Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Και 4ος νεκρός από εποχική γρίπη στον Πύργο Ηλείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο νοσοκομείο Πύργου

Μπορεί όλη η Ελλάδα να έχει σαν κύριο θέμα συζήτησης τον κορωνοϊό και τις πιθανές επιπτώσεις του στην υγεία των ανθρώπων και ιδίως αυτών που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όμως η εποχική γρίπη είναι αυτή που έχει προκαλέσει τα περισσότερα προβλήματα στην Ηλεία, με τον θάνατο ήδη τεσσάρων ανθρώπων, ενώ ένας ακόμη νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας – Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου.

Η απώλεια του τέταρτου ασθενή, μιας 62χρονης γυναίκας που νοσηλευόταν για αρκετές μέρες στην ΜΕΘ, φανερώνει ότι η εποχική γρίπη είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η Ηλεία και όχι ο κορωνοϊός, όπου ευτυχώς δεν έχουμε ακόμη κάποιο κρούσμα, όχι μόνο στο νομό, αλλά σε ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα.

Να τονισθεί ότι στην ΜΕΘ νοσηλεύεται ακόμη ένας 37χρονος αλλοδαπός εργάτης γης, ενώ τα τέσσερα θύματα της γρίπης που δεν τα κατάφεραν και απεβίωσαν ήταν πέρα από την 62χρονη γυναίκα, ένας 63χρονος άνδρας που απεβίωσε στις 13 Ιανουαρίου, μια 80χρονη γυναίκα που έχασε την «μάχη» στις 27 Ιανουαρίου και ένας 67χρονος άνδρας που κατέληξε στις 8 Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως και τα πέντε  κρούσματα που μεταφέρθηκαν στη ΜΕΘ είχαν σοβαρότατα χρόνια υποκείμενα νοσήματα, είτε αυτά ήταν χρόνιες αναπνευστικές ανεπάρκειες, είτε καρδιολογικά νοσήματα, είτε ζαχαροδιαβητικοί, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η βελτίωση της υγείας τους.

Επιπλέον, δυο εκ των αποθανόντων είχαν εμβολιαστεί, σε αντίθεση με τους άλλους δυο και τον μοναδικό επιζήσαντα, να μην έχουν κάνει το απαραίτητο εμβόλιο κατά της γρίπης.

 Το ιατρικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μπορέσει να κρατήσει εν ζωή τον 37χρονο άνδρα, ενώ στα θετικά – αν μπορεί να γραφεί αυτό – είναι το γεγονός ότι δεν έχουμε νέο σοβαρό κρούσμα εποχικής γρίπης, που να επιφέρει την νοσηλεία στην ΜΕΘ.

Τα συμπτώματα που παρουσίασαν οι ασθενείς, ήταν ο συνεχής πυρετός χωρίς ωστόσο να φτάσει σε  υψηλά επίπεδα, ο βήχας και η έντονη δύσπνοια.

Και τα πέντε περιστατικά, έφτασαν με εικόνα ως επί πνευμονικού οιδήματος, μια κατάσταση που στην ιατρική ορολογία αποκαλείται ARDS, δηλαδή Οξεία Αναπνευστική Ανεπάρκεια των Ενηλίκων.

77 οι νεκροί στην Ελλάδα εξαιτίας της γρίπης

Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού της γρίπης την προηγούμενη εβδομάδα, ανεβάζοντας σε 77 το συνολικό αριθμό των νεκρών από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της γρίπης, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), οι 59 θάνατοι αφορούσαν ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), οι τέσσερις όπως έχουμε γράψει στην Ηλεία, και 18 ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ. Πρόκειται για 44 άνδρες και 33 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 4 έως 91 έτη. Από τα 73 (94,8%) κρούσματα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α και από τα 4 (5,2%) ιός γρίπης τύπου Β. Τα 42 στελέχη γρίπης τύπου Α που απομονώθηκαν από τα προαναφερθέντα κρούσματα υποτυποποιήθηκαν, εξ αυτών 15 (35,7%) ανήκαν στον υπότυπο Α (Η1Ν1) και 27 (64,3%) στον υπότυπο Α (Η3Ν2). Τα 72 (93,5%) από τα 77 προαναφερθέντα κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συνιστάται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη, εξ αυτών εμβολιασμένοι ήταν οι 27 (37,5%).

Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 227 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 206 νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ (ένα στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας).

Την προηγούμενη εβδομάδα ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης 186 κλινικά δείγματα όλα από νοσοκομεία. Τα 66 (35,5%) εξ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα τα 44 (66,7%) ήταν τύπου Α και τα 22 (33,3%) ήταν τύπου Β. Τα 41 στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκαν, εξ αυτών τα 30 (73,2%) ανήκαν στον υπότυπο Α (Η3Ν2) και τα 11 (26,8%) στον υπότυπο Α (Η1Ν1). Συνολικά έχουν ελεγχθεί 2.287 κλινικά δείγματα.

πηγη

Διαφήμιση
Σχόλια

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Έβαψαν τον εσταυρωμένο Ιησού με σπρέι στα Κρύα Ιτεών της Πάτρας- ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε σε Ιερό Ναό της Πάτρας. Σύμφωνα με αναγνώστες οι οποίες μας έστειλαν και τις σχετικές φωτογραφίες, άγνωστοι έβαψαν με σπρέι τον εσταυρωμένο Ιησού με σπρέι.

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό σημειώθηκε στο προσκυνητάρι του ιερού ναού Αγίου Αντωνίου και Χαραλάμπους στα Κρύα Ιτεών.

Τη βεβήλωση του εσταυρωμένου διαπίστωσαν το απόγευμα της Τετάρτης πιστοί που πήγαν στο προσκυνητάρι για να ανάψουν το καντήλι και δεν πίστευαν στα μάτια τους.

φωτο thebest.gr

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Κρίσιμο 48ωρο για τον 46χρονο εργάτη που έπεσε από τον 4ο όροφο κτιρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται εργάτης ο οποίος έπεσε από τον 4ο όροφο κτιρίου, ενώ πραγματοποιούσε εργασίες στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα.

Ο S.Y. 46 ετών μεταφέρθηκε με πολλαπλά τραύματα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο, δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη μονάδα εντατικής θεραπείας, οι επόμενες 48 ώρες θεωρούνται κρίσιμες.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας που βρέθηκε στον χώρο του ατυχήματος, υπήρχε απουσία μέτρων ασφάλειας.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Kορωνοϊός: Καλά νέα για πέντε ασθενείς στο νοσοκομείο της Πάτρας – Σήμερα τα αποτελέσματα για βρέφος στο Καραμανδάνειο

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Έξι ύποπτα κρούσματα στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας

Καλά είναι τα νέα για δύο από τους ασθενείς του Ρίου που μέχρι το βράδυ της Τετάρτης νοσηλεύονταν με κορωνοϊό σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Η κατάσταση τους αν και αρχικά ήταν σοβαρή, τελικά καλυτέρευσε με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να φύγουν από το θάλαμο αρνητικής πίεσης και να συνεχίσουν τη νοσηλεία τους εκτός αυτού,

Επίσης άλλοι τρεις ασθενείς ετοιμάζονται  να πάρουν εξιτήριο.

«Περιμένουμε λίγο για να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι όλα είναι καλά « ανέφερε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο του Ρίου, που είναι σημείο αναφοράς για τον ιο, νοσηλεύονται 12 ασθενείς. Από αυτούς σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση είναι ένας 44χρονος ο οποίος έχει, σύμφωνα με τον κ. Γώγο πολλά υποκείμενα νοσήματα και παραμένει διασωληνωμένος για πάνω από δύο ημέρες.

Αρνητικό είναι το τεστ που έγινε σε μωρό 28 ημερών στο Καραμανδάνειο. Στο νοσοκομείο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα άλλο ύποπτο κρούσμα.

Στο νοσοκομέιο Άγιος Ανδρέας αναμένονται αποτελέσματα για έξι ύποπτα κρούσματα. 

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Σε κρίσιμη κατάσταση τρεις ασθενείς στο ΠΓΝΠ -13 κρούσματα συνολικά

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Τρία άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στον θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ενώ το ένα από αυτά είναι διασωληνωμένο.

Πρόκειται για τον 40χρονο άνδρα που πάσχει από υποκείμενο νόσημα. Η κατάσταση του είναι κρίσιμη, αλλά σταθερή, ενώ υπάρχει αισιοδοξία από τους θεράποντες γιατρούς ότι θα κατορθώσει να ξεπεράσει το πρόβλημα και να βελτιωθεί στη συνέχεια.

Από εκεί και πέρα νοσηλεύονται ακόμα 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας που βρίσκονται σε καλή κατάσταση και η πορεία της υγείας τους βαίνει ομαλά.

Επίσης υπάρχουν τρία ακόμα ύποπτα κρούσματα στο νοσοκομείο με σοβαρή συμπτωματολογία που περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους.

Να αναφέρουμε ότι την Τρίτη έγινε γνωστό ότι βγήκαν θετικοί στον ιό ένας γιατρός και μία νοσηλεύτρια, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό στους 13. Εξιτήριο έχει δοθεί συνολικά σε 27 ασθενείς.

Στο μεταξύ εφτά συνολικά ύποπτα κρούσματα εξετάζονταν έως το μεσημέρι της Τετάρτης, στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα και στο Καραμανδάνειο.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά έξι άτομα στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα περίμεναν τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους, έχοντας ορισμένα συμπτώματα κορωνοϊού.

Στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο έχει γίνει τεστ σε ένα μωράκι μόλις 28 ημερών που θεωρήθηκε ως ύποπτο κρούσμα και νοσηλεύεται εκεί.

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
κοροναϊός
ΚΟΣΜΟΣ5 ώρες πριν

Κοροναϊός: Πρόβλεψη για 50.000 νεκρούς στη Βρετανία από την κυβέρνηση Τζόνσον

Κορονοϊός
ΚΟΣΜΟΣ5 ώρες πριν

Κοροναϊός: Σοκάρει ο αριθμός των 13.915 νεκρών στην Ιταλία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ώρες πριν

Δημοσκόπηση-Κορονοϊός: Πώς αξιολογούν οι πολίτες τις αποφάσεις της κυβέρνησης – Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ7 ώρες πριν

Άλλα έγραφε το κουτί έξω αλλα ηταν μέσα.. χαμός με “ιατρικές” μάσκες στο “Σωτηρία”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ7 ώρες πριν

Δωρεά 8 εκ ευρώ για την λειτουργία 50 πλήρως εξοπλισμένων μονάδων στο

ΖΩΗ8 ώρες πριν

Κορονοϊός: Θετική στον ιό γνωστή ηθοποιός: «Δεν έχω νιώσει ποτέ πιο άρρωστη»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ8 ώρες πριν

Δομή Ριτσώνας: Αλλοδαποί επιτέθηκαν σε γιατρούς που πήγαν να τους κάνουν τεστ για κορωνοϊό!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ8 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 129 νέα κρούσματα και 3 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ9 ώρες πριν

Αποκαλυπτική συνέντευξη του Δρ. Τσιόδρας το 2017 στην Βιέννη..

ΚΟΙΝΩΝΙΑ11 ώρες πριν

Κοροναϊός: Απαγορεύεται το κολύμπι και το ψάρεμα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Τα μονταρισμένα πλάνα από το βίντεο του Open που γελάει όλη η Ελλάδα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Ιερέας του Ι.Ν Αγίου Νικολάου Πατρών σε Μητσοτάκη- Σας τιμούν εικόνες με περιπολικά έξω από εκκλησίες;

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Πάτρα: Άνδρας πνίγηκε στη θαλάσσια περιοχή στο Μονοδένδρι

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Οι κάτοικοι της Μόριας εκπέμπουν SOS.. Λεηλατημένα σπίτια, εκκλησίες και χωράφια από μετανάστες – ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ3 ημέρες πριν

Κορονοϊός: Ποιοι και πώς θα πάρουν την αποζημίωση των 800 ευρώ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Ετοιμάζονται να κλείσουν Νότιο Πάρκο και Πλαζ! – Το αδιαχώρητο και χθες – Ηδη έκλεισαν την παραλία της Θεσσαλονίκης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Ιδιώτες γιατροί στην Πάτρα προσφέρουν το επίδομα επιμόρφωσης των 600 ευρώ στα νοσοκομεία της χώρας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ2 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Ποιοι δικαιούνται μείωση και απαλλαγή στα δημοτικά τέλη- Τα δικαιολογητικά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ημέρες πριν

Μ.Χρυσοχοΐδης: «Αν δεν πειθαρχήσουν οι Έλληνες το επόμενο στάδιο είναι η χρήση των ΕΔ; – Ξανά από την αρχή η οικονομία»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

«Μείωση αποδοχών δημοσίων υπαλλήλων κατά 60%» μελετά η κυβέρνηση; – «Εξαέρωση» επενδύσεων

ΖΩΗ11 ώρες πριν

Ελευθερία Καρναβά – Βγήκε γυμνή στο μπαλκόνι και ο γείτονας την βιντεοσκόπησε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ14 ώρες πριν

Γιώργος Κύρτσος: Αποκάλυψη βόμβα βουλευτή ΝΔ. “Τα λεφτά φτάνουν μέχρι τον…” Μειώσεις μισθών, συντάξεων

ΚΟΣΜΟΣ1 ημέρα πριν

Αεροναυμαχία μεταξύ Τουρκίας και LNA στη Λιβύη: Καταρρίφθηκαν 5 τουρκικά drones και 1 του LNA

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 ημέρα πριν

Γώγος: Υπάρχει οριζοντίωση της καμπύλης διασποράς του κορονοϊού στην Ελλάδα

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ2 ημέρες πριν

Κορονοϊός-Viral: Κατσίκες κάνουν βόλτα στους δρόμους πόλης-φάντασμα στην Ουαλία – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Δημοτικός αστυνομικός έκανε κεφαλοκλείδωμα σε ηλικιωμένο επιβάτη τρόλεϊ – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Κορωνοϊός: 82 νέα κρούσματα – 1314 συνολικά – 49 οι νεκροί

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Οι κάτοικοι της Μόριας εκπέμπουν SOS.. Λεηλατημένα σπίτια, εκκλησίες και χωράφια από μετανάστες – ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Κορυφαία Ελληνίδα λοιμωξιολόγος του Cambrige: Είμαστε κοντά σε θεραπεία για τον κορωνοϊό

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ4 ημέρες πριν

Αυτά είναι τα νέα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση – Έρχονται τα «επιταγοδάνεια»;

Facebook Patratora

Διαφήμιση
Διαφήμιση