρτι και τα πέριξ, από τα ΚΤΕΛ, την περιοχή των Παλιών, στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης. Κάποιοι ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Στις 8:30 το πρωί σταμάτησαν οι τελευταίες διακομιδές.

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΚΟΣΜΟΣ9 ώρες πριν

Πρόωρες εκλογές ανακοίνωσε ο Κουρτς

ΚΟΙΝΩΝΙΑ9 ώρες πριν

Σαν σήμερα το 1919 αρχίζει η δεύτερη φάση της Γενοκτονίας των Ποντίων

ΖΩΗ9 ώρες πριν

Eurovision 2019: Εντυπωσιακή ξανά η Κατερίνα Ντούσκα – ΒΙΝΤΕΟ

ΣΠΟΡ10 ώρες πριν

Μεγάλη διάκριση στη Σανγκάη – Πρώτη η Στεφανίδη, δεύτερη η Κυριακοπούλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ10 ώρες πριν

Νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές αλλά όχι «θρίαμβο» δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις – «Με το ζόρι» περνά το 30%

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ10 ώρες πριν

Facebook: Επαναφέρει τη λειτουργία “View as” στα προφίλ των χρηστών

ΖΩΗ11 ώρες πριν

Θα τρελαθούμε! Δείτε πως σιδερώνει η Χριστίνα Κολέτσα…

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες πριν

Θλίψη στην Πάτρα για την Τέτη Αθανασοπούλου- Κατριβέση που έφυγε από τη ζωή στα 49

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ11 ώρες πριν

Πού μειώνεται ο ΦΠΑ από 24% σε 13% – Η λίστα με τα είδη διατροφής και τις υπηρεσίες εστίασης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ11 ώρες πριν

Αυτός είναι ο προπονητής ποδοσφαίρου που ασελγούσε σε ανήλικους

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

ΠΑΤΡΑ: Χτύπησαν 27χρονη για να την ληστέψουν – Στα Προσφυγικά το συμβάν

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

ΠΑΤΡΑ: Την έδεσε με χειροπέδες και την έπνιξε στην μπανιέρα! Ηταν και ο γιος τους στο σπίτι

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ1 εβδομάδα πριν

Ποιοι και πώς μπορούν να λάβουν το ειδικό βοήθημα των 240 ευρώ του ΟΑΕΔ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Με τα πόδια από την Πάτρα στον Άγιο Νικόλαο Σπάτα για να προσκυνήσουν τον Άγιο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ1 εβδομάδα πριν

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Στις 20 Μαΐου η 13η σύνταξη

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Πατέρας δυο ανήλικων παιδιών έφυγε από τη ζωή στα 42 του χρόνια

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Μανιακός με σκεπάρνι τριγυρνά στην πόλη – Εσπασε 7 αυτοκίνητα σήμερα το πρωί – ΦΩΤΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες πριν

Απαγχονίστηκε 24χρονος – Τον βρήκε ο πατέρας του

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ1 εβδομάδα πριν

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Art In Progress
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

To Art in Progress διακοσμεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών

Facebook Patratora