Δυτική Ελλάδα: Το παιδί που δεν θα ζούσε… αν δεν υπήρχε ένα κοριτσάκι από την Ιταλία – Patratora
Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Δυτική Ελλάδα: Το παιδί που δεν θα ζούσε… αν δεν υπήρχε ένα κοριτσάκι από την Ιταλία

Δημοσιεύθηκε

στις

Έξι σημαντικούς ανθρώπους που το νήμα της ιστορίας του καθενός συνδέεται με διάσωση τη ζωή ενός ανθρώπου ή και περισσοτέρων ανέδειξε η συγκλονιστική εκδήλωση που φιλοξενήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος. Αυτούς τους έξι σημαντικούς ανθρώπους τους έχει ενώσει η καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με σύνθημα «Μη μείνεις θεατής» για τη δωρεά συμπαγών οργάνων, μυελού των οστών, αίματος και των παραγώγων του που υλοποιούν η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Εφήβων του ΠΓΝΠ, το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Χάρισε Ζωή» του Πανεπιστημίου Πατρών, το Κέντρο Αιμοδοσίας του ΠΓΝΠ, η ομάδα Εθελοντών «ΣΥΝάνθρωποι» και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων.

Επικεφαλής της προσπάθειας ο διευθυντής της Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Εφήβων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης. Στις κλίνες της ΜΕΘ Παίδων μέχρι σήμερα έχουν σωθεί 1.400 παιδιά έχοντας λάβει τη φροντίδα της ιατρονοσηλευτικής ομάδας του κ. Ηλιάδη.

Ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά, είναι ο μικρός ήρωας Αλέξανδρος Ιωάννου που παρουσίασε ο κ. Ηλιάδης. Την ιστορία του Αλέξανδρου ο οποίος ζει χάρη στην καρδιά που του χάρισε με τον θάνατό της ένα κοριτσάκι 2 ετών από την Ιταλία είχε παρουσιάσει ο «Κόσμος» πριν από μερικές εβδομάδες και μάλιστα πρωτοσέλιδα. Και ποιος δεν συγκινήθηκε από την ιστορία του. Αν δεν υπήρχαν δωρητές οργάνων, σήμερα ο Αλέξανδρος δεν θα ζούσε…

Διαφήμιση
Σχόλια

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: «Καταπέλτης» η έκθεση επιθεωρητών για το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Iδιαίτερα αποκαλυπτικό είναι το περιεχόμενο της εμπιστευτικής έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών ως προς τον έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων του ΔΣ του «Αγίου Ανδρέα» σχετικά με την προκήρυξη των κενών θέσεων Συντονιστών Διευθυντών λόγω συνταξιοδότησης.

Ο έλεγχος έγινε με αφορμή καταγγελία στο Σώμα Επιθεωρητών για απόφαση που έλαβε το ΔΣ του νοσοκομείου στις 21 Φεβρουαρίου 2017 για κάλυψη των κενών θέσεων Συντονιστών Διευθυντών στα εξής τμήματα: Ακτινοδιαγνωστικό, Ιατρικής Βιοπαθολογίας (μικροβιολογικό), Χειρουργικό, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Ουρολογικό, Μονάδα Νεογνών και Οφθαλμογικό.

Σύμφωνα με την έκθεση «οι θέσεις αυτές κατέχονται χωρίς να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία». Στην έκθεση αναφέρεται ότι: «Η ελεγχόμενη υπηρεσία επί σειρά ετών δεν εφαρμόζει τα προβλεπόμενα για την κάλυψη των θέσεων Συντονιστών Διευθυντών, ήτοι τη διαδικασία της ανοικτής προκήρυξης σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, πλην δύο αποφάσεων.

Ειδικότερα η ελεγχόμενη υπηρεσία, μολονότι όπως προκύπτει από την περίπτωση της ΜΕΝΝ (Μονάδα Νεογνών) γνωρίζει τη διαδικασία της ανοικτής προκήρυξης, επέλεξε για την πλήρωση των κενούμενων θέσεων Συντονιστών Διευθυντών (ΣΔ) να ακολουθεί τη διαδικασία προσωρινής ανάθεσης επιστημονικού και διοικητικού προϊσταμένου Τμημάτων με αποτέλεσμα οι άνευ προκήρυξης τοποθετούμενοι να ασκούν καθήκοντα ΣΔ για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να έχουν αξιολογηθεί νόμιμα ούτε ως προς τα προσόντα τους αλλά ούτε συγκριτικά με τους υπηρετούντες Διευθυντές».

Σύμφωνα με την έκθεση αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καθίστανται Συντονιστές Διευθυντές με ανάθεση και να παραμένουν μέχρι να συνταξιοδοτηθούν. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι αυτό συμβαίνει στο Ακτινοδιαγνωστικό 6,5 έτη, Ουρολογικό 7 έτη, Οφθαλμολογικό 6,5 έτη.

Η ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Ειδικότερα για την Οφθαλμολογική Κλινική, που φαίνεται ότι αποτελεί και την αιτία να ανοίξει ο συγκεκριμένος φάκελος για το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο, καθώς ένας από τους θιγόμενους γιατρούς ο Ιωάννης Κατσιμπρής, προσέφυγε στη δικαιοσύνη, η έκθεση είναι καταπέλτης.

Ειδικότερα ο κ. Κατσιμπρής ζήτησε και έλαβε γνώση του περιεχομένου της έκθεσης στο σκέλος που αφορά την Κλινική στην οποία υπηρετεί. Και αυτό το έπραξε διότι έχει το βαθμό του διευθυντή και μία σειρά από άλλα ποιοτικά και ποσοτικά προσόντα (ακαδημαϊκά, χειρουργικές δεξιότητες, εκπαιδευτικό και μετεκπαιδευτικό έργο, κοινωνικό έργο στο Καραμανδάνειο και στο Αίγιο) αλλά ουδέποτε κλήθηκε να καταθέσει το φάκελό του για τη θέση του Συντονιστή Διευθυντή της Κλινικής.

Ειδικότερα στην εξώδικη διαμαρτυρία που έχει στείλει στη διοίκηση του νοσοκομείου, ο κ. Κατσιμπρής σημειώνει τα συμπεράσματα της έκθεσης και υπενθυμίζει ότι ο νόμος προβλέπει «Αν υπηρετούν δύο ή περισσότεροι Διευθυντές σε ένα ιατρικό τμήμα ή μονάδα, ως υπεύθυνος για το συνολικό συντονισμό του τμήματος ή της μονάδας ορίζεται, με απόφαση του Διοικητή, ο Συντονιστής Διευθυντής που επιλέγεται μετά από εισήγηση ειδικής Επιτροπής, με βάση τα κριτήρια του άρθρου 37 του ν. 2519/1997 …».

Ο κ. Κατσιμπρής με το εξώδικό του επισημαίνει ότι «από την κοινοποίηση της Εκθεσης Ελέγχου στη Διοίκηση έχει παρέλθει χρονικό διάστημα περίπου 10 μηνών χωρίς ωστόσο να έχετε προβεί στις ενέργειες εκείνες που θα αποκαθιστούν τη νομιμότητα όπως σαφώς αναφέρονται στο πόρισμα του ΣΕΕΔΔ με σειρά ενεργειών».

ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Ειδικότερα οι ελεγκτές αναφέρουν ότι πρέπει να γίνουν τα εξής:

1. Προκήρυξη της θέσης Συντονιστή Διευθυντή Οφθαλμολογικής Κλινικής

2. Πρόσκληση ενδιαφέροντος μεταξύ των υπηρετούντων Διευθυντών στην Οφθαλμολογική Κλινική

3. Αξιολόγηση των προσόντων των υποψήφιων Διευθυντών όπως αυτά ορίζονται αναλυτικά στο ν.2519/1997 συνεκτιμώντας την προϋπηρεσία, την κλινική εμπειρία, το επιστημονικό έργο, την εκπαίδευση και μετεκπαίδευση, την εν γένει ανταπόκριση του κρινόμενου στις επιταγές του ιατρικού λειτουργήματος και, όχι αποκλειστικά με την προϋπηρεσία όπως γίνονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Αγιος Ανδρέας».

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Ερωτηθείς σχετικά ο διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Σερεμέτης ανέφερε η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στο παρελθόν. Εκτίμησε ότι το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης «δεν βρήκε κάτι το ιδιαίτερα προβληματικό. Ωστόσο εμείς θα το διερευνήσουμε και πάλι».

Σε σχέση με τις εξώδικες διαμαρτυρίες του κ. Κατσιμπρή μας είπε: «Εχει κάποια δίκια ο κ. Κατσιμπρής αλλά και κάποιες υπερβολές στα όσα επικαλείται. Για εμάς δεν έχει κλείσει ο φάκελος αυτός. Αντιθέτως βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχός της».

Ο κ. Σερεμέτης επιφυλάχτηκε να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη Ενορκη Διοικητική Εξέταση ειδικότερα για την Οφθαλμολογική Κλινική του νοσοκομείου. Αν και ο ίδιος δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες οι πληροφορίες της «Π» ανέφεραν ότι το αντικείμενο της ΕΔΕ αφορά ζητήματα διοικητικά καθώς και εκπαιδευτικά σε σχέση με τους ειδικευομένους της.

Σε ό,τι αφορά τους τελευταίους οι πληροφορίες μας ανέφεραν ότι η Κλινική έμεινε χωρίς ειδικευομένους εξαιτίας χειρισμών που υπήρξαν στην εκπαίδευσή τους. Φέρεται δε ότι ειδικευόμενος που αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την Κλινική, κατέθεσε σχετική καταγγελία στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας. «Να είστε βέβαιοι ότι θα λάβουμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα όταν θα έχουμε στα χέρια μας τα αποτελέσματα της ΕΔΕ» κατέληξε ο κ. Σερεμέτης.

πηγή: Πελοπόννησος.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Δις ισόβια στον δολοφόνο της Σοφίας Παπανδρέου

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Παιχτηκε στο Εφετείο Αιγίου ο πρώτος δικαστικός γύρος για την στυγερή δολοφονία της Σοφίας Παπανδρέου που είχε βρει τον θάνατο μέσα στο σπίτι της στην οδό Γούναρη ανοίγοντας την πόρτα στον δολοφόνο της. Ο δράστης καταδικάστηκε σε δις ισόβια.

Η πλευρά του επικαλέστηκε μειωμένο καταλογισμό ως τοξικομανής. Το Δικαστήριο όμως απέρριψε το διάβημα αυτό κρίνοντας τον δράστη κύριο του εαυτού του και υπέυθυνο για τις πράξεις του. Η άτυχη Πατρινή, μητέρα της συμπεθερας του εκλιπόντος Κωστή Στεφανόπουλου είχε χάσει την ζωή της στην προσπάθεια του δολοφόνου να την ληστέψει και να την εξουδετερώσει επειδή του είχε αντισταθεί.

Το έγκλημα είχε συγκλονίσει την πολη. Η Σοφία Παπανδρέου διέμενε μόνη της και άνοιξε την πόρτα νομίζοντας πως της είχαν φέρει τα ψώνια που είχε παραγγείλλει απο τον μανάβη. Ανοιξε όμως στον δολοφόνο της.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Προφυλακιστέοι οι τρεις συλληφθέντες της σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Tην πόρτα του Ανακριτή περνούν τμηματικά οι 15 συλληφθέντες για το κύκλωμα που έκλεβε αυτοκίνητα, τα παραποιούσε και στη συνέχεια σε πωλούσε σε ιδιώτες.

Μέχρι τώρα έχουν απολογηθεί επτά άτομα. Τρεις κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ άλλοι τέσσερις αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν μέχρι απολογηθεί δεν βρίσκονται οι Πατρινοί κατηγορούμενοι ούτε ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των συλληφθέντων είναι τέσσερις Πατρινοί, ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται από την Αττική, την Ημαθία και τη Ζάκυνθο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση πλαστογραφία διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, παραβάσεις των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι απολογίες των συλληφθέντων συνεχίζονται.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Χωρίς κλιματιστικό το μισό κτίριο του πρώην ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Χωρίς κλιματισμό εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών είναι το κτίριο του πρώην ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου Πατρών.

Όπως καταγγέλθηκε παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην 25η Ιουνίου ο κλιματισμός δεν λειτουργεί και σε ιατρεία όπου εξετάζονται ασθενείς επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες. » Το μισό κτίριο δεν έχει κλιματισμό.» σχολιάζει και ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Προσωπικού ΕΦΚΑ Χαράλαμπος Μπονάνος.

Από την πλευρά του ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Μιλτιάδης Ζαμπάρας αναφέρει ότι βρίσκεται στο κτίριο τεχνικός που επιλαμβάνεται του θέματος για να ανοίξει τη διαδικασία του κλιματισμού και πως δεν τίθεται θέμα ανεπάρκειας του συστήματος κλιματισμού, αλλά χρειάζεται να γίνει η απαιτούμενη μετατροπή για να γυρίσει στο κρύο και έπρεπε να έρθει γι αυτό τεχνικός από το Ρίο.

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ2 ώρες πριν

Το πρώτο Βιοκλιματιστικό σχολείο στο Ηράκλειο της Κρήτης

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ώρες πριν

Πάτρα: «Καταπέλτης» η έκθεση επιθεωρητών για το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ5 ώρες πριν

Τον έπιασε η ζέστη – Βγήκε ολόγυμνος στον δρόμο – ΦΩΤΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ώρες πριν

Παραδόθηκαν 114 νέα οχήματα στην ΕΛΑΣ. Τι δήλωσαν Γεροβασίλη – Παπακώστα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ώρες πριν

Συνάντηση του Ανδρέα Τζουραμάνη με τον Απόστολο Κατσιφάρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ8 ώρες πριν

Άννα Κορακάκη: Χρυσό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ

ΖΩΗ8 ώρες πριν

ΔΕΛΤΑ 360 FASHION SHOW 2019- Εντυπωσιακή επίδειξη μόδας στην Πάτρα!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ8 ώρες πριν

Η μυρωδιά αποκάλυψε το μακάβριο μυστικό!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ8 ώρες πριν

Οργή των συγγενών του Μάριου! Η αναβολή που ανοίγει «παραθυράκι» στους κατηγορούμενους!

ΚΟΣΜΟΣ10 ώρες πριν

Τρεις νεκροί από τον καύσωνα στη Γαλλία – Πέθαναν στην προσπάθειά τους να δροσιστούν!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

4 Πατρινοί στο κύκλωμα με τα κλεμμένα – Ιδιοκτήτης συνεργείου στο αρκτικό διαμέρισμα… έκανε χρυσές δουλειές

ΖΩΗ3 ημέρες πριν

Τα κλάματα της Μιζεράκη στη Μελέτη για τον Ζάρλα και το τροχαίο… – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Τον θυμόσαστε; Είναι ο Βασίλης Ραχούτης – Έσωσε συνανθρώπους μας στο «Σάμινα» και πνίγηκε

ΖΩΗ5 ημέρες πριν

Η 81χρονη windsurfer από την Κεφαλλονιά… που μέσα της ζεί ακόμα ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ !

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Ανετράπη νταλίκα στην Εθνική Οδό

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ4 ημέρες πριν

Κανείς δεν έμαθε για τον θάνατο του «Μικρού Σερίφη»

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Πάτρα: Ασυνείδητος οδηγός πάρκαρε πάνω σε ζωντανό γατάκι, στην Γ. Ολυμπίου – ΦΩΤΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Μάχη στην εντατική του Ρίου για πέμπτη μέρα δίνει ο παπά Γιάννης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Ποιοι ήταν οι δύο νεαροί ποδηλάτες που «θέρισε» το «τρελό» αυτοκίνητο! – ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Θρήνος – Αυτός είναι ο 19χρονος που «έφυγε» παίζοντας μπάσκετ

ΖΩΗ11 ώρες πριν

Αυτός είναι ο Ράπερ που συνελήφθη στην Καλλιθέα – Έκανε βίντεο με χειροπέδες

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ2 ημέρες πριν

Η εκδίκηση του κύκνου σε τουρίστρια στη Σκιάθο

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ2 ημέρες πριν

Καρέ καρέ η επιστροφή μιας χελώνας καρέτα καρέτα στη θάλασσα, στην Πλάζ της Πάτρας – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΣΜΟΣ1 εβδομάδα πριν

Βίντεο-σοκ από λούνα-παρκ! Εκσφενδονίστηκε από περιστρεφόμενη «γόνδολα»!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Βρήκαν νεκρή δεμένη και τυλιγμένη με κουβέρτα στο πεζοδρόμιο

ΖΩΗ2 εβδομάδες πριν

Power of love 2: «Έσπασε» η Χριστίνα και ομολόγησε ότι βγήκε με τον Ρουμάνο – Έξαλλος ο Παύλος – ΒΙΝΤΕΟ

ΖΩΗ2 εβδομάδες πριν

Θύμα ξυλοδαρμού επώνυμη Ελληνίδα από συμμαθητή του γιου της! Η απίστευτη ιστορία!

ΖΩΗ3 εβδομάδες πριν

Έτοιμη να «κατέβει» στις εκλογές η Βάνα Μπάρμα – Ποιο κόμμα της έκανε πρόταση! – BINTEO

ΖΩΗ3 εβδομάδες πριν

Μύκονος: Αντεπίθεση του εστιάτορα με τα “χρυσά καλαμαράκια”! – Βίντεο

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ3 εβδομάδες πριν

Καιρικές προβλέψεις από τον Σάκη Αρναούτογλου: Αλλαγές στην θερμοκρασία!

Facebook Patratora

Διαφήμιση