Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Κούμανι

Μια γυναίκα, περίπου 42 ετών, εντοπίστηκε νεκρή το πρωί της Δευτέρας, μέσα στο αυτοκίνητο της, στο Κούμανι του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Τα ακριβή αίτια θανάτου της δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες που φτάνουν στο Patrisnews, κάνουν λόγο για αυτοκτονία.

Διαφήμιση
Σχόλια

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Airbnb – «Βουτιά» στα άπατα η ζήτηση στην Δυτική Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Κάθετη πτώση έχει η ζήτηση των καταλυμάτων στην βραχυχρόνια μίσθωση και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Airbnb, το φετινό καλοκαίρι και ενώ βρισκόμαστε στην υποτιθέμενη καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Η πτώση αυτή, σύμφωνα με ιδιοκτήτες, που έχουν μπει εδώ και πάνω από τρία χρόνια στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, νοικιάζοντας το ακίνητο που διατηρούν σε παραθεριστικά θέρετρα της περιοχής, φτάνει σε σύγκριση με τα προηγούμενα καλοκαίρια, το 70 % με 75%.

Τη διαπίστωση αυτή μπορεί να την κάνει εύκολα κανείς κάνοντας μία μικρή αναζήτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Airbnb. Η πλειοψηφία των καταλυμάτων σε περιοχής που παρουσιάζουν κίνηση την καλοκαιρινή περίοδο είναι αδιάθετα.

Πιο συγκεκριμένα και ενώ βρισκόμαστε στις αρχές Αυγούστου, που είναι η περίοδος των διακοπών του περισσότερου κόσμου και οι κρατήσεις γίνονται συνήθως τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα, τα καταλύματα που μπορεί να εντοπίσει ένας ενδιαφερόμενος, είναι δεκάδες.

Η αναζήτηση που έκαναν οι «7 Μέρες Ενημέρωση»  (τρεις μέρες πριν από τη δημοσίευση του φύλλου) αφορούσαν τις δύο κύριες παράκτιες γραμμές έξω από την Πάτρα, την Αιγιαλεία και την Δυτική Αχαΐα, αλλά και την Ναυπακτία, ένα μέρος που παραδοσιακά παρουσιάζει μία αξιόλογη τουριστική κίνηση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον εσωτερικό τουρισμό.

Η κατάσταση στην Αιγιάλεια

Στην Αιγιάλεια την περίοδο 6 με 10 Αυγούστου (χωρίσαμε τον μήνα σε πέντε τετραήμερες περιόδους, προκειμένου να πάρουμε κάποια τυπικά δείγματα) τα διαθέσιμα καταλύματα είναι 208. Στις 10 με 14 Αυγούστου είναι 215, στις 16 με 20 του μήνα είναι 223 και στις 20 -24 Αυγούστου, ο αριθμός των ελεύθερων καταλυμάτων φτάνει τα 260, ενώ στις 24 με 28 Αυγούστου ανεβαίνει στα 300.

Άδεια και στη Δυτική Αχαΐα

Στην Δυτική Αχαΐα  (εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε πολλές καταχωρήσεις υπάρχουν ορισμένα ακίνητα που αναφέρονται σε περιοχές της Πάτρας) την ημερολογιακή περίοδο 6 με 10 Αυγούστου ο αριθμός των καταλυμάτων ανέρχεται στα 108, στις 10 με 14 στα 126, στις 16 με 20, στα 140, στις 20 με 24 στα 138 και στις 24 με 28, στα 169.

Κενά και  στην άλλοτε περιζήτητη Ναύπακτο

Αρκετός όμως είναι και ο αριθμός των καταλυμάτων που μπορεί να βρει κανείς τον Αύγουστο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Airbnb και στην περιοχή της Ναυπακτίας που θεωρείται ένα μέρος που έχει περισσότερες βάσεις στην τουριστική ανάπτυξη της από ότι η Αχαΐα.

Πιο αναλυτικά ο αριθμός των καταλυμάτων που μπορεί να βρει κανείς στην Ναυπακτία στις 6 με 10 Αυγούστου φτάνει τα 77, στις 10 με 14 Αυγούστου τα 76, στις 16 με 20 Αυγούστου, τα 82, στις 20 με 24 τα 110 και στις 24 με 28 τα 164.

Όμως μείωση της ζήτησης βλέπει κανείς και στην ακόμα πιο τουριστική Ηλεία, βλέποντας ότι τα καταλύματα που μπορεί να βρει για την περίοδο 6 με 28 Αυγούστου φτάνουν τα 112.

Ο τουρισμός στο … απόσπασμα

Σύμφωνα με ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν επενδύσει τα τελευταία χρόνια στην βραχυχρόνια μίσθωση, μετά την ανάπτυξη που είχε πάρει αυτή από το 2016 και μετά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, πρόκειται για μία σημαντική μείωση της ζήτησης, καθώς τα καλοκαίρια του 2017, του 2018, αλλά του 2019, τα καταλύματα που ήταν αδιάθετα στις αρχές Αυγούστου ήταν λιγότερα από τα μισά που βρίσκει κανείς τώρα.

Το γεγονός αυτό έρχεται  να επιβεβαιώσει την πτώση της τουριστικής κίνησης του φετινού καλοκαιριού εξαιτίας του κορωνοϊού, με τη μείωση των εισερχόμενων εκ του εξωτερικού τουριστών (είναι γνωστό ότι η Airbnb είχε κατορθώσει και είχε πάρει ένα κομμάτι της πίτας από τα καταλύματα των ξενοδοχείων από τους τουρίστες που έρχονταν στη χώρα μας και ζητούσαν πιο πριβέ διαμονή).

Δείχνει επίσης ότι ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων δεν θα πάει φέτος διακοπές ή άφησε το όλο θέμα για την τελευταία στιγμή γνωρίζοντας ότι όποτε και αν το θελήσει μπορεί να βρει κατάλυμα.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ, σύμφωνα πάντα με τους ιδιοκτήτες που έχουν επενδύσει στον τομέα, ότι τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μία τάση που θέλει την μέση παραδοσιακή αστική οικογένεια να παραθερίζει ή να κάνει διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας  σε κοντινά ηπειρωτικά μέρη, αποφεύγοντας τα νησιά και τους τοπ τουριστικούς προορισμούς.

Μια σημαντική πτυχή της τάσης αυτής οφειλόταν και στο Airbnb, ανάλογα βέβαια με το είδους του καταλύματος και τις οικονομικές δυνατότητες της ενδιαφερόμενης οικογένειας. Όλα αυτά ο κορωνοϊός τα έκανε τουλάχιστον για το φετινό καλοκαίρι στην άκρη και έτσι η βραχυχρόνια μίσθωση πληρώνει και αυτή από την πλευρά της την γενικότερη πτώση της τουριστικής κίνησης,.

Κάτι σε έναν βαθμό φυσιολογικό, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν το όλο θέμα,  από την στιγμή που η μέχρι τώρα η ανοδική πορεία της πλατφόρμας οφειλόταν στην τουριστική δυναμική της κάθε περιοχής.

Αυτό που θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε είναι ότι η πτώση της ζήτησης έρχεται για να συνδυαστεί με τη μείωση των τιμών της εκμίσθωσης του κάθε ακινήτου, μία μείωση που κατά μέσο όρο φτάνει το 15% με 20% ανάλογα πάντα με το είδος του ακινήτου και την περιοχή που βρίσκεται.

Όμως φαίνεται ότι ο φόβος του κορωνοϊού και οι γενικότερες συνέπειές του κυριαρχούν  και στον σχεδιασμό των διακοπών μας.

Κ.Α.

(από την εφημερίδα “7 Μέρες Ενημέρωση”).

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Από θαύμα σώθηκε νεαρός οδηγός- Τούμπαρε το αυτοκίνητό του κοντά στην Κανελλοπούλου – ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Νεαρός οδηγός επιχείρησε να προσπεράσει άλλο όχημα από αριστερά, στην είσοδο της Πάτρας κοντά στην Κανελλοπούλου, όταν το όχημά του έπεσε στην πίσω ρόδα του. Το mini couper που οδηγούσε “σηκώνεται” στην ρόδα του και ανατρέπεται. Στη συνέχεια το όχημα σέρνεται για περίπου 100 μέτρα και πέφτει πάνω σε μια κολόνα.

Ο νεαρός, που επέβαινε μόνος του μέσα στο αυτοκίνητο, κατάφερε με τη βοήθεια άλλων να βγει σώος και αβλαβής από το παράθυρο του αυτοκινήτου.

Επι τόπου έσπευσαν αμέσως αστυνομία και Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή η 57χρονη Χριστίνα Μαυρέλη

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Έφυγε από τη ζωή η 57χρονη Χριστίνα Μαυρέλη το γένος Απόσ. Τσιμπούκη μετά από μάχη με ασθένεια. Δύσκολες οι ώρες για τον σύζυγό της Γιάννη και τα δυο παιδιά τους. Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα 10 Αυγούστου στις 11 το πρωί, από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Πατρών.

Στο μεταξύ κηδεύεται σήμερα ο μαθηματικός του 7ου ΕΠΑΛ Πάτρας  Δημήτρης Τσιούλος ο οποίος επίσης έφυγε από τη ζωή μετά από ασθένεια, στα 65 χρόνια του, ενώ σοξκ προκάλεσε η απώλεια της 36χρονης Λευκοθέας Φρούντα, η οποία κηδεύτηκε την Παρασκευή. Η γυναίκα έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: “Πιέζουν” γιατρούς να τους δίνουν “απαλλακτικό” για να μην φορούν μάσκα! Παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Αντιμέτωποι με αρκετά πιεστικά αιτήματα από πολίτες, οι οποίοι προσπαθούν διακαώς να απαλλαγούν από την μάσκα, παρά το γεγονός ότι θεωρείται το μοναδικό «όπλο» απέναντι στον κορωνοϊό βρίσκονται αρκετοί οι γιατροί της Πάτρας.

Αρκετοί γιατροί, που υπηρετούν τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καλούνται από τους ασθενείς τους να τους χορηγήσουν βεβαίωση ότι για ιατρικούς λόγους δεν μπορούν να κυκλοφορούν με μάσκα.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, καλώντας όλα τα μέλη του να είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στις εξαιρέσεις από την χρήση της μάσκας.

Και αυτό, διότι ήδη καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην χώρα μας έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων της πανδημίας, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στον επιστημονικό – ιατρικό κόσμο αλλά και στην πολιτεία, η οποία θέσπισε υποχρεωτική την χρήση μάσκας από τις αρχές του μήνα. Ήδη, κλιμάκια ελεγκτών προβαίνουν σε σαρωτικούς ελέγχους σ’ όλη τη χώρα και στην περιοχή μας και βεβαιώνουν αρκετές παραβάσεις, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου κρούει τον κώδωνα τόσο προς τους πολίτες που προσφεύγουν στους γιατρούς για να μπορούν να εξασφαλίσουν μια βεβαίωση για μη χρήση μάσκας, όσο και προς τον επιστημονικό κλάδο, εφόσον οι επιπτώσεις από μπαράζ εξαιρέσεων μπορεί να έχει δυσάρεστες επιπτώσεις.

«Φαίνεται πως κάποιοι έχουν άγνοια κινδύνου» δηλώνει η πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου ερωτηθείσα σχετικά, ενώ καλεί τους γιατρούς να είναι ιδιαίτερα αυστηροί στην χορήγηση γνωματεύσεων εξαίρεσης της χρήσης μασκών προστασίας. Αναγνωρίζει πως υπάρχουν ειδικές κατηγορίες πολιτών, όπως αυτοί με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, όμως εκτιμά πως ο «βομβαρδισμός» των αιτημάτων που δέχονται οι γιατροί δεν προέρχεται από αυτές τις κατηγορίες που πράγματι πρέπει να εξαιρεθούν.

Χαρακτήρισε το πρόβλημα ως πολυσύνθετο εφόσον εκτός από θέμα δημόσιας υγείας έχει και νομικές προεκτάσεις και, κατέληξε, λέγοντας πως ο γιατρός οφείλει να είναι πιστός στην τήρηση του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, ενώ καλεί τους «αρνητές της μάσκας» να συνειδητοποιήσουν το βάρος της ευθύνης τους απέναντι στην δημόσια υγεία.

ΠΗΓΗ: ΓΝΩΜΗ

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ9 λεπτά πριν

Δεν έχει τέλος η τραγωδία: Και τέταρτος νεκρός στην Εύβοια μετά το βρέφος και τους ηλικιωμένους – ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ16 λεπτά πριν

Airbnb – «Βουτιά» στα άπατα η ζήτηση στην Δυτική Ελλάδα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ19 ώρες πριν

Πόρος: «Πεθαμένη» πολιτεία! Ολική καταστροφή της τοπικής οικονομίας από το lockdown!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ19 ώρες πριν

Η κυβέρνηση προσλαμβάνει 280 συνοριοφύλακες για την… Αττική & την Πελοπόννησο!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες πριν

Από θαύμα σώθηκε νεαρός οδηγός- Τούμπαρε το αυτοκίνητό του κοντά στην Κανελλοπούλου – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ23 ώρες πριν

Κλείδωσε τα παιδιά της στο σπίτι και έφυγε – Εκείνα ειδοποίησαν το Χαμόγελο του Παιδιού

ΚΟΙΝΩΝΙΑ24 ώρες πριν

Απομάκρυναν τον διοικητή του ΑΤ Πόρου επειδή δεν έκανε αρκετούς ελέγχους για κορωνοϊό

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες πριν

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή η 57χρονη Χριστίνα Μαυρέλη

κορονοϊός
ΚΟΙΝΩΝΙΑ24 ώρες πριν

«Μοντέλο Πόρου» για όποιες περιοχές χτυπήσουν «κόκκινο»! Ο κορωνοϊός «τρώει» τη ΔΕΘ! Η κρίσιμη σύσκεψη της Δευτέρας!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ: “Πιέζουν” γιατρούς να τους δίνουν “απαλλακτικό” για να μην φορούν μάσκα! Παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Θλίψη στην Πάτρα- «Έσβησε» η 36χρονη Λευκοθέα Φρούντα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Πάτρα: Αγνοείται 36χρονη

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Πάτρα: Λύνεται το μυστήριο με τον θάνατο της Αναστασίας Κόλλια- Δίωξη για ανθρωποκτονία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Ξύλο σε παραλία για την ανέλκυση μιας βάρκας! – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Την «πρόδωσε» η καρδιά της! Θρήνος για 31χρονη

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Πάτρα: Γυναίκα με αναπηρία έπεσε μέσα στο σπίτι της στα Ψηλαλώνια – Επιχείρηση από την Πυροσβεστική

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Πάτρα: Πέθανε ο 41χρονος που έπεσε από μπαλκόνι 2ου ορόφου

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Πάτρα: Ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

ΚΟΣΜΟΣ5 ημέρες πριν

Μοντέλο από την Ουκρανία καταγγέλλει τον άγριο ξυλοδαρμό της σε παραλιακό κλαμπ της Τουρκίας – ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Δεκαπενταύγουστο χωρίς λιτανείες και γάμους με 50 το πολύ καλεσμένους ζητά ο Σύψας!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ9 λεπτά πριν

Δεν έχει τέλος η τραγωδία: Και τέταρτος νεκρός στην Εύβοια μετά το βρέφος και τους ηλικιωμένους – ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες πριν

Από θαύμα σώθηκε νεαρός οδηγός- Τούμπαρε το αυτοκίνητό του κοντά στην Κανελλοπούλου – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Τι συμφώνησαν Ελλάδα και Αίγυπτος για την ΑΟΖ – Τα μηνύματα Μητσοτάκη και Δένδια – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Χαράλαμπος Γώγος: Βρισκόμαστε σε μια ισχυρή έκρηξη της πανδημίας

ΚΟΣΜΟΣ4 ημέρες πριν

Συγκλονιστικά βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης στη Βηρυτό! Οικιακή βοηθός σώζει παιδάκι και νύφη τρέχει να σωθεί!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Εικόνες σοκ από το τροχαίο στην Αλεξανδρούπολη! Σε αυτό το κλεμμένο αυτοκίνητο είχαν στοιβαχτεί 12 άνθρωποι! 7 νεκροί!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Κορωνοϊός: 121 νέα κρούσματα- LIVE η ενημέρωση Σωτήρη Τσιόδρα – Νίκου Χαρδαλιά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Ξύλο σε παραλία για την ανέλκυση μιας βάρκας! – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΣΜΟΣ5 ημέρες πριν

Μοντέλο από την Ουκρανία καταγγέλλει τον άγριο ξυλοδαρμό της σε παραλιακό κλαμπ της Τουρκίας – ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ6 ημέρες πριν

Προειδοποίηση για «κόκκινη γραμμή» από τον Καθηγητή Γώγο

Facebook Patratora

Διαφήμιση
Διαφήμιση