Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Καραντίνα Helpers στην Πάτρα! Οι εθελοντές που τρέχουν να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη!

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπορεί να μένουμε σπίτι για να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού, σε αυτές τις κρίσιμες ώρες στη μάχη που δίνει η χώρα μας με το φονικό ιό, όμως, ανάμεσά μας υπάρχουν αρκετοί συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα. 

Προβλήματα που πολλές φορές τους δυσκολεύουν στο να εξυπηρετήσουν από μόνοι τους τις απλές και καθημερινές τους ανάγκες, αλλά και ακόμα περισσότερο στο να μετακινηθούν για να διευθετήσουν κάποιες αναγκαίες δουλειές τους.

Η καραντίνα και η απαγόρευση της κυκλοφορίας δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες σε πολλούς συνανθρώπους μας που από μόνοι τους δεν μπορούν σίγουρα να τις ξεπεράσουν.

Ομάδα εθελοντών της Πάτρας δημιούργησε έτσι μία σελίδα στο facebook, την Καραντίνα Helpers, με στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς.

Όσοι αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα μπαίνουν στη σελίδα αυτή και με ένα απλό εισερχόμενο μήνυμα ή στον τοίχο, καλούν τους εθελοντές σε βοήθεια για οτιδήποτε θελήσουν.

Η πρωτοβουλία αυτή που δείχνει ότι η αλληλεγγύη και η αγάπη για τον συνάνθρωπο μπορεί να αποτελέσουν τα όπλα μας για να νικήσουμε αυτόν τον αόρατο εχθρό, πάρθηκε από μία ομάδα νέων ανθρώπων που είχε έτσι και αλλιώς μέσα της τη διάθεση για συνεισφορά, προσφορά και εθελοντισμό.

Είναι μία ομάδα ανθρώπων που ανήκει στον πάντοτε δραστήριο σύλλογο του ΑΣΤΟ – Επικοινωνούμε και με τη δράση αυτή σίγουρα αφήνει ένα αισιόδοξο τόνο στις δύσκολες μέρες που περνάμε όλοι μας, κλεισμένοι στο σπίτι, με την ελπίδα ότι ο ιός θα νικηθεί. 

Στην σελίδα οι εθελοντές αναφέρουν τα εξής: “Δεδομένης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και επειδή οι στιγμές είναι δύσκολες για όλους, θεωρούμε ότι είναι η στιγμή που ο καθένας μας θα πρέπει να βγει μπροστά και να δείξει έμπρακτα την δύναμη που έχουν οι ομάδες.

Μέσα σε όλο αυτό να δούμε την ευκαιρία να ξαναγίνουμε άνθρωποι. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κάνεις. Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε ακόμα και από το σπίτι μας.

Δεν ξεχνάμε, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Παίρνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις και αποφεύγουμε να βγαίνουμε αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Ανάμεσα σε εμάς υπάρχουν όμως και αυτοί που μπορούν να μετακινούνται είτε γιατί το επιβάλουν οι συνθήκες (π.χ. εργαζόμενοι επιχειρήσεων που ακόμα λειτουργούν), είτε γιατί πρέπει να καλύπτουν βασικές ανάγκες τους και δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Προκειμένου λοιπόν να βοηθήσουμε άτομα που είτε είναι σε καραντίνα, είτε αδυνατούν να μετακινηθούν, ανεξάρτητα αν έχουν προβλήματα υγείας, ζητάμε να εγγραφείτε στην ομάδα δίνοντας μας στοιχεία για τις περιοχές που μπορείτε να κινηθείτε βοηθώντας όλους αυτούς.

Ενδεικτικά η βοήθεια μπορεί αφορά ψώνια από το SM, προμήθεια φαρμάκων, και άλλα “θελήματα”. Η τελική συνεννόηση θα γίνεται απευθείας μεταξύ των ενδιαφερόμενων ενώ θα ζητείται και ενημέρωση των διαχειριστών της σελίδας κατά την ολοκλήρωση.

Τα στοιχεία σας δεν θα κοινοποιηθούν και θα είναι μόνο στην διάθεση του διαχειριστή των αιτημάτων, ο οποίος έχει την ευθύνη να διαγράψει κάθε εγγραφή με την λήξη της όλης διαδικασίας.

Τα αιτήματα θα μπορούν να αναρτώνται στον τοίχο της ομάδας ή να αποστέλλονται με προσωπικό μήνυμα στους διαχειριστές. Εννοείται πως όλη η προσπάθεια είναι εθελοντική και δεν υπάρχει κανενός είδους αμοιβή”. 

Διαφήμιση
Σχόλια

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Σε κρίσιμη κατάσταση τρεις ασθενείς στο ΠΓΝΠ -13 κρούσματα συνολικά

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Τρία άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στον θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ενώ το ένα από αυτά είναι διασωληνωμένο.

Πρόκειται για τον 40χρονο άνδρα που πάσχει από υποκείμενο νόσημα. Η κατάσταση του είναι κρίσιμη, αλλά σταθερή, ενώ υπάρχει αισιοδοξία από τους θεράποντες γιατρούς ότι θα κατορθώσει να ξεπεράσει το πρόβλημα και να βελτιωθεί στη συνέχεια.

Από εκεί και πέρα νοσηλεύονται ακόμα 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας που βρίσκονται σε καλή κατάσταση και η πορεία της υγείας τους βαίνει ομαλά.

Επίσης υπάρχουν τρία ακόμα ύποπτα κρούσματα στο νοσοκομείο με σοβαρή συμπτωματολογία που περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους.

Να αναφέρουμε ότι την Τρίτη έγινε γνωστό ότι βγήκαν θετικοί στον ιό ένας γιατρός και μία νοσηλεύτρια, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό στους 13. Εξιτήριο έχει δοθεί συνολικά σε 27 ασθενείς.

Στο μεταξύ εφτά συνολικά ύποπτα κρούσματα εξετάζονταν έως το μεσημέρι της Τετάρτης, στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα και στο Καραμανδάνειο.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά έξι άτομα στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα περίμεναν τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους, έχοντας ορισμένα συμπτώματα κορωνοϊού.

Στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο έχει γίνει τεστ σε ένα μωράκι μόλις 28 ημερών που θεωρήθηκε ως ύποπτο κρούσμα και νοσηλεύεται εκεί.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Εστίαση Πάτρας: Επιχορήγηση ως κεφάλαιο κίνησης διαφορετικά το 50% δύσκολα θα ανεβάσει ξανά ρολά

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Δεν είναι μόνο ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες της εστίασης εξαιρούνται από το επίδομα των 800 ευρώ σε περίπτωση που έχουν πάνω από πέντε εργαζόμενους , με την πολιτεία να τους θεωρεί ευκατάστατους, παρόλο που τα καταστήματα τους είναι κλειστά κα αυτοί βρίσκονται στο χείλος οικονομικής καταστροφής.

Α δεν υπάρξει ένα κεφάλαιο κίνησης που να δοθεί με την μορφή επιχορήγησης από το κράτος και όχι δανείου, ένα μεγάλο ποσοστό των μαγαζιών του κλάδου δεν θα κατορθώσει να ανοίξει και πάλι, όταν η πανδημία περάσει.

Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου τονίζει: “Η εκτίμηση μας με βάση την κατάσταση που υπήρχε πριν από τον κορωνοϊό και την οικονομική καταστροφή που έφερε αυτός στην εστίαση, είναι ότι το 50% των καταστημάτων του κλάδου της περιοχής μας δεν θα κατορθώσει να ανοίξει και πάλι”.

Για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται να δώσει η κυβέρνηση σε μορφή κεφάλαιου κίνησης ένα μικρό ποσοστό της ζημιάς που έπαθε ο κλάδος όλο αυτό το διάστημα. “Ζητάμε ένα ποσοστό της τάξεως του 5% από τη ζημιά που έχουμε πάθει για να ξεκινήσουμε.

Τα χρήματα αυτά δεν τα θέλουμε δανεικά γιατί αυτό δεν θα διευκολύνει σε τίποτα τους περισσότερους από τους συναδέλφους που ήδη έχουν δεκάδες χρέη και υποχρεώσεις που τρέχουν, χωρίς να έχουν έσοδα από πουθενά.

Τα θέλουμε σε μορφή επιχορήγησης έτσι ώστε όταν περάσει η πανδημία να μας δοθεί η δυνατότητα για να παλέψουμε στο να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοικτά. Διαφορετικά τα μισά και πλέον καταστήματα του κλάδου δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν ξανά”.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ενα κείμενο για την εστίαση: ΑΠΑΙΤΩ να είμαστε όλοι μαζί γιατί και εγώ πρέπει να ΖΗΣΩ! – #menoumeoloimazi

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

#menoumeoloimazi

Ένα κείμενο διαμαρτυρίας κοινοποιείται τις τελευταίες ώρες από αρκετούς επαγγελματίες εστίασης της Πάτρας και μέλη του ΣΚΕΑΝΑ. Το κείμενο αφορά τις καταστάσεις που ζει η εστίαση από τη στιγμή που τα μαγαζιά έκλεισαν εξαιτίας του κορωνοϊού, αλλά και τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μέτρα που σύμφωνα με πληροφορίες, με τον τρόπο που είναι δομημένα, πετάνε εκτός της αποζημίωσης και των ελαφρύνσεων αρκετούς επαγγελματίες του κλάδου. 

Το κείμενο έχει ως εξής: Ανοίγοντας το μαγαζι μαζί με την ταμπέλα,μου κρέμασαν και αυτή του ανάλγητου εργοδότη.
Μετά με είπαν φοροφυγά ,πως παίζω δυνατά την μουσική ,πως δεν σέβομαι το περιβάλλον, πως εκμεταλλεύομαι την δημόσια περιουσία,
πως δεν σέβομαι τους δημιουργούς και την δουλειά τους και πως είμαι αδιάφορος για την εικόνα της πόλης μου.
Εσύ όμως ήρθες στο μαγαζι και έκανες τα πρώτα σου γενέθλια ,οργάνωσες με κάθε λεπτομέρεια τον γάμο σου ,τίμησες την μνήμη των αγαπημένων σου προσώπων, φλέρταρες και διασκέδασες …….ΖΕΙΣ κάθε μέρα τις πιο μικρές ή μεγάλες σου στιγμές.
Εγώ απ την αρχή κάθε μέρα έχω έναν τύπο στον μαγαζι ,που βάζει χέρι στο ταμείο και παίρνει ότι του λείπει αυθαίρετα και βίαια ,χωρίς να συμμετέχει σε καμία δαπάνη ,σε κανένα ρίσκο ,με καμία ευθύνη ….
Όλη η ευθύνη σε μένα ….
Χθες το βράδυ ο τύπος εμφανίστηκε στην TV.
Μίλησε για όλους αλλά όχι ακριβώς για μένα.
Είπε πως κανένας μόνος του ,εκτός απο μένα.
Είπε να βάλουμε πλάτη και εννοούσε και εμένα.
Και κάποια στιγμή μου κούνησε και το δάχτυλο και είπε πως δεν έχω ανάγκη.
Και πως θα,θα,θα,……αργότερα όμως!
Όχι τώρα!
Τώρα έχουν άλλοι προτεραιότητα .
Η δουλειά μου με έμαθε να κατανοώ πρώτος τις ανάγκες των άλλων ….
Ξέρω πρώτος εγώ τις ανάγκες των εργαζομένων μου,με αυτούς είμαι περισσότερες ώρες απ ότι με την οικογένεια μου ,ξέρω τι καφέ θα πιει ο γιατρός μου, το φαγητό που αρέσει στον μηχανικό μου και τον χυμό που επιλέγει ο λογιστής μου.
Δεν θα καταφέρεις να με βάλεις απέναντι τους!
Να ξέρεις όμως πως την επόμενη μέρα ,ΑΠΑΙΤΩ να είμαστε όλοι μαζί γιατί και εγώ πρέπει να ΖΗΣΩ!

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ηλικιωμένοι… παίζουν κρυφτό με άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στα Ψηλαλώνια

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Κρυφτούλι με τους αστυνομικούς παίζουν οι γέροντες που δεν κάθονται στα σπίτια τους και αρέσκονται στο να κάνουν την βόλτα τους στα Ψηλαλώνια, απολαμβάνοντας τον ήλιο και το ανοιξιάτικο χρώμα των ημερών, αδιαφορώντας για τα μέτρα απαγόρευσης.  Το σκηνικό, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας. Άνδρες της ομάδας Δίας ανέβηκαν με τις μηχανές τους στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων για να δουν την κατάσταση που υπάρχει και στα παγκάκια βρισκόταν κόσμος.

Εκείνη την ώρα στην πλατεία υπήρχε πράγματι ελάχιστος κόσμος. Ωστόσο, μια παρέα τριών – τεσσάρων ηλικιωμένων που προφανώς δεν είχαν χαρτί ή άδεια για να βγουν, με το που είδαν τους άνδρες της ομάδας Δίας κρύφτηκαν στα δέντρα για να μην τους βρουν.

Οι αστυνομικοί πράγματι δεν τους είδαν και έφυγαν από την πλατεία. Θυμηθήκαμε τα νιάτα μας έλεγαν όταν κρυβόμασταν πιτσιρικάδες από τους Ιταλούς και τους Γερμανούς και χαίρονταν που ξεγέλασαν τους αστυνομικούς.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΚΟΣΜΟΣ1 ώρα πριν

Αεροναυμαχία μεταξύ Τουρκίας και LNA στη Λιβύη: Καταρρίφθηκαν 5 τουρκικά drones και 1 του LNA

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 ώρα πριν

Ιερά Σύνοδος: Κεκλεισμένων των θυρών οι Ακολουθίες για το Πάσχα λόγω κοροναϊού

ΖΩΗ2 ώρες πριν

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε σε ηλικία 47 ετών ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Λεβαντής

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ώρες πριν

Γώγος: Υπάρχει οριζοντίωση της καμπύλης διασποράς του κορονοϊού στην Ελλάδα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες πριν

Πάτρα: Σε κρίσιμη κατάσταση τρεις ασθενείς στο ΠΓΝΠ -13 κρούσματα συνολικά

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες πριν

Εστίαση Πάτρας: Επιχορήγηση ως κεφάλαιο κίνησης διαφορετικά το 50% δύσκολα θα ανεβάσει ξανά ρολά

ΚΟΣΜΟΣ4 ώρες πριν

Κορωνοϊός: O εφιάλτης συνεχίζεται στην Ιταλία -727 νεκροί σήμερα, 13.155 συνολικά

ΚΟΣΜΟΣ5 ώρες πριν

Το Βερολίνο κλείνει οριστικά την πόρτα στο ευρωομόλογο: «Όποιος θέλει να δανειστεί να μπει σε Μνημόνιο»!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ώρες πριν

Κοροναϊός: Στους 50 οι νεκροί στη χώρα- 81 τα νέα κρούσματα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ8 ώρες πριν

Το “ύστατο χαίρε” στον Μανώλη Γλέζο – Καλυμμένο με τη γαλανόλευκη το φέρετρό του – ΦΩΤΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Ιερέας του Ι.Ν Αγίου Νικολάου Πατρών σε Μητσοτάκη- Σας τιμούν εικόνες με περιπολικά έξω από εκκλησίες;

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Πάτρα: Άνδρας πνίγηκε στη θαλάσσια περιοχή στο Μονοδένδρι

ΚΟΙΝΩΝΙΑ24 ώρες πριν

Τα μονταρισμένα πλάνα από το βίντεο του Open που γελάει όλη η Ελλάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ1 ημέρα πριν

Κορονοϊός: Ποιοι και πώς θα πάρουν την αποζημίωση των 800 ευρώ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΩΓΟΣ: Πρέπει να είμαστε όλοι συγκρατημένοι

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Εισπρακτικές εταιρείες: «Έγραψαν» τον Αδωνι και τηλεφωνούσαν σε Πατρινούς… να πληρώσουν την ΔΕΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Επάνω από ηπειρωτικό ελληνικό έδαφος τουρκικά F-16 πριν λίγο: Επί 27 λεπτά επάνω από τον Εβρο!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Πώς ο Καποδίστριας έκλεισε τις εκκλησίες και νίκησε την επιδημία

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι τρεις ανήλικοι δράστες της ληστείας σε Μίνι Μάρκετ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Ιδιώτες γιατροί στην Πάτρα προσφέρουν το επίδομα επιμόρφωσης των 600 ευρώ στα νοσοκομεία της χώρας

ΚΟΣΜΟΣ1 ώρα πριν

Αεροναυμαχία μεταξύ Τουρκίας και LNA στη Λιβύη: Καταρρίφθηκαν 5 τουρκικά drones και 1 του LNA

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ώρες πριν

Γώγος: Υπάρχει οριζοντίωση της καμπύλης διασποράς του κορονοϊού στην Ελλάδα

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ1 ημέρα πριν

Κορονοϊός-Viral: Κατσίκες κάνουν βόλτα στους δρόμους πόλης-φάντασμα στην Ουαλία – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 ημέρα πριν

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Δημοτικός αστυνομικός έκανε κεφαλοκλείδωμα σε ηλικιωμένο επιβάτη τρόλεϊ – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 ημέρα πριν

Κορωνοϊός: 82 νέα κρούσματα – 1314 συνολικά – 49 οι νεκροί

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 ημέρα πριν

Οι κάτοικοι της Μόριας εκπέμπουν SOS.. Λεηλατημένα σπίτια, εκκλησίες και χωράφια από μετανάστες – ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Κορυφαία Ελληνίδα λοιμωξιολόγος του Cambrige: Είμαστε κοντά σε θεραπεία για τον κορωνοϊό

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ2 ημέρες πριν

Αυτά είναι τα νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση – Έρχονται τα «επιταγοδάνεια»;

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Σε πλήρη ετοιμότητα οι ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο – Τουρκία: «Μετά την επιδημία θα ξαναστείλουμε τους μετανάστες»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Χαρδαλιάς κατά αποδήμων Λονδίνου: Θυμήθηκαν την πατρίδα, όταν κλείσανε τα πάντα εκεί! -ΒΙΝΤΕΟ

Facebook Patratora

Διαφήμιση
Διαφήμιση