ΑΧΑΙΑ: Πως έπιασε η φωτιά στην Στροφυλιά; Στη δημοσιότητα τα επίσημα πρακτικά της Συνεδρίασης του Σ.Τ.Ο. – Patratora
Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΧΑΙΑ: Πως έπιασε η φωτιά στην Στροφυλιά; Στη δημοσιότητα τα επίσημα πρακτικά της Συνεδρίασης του Σ.Τ.Ο.

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολλά γράφτηκαν κι άλλα τόσα ακούστηκαν, υπό τη μορφή ψιθύρων, κατά την πρόσφατη πυρκαγιά στο Δάσος της Στροφυλιάς (2 Απριλίου) που αναστάτωσε αρχές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, ενώ έφερε στο προσκήνιο ουσιαστικά ερωτήματα για τα μέτρα πρόληψης, αλλά και για τα σωρευμένα απορρίμματα που οι πυροσβέστες εντόπισαν στην πυκνής βλάστησης προστατευόμενη περιοχή.
Στη δημοσιότητα τα επίσημα πρακτικά της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δυτικής Αχαΐας, στα οποία αποτυπώνονται έγκαιρες επισημάνσεις, φοβίες, ελλείψεις και κενά, τα οποία καταδεικνύουν αδυναμίες του συστήματος, επίφοβες εν μέσω θέρους.
ΑΝΗΣΥΧΙΑ
Είναι ενδεικτική η αρχική επισήμανση του προέδρου το ΣΤΟ και δημάρχου Χρήστου Νικολάου, ο οποίος ζητά «επαγρύπνηση» και εκφράζει «αρκετή ανησυχία σε θέματα πυρκαγιάς».
Αμέσως μετά, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙΠΕ Ανδρέας Στεμπίλης καταγγέλλει πως πολίτες «αφήνουν τις φωτιές και φωνάζουν την ΠΥ να τις σβήσει με αποτέλεσμα να απασχολείται το προσωπικό με καλάμια, ενώ θα μπορούσε να απασχοληθού οι αγρότες, για να αποφευχθούν οι φωτιές».
ΚΙΝΔΥΝΟΙ
Και το πλέον σημαντικό ο έμπειρος αξιωματικός του ΠΣ προειδοποιεί:
«Θα κινδυνεύουν χωριά. Είναι αδύνατον, σε κάθε σπίτι, να υπάρχει πυροσβεστικό όχημα», ενώ ζητά να επανακαθοριστούν οι δείκτες επικινδυνότητας. Με 5 να είναι πάντα διαθέσιμα τα οχήματα και με 4 και 5 τα χωματουργικά μηχανήματα να είναι διαθέσιμα. Ο κ. Νικολάου απάντησε πως «ότι ζητήθηκε πέρυσι θα ισχύει και φέτος, σε Στροφυλλιά, Μόβρη κ.λπ. που είναι πολύ ευαίσθητα σημεία», ενώ θύμισε πως ο δήμος είναι από τους λίγους που διαθέτει δικό του πυροσβεστικό όχημα-βυτίο!
ΣΤΟΛΟΣ
Αμέσως μετά, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη διάθεση άλλων οχημάτων (1 ντακότα, ο δότης και χωματουργικά σε δείκτη 1 και 2 και σε δείκτη επικινδινότητας 3, τέσσερις ντακότες του δήμου σε περιπολία, κυρίως μεσημβρινές έως βραδινές ώρες, καθώς και χωματουργικά πάντα σε επιφυλακή με τον δήμο). Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Ραυτακόπουλος δεσμεύτηκε ότι «τα συγκεκριμένα μηχανήματα υπάρχουν, ανά πάσα στιγμή, σε καθημερινή βάση, είτε τηλεφωνικώς είτε γραπτώς, παρότι δεν έχει βρεθεί πολιτική λύση στο όχημα που έχει το ΣΕΔΙΠ (Βραχβνέϊκα), οπότε οδηγείται και παράνομα και εάν συμβεί οτιδήποτε δε θα είναι καλυμμένος κανείς εθελοντής, καθότι δεν μπορούν να πάρουν μηχανήματα που δεν είναι κρατικά και μετά από 2 χρόνια, παρά την πολιτική βούληση να αλλάξει με μια τροπολογία (κι έχουν γίνει ενέργειες) αυτο δεν έχει γίνει, όπως ανέφερε ο εθελοντής Γεράσιμος Παναγόπουλος.
ΜΕΤΡΑ
Εν συνεχεία, τίθεται θέμα εάν στο Κουνουπέλι υπάρχει προφύλακας, ότι σε Τζάιλο και Σανταμέρι υπάρχει σοβαρή επικινδυνότητα και εάν
υπάρχει δυνατότητα να υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να ενημερώνει όποτε έχει φωτιά, να μπει δηλαδή κάποιος φύλακας. Η απάντηση ήταν…«Οχι». Ζητήθηκε επίσης περιπολία από τον Φορέα Διαχείρισης Κοτυχίου-Στροφυλιάς, να γίνουν κάποιες ενέργειες από Αγρυλιά μέχρι τα Σαμαρέικα, και χαλίκι στο δρόμο Πράσου έως Σαμαρέικα, να περάσει καταστροφέας όπου μπορεί, ώστε να γίνουν ενέργειες, παραταύτα το Δασαρχείο απάντησε πως χρειάζονται μελέτες!
Ο κ. Στεμπίλης τόνισε, στο σημείο αυτό, πως «καταγράφονται οι δρόμοι, όπου δεν μπορούν να μπούν οχήματα και θα δοθούν συντεταγμένες, ενώ θα σταλεί και έγγραφο». Επίσης, για τη δεξαμενή στο Τζάιλο ρώτησε να μάθει εάν υπάρχει πρόσβαση, λόγω χόρτων (προς Χαραυγή) για να περνούν οχήματα, το ίδιο και για το εάν υπάρχει άλλη δεξαμενή ανοιχτή στο βουνό (στη Χαραυγή) ώστε να είναι γεμάτη νερό.
Επισήμανε δε, ότι «το αγροτικό δίκτυο σε συνεργασία με τον Δήμο, θα πρέπει να είναι έτοιμο από νωρίς».
ΕΜΠΟΔΙΑ
Ωστόσο, ο κ. Ραυτακόπουλος, δεν παρέλειψε να πει πως δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα πυροσβεστικά λόγω δέντρων και ιδιώτες δεν αφήνουν να κοπούν ή να μαζευτούν τα κλαδιά. «Ο Δήμος δεν είναι εισαγγελέας. Ξεκινούν από αδιαφορία κι από αυτούς που έχουν εγκαταλείψει τα οικόπεδα. Ενα θέμα που δεν λύνεται» κατέληξε.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ
Ο Αργύρης Φαλίδας (εκπρόσωπος του διοικητή της ΠΥ Λεχαινών) ανέφερε πως «στόχος είναι να προστατευθεί το Δάσος Στροφυλιάς» και ρώτησε «αν υπάρχει σχέδιο απομάκρυνσης ξερών κλαδιών, αν υπάρχουν κλαδιά που εμποδίζουν οχήματα και αν σε δύο κεντρικούς δρόμους μπορούν να καλυφθούν γούβες».
«Δεν υπάρχουν οχήματα και ό,τι υπήρχε είναι προς απόσυρση» απάντησε ο Βασίλης Ντεμίρης (εκπρόσωπος του Δασαρχείου Κ. Αχαΐας), με τον κ. Φαλίδα να θέτει ζήτημα υδροστόμιων στο παλιό Μετόχι, ένα λειτουργούν, λέγοντας ότι «δεν δουλεύει κανένα»!
«Την έφτιαξαν στο Μετόχι και στο Λάππα» διόρθωσε ο κ. Ραυτακόπουλος, με τον κ. Φαλίδα να ζητά ελέγχους στις δεξαμενές και να ενημερωθεί κόσμος μέσω της εκκλησίας.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Διαφήμιση
Σχόλια

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Κολώκας – Το βράδυ στον Τερλέγκα και το πρωί…

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τον Γιώργο εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις του, το πρωί του Σαββάτου οι δικοί του άνθρωποι στο σπίτι του όπου είχε γυρίσει λίγες ώρες πριν, από τη συναυλία του Βασίλη Τερλέγκα που πραγματοποιήθηκε στη περιοχή της Ηλείας στην οποία και διασκέδασε με φίλους και συγγενείς.

Ο Γιώργος ήταν από τους πολύ αγαπητούς νέους της Νέας Φιγαλείας γνωστός για το χαμόγελό του και την αγάπη του για το χωριό του τη Ζούρτσα, όπως έλεγε. Μόλις η είδηση διαδόθηκε στη περιοχή, πολλοί δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, μέχρι που το επιβεβαίωσαν οι δικοί του άνθρωποι και να βυθίσει την περιοχή στο πένθος.

Ήταν ποδοσφαιριστής του Α.Ο Απόλλωνα Νέας Φιγαλείας, πολύ αγαπημένος στις τάξεις της ομάδας, ενώ διέθετε και γνωστή οικογενειακή επιχείρηση στη κεντρική πλατεία Νέας Φιγαλείας.

Για το λόγο αυτό αναβλήθηκαν όλες οι εκδηλώσεις στη Νέα Φιγαλεία και τη Φασκομηλιά, ενώ σύσσωμα τα ΔΣ του συλλόγων – φορέων και σωματείων της περιοχής εκφράζουν τα θερμά τους συλληπητήρια στην οικογένειά του.

Μετά την νεκροψία νεκροτομή αναμένεται να γίνουν γνωστά τα αίτια του θανάτου του Γιώργου, ενώ στη νεκρώσιμο ακολουθία αναμένεται να δώσουν το παρών εκατοντάδες φίλοι και συγγενείς.

Πληροφορίες απο ilialive

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή αυτοκινήτου στο Πετρωτό

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Ανατροπή αυτοκινήτου σσημειώθηκε νωρίτερα στο Πετρωτό. Ο οδηγός του οχήματος βγήκε μόνος του από το αυτοκίνητο , με λίγες εκδορές. Στο σημείο βρέθηκε η πυροσβεστική για να απομακρύνει το αυτοκίνητο από το σημείο.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Το τελευταίο χειροκρότημα για τον Λευτέρη – Απαρηγόρητη η σύζυγος – Τραγικές φιγούρες οι γονείς – ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Το τελευταίο χειροκρότημα για τον Λευτέρη. Ησαν όλοι εκεί. Στο Β’ Νεκροταφείο στον Αγιο Μηνά. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του, και η αγαπημένη του σύζυγος. Στο πλευρό τους φίλοι και συγγενείς. Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να τους παρηγορήσουν. Πως να αντέξουν όμως τόσο πόνο; Ο Λευτέρης έφυγε τόσο άδικα. Πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή. Μέχρι εκεί που οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν. Και βρέθηκε πεσμένος στο παράθυρο στο πίσω μέρος του σπιτιού του. Είχε εισπνεύσει τον δηλητηριώδη καπνό της φωτιάς και δεν είχε άλλες δυνάμεις.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, η οικογένειά του, φίλοι, γνωστοί, οι συνάδελφοί του τον αποχαιρέτησαν. 

O άνδρας εργαζόταν στα Coffee Island στην οδό Γούναρη στην Πάτρα. Το κατάστημα κατέβασε ρολά σε ένδειξη πένθους. «KΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ» έγραφε η ανακοίνωση.

Και πρόσθετε: «Λευτερη μου δεν μπορώ να το πιστέψω, πρέπει να ειναι ψέμα!!  Η ψυχή των μαγαζιών μας έφυγε…..καλό ταξίδι!».

Ο Λευτέρης Πανταζής άφησε πίσω του  τρία παιδιά. Ηταν ένα παλικάρι μάλαμα, οικογενειάρχης με ευαισθησίες και τόσο αγαπητός που όποιος και τον γνώριζε έκλαψε.

Η Πυροσβεστική συνεχίζει τις έρευνες και εξετάζει το ενδεχόμενο η φωτιά να προκλήθηκε από τσιγάρο.Η πυρκαγιά στο σπίτι επί της οδού Αγήνορος στις Ιτιές εκδηλώθηκε στο μπροστινό μέρος της οικίας. Ο 30χρονος εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι του όταν εκδηλώθηκε φωτιά στο μπροστινό τμήμα της οικίας. Προσπάθησε να ξεφύγει ανοίγοντας τα ηλεκτρικά παντζούρια αλλά δεν τα κατάφερε.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στο Αίγιο για το χαμό του 54χρονου Ανδρέα Τασόπουλου

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Θλίψη έχει προκαλέσει στο Αίγιο ο θάνατος του καθηγητή μουσικής και εξαιρετικού ιεροψάλτη Ανδρέα Τασόπουλου, ο οποίος έφυγε σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία 54 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Ανδρέας Τασόπουλος γεννήθηκε στην Τρίπολη και ήρθε στο Αίγιο σε μικρή ηλικία μαζί με την οικογένειά του, έχοντας εξ απαλών ονύχων επαφή με τη μουσική μιας και ο πατέρας του ήταν ιεροψάλτης στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου. Σπούδασε ευρωπαϊκή και βυζαντινή μουσική και διατηρούσε για χρόνια κατάστημα πώλησης μουσικών οργάνων και βιβλίων στα φανάρια της Μητροπόλεως, ενώ είχε ασχοληθεί και με τη διαφήμιση.

Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως καθηγητής αρμονίου και ψαλτικής, υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής «Φίλιππος Οικονόμου», καθώς και μέλος της Χορωδίας Αιγίου 1933. Είχε έντονη πολιτιστική και κοινωνική δράση και ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος, πάντοτε χαμογελαστός ακόμα και όταν η ζωή του έφερνε μπροστά του μεγάλες δυσκολίες.

Ήταν παντρεμένος με την κοινωνική λειτουργό Αθηνά Αντωνοπούλου και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και την Άσπα.

filodimos.gr

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ3 ώρες πριν

200 ευρώ το μήνα (για ένα χρόνο) από τον ΟΑΕΔ – Δείτε πως γίνεται

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ώρες πριν

Αποκλειστική εικόνα ΣΟΚ! Μεταφέρουν παιδιά σε κλουβί μέρα μεσημέρι

ΖΩΗ6 ώρες πριν

Πέθανε ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες πριν

Νεκρός ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Κολώκας – Το βράδυ στον Τερλέγκα και το πρωί…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ6 ώρες πριν

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Δύο σύμβολα της Πάτρας στα μετάλλια των Μεσογειακών Αγώνων

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες πριν

Ανατροπή αυτοκινήτου στο Πετρωτό

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ9 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Το τελευταίο χειροκρότημα για τον Λευτέρη – Απαρηγόρητη η σύζυγος – Τραγικές φιγούρες οι γονείς – ΦΩΤΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες πριν

Θλίψη στο Αίγιο για το χαμό του 54χρονου Ανδρέα Τασόπουλου

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες πριν

ΟΧΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΓΑΝ… Ηλεία: Άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος ο «νταής» εμπρηστής που επιτέθηκε στους πυροσβέστες…

ΖΩΗ12 ώρες πριν

Νέα παρέα για τον πατρινό καραγκιοζοπαίκτη Χρήστο Πατρινό

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Έσφαξε τη γυναίκα του με ξυράφι στην κεντρική πλατεία – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Μετανάστες έβαλαν φωτιά στα Καρδάμυλα της Χίου για να προκαλέσουν τη διάσωσή τους!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ4 ημέρες πριν

Ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού στην Πάτρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ4 ημέρες πριν

Πλαζ: Που θα απαγορεύεται το μπάνιο – Λήψη μέτρων για τη διεξαγωγή των Παράκτιων Αγώνων

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Οι τσούχτρες επανεμφανίστηκαν! Δείτε σε ποιες παραλίες

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Αχαΐα: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Διονύσης Κανελλόπουλος στα 42 του χρόνια

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Συγκίνηση για το Διονύση που δεν το έβαλε κάτω μέχρι την τελευταία στιγμή

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Προσκύνημα στην Παναγία τη Γηροκομίτισσα – Πλήθος πιστών απόψε κι αύριο στο ιστορικό μοναστήρι της Πάτρας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Αυτή είναι η Κάλλια – Η 32χρονη που σκοτώθηκε στο φρικτό τροχαίο

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ4 ημέρες πριν

Αλλάζει ο καιρός από τον Δεκαπενταύγουστο -Έκτακτο δελτίο για βροχές, καταιγίδες και χαλάζι!

ΖΩΗ6 ημέρες πριν

Μπουνιές και κλωτσιές σε εξτρά του Μαζωνάκη – Φυγαδεύτηκε ο τραγουδιστής – BINTEO

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Σύγκρουση σκαφών στο Πόρτο Χέλι – Δύο νεκροί και μία σοβαρά τραυματίας – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

«Βόμβα» Βαρουφάκη: Επί Ρουμπάτη στην ΕΥΠ το σκοτεινό κράτος λειτουργούσε εναντίον ακόμη και της κυβέρνησης – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΣΜΟΣ2 εβδομάδες πριν

ΣΟΚ! Ελικόπτερο πέφτει σε αυλή σπιτιού λίγα μέτρα από παιδικό πάρτι!

Λαγοκέφαλος
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ2 εβδομάδες πριν

Λαγοκέφαλος επιτέθηκε σε 16χρονο – Έκοψε κομμάτι από το πόδι του! – ΒΙΝΤΕΟ

ΜΟΥΣΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Χριστίνα Ζώτου – »Ο Δικός μου Αλήτης»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Πως ο ερχομός ενός παιδιού , μπορεί να επηρεάσει τη ζωή ενός ζευγαριού;

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Συγκλονίζει η γυναίκα που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα στα Χανιά: “Σκύβω μπροστά και βλέπω αίματα” – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Έπεσε ξύλο σε beach bar έξω από τη Ναύπακτο – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 εβδομάδες πριν

Η στιγμή του σεισμού των 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη – ΒΙΝΤΕΟ από κάμερα ασφαλείας

Facebook Patratora

Διαφήμιση