Ο Joel Rosenberg προέβλεψε την 9/11 πριν ακόμα συμβεί η επίθεση. – Patratora
Συνδεθείτε μαζί μας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Joel Rosenberg προέβλεψε την 9/11 πριν ακόμα συμβεί η επίθεση.

Μήνυμα από τον Θεό ή απλά ειρωνεία της μοίρας. Κανείς μέχρι τωρα ούτε ο ίδιος ο συγγραφέας Joel Rosenberg, μπόρεσε να καταλάβει, πως του ήρθε η έμπνευση να γράψει το περίφημο πολιτικό μυθιστόρημα με τίτλο «Το τελευταίο Jehad».

Δημοσιεύθηκε

στις

Το τελευταίο Jehad

Μήνυμα από τον Θεό ή απλά ειρωνεία της μοίρας. Κανείς μέχρι τωρα, ούτε ο ίδιος ο συγγραφέας Joel Rosenberg, μπόρεσε να καταλάβει πως του ήρθε η έμπνευση να γράψει το περίφημο πολιτικό μυθιστόρημα με τίτλο «Το τελευταίο Jehad». Λίγες μέρες πριν την επίθεση στους δίδυμους πύργους σκόπευε τα τελειώσει το τελευταίο κεφάλαιο, πριν τελειώσει όμως έμεινε έκπληκτος, όταν μπροστά του εξελίχτηκαν τα γεγονότα όπως τα είχε σχεδόν φανταστεί. Πληροφοριοδότης της CIA, εβραίος κατάσκοπος, μέλος αποκρυφιστικής  ελίτ που θελει την καταστροφή του κόσμου. Είναι κάποιοι απο τους χαρακτηρισμούς που θα μπορούσε να αποδώσει κάποιος στον Joel Rosenberg διαβάζοντας το «Το τελευταίο Jehad».

Μας εξιστορεί ο ίδιος:

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, γράφω ένα μυθιστόρημα για ριζοσπάστες ισλαμιστές τρομοκράτες που πετάνε με αεροπλάνο σε μια αμερικανική πόλη.

Λίγοι θα ξεχάσουν τι έγινε  στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, όταν άκουσαν για πρώτη φορά τις ειδήσεις ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δέχθηκαν επίθεση από ριζοσπάστες ισλαμιστές καμικάζι.

Σε αυτό το όμορφο, ηλιόλουστο, πρωινό της Τρίτης, έβαζα τις τελευταίες πινελιές στο πρώτο μου μυθιστόρημα, ένα πολιτικό θρίλερ με τίτλο «Το τελευταίο Jehad», το οποίο ανοίγει με ριζοσπάστες ισλαμιστές τρομοκράτες να κανουν αεροπειρατεία και να ετοιμάζουν να κάνουν επίθεση σε μια αμερικανική πόλη. Επιπλέον, το έκανα σε ένα αρχοντικό μόλις δεκαπέντε λεπτά μακριά από το αεροδρόμιο Washington Dulles, εκεί που η αεροπορική πτήση 77 της American Airlines θα πετούσε αργότερα προς το Πεντάγωνο.

Εκείνη την εποχή, δεν είχα ιδέα τι θα επακολουθούσε. Είχα αρχίσει να γράφω «Το τελευταίο Jehad» τον Ιανουάριο του 2001. Ένας εκδοτικός οίκος  στο Μανχάταν είχε διαβάσει τα τρία πρώτα κεφάλαια εκείνη την άνοιξη. Ήταν πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να το δημοσιεύσει και με παρότρυνε να το ολοκληρώσω το συντομότερο δυνατόν. Έλαβα σοβαρά τη συμβουλή, δουλεύοντας πυρετωδώς για να τελειώσω το βιβλίο πριν στερέψω απο χρήμα.

Όπως κάθε πρωί, είχα πάρει το πρωινό μου εκείνη τη μοιραία ημέρα με τη γυναίκα Λιν και τα παιδιά μας, έπειτα φόρεσα ένα τζιν και ένα μπλουζάκι και έκατσα να δουλέψω στο τελευταίο κεφάλαιο του μυθιστορήματος. Δεν είχα ραδιόφωνο ή τηλεόραση. Απλά δακτυλογραφούσα στο φορητό μου υπολογιστή όταν, περίπου μία ώρα αργότερα, η Lynn μπαίνει τρέχοντας στο σπίτι και λέει: «Δεν θα πιστέψετε τι συμβαίνει.» Μου εξήγησε γρήγορα ότι μετά που πήγε τα παιδιά στο σχολείο άνοιξε το ραδιόφωνο και άκουσε ότι το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου είχε χτυπηθεί  από δύο αεροπλάνα. Αμέσως ανοίξαμε την τηλεόραση και είδαμε μπροστά μας τον τρόμο να ξετυλίγεται. Είδαμε καπνό να βγαίνει από τον Βόρειο Πύργο. Είδαμε στην συνέχεια την πτήση 175 των United Airlines να πέφτει στον Νότιο Πύργο. Πρωτου καλά καλα να μπορέσουμε να επεξεργαστούμε όλα αυτα που βλέπαμε, ξαφνικά οι δίδυμοι πύργοι αρχίζουν να γκρεμίζονται.

Όποτε μιλάω για το συμβάν αυτό, οι άνθρωποι με ρωτούν ποια ήταν η πρώτη μου αντίδραση, αλλά δεν θυμάμαι να σκέφτομαι εκείνη την ώρα ότι το μυθιστόρημά μου έγινε πραγματικότητα. Απλά θυμάμαι την αίσθηση του σοκ. Θυμάμαι να προσπαθώ να καλέσω τους φίλους μου στον Λευκό Οίκο και στο Καπιτώλιο και τον Scott Miller, στη Νέα Υόρκη, ελπίζοντας ότι είναι ασφαλείς, αλλά δεν μπορούσα να τους πιάσω, οι τηλεφωνικές γραμμές ηταν συνεχώς κατειλημμένες.

Θυμάμαι τη Λίν και πήρε τα αγόρια πίσω από το σχολείο και τους φίλους που ήρθαν να περάσουν την ημέρα μαζί μας. Παρακολουθούσαμε συνεχώς τηλεόραση, και ενημερώναμε όλους τους φίλους μας ανα τον κόσμο με email για το τι συνέβαινε στην Ουάσινγκτον. Προσευχόμασταν για όλουν που επλήγησαν άμεσα απο την επίθεση και για τον Πρόεδρό να  φωτιστεί και να δει τι θα κάνει στην συνέχεια. Τα ερωτήματα ήταν πολλά. θα υπήρχαν περισσότερες επιθέσεις; Θα υπήρχε ένα 9/12, ένα 9/13, ένα 9/14; Θα υπάρξει σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων, το ένα μετά το άλλο, όπως έζησε το Ισραήλ για τόσα χρόνια;

Δεν πέρασε πολύς καιρός και κάποια στιγμή στα τέλη Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν τα γεγονότα άρχισαν να καθησυχάζουν αρκετά οι σκέψεις γυρνούσαν πίσω στο μυθιστόρημά μου «Το τελευταίο Jehad». Τι έπρεπε να κάνω με αυτό; Κανείς δεν ήθελε να διαβάσει ένα μυθιστόρημα που λέει για  μια επίθεση με καμικάζι εναντίον μιας αμερικανικής πόλης. Δεν ήταν πλέον ψυχαγωγία. Ήταν πολύ ωμή πραγματικότητα. Έτσι το έβαλα σε συρτάρι και προσπάθησα να το ξεχάσω.

Αλλά τότε συνέβη κάτι περίεργο. Ο Lynn και εγώ παρακολουθούσαμε το ”State of the Union” τον Ιανουάριο του 2002, όταν ο Πρόεδρος Μπους προανήγγειλε το σχέδιο του «άξονα του κακού», προειδοποιώντας όλους τους Αμερικανούς ότι ο επόμενος πόλεμος θα μπορούσε να είναι με τον Σαντάμ Χουσεΐν για τα όπλα μαζικής καταστροφής.

Η Lyn και εγώ κοιτάξαμε ο ένας τον άλλο σαν να ζούσαμε σε ένα επεισόδιο της Ζώνης Λυκόφωτος . Εξάλλου, ήταν διαφορετικό να γράψω ένα μυθιστόρημα που να εξιστορεί μια επίθεση καμικάζι εναντίον της Αμερικής από ριζοσπάστες ισλαμιστές τρομοκράτες. Και άλλο πράγμα να γράψω ένα μυθιστόρημα στο οποίο ένα τέτοιο γεγονός ενεργοποιεί έναν παγκόσμιο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και στη συνέχεια οδηγεί τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και τους ανώτερους συμβούλους του σε μια αναμέτρηση με τον Σαντάμ Χουσεΐν για την τρομοκρατία και τα όπλα μαζικής καταστροφής. Αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει στο μυθιστόρημα.

Ο Scott Miller μου τηλεφώνησε την επόμενη μέρα.

«Εργάζεστε για τη CIA;» ρώτησε.

«Όχι, φυσικά όχι,» τον διαβεβαίωσα.

«Σίγουρα Σίγουρα», απάντησε. «Αυτό θα έπρεπε να απαντήσετε αν δουλεύετε για τη CIA και απλά δεν μπορείτε να μου το πείτε.»

Ο Σκοτ ​​πίστευε ότι η κόσμος είχε αλλάξει δραματικά και ότι οι εκδότες ενδιαφέρονταν τώρα πολύ για «Το τελευταίο Jehad». Η χώρα είχε ανακάμψει σε μεγάλο βαθμό από το αρχικό σοκ των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Ήμασταν τώρα σε αγώνα  κατά των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Οι άνθρωποι διάβαζαν συνέχεια για την απειλή του ριζοσπαστικού Ισλάμ. Δεν υπήρχαν άλλα μυθιστορήματα στον Τύπο ή στον ορίζοντα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους αναγνώστες μέσα στο Οβάλ Γραφείο και στο Λευκό Οίκο όπου ο Αμερικανός Πρόεδρος και το συμβούλιο του πάλεψε πάνω στην έναρξη ενός προληπτικού πολέμου ενάντια του καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν. Ως εκ τούτου, ήθελα να κινηθώ γρήγορα.


«Το τελευταίο Jehad» χρειαζόταν λίγες παρεμβάσεις – αναγνωρίζοντας, για παράδειγμα, ότι η 11η Σεπτεμβρίου είχε συμβεί και έτσι έβαλε τη φανταστική ιστορία μου μερικά χρόνια στο μέλλον, κατά τ’ αλλα το βιβλίο ήταν έτοιμο να βγει . Ένας εκδότης γρήγορα συμφώνησε να αναλάβει το ρίσκο και να δώσει στο βιβλίο την ευκαιρία να βρει το κοινό του.
«Το τελευταίο Jehad» κυκλοφόρησε τελικά στις 23 Νοεμβρίου 2002, καθώς η διεθνής συζήτηση για το Ιράκ, την τρομοκρατία είχαν πάρει φωτιά.

Το μυθιστόρημα άρχισε να ξεπουλάει αμέσως.

«Το τελευταίο Jehad» διανεμήθηκε σε πολλά καταστήματα σε λιγότερο από είκοσι τέσσερις ώρες και έγιναν εννέα (9) ακόμα εκτυπώσεις πριν από τα Χριστούγεννα. Σε λιγότερο από εξήντα μέρες, πραγματοποιήθηκαν πάνω από εκατόν εξήντα ραδιοφωνικές συνεντεύξεις  και τηλεοπτικές εκπομπές, μεταξύ των οποίων οι Rush Limbaugh, Sean Hannity, Fox και MSNBC. Τα ερωτήματα αφορούσαν τόσο το ίδιο το μυθιστόρημα όσο και την ιστορία πίσω από το μυθιστόρημα. Πώς θα μπορούσα να έχω γράψει ένα βιβλίο που φαινόταν να αποδίδει με τόση λεπτομέρεια τόσο προσεκτικά τα επερχόμενα γεγονότα; Ήταν ένα τρενάκι; Έιχα τύχη; Ή υπήρχε κάτι άλλο; Το πιο σημαντικό, τι νομίζω ότι θα ερχόταν έπειτα;

Όπως θα δείτε αν διαβάσετε το μυθιστόρημα, υπάρχουν πολλές σημαντικές διαφορές μεταξύ του φανταστικού σεναρίου και του τι συνέβη πραγματικά. Αλλά οι άνθρωποι με ρωτούσαν για του παραλληλισμούς που υπήρχαν με την πραγματική ζωή. Κατά τη διάρκεια τέτοιων συνεντεύξεων, προσπάθησα να παρουσιάσω στους ανθρώπους την ευρύτερη εικόνα, συνοψίζοντας στο θέμα του μυθιστορήματος με τη σκέψη ότι: «Το να παρερμηνεύεις τη φύση και την απειλή του κακού, ρισκάρεις στο να τυφλωθείς από αυτό».

Η αλήθεια είναι ότι η Αμερική ήταν τυφλή στις 9/11 από ένα κακό που λίγοι είδαν να έρχεται. Επιπλέον, αυτές οι επιθέσεις ήταν μόνο η αρχή ενός μακρύ πολέμου ενάντια στις δυνάμεις του ριζοσπαστικού Ισλάμ. Το πιο σημαντικό ζήτημα που έπρεπε να αντιμετωπίσει ο κόσμος μετά την 9/11 είναι αν έμαθα κάτι μετά το γεγονός αυτό. Αντιλαμβανόμαστε πραγματικά ότι οι δυνάμεις του κακού ετοιμάζονται να μας χτυπήσουν ξανά όταν το περιμένουμε τουλάχιστον; Αντιλαμβανόμαστε πραγματικά ότι ο τελικός στόχος των τζιχαντιστών δεν είναι να μας τρομοκρατήσουν αλλά να μας εξοντώσουν; Είμαστε πρόθυμοι να αναλάβουμε οποιεσδήποτε ενέργειες που είναι απαραίτητες για την υπεράσπιση του δυτικού πολιτισμού; Ή πρόκειται να ανυψώσουμε την ειρήνη κατά της νίκης, να υποχωρήσουμε από τον κόσμο και απλώς ελπίζοντας για το καλύτερο;

Έχουν περάσει δεκαπέντε χρόνια από εκείνη την τρομακτική Τρίτη και σχεδόν δεκατέσσερα χρόνια από την πρώτη δημοσίευση του The Last Jihad . Έγραψα ακόμα δέκα μυθιστορήματα, τα περισσότερα από τα χειρότερα σενάρια που θα μπορούσαν να συμβούν στις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή αν οι δυτικοί ηγέτες τυφλώνονται από το κακό που δεν καταλαβαίνουν. Μαζί, αυτά τα βιβλία έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα και έχουν περάσει μήνες στους καταλόγους των best seller. Μόνο The Last Jihad par;emeine έντεκα εβδομάδες στον κατάλογο των best seller μυθιστορημάτων της New York Times .

Ένα τέτοιο ευρύ ενδιαφέρον είναι, πιστεύω, μια ένδειξη των αγωνιστικών περιόδων στις οποίες ζούμε. Ενώ δεν αντιμετωπίζουμε πλέον τον Σαντάμ Χουσεΐν, τώρα αντιμετωπίζουμε ένα ιρανικό καθεστώς και το ισλαμικό κράτος απειλεί να σβήσει τις ΗΠΑ και το Ισραήλ από τον χάρτη και να οικοδομήσει ένα παγκόσμιο ισλαμικό βασίλειο ή χαλιφάτο. Όλα αυτά προκαλούν ανησυχητικές νέες ερωτήσεις: Τι θα ακολουθήσει έπειτα; Πόσο κακό θα είναι; Πού θα είμαστε όταν συμβεί; Θα είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε και να συναντήσουμε τον Δημιουργό, αν είμαστε σε λάθος μέρος και σε λάθος στιγμή όταν το κακό χτυπήσει ξανά;

Πώς θα απαντούσατε σε τέτοιες ερωτήσεις; Πιστεύω ότι είναι τόσο επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε.

Διαφήμιση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία: Νεκρός 18χρονος σε τροχαίο

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο δρόμο Θηβών – Πυρίου.

Αυτοκίνητο που οδηγούσε 18χρονος Ρομά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στο δρόμο για τον καταυλισμό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον ελαφρύ τραυματισμό του 17χρονου συνοδηγού του.

Οι δύο νέοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο της Θήβας δυστυχώς όμως για τον 18χρονο ήταν αργά.

Από το ΑΤ Θηβών που διεξάγει την προανάκριση παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή γιο τον άτυχο νέο.

Πηγή: lamiareport

Συνέχισε να διαβάζεις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα απολυτήρια – Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

«Σε συμμόρφωση με την υπ’ αριθ. 28/2019 Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει δρομολογήσει την τροποποίηση των κείμενων ρυθμίσεων προκειμένου να μην αναγράφεται πλέον το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο και στους τίτλους και πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στο πληροφοριακό σύστημα myschool» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

«Στόχος μας στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι να καλλιεργούμε διαρκώς ένα σχολικό περιβάλλον γνώσης, ελεύθερο, δημιουργικό, χωρίς αποκλεισμούς. Καταπολεμώντας κάθε είδους διάκριση, σεβόμενοι τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.Remaining Time-0:01FullscreenMute

Παράλληλα μεριμνούμε για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, σύμφωνα με το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο. Εν προκειμένω, κρίθηκε ότι η αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στους τίτλους και στα πιστοποιητικά σπουδών δεν είναι αναγκαία και πρόσφορη για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους, ο οποίος συνίσταται αποκλειστικά στην παρακολούθηση της φοίτησης και στη βεβαίωση των επιδόσεων και της επιτυχούς περάτωσης των σπουδών του μαθητή» δήλωσε για το θέμα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

«Στο πλαίσιο αυτό, προχωράμε άμεσα στις αναγκαίες τροποποιήσεις των σχετικών ρυθμίσεων, ώστε η συλλογή και επεξεργασία τέτοιων προσωπικών δεδομένων, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, να είναι απολύτως συμβατή με τις απαιτήσεις του εθνικού και ενωσιακού δικαίου» πρόσθεσε.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάλος με την ερευνήτρια Ελένη Αντωνιάδου: Καθηγητές αμφισβητούν ότι εργάζεται στη ΝΑSA – Τι απαντά η ίδια

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Σάλος έχει ξεσπάσει στα social media σχετικά την Ελένη Αντωνιάδου, καθώς κάποιοι αμφισβητούν ότι υπήρξε ερευνήτρια και συνεργάτης της NASA.

Σημειώνεται ότι η κ. Αντωνιάδου έχει τιμηθεί, σε τελετή στο Λονδίνο για το ερευνητικό της έργο στα βραβεία «2013 FDM Everywoman In Technology Awards», ενώ και η εταιρεία παιχνιδιών «Mattel» την είχε επιλέξει για Barbie, προκειμένου να τιμήσει τα σύγχρονα γυναικεία πρότυπα.

Η Ελληνίδα επιστήμονας στο Twitter υπογράφει ως επιστήμονας της βιοαστροναυπηγικής (bioastronautics) στο Twitter, ενώ στον προσωπικό της λογαριασμό του Facebook έχει κατά καιρούς αναρτήσει αρκετές φωτογραφίες από τη NASA, κάποιες από αυτές και με στολή αστροναύτη.

Ο σάλος όμως ξεκίνησε με αφορμή τη βράβευσή της από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στα «Επιχειρηματικά Βραβεία Θαλής ο Μιλήσιος» πριν από μερικές μέρες και την ανάρτηση του αναπληρωτή καθηγητή από το πανεπιστήμιο του Παρισιού Paris Diderot, Κώστα Μπουγιούκου, ο οποίος υποστηρίζει πως η κυρία Αντωνιάδου δεν υπήρξε ποτέ συνεργάτης της NASA.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η κ. Αντωνιάδου έχει παρακολουθήσει απλώς ένα summer camp της NASA και ισχυρίζεται ότι δεν έχει βραβευτεί ποτέ από την αμερικανική διαστημική εταιρεία.

«Ένας από τους καθηγητές της ΕΙΧΕ ανακαλύψει ΜΙΑ τεχνητή τραχεία η οποία σε όσους ασθενείς δοκιμάστηκε δυστυχώς πέθαναν, αλλά και πάλι η ίδια δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτή την ανακάλυψη» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Ακολούθησε η ανάρτηση καθηγητή της, όταν η κ. Αντωνιάδου ήταν φοιτήτρια στο Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του (τότε) Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

«Για τη NASA τα πράγματα είναι απλά, πήγε μάλλον σε κάποιο summer camp όπως πάνε δεκάδες άλλοι αξιόλογοι φοιτητές από όλο τον κόσμο, πέρασε μια δύσκολη επιλογή, έκανε ένα μικρό πρότζεκτ, κάτι τέτοιο. Ίσως να ασχολήθηκε ξανά και σε κάποιο άλλο πρότζεκτ, δεν ξέρω. Φυσικά όμως δεν εργάζεται εκεί ως ερευνήτρια όπως αφήνουν να εννοηθεί τα ΜΜΕ, με την έννοια ότι δεν έχει μόνιμη σχέση εργασίας και καθώς δεν έχει (από όσο ξέρω) ακόμα διδακτορικό, δύσκολα θα μπορούσε να θεωρηθεί «ερευνητής» με την ακαδημαϊκή έννοια του όρου» γράφει ο Παντελής Μπάγκος.

Η απάντηση της Ελένης Αντωνιάδου

Μετά τις συγκεκριμένες αναρτήσεις και τα εκατοντάδες σχόλια που ακολούθησαν στα social media, η κ. Αντωνιάδου απάντησε μέσω Facebook. Δημοσίευσε τον έπαινο που της απονεμήθηκε για τη συμμετοχή της στις Ακαδημίες της NASA, και ανέφερε:

«Μικρά βήματα στον χώρο της έρευνας γίνονται με συνεχή προσπάθεια, επιμονή και υπομονή. Κάθε μέρα συνεχίζω να μαθαίνω με συμμετοχή σε απλά ή πιο σύνθετα πρότζεκτ, σαν αυτό της τεχνητής νοημοσύνης στη ΝΑΣΑ που ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό. Παράλληλα, όπως είπα πριν μερικές μέρες στη βράβευση στη Θεσσαλονίκη χρειάζονται να περάσουν δεκαετίες μόχθου, προσπάθειας, αποτυχιών και ίσως κάποιων επιτυχιών για να μπορείς να ελπίζεις ότι θα συνεισφέρεις ουσιαστικά ένα μικρό λιθαράκι στην επιστήμη. Εμένα ο στόχος μου ποτέ δεν ήταν να ανταγωνιστώ ακαδημαϊκούς ή να συγκρίνω τα πρώτα μου βήματα στην επιστήμη ως νέα ερευνήτρια με άτομα τα οποία είναι στο χώρο πολλές δεκαετίες. Εξάλλου το σημαντικό είναι να δουλεύεις πάντα συνεργατικά, βοηθώντας τους συνανθρώπους σου να πάνε επίσης ένα βήμα πιο πάνω και όχι ένα βήμα πιο κάτω».

Η νέα ανάρτηση του Κώστα Μπουγιούκου

«Και εγώ με τη σειρά μου λοιπόν να πω ότι δεν θα ήθελα να κάνω άλλη δημόσια ανάρτηση για το θέμα, αλλά επειδή είδα ότι η κα Αντωνιάδου επέμεινε, με ένα λιγάκι πιο σεμνό τρόπο οφείλω να ομολογήσω, αλλά επέμεινε ότι έχει «βραβευτεί» από τη ΝΑΣΑ και εξακολουθεί να λέει ότι «δουλεύει» εκεί, απλά θα παραθέσω την απάντηση ενός καλού ανθρώπου που βρήκα στο ΦΒ και νομίζω ότι κλείνει και το τελευταίο κεφάλαιο του ψέματος της κα Αντωνιάδου… η οποία έστω και πιο σεμνά, εξακολουθεί να ψεύδεται και να παραποιεί! Διαβάστε

«Δεν ήθελα να τοποθετηθώ δημόσια αναφορικά με το θέμα της βράβευσης της Ελένης Αντωνιάδου, αλλά υπέπεσε στην αντίληψή μου μια ακόμη τρομακτική απόπειρα εξαπάτησης και χειραγώγησης του κοινού μέσω ενός πρόσφατου post της και, καθώς γνωρίζω περί τίνος πρόκειται, αναγκάζομαι να πάρω θέση.

Με το πρόσφατο post της διατείνεται πως «[κ]άθε μέρα συνεχίζω να μαθαίνω με συμμετοχή σε απλά ή πιο σύνθετα πρότζεκτ, σαν αυτό της τεχνητής νοημοσύνης στη ΝΑΣΑ που ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό» και δημοσιεύει μια εντέχνως περικομμένη φωτογραφία από κάποιο σκιώδες «Award of Merit» που υπογράφεται από έναν officer της NASA και έναν του SETI.

Με μια απλή αναζήτηση στο google images με το λήμμα «frontier development lab award of merit» βρίσκουμε αμέσως από πού προέρχεται αυτό το «βραβείο»: είναι πιστοποιητικό συμμετοχής στο Frontier Development Lab, ένα θερινό camp, στο οποίο βάζει challenges προς επίλυση η NASA (στις ΗΠΑ) και η ESA (στην Ευρώπη). Δεν είναι βράβευση από τη NASA αυτό, το ξέρει και γι’ αυτό έχει περικόψει την εικόνα στα καίρια σημεία», αναφέρει ο κ. Μπουγιούκος.

Τι απαντούν οι διοργανωτές

Από τη διοργάνωση «Θαλής ο Μιλήσιος» σημειώνεται :«Τιμήσαμε την Ελένη Αντωνιάδου, με βάση το βιογραφικό της, ως μια νέα Ελληνίδα ερευνήτρια από τη Θεσσαλονίκη, που έχει διακριθεί στο εξωτερικό. Στο πρόσωπό της τιμήσαμε τους νέους Έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν στον τομέα τους. Είναι αυτονόητο ότι η επιλογή της κυρίας Αντωνιάδου, όπως και των άλλων βραβευθέντων, έγινε αποκλειστικά από τους διοργανωτές των βραβείων. Από την υπουργό Παιδείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, η οποία μας τίμησε με την παρουσία της, ζητήσαμε απλώς να απονείμει το βραβείο, όπως ακριβώς ζητήσαμε και από άλλους παρισταμένους υπουργούς την απονομή άλλων αντίστοιχων βραβείων».

Συνέχισε να διαβάζεις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

51χρονος καταγγέλλει ότι… τον βίασε 11χρονος

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Ο ανήλικος αρνείται την κατηγορία και δήλωσε ότι θέλει να παντρευτεί

Η καταγγελία ενός 51χρονου άνδρα, ότι έπεσε θύμα ληστείας και βιασμού από 11χρονο ρομ, απασχολεί από χθες τις δικαστικές αρχές. Τόσο ο ανήλικος, όσο και ένας 19χρονος από τη Βουλγαρία με νοητική στέρηση, διώκονται τουλάχιστον για ληστεία, καθώς ο βιασμός δεν αποδείχτηκε ακόμη, ενώ ο άνδρας που έκανε την καταγγελία επίσης πάσχει από διανοητική αναπηρία.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περασμένο Σάββατο ενώ ο 51χρονος περπατούσε σε δρόμο του Αλμυρού Βόλου, συναντήθηκε με τον 11χρονο, που τον οδήγησε σε απόμερο σημείο, του έκοψε τη χρυσή αλυσίδα με σταυρό από τον λαιμό, του κατέβασε το παντελόνι και έκανε ασελγής πράξη όπως αναφέρει το magnesianews.gr.

Τη σκηνή φέρεται να παρακολουθούσε από απόσταση και ένας 19χρονος ρομ από τη Βουλγαρία, που όμως δεν φαίνεται να είχε συμμετοχή στη ληστεία και στην ερωτική πράξη.

Ως απειλή για να ακολουθήσει τον ανήλικο, ο άνδρας ανέφερε ότι στο παρελθόν τον είχε χτυπήσει και επειδή δεν ήθελε να γίνει το ίδιο, τον ακολούθησε, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα έχει νοητική στέρηση σε ποσοστό 80%.

Μετά την καταγγελία, οι δύο φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν και χθες οδηγήθηκαν στον ανακριτή με δύο κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, η υπόθεση είναι σε εξέλιξη, καθώς ζητήθηκε εκ νέου ιατροδικαστική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως έγινε βιασμός, κάτι που ο ανήλικος αρνείται, όπως και ο 19χρονος αλλοδαπός.

Οι δύο οδηγήθηκαν χθες στον ανακριτή και στη συνέχεια στον εισαγγελέα και μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς ο ανήλικος δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη και ο 19χρονος με περιοριστικούς όρους, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Ο ανήλικος αρνείται και δήλωσε ότι ο ίδιος θέλει να παντρευτεί

Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 11χρονος, που είναι κάτοικος Αλμυρού, υποστήριξε στους δικαστές ότι τον πλησίασε και τον ρώτησε αν πουλούσε την αλυσίδα που φορούσε για 5 ευρώ, αν και παραδέχτηκε ότι δεν είχε χρήματα μαζί του. Μάλιστα αρνήθηκε ότι είχε συνουσία μαζί του, δηλώνοντας ότι δεν ξέρει από αυτά και ο ίδιος… θέλει να παντρευτεί.

Από την πλευρά του ο 19χρονος, κάτοικος Ευξεινούπολης, υποστήριξε ότι απλά, τους βρήκε στο δρόμο και επειδή φοβήθηκε κρύφτηκε και παρακολουθούσε από μακριά όσα γινόταν και δεν είχε καμία συμμετοχή στα δύο αδικήματα.

Η υπεράσπιση του αλλοδαπού προσκόμισε ιατροδικαστική εξέταση, που ήταν χειρόγραφη και υπέγραφε γιατρός και ανέφερε ότι ο 51χρονος δεν έφερε σημάδια βιασμού, ωστόσο, με βάση έκθεση της ιατροδικαστή Λάρισας, οι δικαστές θα αποφασίσουν αν θα ασκήσουν και δίωξη για βιασμό.

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ9 ώρες πριν

Νέα δημοσκόπηση: Με 14,5% μπροστά η ΝΔ – Πώς κρίνουν οι πολίτες Μητσοτάκη και Τσίπρα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ9 ώρες πριν

Τραγωδία: Νεκρός 18χρονος σε τροχαίο

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες πριν

Συγκρούστηκαν δύο λεωφορεία στην Κανελλοπούλου

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες πριν

Πάτρα: Νέος πνιγμός, αυτή τη φορά στα Βραχνέικα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ19 ώρες πριν

Τέλος το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα απολυτήρια – Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες πριν

Σοκ στην Πάτρα! Νεκρός στο σπίτι του για δύο ημέρες ο επιχειρηματίας Νίκος Λάγιος

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες πριν

Δυτική Ελλάδα: «Έσβησε» βρέφος 2 ημερών

ΚΟΙΝΩΝΙΑ22 ώρες πριν

Σάλος με την ερευνήτρια Ελένη Αντωνιάδου: Καθηγητές αμφισβητούν ότι εργάζεται στη ΝΑSA – Τι απαντά η ίδια

ΚΟΙΝΩΝΙΑ22 ώρες πριν

51χρονος καταγγέλλει ότι… τον βίασε 11χρονος

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες πριν

Βοσκός ο… εγκέφαλος καλλιεργητής της χασισοφυτείας – Πάνω από 750.000 ευρώ τα κέρδη

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Αύριο στην Πάτρα η κηδεία του 41χρονου μουσικού Άγγελου Πεσματζόγλου

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Πάτρα: Δημοπρασία αυτοκινήτων από 300 ευρώ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Αυτοί είναι οι νέοι αριθμοί στις γραμμές του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας και τα χειμερινά δρομολόγια

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Αυτή είναι η 19χρονη μητέρα που εγκατέλειψε το βρέφος στη Νέα Ιωνία: «Θέλω κρέμασμα…»

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Σε κατ΄ οίκον περιορισμό ο πατρινός με την κοκαΐνη! – Επιχείρηση των αρχών στο λιμάνι του Πειραιά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Τραγωδία με 17χρονη! Την βρήκε κρεμασμένη η γιαγιά της

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Νεκρός νεαρός οδηγός ΙΧ που έπεσε σε αυλάκι – Μεταφέρθηκε στο Ρίο για νεκροψία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Πλήρωσε πρατηριούχο καυσίμων με… 800 κέρματα των 5 λεπτών!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

ΑΧΑΪΑ: Θρίλερ με πτώμα 65χρονου – Τον βρήκε η γυναίκα του

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ4 ημέρες πριν

Αλλαγές από σήμερα στις πληρωμές με κάρτες – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΚΟΣΜΟΣ1 εβδομάδα πριν

Οδηγός «καρφώθηκε» σε άλλο αμάξι επειδή κοίταζε μία νεαρή κοπέλα – ΒΙΝΤΕΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ2 εβδομάδες πριν

Diamond League Βρυξέλλες: Πέταξε στη βροχή η Στεφανίδη!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 εβδομάδες πριν

Σοκαριστική μαρτυρία για το δυστύχημα στο Αίγιο: «Χόρευε ο οδηγός μετά από το τροχαίο» – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΣΜΟΣ3 εβδομάδες πριν

Άγριος καβγάς σε λεωφορείο – Δύο γυναίκες επιτέθηκαν σε ηλικιωμένη – ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 εβδομάδες πριν

Αίγιο: Οδύνη στην κηδεία της γιαγιάς και του εγγονιού της – ΒΙΝΤΕΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ3 εβδομάδες πριν

Βενεζουέλα – Ελλαδα 51-74: Πρώτη και… καλύτερη

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 εβδομάδες πριν

Σοκάρει η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα για το τροχαίο στο Αίγιο: Μόλις ο οδηγός είδε το παιδάκι το έβαλε στα πόδια – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

«Δώρο» ζωής από αστυνομικό σε άτομα με ειδικές ανάγκες – ΒΙΝΤΕΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ3 εβδομάδες πριν

Στο πρώτο σκαλί με παγκόσμιο ρεκόρ ο Παπαστάμος! – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 εβδομάδες πριν

Aγριο ξύλο μεταξύ γυναικών – Την κτύπησε με μπουνιές γιατί της έκανε παρατήρηση – ΒΙΝΤΕΟ

Facebook Patratora

Διαφήμιση