Συνδεθείτε μαζί μας

ΖΩΗ

Ελληνική Επανάσταση του 1821: Ακολουθώντας το Μονοπάτι του Παλαιών Πατρών Γερμανού

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μία σημαντική και σημαδιακή κίνηση προχωράει από σήμερα Τετάρτη (24/3) το πρωί μία παρέα Πατρινών που θα διασχίσει το «Μονοπάτι του Παλαιών Πατρών Γερμανού». Η επετειακή αυτή διάσχιση είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Κήρυξη της Επανάστασης του 1821 και θα έχει σαν αφετηρία το τοπόσημο της Achaia Clauss και θα χαράξει πορεία μέχρι την Αγία Λαύρα και τα Καλάβρυτα.

Ένα ιστορικής σημασίας μονοπάτι της περιοχής μας αναμένεται να διασχισθεί σήμερα Τετάρτη 24 Μαρτίου και αύριο Πέμπτη 25, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Σύμφωνα με την ευρέως διαδεδομένη εξιστόρηση των γεγονότων και όπως επίσημα έχει καθιερωθεί, στις 25 Μαρτίου του 1821 ο μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε τη σημαία του αγώνα και κήρυξε την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας. Το «ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ», αποτελεί την ιστορική διαδρομή, που συνέδεε την Πάτρα με τα Καλάβρυτα και ειδικά τη Μονή Αγίας Λαύρας και πιθανά ακολούθησε και ο Μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός για την κήρυξη της επανάστασης του 1821.

Πρόκειται για μια ιστορική – πεζοπορική διαδρομή, που συνδέει δύο σημαντικά τοπόσημα της Αχαΐας την οινοποιία ACHAIA CLAUSS στην Πάτρα και την ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ, περνώντας από τις τοποθεσίες: Πετρωτό (παλαιό) ή Βαλατούνα – Μοίρα – πηγές Ζουμπάτας – ποταμός Γλαύκος – Λεόντιο – Λαπαναγοί – ποταμός Σελινούντας – Μονή Μακελαριάς – Δάσος Ποντιά – Φλάμπουρα. 

Αν και υπάρχουν αρκετές αναφορές σε τουριστικά έντυπα και sites στο Μονοπάτι του Παλαιών Πατρών Γερμανού, ωστόσο δεν υπήρχε μέχρι πρόσφατα κάποια αναλυτική περιγραφή ή σημοτοδότησή της. Ο τοπογράφος μηχανικός Χρήστος Φαλλιέρος,  μέλος της Α.μ.Κ. Εταιρείας «ΑΤΡΑΠΟΣ», μετά από αρκετή μελέτη για τη διαδρομή, την εντόπισε, την κατέγραψε, τη χαρτογράφησε και κατέληξε στη χάραξή της. Και την Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, αναμένεται να τη διασχίσει, διανύοντας συνολικά 48.330 μ.

Η διαδρομή διέρχεται από εξαιρετικής ομορφιάς και μάλλον άγνωστα τοπία (π.χ. Αχαϊκά Μετέωρα) της αχαϊκής ενδοχώρας, πυκνά δάση, δύο σημαντικά ποτάμια της Αχαΐας (Γλαύκος και Σελινούντας), χωριά με έντονα στοιχεία παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, ιστορικούς τόπους και θρησκευτικά μνημεία. Είναι μια διάσχιση γνωριμίας με το τμήμα αυτό της κεντρικής Αχαΐας που από τη μια φαίνεται ερειπωμένο αλλά που από την άλλη πασχίζει να διατηρηθεί ζωντανό.

Αποτελείται από δύο τμήματα: το πρώτο από ACHAIA CLAUSS μέχρι Λεόντιο (21.760 μ.) – α’ μέρα και το δεύτερο από Λεόντιο μέχρι ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ (26.570 μ.) – β’ μέρα πεζοπορίας.

Αρχικός στόχος των διοργανωτών είναι, επ’ αφορμή και της επετείου, η ανάδειξη της διαδρομής «Μονοπάτι Παλαιών Πατρών Γερμανού», η οποία μπορεί να προσφέρει στην ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού στην περιοχή, καθώς συνδέει πεζοπορικά δύο πόλεις της Αχαΐας, την Πάτρα με τα Καλάβρυτα και δύο πολύ σημαντικά τοπόσημα του νομού, την οινοποιία ACHAIA CLAUSS με τη ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ.

Επίσης συνδέει δύο σημαντικά μονοπάτια – πεζοπορικές διαδρομές. Το διεθνές μονοπάτι Ε4, που στην περιοχή της Αχαΐας ακολουθεί της διαδρομή Αίγιο, φαράγγι Βουραϊκού, Καλάβρυτα και συνεχίζει διασχίζοντας το Χελμό προς την Αρκαδία με το Εθνικό Μονοπάτι 31, γνωστό και ως “Μονοπάτι του Παυσανία”, που ξεκινά από την οινοποιία ACHAIA CLAUSS και καταλήγει στην Αρχαία Ολυμπία.

Μπορεί δε, κατά τη γνώμη των διοργανωτών, να αποτελέσει την αρχή χάραξης μιας πεζοπορικής διαδρομής που θα διατρέχει την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, προς τη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, τη λίμνη Τσιβλού, τη Ζαρούχλα, και την περιοχή της Αιγιάλειας.

Μελλοντικό στόχο αποτελεί η καθιέρωση του μονοπατιού πανελλαδικά ως ιστορική – πεζοπορική διαδρομή και η πραγματοποίησή της, επίσημα, μία φορά το χρόνο, τις ημέρες εορτασμού της 25ης Μαρτίου με συμμετοχές πεζοπόρων από ορειβατικούς συλλόγους, άλλους φορείς και μεμονωμένα άτομα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η διαδρομή ξεκινά από την γνωστή οινοποιία της ACHAIA CLAUSS και το πρώτο τμήμα του είναι κοινό με το Εθνικό Μονοπάτι 31, γνωστό και ως “μονοπάτι του Παυσανία”, μια επίσης σημαντική πεζοπορική διαδρομή που διέρχεται από την Αχαΐα και που καταλήγει στην Αρχαία Ολυμπία. Κινείται πάνω σε χωματόδρομους, πολύ λίγο σε ασφαλτόδρομους αλλά πολύ περισσότερο σε μονοπάτια που στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι ευδιάκριτα και προσπελάσιμα ή χρειάζονται λίγο καθαρισμό ή διάνοιξη από κλαδιά δένδρων και θάμνους. Μικρό ποσοστό των μονοπατιών είναι αντίθετα δυσδιάκριτα και χρειάζεται η διάνοιξή τους.

Από την πύλη της οινοποιίας της ACHAIA CLAUSS, για την οποία περιττεύει εδώ η παράθεση ιστορικών στοιχείων, η διαδρομή ακολουθεί αρχικά νότια – νοτιοανατολική κατεύθυνση, ανατολικά του ρέματος Φίλιουρα. Όσο η διαδρομή κερδίζει υψόμετρο η θέαση προς την πόλη της Πάτρας είναι όλο και καλύτερη. Στη συνέχεια φθάνει στο χωριό (παλαιό) Πετρωτό ή Βαλατούνα, όπως λεγόταν μέχρι το 1928. Πολλά ερειπωμένα μισογκρεμισμένα πέτρινα σπίτια, εξαιρετικά δείγματα τοπικής αρχιτεκτονικής, λίγα νεότερα σπίτια, μία στάνη στην άκρη του χωριού, το νεκροταφείο με την εκκλησία του χωριού και απέναντι η πέτρινη βρύση συνθέτουν την εικόνα του χωριού.

Αφού η διαδρομή διασχίσει το χωριό ακολουθεί ανατολική κατεύθυνση και αφού περάσει από το δρόμο προς την Αγία Παρασκευή (Τοπόλοβα), εγκαταλείπει το Εθνικό Μονοπάτι 31. Συνεχίζει ανατολικά και αφού περάσει μια στάνη ανηφορίζει προς ένα μικρό πλάτωμα ανάμεσα σε δύο υψώματα και ακολουθεί μονοπάτι (δυσδιάκριτο στην αρχή) στη ράχη της δυτικής πλαγιάς της χαράδρας του Γλαύκου. Ανατολικά και χαμηλά έχουμε τον ποταμό Γλαύκο. Στο βάθος της χαράδρας βόρεια φαίνεται το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Γλαύκου και η πόλη της Πάτρας. Το μονοπάτι οδηγεί στον συνοικισμό Λατσαίικα και μετά από χωματόδρομο η διαδρομή φθάνει στο χωριό Μοίρα.

Συνεχίζει σε χωματόδρομο με ανατολική κατεύθυνση και περνά κοντά και κάτω από τις πηγές της Ζουμπάτας.  Ο χωματόδρομος πλησιάζει την κοίτη του Γλαύκου και μετά από λίγο τελειώνει και η διαδρομή ακολουθεί δυσδιάκριτο μονοπάτι ανατολικά της κοίτης. Μετά από λίγο διασχίζει τη κοίτη και φθάνει στο διάσελο που χωρίζει την υδατολεκάνη του Γλαύκου από αυτήν του Σελινούντα.

Η διαδρομή βρίσκεται τώρα στην περιοχή μιας από τις πηγές του Σελινούντα (οι άλλες είναι στα Δεμέστιχα και στην Άνω Βλασία) και περνά από τους συνοικισμούς Βεταίικα και Κουναβαίικα. Η πρώτη μέρα της διαδρομής καταλήγει στο Λεόντιο. Εδώ υπάρχει δυνατότητα εστίασης αλλά όχι διαμονής και γι αυτό πρέπει να είναι κανείς εξοπλισμένος με σκηνή.

Μονοπάτι στη συνέχεια θα οδηγήσει τη διαδρομή στο διάσελο ανάμεσα στα χωριά Λεόντιο και Λαπαναγούς με εξαιρετική θεά προς τους μαιάνδρους μικρών ρεμάτων που καταλήγουν στον Σελινούντα με τους εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς, τα λεγόμενα Αχαϊκά Μετέωρα.

Το μονοπάτι οδηγήσει κατηφορικά στο παραδοσιακό χωριό των Λαπαναγών. Εδώ έχουμε ένα ακόμη δείγμα αχαϊκής αρχιτεκτονικής και μάλιστα καλύτερα διατηρημένου από το Πετρωτό (Βαλατούνα). Στη συνέχεια διασχίζει τον Σελινούντα από ένα μικρό πέτρινο γεφύρι στο Γυφτοπήδημα και ανηφορίζει το μονοπάτι προς τη Μονή Μακελαριάς.

Από τη Μονή Μακελαριάς μονοπάτι με νότια κατεύθυνση που αρχικά περνά μια ράχη και μετά κινείται δίπλα σε παραπόταμο του Σελινούντα οδηγεί στο δρυοδάσος του Ποντιά. Διασχίζει το δάσος και τελικά με ανατολική κατεύθυνση ακολουθώντας για λίγο ασφαλτόδρομο φθάνει στο χωριό Φλάμπουρα.

Στη συνέχεια από χωματόδρομους και μονοπάτια διασχίζει το δρυοδάσος νοτιοανατολικά του χωριού και περνά έξω και βόρεια από το χωριό Κούτελη. Τέλος από μονοπάτια συνέχεια προς τα ανατολικά διασχίζει μικρούς λόφους και καταλήγει στην κοιλάδα με αγροτικές καλλιέργειες του Βουραϊκού ποταμού και στη ρίζα του λόφου της Μονής Αγίας Λαύρας.

Διαφήμιση
Σχόλια

ΖΩΗ

Πάτρα: Κοσμοπλημμύρα στο κέντρο το απόγευμα της Παρασκευής – ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Βόλτα και ψώνια για τους Πατρινούς

Γεμάτο κόσμο ήταν το απόγευμα της Παρασκευής το κέντρο της Πάτρας. Πολλοί Πατρινοί περπάτησαν στη Ρήγα Φεραίου, είτε κάνοντας βόλτα είτε ψώνια. Πέμπτη ημέρα με το λιανεμπόριο ανοιχτό και το σκηνικό θυμίζει κάποια κανονικότητα τη στιγμή ποιυ η περιοχή παραμένει επιδημιολογικά επιβαρυμένη.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΖΩΗ

ΠΑΤΡΑ: Διχάζει το γκράφιτι με τον Παπαφλέσσα! ΧΑΜΟΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Διχάζει το γκράφιτι με τη μορφή του Παπαφλέσσα, στην Πάτρα. Πρόκειται για ένα έργο του εικαστικού Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου το οποίο δημιούργησε στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Μάλιστα είναι η «παρθενική» του εμφάνιση στον χώρο της δημόσιας τοιχογραφίας ενώ ίδιος δηλώνει χαρούμενος για το συγκεκριμένο έργο στην περιοχή καθώς από την πλευρά του πατέρα του, έχει καταγωγή  από την Αχαΐα, και συγκεκριμένα από τα ορεινά της Αιγείρας.

Να σημειώσουμε ότι το γκράφιτι έγινε στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας | Artwalk 6, σε συνεργασία/συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Για το συγκεκριμένο γκράφιτι έχει ξεκινήσει μία… «κουβέντα» στα social media μεταξύ αυτών που τους αρέσει και μεταξύ αυτών που θεωρούν ότι κατά κάποιο τρόπο, προσβάλεται η ιστορία και το ιστορικό πρόσωπο. Οι επικριτές μάλιστα είναι εμφανώς περισσότεροι από τους υπέρμαχους.

Από την πλευρά του πάντως ο εικαστικός Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος μας καλεί «να κοιτάξουμε το παρελθόν με εικόνες του σήμερα» και τονίζει πως θεωρεί πολύ σημαντικό ότι γίνεται λόγος για ένα έργο ζωγραφικής. Το κρίμα θα ήταν μία εξαώροφη τοιχογραφία να περνούσε απαρατήρητή» λέει.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΖΩΗ

ΠΑΤΡΑ: SOS για τον μικρό Ανδρέα από την περιοχή Αγίας Σοφίας

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Μαθητής του 26ου δημοτικού σχολείου στην περιοχή της Αγίας Σοφίας ο μικρός Ανδρέας, ηλικίας 10 ετών. Χρειάζεται την βοήθεια όλων μας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο μικρός Ανδρέας χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας. Έχει δώσει ήδη έναν τεράστιο αγώνα επιβίωσης που φαίνεται να κερδίζει, μετά από επέμβαση στον εγκέφαλο για κακοήθη όγκο και εξαντλητικές χημειοθεραπείες. Τώρα πρέπει να μεταβεί άμεσα σε Παιδο-Ογκολογικό κέντρο στην Ιταλία για να υποβληθεί σε συνεδρίες Ακτινοθεραπείας με πρωτόνια, μια μέθοδο που δυστυχώς δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Σας παρακαλώ. Ας τον βοηθήσουμε όλοι να κερδίζει τη μάχη για τη ζωή. Γιατί ένα παιδί δεν ανήκει σε κανέναν. Γιατί ένα παιδί δικαιούται να ζήσει και να είναι χαρούμενο. Η οποιαδήποτε συνδρομή σας μετράει. Ιάσων Τσιλιγκαρίδης Τράπεζα Πειραιώς GR2801722750005275071415411

Σ.Σ. Η φωτογραφία του Ανδρέα έχει αναρτηθεί με την άδεια των γονέων του. Ενήμερος για την περίπτωση είναι και ο Δ/ντης του Σχολείου Τάσος Νταγιούκλας, όπως και οι Σύλλογοι Διδασκόντων, κηδεμόνων κλπ. 

Συνέχισε να διαβάζεις

ΖΩΗ

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Ζαλάδα από το πόσο κοστίζει τη βραδιά η σουίτα που μένει στο Κάιρο

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Μετά την εκπομπή «Πρωινό» και τον Δημήτρη Ουγγαρέζο ο οποίος χαρακτήρισε «αναίσθητη» την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου η οποία βρίσκεται στο Κάιρο και απολαμβάνει ξέγνοιαστες στιγμές και διακοπές στο πλευρό του συντρόφου της, Βασίλη Σταθοκωστόπουλου, ήρθε και η σειρά της εκπομπής «Love it».

Μάλιστα, οι συνεργάτες της Ιωάννας Μαλέσκου, πήγαν το θέμα και ένα βήμα παρακάτω καθώς ο Μάνος Μαγιάτης έψαξε κι βρήκε πόσο κοστίζει η διαμονή στην σουίτα που μένει η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου.

Ο δημοσιογράφος τόνισε πως αυτό που τον ενοχλεί δεν είναι τόσο το ταξίδι εν μέσω πανδημίας αλλά η χλιδή που επιδεικνύεται μέσα από τα instastories της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου.

Στη συνέχεια ο Μάνος Μαγιάτης πως η σουίτα 276 τ.μ. που φαίνεται στα instastories της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου κοστίζει 19.708 ευρώ τη βραδιά.

Η απάντηση της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου

Μπορεί να είναι διακοπές στο Κάιρο, όμως όπως φαίνεται η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου είναι ενήμερη για τα σχόλια και την κριτική που δέχεται σχετικά με αυτό το ταξίδι.

Η παρουσιάστρια έδωσε τη δική της απάντηση… έμμεσα. Συγκεκριμένα η παρουσιάστρια αναδημοσίευσε στα Instastories της μια ανάρτηση διαδικτυακού της φίλου, ο οποίος παίρνει το μέρος της τονίζοντας στους επικριτές της, πως αν τους ενοχλεί απλά να μην παρακολουθούν τι «ανεβάζει».

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πριν

Πάτρα: Σύλληψη και πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια καφέ στη Ρήγα Φεραίου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ώρες πριν

Ντροπή! Πετάει σκουπίδια από τον 2ο και λέει στην καθαρίστρια «δουλειά σου είναι» – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 2.411 νέα κρούσματα, 80 στη Δυτική Ελλάδα

ΚΟΣΜΟΣ5 ώρες πριν

Κηδεύτηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος – Σκεπασμένο με τον ελληνικό σταυρό το φέρετρο ΒΙΝΤΕΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ8 ώρες πριν

Τσιτσιπάς – Έβανς 2-0: Οδοστρωτήρας ο Στέφανος, προκρίθηκε στον τελικό του Μόντε Κάρλο

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Πανικός από εκρήξεις σε σχολείο – ΦΩΤΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες πριν

Τον Σεπτέμβριο ξεκινούν οι πτήσεις των υδροπλάνων στην Πάτρα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες πριν

Πάτρα: Ατύχημα ή απόπειρα αυτοκτονίας; Διασωληνωμένος 57χρονος μετά την έκρηξη στην πλ. Μαρούδα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Πάτρα: Μετέφερε κοκαΐνη αξίας 956.000 ευρώ! ΒΙΝΤΕΟ

ΖΩΗ1 ημέρα πριν

Πάτρα: Κοσμοπλημμύρα στο κέντρο το απόγευμα της Παρασκευής – ΦΩΤΟ

ΚΟΣΜΟΣ4 ημέρες πριν

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Συναγερμός στις ΗΠΑ – Πρόταση αναστολής λόγω θρομβώσεων

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Ιδιοκτήτης κλαμπ και εργαζόμενος σε fast food στη “φάκα” για όπλα και ναρκωτικά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Σοκ στη Ζάκυνθο: Έφυγαν από ανακοπή 39χρονη έγκυος και ένας 58χρονος

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Μαθητής Λυκείου με κορονοϊό! Είχε κάνει τεστ και ήταν αρνητικό! ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ3 ημέρες πριν

Προμηθέας-ΑΕΚ 80-78: Ο Τζέριαν Γκραντ έκρινε τη ματσάρα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Πώς ο Δήμος αποκατέστησε την παραλιακή των Βραχνεϊκων – ΦΩΤΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Πάτρα: Ποιων εταιρειών εμβόλια θα γίνονται στο mega εμβολιαστικό κέντρο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Τι άλλο θα δούμε! Γυναίκες «πλακώθηκαν» έξω από κατάστημα ρούχων! – ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Πάτρα: Απίστευτος συνωστισμός στα Ψηλαλώνια, πολύς ο κόσμος στο κέντρο

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Πάτρα: Στο σκαμνί για απάτη μαμούθ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ώρες πριν

Ντροπή! Πετάει σκουπίδια από τον 2ο και λέει στην καθαρίστρια «δουλειά σου είναι» – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΣΜΟΣ5 ώρες πριν

Κηδεύτηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος – Σκεπασμένο με τον ελληνικό σταυρό το φέρετρο ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Πάτρα: Μετέφερε κοκαΐνη αξίας 956.000 ευρώ! ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Τι άλλο θα δούμε! Γυναίκες «πλακώθηκαν» έξω από κατάστημα ρούχων! – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ6 ημέρες πριν

Γιώργος Καραϊβάζ: Απέραντη θλίψη στην κηδεία του – Συγκλόνισε ο γιος του στον επικήδειο λόγο – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ6 ημέρες πριν

Δολοφονία Καραϊβάζ: Βίντεο ντοκουμέντο με τους εκτελεστές πάνω στην μηχανή

ΚΟΣΜΟΣ1 εβδομάδα πριν

Πέθανε ο Πρίγκιπας Φίλιππος της Αγγλίας

ΚΟΣΜΟΣ1 εβδομάδα πριν

Ναρκωτικά και πορνό: Χαμός με «πιπεράτα» βίντεο στον υπολογιστή του γιού του Τ.Μπάιντεν! – Δείτε αποκαλυπτικές φωτό

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Βίντεο-ντοκουμέντο από την εκτέλεση του 39χρονου στην Κυπαρισσία- ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

«Ήταν θέμα τιμής» είπε για την εκτέλεση του καταστηματάρχη ο 72χρονος! – ΒΙΝΤΕΟ

Facebook Patratora

Διαφήμιση
Διαφήμιση