Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Περίεργα «σπιναρίσματα» στο Αυτοκινητοδρόμιο – Ερωτηματικά από την πρόθεση 24 μετόχων να βάλουν ταφόπλακα σε ένα έργο-όνειρο 50 χρόνων

Δημοσιεύθηκε

στις

Πενήντα ακριβώς χρόνια αφότου ο Τζόρτζιο Μπέγκελα Μπαρτόλι, στα 1970, τότε τεχνικός διευθυντής της πίστας στη Μόντσα της Ιταλίας, σχεδίασε πρόχειρα σε ένα πακέτο τσιγάρων την πίστα του αυτοκινητοδρομίου στην Χαλανδρίτσα, κάποιοι σπεύδουν να βάλουν ταφόπλακα σε ένα έργο – ορόσημο για την τοπική οικονομία. 

Εύλογα είναι τουλάχιστον τα ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητα και τα πραγματικά κίνητρα, που προκύπτουν από την ανοικτή επιστολή 24 μετόχων της Αυτοκινητοδρόμιο ΑΕ, με την οποία ζητούν να ξεχάσουμε την κατασκευή πίστας Φόρμουλα 1, προτείνοντας να αξιοποιηθεί η έκταση των 1.140 στρεμμάτων στη Χαλανδρίτσα για άλλους αναπτυξιακούς σκοπούς!

Πρόκειται για μια ενέργεια που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «αψυχολόγητη», αν δεν υπήρχαν σαφείς ενδείξεις ότι ενδέχεται να έχει συγκεκριμένη στόχευση εξυπηρετώντας κάποια συμφέροντα που θα ήθελαν να βάλουν χέρι στην εν λόγω έκταση – «φιλέτο».

Αν και αποτελούν μια ισχνή μειοψηφία, οι  μέτοχοι που εκπροσωπούν το 9,97% του συνόλου και έβαλαν την υπογραφή τους στην επιστολή, έσπευσαν να καλλιεργήσουν την εντύπωση ότι μιλούν για λογαριασμό όλων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το αυτοκινητοδρόμιο είναι πια μια «τελειωμένη υπόθεση», δημιουργώντας έτσι και το ανάλογο αρνητικό κλίμα στην τοπική Κοινή Γνώμη.

Πετώντας λευκή πετσέτα, μάς καλούν επί της ουσίας να εγκαταλείψουμε ένα σημαντικό αναπτυξιακό πρότζεκτ, που αποτελεί στοίχημα για την τοπική οικονομία εδώ και δεκαετίες.

Ένας από τους πρωτεργάτες της κίνησης αυτής είναι ο Μάρκος Καπετανάκης, ο οποίος φέρεται να μην έχει πατήσει την τελευταία διετία σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρείας!

Αντί, λοιπόν, να καταθέσει τον όποιο προβληματισμό του στο Δ.Σ, από το οποίο λάμπει δια της απουσίας του, προτίμησε με μια πολύ μικρή μειοψηφία μετόχων να πιέσει πρόσωπα και καταστάσεις. Ανακαλύπτοντας όψιμα ότι «η κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητοδρομίου υψηλών προδιαγραφών έχει πλέον καταστεί ανέφικτη και μη βιώσιμη, ενώ ακόμα και αν βρεθεί τρόπος να κατασκευαστεί, η λειτουργία του θα είναι προβληματική και ζημιογόνος με περαιτέρω μείωση της αξίας της επένδυσης και των ιδίων κεφαλαίων της», ζητούν «να σταματήσει άμεσα η αδράνεια της διοίκησης της Εταιρίας».

Κι αυτό, όπως υποστηρίζουν, για «να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις (πρωτίστως διοικητικές) για ένα νέο ξεκίνημα ενεργητικής και δυναμικής αξιοποίησης της περιουσίας της Εταιρείας των 1.140 στρεμμάτων σε άλλους τομείς πλην του αυτοκινητοδρομίου (ενέργεια, γεωργία, ανακύκλωση κ.τ.λ.)» .

Κι εδώ μπαίνουν τα εξής ερωτήματα:

*Γιατί οι υπογράφοντες, οι οποίοι επιδιώκουν τη σύγκληση γενικής συνέλευσης, δεν έθεσαν το σχετικό αίτημα στο Δ.Σ και επέλεξαν τη δημοσιοποίηση του χρησιμοποιώντας υψηλούς, δραματικούς, τόνους;

*Γιατί ενώ απέστειλαν την επιστολή στον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, δεν την κοινοποίησαν και στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως έκαναν με άλλους φορείς;

*Πώς είναι δυνατόν να ανακαλύπτουν τώρα ότι «για τη βιωσιμότητα αυτού του είδους επενδύσεων απαιτείται και μία σειρά πρόσθετων επενδύσεων και λειτουργιών όπως διεθνές αεροδρόμιο, τρένο υψηλών ταχυτήτων, ξενοδοχειακά συγκροτήματα πέντε αστέρων, τουριστική ανάπτυξη, παρακείμενοι οδοί πρόσβασης;».

*Γιατί δεν τα έλεγαν αυτά και όταν το έργο εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο; Τότε, όμως, το κλίμα ήταν πανηγυρικό, και ας είχε «σκάσει» στο μεταξύ η οικονομική κρίση. Σημειώνεται ότι, εκτός από το αυτοκινητοδρόμιο,  με πίστα μήκους 5.243 μέτρων, στο επενδυτικό σχέδιο προβλεπόταν η κατασκευή δύο ξενοδοχείων και πάρκου αναψυχής.

*Θέλουν να πουλήσουν τις μετοχές τους, και αν ναι σε ποιους και γιατί;

*Μήπως κάποιοι εξ αυτών εξυπηρετούν συμφέροντα που σχετίζονται με τις εναλλακτικές αναπτυξιακές λύσεις που προτείνουν για την αξιοποίηση της έκτασης;

Άλλωστε, όπως επισημαίνουν, «μοναδικός σκοπός μας είναι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της εταιρείας προς όφελος των μετόχων της περιλαμβανομένων και των δημοσίων φορέων που συμμετέχουν σε αυτή».

Ποιοι υπογράφουν την επιστολή

Οι μέτοχοι που υπογράφουν την επιστολή είναι οι εξής: Αργυρόπουλος Νικόλαος, Δελής Δημήτριος, Δριμάλα Παναγιώτα, Δριμάλας Θεμιστοκλής ΕΒΟΞΑ, Ζαπάντης Μενέλαος Καπετανάκη Μαρία, Καπετανάκη Μαρία σύζυγος Μ, Καπετανάκης Μάρκος, Καρακίτσος Γεώργιος Καρακίτσος Νικόλαος, Καρακίτσος Σπυρίδων, Μεντζελόπουλος Βλάσιος, Μεντζελόπουλος Κωνσταντίνος, Μεντζελόπουλος Μάρκος, Μεντζελοπούλου Αλεξάνδρα, Μπέλας Αθανάσιος, Ρέππας Ιωάννης, Σπαλιάρα Γιαννούλα, Σπαλιάρας Βασίλειος, ΦΙΛΜΠΑ, Τριανταφυλλόπουλος Παναγιώτης.

FOCUS ΣΤΟΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ

Η πίστα και το συγκρότημα των εγκαταστάσεων υποστήριξής της έχουν μελετηθεί για τη λειτουργία: αγώνων αυτοκινήτων F1, αγώνων Μοτοσικλέτας παγκοσμίου πρωταθλήματος super bike και αγώνων και πρωταθλήματος καρτ.

Το οδικό δίκτυο του συγκροτήματος διακρίνεται σε τρία επίπεδα:
1. Το κύριο οδικό δίκτυο,:
πίστα αγώνων μήκος 4.880μ. και πλάτος 15μ. για την κύρια ευθεία μήκους 904μ. και 12μ. για την υπόλοιπη διαδρομή.
run-off , tire barriers, μεταλλικά στηθαία ασφαλείας τριπλά καθ- ύψος (guard rail), Φράκτης συγκράτησης θραυσμάτων (debris fence), φράκτης από συρματόπλεγμα (spectator fence).

  1. Τοδίκτυο ασφαλείας (service road), που παρακολουθεί το κύριο οδικό δίκτυο αριστερά και δεξιά της πίστας με πλάτος 4,5μ – 6,0μ. και επιτρέπει την ταχεία κυκλοφορία ασθενοφόρων, γερανών, πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και άλλων οχημάτων ασφαλείας.
  2. Τοδευτερεύον οδικό δίκτυο, που εξασφαλίζει την πρόσβαση των οχημάτων σε όλους τους λειτουργικούς χώρους του συγκροτήματος και αποτελείται από μια περιμετρική οδό και δύο εσωτερικές οδούς. οικοπέδου. Ο δρόμος είναι ενιαίας κυκλοφορίας με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, συνολικού πλάτους 6,5m και εκτίνεται για μήκος 3,6 km.

ΤοΚτίριοΚ1-Κ2: Διεύθυνση Αγώνα – Γκαράζ αγωνιζόμενων ομάδων (Pits) – Αίθουσες Φιλοξενίας – Εστιατόριο – Χώροι Τύπου – Αίθουσες V.I.P. – Καταστήματα, με χώρους συνολικής επιφάνειας 27.852m2.

ΤοΚτίριοΚ13-Κ14: Ιατρεία Αγωνιζομένων – Πυροσβεστική και Χώροι Τεχνικής Υποστήριξης, επιφάνειας 772m2.

ΤοΚτίριοΚ5: Διοίκηση Αυτοκινητοδρομίου, επιφάνειας 468m2.

Γιατακτίρια προβλέπονται να κατασκευαστούν:
Δίκτυο Ύδρευσης. Δίκτυο Αποχέτευσης – Ομβρίων. Σύστημα ψύξης – θέρμανσης – αερισμού Δίκτυο Ισχυρών Ρευμάτων. Δίκτυο Ασθενών Ρευμάτων για πυρανίχνευση και εγκατάσταση δομημένης καλωδίωσης Δίκτυο πυρόσβεσης. Ανελκυστήρες. Εγκατάσταση διαχείρισης και συντήρησης κτιρίων (BMS).

Στοπεριβάλλονταχώροπροβλέπονται να κατασκευαστούν:
Δίκτυο Ύδρευσης με 2 δεξαμενές νερού. Δίκτυο Ισχυρών Ρευμάτων με Υ/Σ. Δίκτυο Ασθενών Ρευμάτων για σύστημα αναγγελιών και σύστημα ασφαλείας κλειστού κυκλώματος. Δίκτυο πυρόσβεσης.

Διαφήμιση
Σχόλια

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Toν χτύπησε με το φορτηγό, τον εγκατέλειψε, αλλά συνελήφθη

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

“Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι, οδηγώντας ιδιωτικής χρήσης φορτηγό στον Αγ. Βασίλειο Πατρών συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα που οδηγούσε Έλληνας, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του μοτοσικλετιστή”, αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, η οποία συνεχίζει:

Στη συνέχεια ο οδηγός του φορτηγού εγκατέλειψε αβοήθητο στον τόπο του ατυχήματος τον τραυματία, ο οποίος μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών « Ο Άγιος Ανδρέας ».

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Στα μαύρα τους χάλια, αρκετοί δρόμοι στην περιοχή του Παμπελοποννησιακού- Τους… έπνιξαν τα χόρτα – ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Στα μαύρα τους χάλια είναι αρκετοί δρόμοι έξω από το κέντρο της Πάτρας και συγκεκριμένα στην περιοχή γύρω από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο, εκεί που αρκετοί οδοί έχουν ονόματα ποιητών.

Οδός Γκάτσου, οδός Ρίτσου, οδός Ελύτη και αρκετούς ακόμα καθέτους οδούς μπορεί να συναντήσει κανείς εκεί. Η κατάσταση τους όμως μόνο “ποιητική” δεν είναι.

Στην οδό Γεωργίου Σεφέρη, για παράδειγμα, οι κάτοικοι παραπονούνται ότι τα χόρτα κοντεύουν να τους πνίξουν, τα βάτα έχουν ψηλώσει, τα φίδια κάνουν βόλτες, ενώ η σκόνη έχει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ζωή τους αφού ο δρόμος είναι γεμάτος γούβες.

Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Κωνσταντινούπουλου.

Πάτρα: Η οδός Γεωργίου Σεφέρη μόνο… ποιητική δεν είναι - Δείτε φωτό
Πάτρα: Η οδός Γεωργίου Σεφέρη μόνο… ποιητική δεν είναι - Δείτε φωτό
Πάτρα: Η οδός Γεωργίου Σεφέρη μόνο… ποιητική δεν είναι - Δείτε φωτό

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Αρνητικά 36 ακόμα τεστ από το λιμάνι της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Ακόμα 36 τεστ κορωνοϊού που διενεργήθηκαν σε άτομα που έφτασαν από την Ιταλία στο λιμάνι της Πάτρας, βγήκαν αρνητικά.

Η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ για τη λήψη δειγμάτων από επιβάτες που φτάνουν στον λιμένα της Πάτρας, είναι 24ωρη. Υπενθυμίζεται ότι όπως επεσήμανε χθες ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης τα 75 πρώτα δείγματα που ελήφθησαν και αναλύθηκαν από το λιμάνι της Πάτρας είναι όλα αρνητικά.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Κάτω Αχαΐα: Χτύπησαν 14χρονη με λοστό στο πρόσωπο – Μεταφέρθηκε αιμόφυρτη στο νοσοκομείο – Δύο συλλήψεις

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Με τραύματα στο πρόσωπο, νοσηλεύεται 14χρονη Ρομά από καταυλισμό της Κάτω Αχαΐας, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η ανήλικη μεταφέρθηκε αιμόφυρτη το βράδυ του Σαββάτου περίπου στις 7, στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η 14χρονη κοπέλα είχε χτυπηθεί με σιδερολοστό στο σαγόνι και με μπουνιές στο υπόλοιπο πρόσωπο.

Την ανήλικη μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας οι γονείς της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί επεισόδιο στον καταυλισμό, την αιτία των οποίων εξετάζει η αστυνομία.

Η νεαρή, εκτιμήθηκε ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα. Τα ξημερώματα της Κυριακής, συνελήφθησαν δύο Ρομά, ένας 30χρονος και ένας 17χρονος που φέρεται, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, να είναι οι δράστες της επίθεσης. Σήμερα το πρωί, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ43 λεπτά πριν

Καθηγητής Σύψας για τα πανηγύρια: Οι εικόνες συνωστισμού είναι κακό σημάδι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ53 λεπτά πριν

Πέθανε ο ιδρυτής της Απολλωνιάδας, Γιώργος Δεληγιώργης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 ώρα πριν

Στο Αυτόφωρο ο 54χρονος γυμναστής για το υλικό παιδικής πορνογραφίας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 ώρα πριν

ΔΕΙΤΕ τη λίστα με τα ποσά που πήραν τα ΜΜΕ για την καμπάνια του κορωνοϊού

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες πριν

Πάτρα: Toν χτύπησε με το φορτηγό, τον εγκατέλειψε, αλλά συνελήφθη

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες πριν

Στα μαύρα τους χάλια, αρκετοί δρόμοι στην περιοχή του Παμπελοποννησιακού- Τους… έπνιξαν τα χόρτα – ΦΩΤΟ

ΖΩΗ6 ώρες πριν

Αγωγή 1.100.000 για τροχαίο του Παντελίδη: Η Αρναούτη ζητά αποζημίωση μαμούθ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες πριν

Αρνητικά 36 ακόμα τεστ από το λιμάνι της Πάτρας

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες πριν

Κάτω Αχαΐα: Χτύπησαν 14χρονη με λοστό στο πρόσωπο – Μεταφέρθηκε αιμόφυρτη στο νοσοκομείο – Δύο συλλήψεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ1 ημέρα πριν

Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται αναδρομικά μέχρι 11.000 ευρώ

ΚΟΣΜΟΣ3 ημέρες πριν

Κοινό μήνυμα Βερολίνου-Άγκυρας σε Αθήνα: Καθίστε στο τραπέζι και παραχωρήστε τον εθνικό σας πλούτο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Τροχαίο: Κηδεύουν την 19χρονη τη μέρα των γενεθλίων της – ΦΩΤΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Θετικοί στον κορωνοϊό η σύζυγος και ο γιος του 68χρονου που νοσηλεύεται στο Ρίο

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ: 3 με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Ρίου

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Χαμός στα Σαγέικα της Δυτικής Αχαΐας – Βγήκε καραμπίνα!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Νέος ψευτογιατρός και στην Αχαΐα – Επικαλείται το όνομα γιατρού και ζητά χρήματα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Νοσοκομείο Ρίου: Ασθενείς της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού… βράζουν από τη ζέστη

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Καλάβρυτα: Γυναίκα έπεσε σε χαράδρα στην Κλειτορία – Επιχείρηση της ΕΜΑΚ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

ΠΑΤΡΑ: Του χρόνου τα υδροπλάνα

ΖΩΗ3 ημέρες πριν

Σοβαρό τροχαίο για την Αμαλία Κωστοπούλου – Στην Αμερική η Τζένη Μπαλατσινού

ΚΟΣΜΟΣ1 ημέρα πριν

Σιάτλ: Πέθανε η γυναίκα που τη χτύπησε αυτοκίνητο σε διαδήλωση – Σάλος μετά το βίντεο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Πρωτοφανές: Σεκιουριτάς σε υποκατάστημα του ΔΕΔΔΗΕ έδειρε ηλικιωμένο γιατί δεν τήρησε τα μέτρα για τον κορωνοϊό – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Πρόταση Καραμανλή – Έτσι θα περνάει το τρένο από την Πάτρα- Υπογειοποίηση 5,16 χιλιομέτρων – ΒΙΝΤΕΟ

ΖΩΗ3 ημέρες πριν

Σοβαρό τροχαίο για την Αμαλία Κωστοπούλου – Στην Αμερική η Τζένη Μπαλατσινού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

Σε 15 μέρες η απόφαση για την Αγία Σοφία – Λιγότερο από 20 λεπτά συνεδρίασε το Τουρκικό ΣτΕ

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ5 ημέρες πριν

Ξεχάστε το ντελίβερι που ξέρατε – Τώρα στην Πάτρα γίνεται με… drone – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΣΜΟΣ5 ημέρες πριν

Βίντεο: Του είπε να βάλει μάσκα και την «ρήμαξε» στο ξύλο με πόδι καρέκλας

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Εκανε μπάνιο γυμνός, συνελήφθη και έδειρε τους αστυνομικούς! – BINTEO

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Η μητέρα του 14χρονου περιγράφει την απόπειρα αρπαγής του με το μαύρο βαν στον Πύργο Ηλείας

ΖΩΗ1 εβδομάδα πριν

ΠΑΤΡΑ: Πτήση πάνω από τα Ροϊτικα – ΒΙΝΤΕΟ

Facebook Patratora

Διαφήμιση
Διαφήμιση