Πάτρα: Λένε το τελευταίο αντίο στον Νίκο Δημόπουλο – ΦΩΤΟ – Patratora
Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Λένε το τελευταίο αντίο στον Νίκο Δημόπουλο – ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγενείς, φίλοι και γνωστοί αποχαιρετούν αυτή την ώρα τον «Νέρωνα». 

Η κηδεία του Νίκου Δημόπουλου τελείται από τον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών Ο 51χρονος ήταν πολύ γνωστός από την μακρόχρονη παρουσία του στην πατραϊκή νύχτα.

Ο εκλιπών εργαζόταν για περισσότερες από τρεις δεκαετίες σε καταστήματα εστίασης της Πάτρας.  Τον άτυχο άνδρα βρήκε νεκρό στο σπίτι η σύζυγός του, με το θάνατό του να οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Το τελευταίο διάστημα δούλευε σε γνωστή μπυραρία της Πάτρας, ενώ  είχε θητεύσει στο πλευρό του Στέφανου Οικονόμου, όντας μετρ του νυχτερινού κέντρου «ΧΑΡΑΜΑ».Με τη σύζυγό του Λένα απέκτησαν ένα γιο.

Διαφήμιση
Σχόλια

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η κηδεία του πατρινού δικηγόρου Αντώνη Κακογιαννη

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Έφυγε χθες από τη ζωή

Κηδεύεται σήμερα στις 5 το απόγευμα από τον Παλαιό Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών ο πατρινός δικηγόρος Αντώνης Κακογιάννης που έφυγε την Τετάρτη από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών.

Η ταφή του θα γίνει στο Κοιμητήριο Αγίου Μηνά Λεύκας.

Ο εκλιπών με τη σύζυγο του Ευφροσύνη Πολίτου – Κακογιάννη, απέκτησαν τρεις γιους, τον Διονύση, τον Θεόδωρο και τον Ανδρέα.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Οι προτάσεις του ΠΟΠ για τον ποδηλατόδρομο- Τον θέλει «εντός» λιμανιού

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Με επιστολή του προς τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος και Έργων Υποδομής κ. Παύλο Στάμο ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών θέτει θέμα δημιουργίας ποδηλατόδρομου εντός του παλαιού λιμένα και αναλύει την επιχειρηματολογία του. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Αντιδήμαρχε

Με μεγάλη ικανοποίηση μάθαμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υλοποίηση μέρους της μελέτης των 33 ΚΜ ποδηλατοδρόμων της πόλης μας, αυτής  του παραλιακού μετώπου από την Πλαζ έως το Νότιο πάρκο.

Σε συνέχεια της συνάντησης μας και της εποικοδομητικής συζήτησης που είχαμε μαζί σας για το εν λόγω θέμα σας παραθέτουμε και εγγράφως τις προτάσεις μας σχετικά με το τμήμα του ποδηλατοδρόμου που διέρχεται έξω από τον παλαιό λιμένα και συγκεκριμένα επί της οδού Όθωνος Αμαλίας και ειδικά στο τμήμα από την οδό Ηρώων Πολυτχνείου (Πύλη 7) έως την οδό Αγίου Νικολάου.

Πρόταση μας είναι ο ποδηλατοδρόμος να γίνει εντός του παλαιού λιμένα. Η λύση αυτή είναι δυνατή αφού υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη  του ΟΛΠΑ και μάλιστα γίνεται άμεσα εφικτή, για τους παρακάτω βασικούς λόγους.

Είναι προφανές ότι η διέλευση του ποδηλατοδρόμου εντός του παλαιού λιμένα θα έχει μικρότερο κόστος κατασκευής. Ίσως εν μέρει συμμετάσχει και ο ΟΛΠΑ.
Θα είναι ποιο ασφαλής για τους χρήστες ποδηλάτες αφού θα είναι μακριά από την μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση της Όθωνος Αμαλίας. Με συνέπεια να είναι δυνατή η ποδηλατάδα για αναψυχή ή για μετακίνηση από όλη την οικογένεια.

Δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση στην Όθωνος Αμαλίας η οποία αυτή την στιγμή είναι η ποιο γρήγορη οδός διέλευσης, για την νότια έξοδο από την πόλη. Δημιουργώντας τον ποδηλατοδρόμο επί της οδού θα υπάρξει μια μείωση του πλάτους της οδού περί τα τρία μέτρα, με συνέπειες στο κυκλοφοριακό πρόβλημα  της πόλης.

Είναι το μέσο με το οποίο θα πατήσουμε ρόδα (πόδι) σιγά σιγά και στο παλαιό λιμάνι μέχρι την οριστική απόδοση του στην πόλη και τους κατοίκους της.

Κύριε Στάμο δεν θα πρέπει οι προσπάθειες σας να σταματήσουνε εδώ. Ο Ομιλός μας εδώ και αρκετά χρόνια έχει καταθέσει προτάσεις για την σύνδεση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της πόλης μας με ποδηλατοδρόμους. Καλό θα είναι να γίνει ένας σχεδιασμός, και με αργά αλλά σταθερά βήματα να αρχίσει η υλοποίηση του.

Όσον αφορά το Πανεπιστήμιο Πατρών, από την πλαζ να συνεχίσει ο ποδηλατοδρόμος έως το πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο. Όσον αφορά τα ΤΕΙ, από τον νέο λιμάνι (οδός Ανθείας, υπάρχει ήδη ένα τμήμα ποδηλατοδρόμου), μέσω διαφόρων οδών να καταλήξει μέχρι τα ΤΕΙ και το Παμπελοποννησιακό στάδιο.

Θέση και δική σας σύμφωνα με την επιστολή σας την 10 Φεβρουαρίου 2015 «Το Συγκοινωνιακό – Κυκλοφοριακό της Πάτρας. Είμαστε πάντα στην διάθεση σας για όποια συνεργασία ή βοήθεια θελήσετε προκειμένου να αλλάξουμε την καθημερινότητα της πόλης μας προς όφελος των κατοίκων της».

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πότε ξεκινούν οι γεωτρήσεις στον Πατραϊκό από την Κοινοπραξία;

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Το πρώτο τρίμηνο του 2020 θα ξεκινήσει η πρώτη ερευνητική γεώτρηση στον Πατραϊκό από την κοινοπραξία των ΕΛΠΕ με την ιταλική Edison, καθώς ήδη βρίσκεται στο τελικό στάδιο η προετοιμασία της.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χθες ο Γιάννης Γρηγορίου, διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΠΕ Upstream, στην εκδήλωση «Οι Υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο», την οποία διοργάνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) με τη συνδρομή του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), έως τον Οκτώβριο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η σχετική περιβαλλοντική μελέτη, η ολοκλήρωση της οποίας θα ανοίξει τον δρόμο για την έναρξη της φάσης των γεωτρητικών ερευνών.

Στην εκδήλωση ο κ. Γρηγορίου παρουσίασε την πετρελαιοπιθανή γεωλογική δομή που θα «τρυπήσει» η κοινοπραξία, όπως αυτή αποτυπώθηκε με τις σεισμικές και γεωλογικές έρευνες που προηγήθηκαν.
Σύμφωνα με παλιότερες δηλώσεις στελεχών των ΕΛΠΕ, αν η δομή «φιλοξενεί» όντως πετρέλαιο, τότε τα απολήψιμα αποθέματα εκτιμώνται σε 120-140 εκατ. βαρέλια. Ωστόσο, τελεσίδικη απάντηση για την ύπαρξη κοιτάσματος θα δώσει η ερευνητική γεώτρηση.

«Πάγος» σε Άρτα-Πρέβεζα
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, στον «πάγο» έχουν μπει οι έρευνες στην παραχώρηση «Άρτα-Πρέβεζα», καθώς, όπως ανέφερε ο κ. Γρηγορίου, πέρα από τις αντιδράσεις μικρών ομάδων οικολόγων, ορισμένοι δήμαρχοι δεν έχουν ακόμη υπογράψει τις άδειες για τη διεξαγωγή σεισμικών μελετών σε εκτάσεις που ανήκουν στους αντίστοιχους δήμους. Έτσι, από το φθινόπωρο τα Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ-1,59% θα έρθουν σε επαφή με τους τοπικούς άρχοντες που προέκυψαν από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, ώστε να ξεμπλοκάρει η διαδικασία.

Το στέλεχος της ΕΛΠΕ Upstream έκανε μία ανασκόπηση του ρόλου που έπαιξαν τα Ελληνικά Πετρέλαια στην «είσοδο» μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών, με τη σύμπραξη μαζί τους σε πολλά από τα μπλοκ που ερευνά. Όπως υπογράμμισε, σε αρκετά από αυτά έχουν εντοπισθεί πολύ καλύτερες δομές από αυτήν στον Πατραϊκό. «Ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία για να μπορέσουμε να πούμε πού ακριβώς, αλλά αυτός ο πλούτος μπορεί να αλλάξει την εικόνα της χώρας» κατέληξε.

Διεθνές ενδιαφέρον
Στην ίδια εκδήλωση ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), Γιάννης Μπασιάς, επισήμανε πως υπάρχουν πέντε λόγοι πίσω από το διεθνές ενδιαφέρον για ελληνικές παραχωρήσεις. Έτσι, καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι πρόσφατες ανακαλύψεις φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή, το νέο γεωλογικό μοντέλο που αναδύθηκε από το 2015 στη Μεσόγειο (με την ανακάλυψη κοιτασμάτων σε ανθρακικά πετρώματα), καθώς και η προοδευτική βελτίωση των γεωτρήσεων σε βαθιά και υπερβαθέα ύδατα. Παράλληλα, σε αυτό συνηγόρησαν και η αυξανόμενη εμπορική σημασία του LNG, όπως και η προοπτική προμήθειας της ευρωπαϊκής αγοράς με φυσικό αέριο.

«Μόνον αν εντοπισθούν και αναπτυχθούν κοιτάσματα 500 εκατ. βαρελιών ή 3 τρισ. κυβικών ποδιών θα επέλθει σημαντική αλλαγή στην ελληνική οικονομία και οι υδρογονάνθρακες θα εξελιχθούν σε μία πηγή σημαντικών εσόδων για το κράτος» τόνισε. Όπως επισήμανε, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να ανακαλυφθούν αξιόλογα κοιτάσματα, κυρίως φυσικού αερίου, στην Κρήτη και το Ιόνιο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από 5 χρόνια (όταν θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση ερευνών) θα γνωρίζουμε αν θα ανοίξει στη χώρα μας μία σελίδα σημαντικών γεωτρήσεων και εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων.

«Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας δίνει έμφαση στα θέματα της ενέργειας, γιατί πιστεύουμε ότι είναι σήμερα, όχι αύριο, όχι δυνητικά, αλλά εφαρμόσιμα, ένας τομέας που μπορεί να φέρει ανάπτυξη και απασχόληση, πλούτο και εισόδημα, για τη χώρα, για τις εταιρείες, για τους πολίτες» επισήμανε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. Όπως πρόσθεσε, χωρίς τέτοιες συζητήσεις «στο σπίτι των μηχανικών», στον χώρο όσων ξέρουν και μπορούν να διασφαλίσουν σωστές, τεχνικά άρτιες, δοκιμασμένες και επιτυχημένες διαδικασίες και κατασκευές, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ανάπτυξη ούτε αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ψάχνουν τα αίτια της πτώσης που κόστισαν τη ζωή στον ποδηλάτη

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Τα αίτια της πτώσης του 23χρονου ποδηλάτη από τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου ερευνά η αστυνομία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ερευνάται το ενδεχόμενο ο 23χρονος να αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του αφού πάντα σύμφωνα με αυτές, κατά την προανάκριση προέκυψε ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Πάντως μέχρι αυτή την ώρα δεν φαίνεται να έχει αφήσει κάποιο σημείωμα όπως συμβαίνει σε περιπτώσεις αυτοχειρία Ο 23χρονος ποδηλάτης ποδηλατούσε επί της Γέφυρας Χαρίλαος Τρικούπης, έπεσε στο κενό και κατέληξε στο χερσαίο τμήμα επί της οδού Ποσειδώνος στο Ρίο.

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 και ο ποδηλάτης διακομίστηκε από το ΕΚΑΒ βαριά τραυματισμένος στο κεφάλι στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, όπου οι γιατροί κάνουν προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή αλλά δεν τα κατάφεραν.

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Γιατί ρε Θεέ – Νεκρή η Χριστίνα Κεραμά – Ήταν μόνο 40 ετών

ΖΩΗ4 ημέρες πριν

Πάτρα: Κι όμως αυτός ο μικρός παράδεισος με το γρασίδι, τα γλυπτά και τα δέντρα είναι δίπλα μας- ΦΩΤΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Φρικτό τροχαίο – Διαμελίστηκε μπροστά στα μάτια του συζύγου της

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Νεκρός ο 25χρονος που χάθηκε στον Πατραϊκό μέσα στο μπουρίνι

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Θρήνος για τον 33χρονο Θοδωρή – Μοιραία κατάληξη για να σώσει την βάρκα του από το μπουρίνι

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Το μπουρίνι μέσα από τη θάλασσα του Πατραϊκού! Εντυπωσιακές εικόνες – ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ4 ημέρες πριν

Απότομη κακοκαιρία στην Πάτρα- «Τρελοί» άνεμοι και καταιγίδα – ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Ντοκουμέντο από τις προσπάθειες του 31χρονου Πατρινού πριν πνιγεί για να σώσει τη βάρκα του! ΦΩΤΟ

ΖΩΗ2 ημέρες πριν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: O Πάνος Ζάρλας νεκρός στην άσφαλτο!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Αυτή είναι η Μαρία Μ. Η 26χρονη που έπεσε θύμα βιασμού με μπουκάλι στην Χαλκίδα

ΚΟΣΜΟΣ21 ώρες πριν

Βίντεο-σοκ από λούνα-παρκ! Εκσφενδονίστηκε από περιστρεφόμενη «γόνδολα»!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Βρήκαν νεκρή δεμένη και τυλιγμένη με κουβέρτα στο πεζοδρόμιο

ΖΩΗ6 ημέρες πριν

Power of love 2: «Έσπασε» η Χριστίνα και ομολόγησε ότι βγήκε με τον Ρουμάνο – Έξαλλος ο Παύλος – ΒΙΝΤΕΟ

ΖΩΗ1 εβδομάδα πριν

Θύμα ξυλοδαρμού επώνυμη Ελληνίδα από συμμαθητή του γιου της! Η απίστευτη ιστορία!

ΖΩΗ2 εβδομάδες πριν

Έτοιμη να «κατέβει» στις εκλογές η Βάνα Μπάρμα – Ποιο κόμμα της έκανε πρόταση! – BINTEO

ΖΩΗ2 εβδομάδες πριν

Μύκονος: Αντεπίθεση του εστιάτορα με τα “χρυσά καλαμαράκια”! – Βίντεο

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ2 εβδομάδες πριν

Καιρικές προβλέψεις από τον Σάκη Αρναούτογλου: Αλλαγές στην θερμοκρασία!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία του 20 μηνών αγοριού που παρέσυρε η μητέρα του με το αυτοκίνητο

ΖΩΗ2 εβδομάδες πριν

Η Μαντώ Τζαβάρα καταγγέλλει τον Μανώλη Παπαμακάριο για ξυλοδαρμό

ΖΩΗ2 εβδομάδες πριν

Κηδεία Πάνου Ζάρλα: Ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις έβγαλαν το λευκό φέρετρο από την εκκλησία – ΒΙΝΤΕΟ

Facebook Patratora

Διαφήμιση