ΑΧΑΙΑ: Πως έπιασε η φωτιά στην Στροφυλιά; Στη δημοσιότητα τα επίσημα πρακτικά της Συνεδρίασης του Σ.Τ.Ο. – Patratora
Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΧΑΙΑ: Πως έπιασε η φωτιά στην Στροφυλιά; Στη δημοσιότητα τα επίσημα πρακτικά της Συνεδρίασης του Σ.Τ.Ο.

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολλά γράφτηκαν κι άλλα τόσα ακούστηκαν, υπό τη μορφή ψιθύρων, κατά την πρόσφατη πυρκαγιά στο Δάσος της Στροφυλιάς (2 Απριλίου) που αναστάτωσε αρχές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, ενώ έφερε στο προσκήνιο ουσιαστικά ερωτήματα για τα μέτρα πρόληψης, αλλά και για τα σωρευμένα απορρίμματα που οι πυροσβέστες εντόπισαν στην πυκνής βλάστησης προστατευόμενη περιοχή.
Στη δημοσιότητα τα επίσημα πρακτικά της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Δυτικής Αχαΐας, στα οποία αποτυπώνονται έγκαιρες επισημάνσεις, φοβίες, ελλείψεις και κενά, τα οποία καταδεικνύουν αδυναμίες του συστήματος, επίφοβες εν μέσω θέρους.
ΑΝΗΣΥΧΙΑ
Είναι ενδεικτική η αρχική επισήμανση του προέδρου το ΣΤΟ και δημάρχου Χρήστου Νικολάου, ο οποίος ζητά «επαγρύπνηση» και εκφράζει «αρκετή ανησυχία σε θέματα πυρκαγιάς».
Αμέσως μετά, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙΠΕ Ανδρέας Στεμπίλης καταγγέλλει πως πολίτες «αφήνουν τις φωτιές και φωνάζουν την ΠΥ να τις σβήσει με αποτέλεσμα να απασχολείται το προσωπικό με καλάμια, ενώ θα μπορούσε να απασχοληθού οι αγρότες, για να αποφευχθούν οι φωτιές».
ΚΙΝΔΥΝΟΙ
Και το πλέον σημαντικό ο έμπειρος αξιωματικός του ΠΣ προειδοποιεί:
«Θα κινδυνεύουν χωριά. Είναι αδύνατον, σε κάθε σπίτι, να υπάρχει πυροσβεστικό όχημα», ενώ ζητά να επανακαθοριστούν οι δείκτες επικινδυνότητας. Με 5 να είναι πάντα διαθέσιμα τα οχήματα και με 4 και 5 τα χωματουργικά μηχανήματα να είναι διαθέσιμα. Ο κ. Νικολάου απάντησε πως «ότι ζητήθηκε πέρυσι θα ισχύει και φέτος, σε Στροφυλλιά, Μόβρη κ.λπ. που είναι πολύ ευαίσθητα σημεία», ενώ θύμισε πως ο δήμος είναι από τους λίγους που διαθέτει δικό του πυροσβεστικό όχημα-βυτίο!
ΣΤΟΛΟΣ
Αμέσως μετά, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη διάθεση άλλων οχημάτων (1 ντακότα, ο δότης και χωματουργικά σε δείκτη 1 και 2 και σε δείκτη επικινδινότητας 3, τέσσερις ντακότες του δήμου σε περιπολία, κυρίως μεσημβρινές έως βραδινές ώρες, καθώς και χωματουργικά πάντα σε επιφυλακή με τον δήμο). Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Ραυτακόπουλος δεσμεύτηκε ότι «τα συγκεκριμένα μηχανήματα υπάρχουν, ανά πάσα στιγμή, σε καθημερινή βάση, είτε τηλεφωνικώς είτε γραπτώς, παρότι δεν έχει βρεθεί πολιτική λύση στο όχημα που έχει το ΣΕΔΙΠ (Βραχβνέϊκα), οπότε οδηγείται και παράνομα και εάν συμβεί οτιδήποτε δε θα είναι καλυμμένος κανείς εθελοντής, καθότι δεν μπορούν να πάρουν μηχανήματα που δεν είναι κρατικά και μετά από 2 χρόνια, παρά την πολιτική βούληση να αλλάξει με μια τροπολογία (κι έχουν γίνει ενέργειες) αυτο δεν έχει γίνει, όπως ανέφερε ο εθελοντής Γεράσιμος Παναγόπουλος.
ΜΕΤΡΑ
Εν συνεχεία, τίθεται θέμα εάν στο Κουνουπέλι υπάρχει προφύλακας, ότι σε Τζάιλο και Σανταμέρι υπάρχει σοβαρή επικινδυνότητα και εάν
υπάρχει δυνατότητα να υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να ενημερώνει όποτε έχει φωτιά, να μπει δηλαδή κάποιος φύλακας. Η απάντηση ήταν…«Οχι». Ζητήθηκε επίσης περιπολία από τον Φορέα Διαχείρισης Κοτυχίου-Στροφυλιάς, να γίνουν κάποιες ενέργειες από Αγρυλιά μέχρι τα Σαμαρέικα, και χαλίκι στο δρόμο Πράσου έως Σαμαρέικα, να περάσει καταστροφέας όπου μπορεί, ώστε να γίνουν ενέργειες, παραταύτα το Δασαρχείο απάντησε πως χρειάζονται μελέτες!
Ο κ. Στεμπίλης τόνισε, στο σημείο αυτό, πως «καταγράφονται οι δρόμοι, όπου δεν μπορούν να μπούν οχήματα και θα δοθούν συντεταγμένες, ενώ θα σταλεί και έγγραφο». Επίσης, για τη δεξαμενή στο Τζάιλο ρώτησε να μάθει εάν υπάρχει πρόσβαση, λόγω χόρτων (προς Χαραυγή) για να περνούν οχήματα, το ίδιο και για το εάν υπάρχει άλλη δεξαμενή ανοιχτή στο βουνό (στη Χαραυγή) ώστε να είναι γεμάτη νερό.
Επισήμανε δε, ότι «το αγροτικό δίκτυο σε συνεργασία με τον Δήμο, θα πρέπει να είναι έτοιμο από νωρίς».
ΕΜΠΟΔΙΑ
Ωστόσο, ο κ. Ραυτακόπουλος, δεν παρέλειψε να πει πως δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα πυροσβεστικά λόγω δέντρων και ιδιώτες δεν αφήνουν να κοπούν ή να μαζευτούν τα κλαδιά. «Ο Δήμος δεν είναι εισαγγελέας. Ξεκινούν από αδιαφορία κι από αυτούς που έχουν εγκαταλείψει τα οικόπεδα. Ενα θέμα που δεν λύνεται» κατέληξε.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ
Ο Αργύρης Φαλίδας (εκπρόσωπος του διοικητή της ΠΥ Λεχαινών) ανέφερε πως «στόχος είναι να προστατευθεί το Δάσος Στροφυλιάς» και ρώτησε «αν υπάρχει σχέδιο απομάκρυνσης ξερών κλαδιών, αν υπάρχουν κλαδιά που εμποδίζουν οχήματα και αν σε δύο κεντρικούς δρόμους μπορούν να καλυφθούν γούβες».
«Δεν υπάρχουν οχήματα και ό,τι υπήρχε είναι προς απόσυρση» απάντησε ο Βασίλης Ντεμίρης (εκπρόσωπος του Δασαρχείου Κ. Αχαΐας), με τον κ. Φαλίδα να θέτει ζήτημα υδροστόμιων στο παλιό Μετόχι, ένα λειτουργούν, λέγοντας ότι «δεν δουλεύει κανένα»!
«Την έφτιαξαν στο Μετόχι και στο Λάππα» διόρθωσε ο κ. Ραυτακόπουλος, με τον κ. Φαλίδα να ζητά ελέγχους στις δεξαμενές και να ενημερωθεί κόσμος μέσω της εκκλησίας.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Διαφήμιση
Σχόλια

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Δεν τα κατάφερε ο ηλικιωμένος στην Πλαζ – Έχασε τη ζωή του

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Δεν τα κατάφερε ο ηλικιωμένος άνδρας που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα στην Πλαζ, το πρωί της Δευτέρας .

Οι ναυαγοσώστες και διασώστες του ΕΚΑΒ προσπάθησαν να τον βοηθήσουν. Τον μετέφεραν στον Νοσοκομείο του Ρίου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η ανακοίνωση του Λιμενικού:» Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την πλαζ Πατρών, 83χρονος άντρας.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών».

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Την Τρίτη η κηδεία του 33χρονου Dj που πνίγηκε στο μπουρίνι

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Σοκαρισμένη είναι η Πατραϊκή κοινωνία και όχι μόνο από τον απροσδόκητο χαμό του 33χρονου Θεόδωρου Γεωργιόπουλου που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Πατραϊκού όταν την ώρα της απότομης καταιγίδας της Κυριακής μπήκε στη θάλασσα για να βγάλει έξω τη βάρκα του.

Το τραγικό συμβάν έγινε μπροστά στα μάτια ενός φίλου του στη Λιμνοπούλα Κάτω Βασιλικής στη Ναύπακτο. Ο φίλος του ειδοποίησε το λιμενικό και μετά από ολιγόωρη έρευνα η σορός του άτυχου νέου εντοπίστηκε 150 μέτρα από τα βράχια της Παλιοβούνας.

Ο άτυχος νέος εργαζόταν ως dj.

Οι φίλοι του δεν μπορούν να πιστέψουν τον ξαφνικό χαμό του και ποστάρουν συγκλονιστικά μηνύματα στο facebook.

Αβάστακτος ο πόνος για την οικογενειά του. Τους γονείς του Κωνσταντίνο και Μαρία, τα αδέλφια του Ανδρέα και Χρύσα και τους υπόλοιπους συγγενείς.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη στις 5 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στη Νεραϊδα Ηλείας.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ατύχημα Κανακάρη και Ζαΐμη στο κέντρο της Πάτρας – Δύο τραυματίες

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στη συμβολή των οδών Κανακάρη και Ζαΐμη στο κέντρο της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την σύγκρουση τραυματίστηκαν δύο άτομα.

Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ και οι τραυματίες μεταφέρονται στο Νοσοκομείο.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ολοκληρώνεται η θωράκιση του νέου λιμανιού

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Μετά την ολοκλήρωση του εσωτερικού τοίχου με την τοποθέτηση plexiglass έτοιμος είναι και διάδρομος στο λιμάνι της Πάτρας, στο πλαίσιο κατασκευής υποδομών θωράκισης του λιμένα κυρίως από αλλοδαπούς που δεν δίσταζαν να πηδήξουν από τον εξωτερικό φράκτη να μπουν στη λιμενική ζώνη και να κρυφτούν σε κάποιο από τα βαρέα οχήματα με προορισμό τα λιμάνι της Ιταλίας.

Στον ειδικό τύπου διάδρομο θα γίνονται περιπολίες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη μεταναστών. Ο νέος φράκτης θα λειτουργεί συνδυαστικά με τον εξωτερικό φράχτη. Το λιμάνι θα διαθέτει σύστημα ηλεκτρονικού εξοπλισμού, προκειμένου να προστατεύονται με έναν σύγχρονο τρόπο οι χώροι του. Πρόκειται για έργο που ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται στο 1εκ. ευρώ.

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ11 ώρες πριν

Βίντεο ντοκουμέντο: Η 68χρονη που δολοφόνησε τη μάνα της σέρνει στο δρόμο το πτώμα της

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες πριν

Πάτρα: Δεν τα κατάφερε ο ηλικιωμένος στην Πλαζ – Έχασε τη ζωή του

ΖΩΗ12 ώρες πριν

Αναστασία Γιακουμάτου: Η 81χρονη που θα περάσει από την Κυλλήνη στη Σκάλα με το windsurf!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες πριν

Την Τρίτη η κηδεία του 33χρονου Dj που πνίγηκε στο μπουρίνι

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες πριν

Ατύχημα Κανακάρη και Ζαΐμη στο κέντρο της Πάτρας – Δύο τραυματίες

ΚΟΣΜΟΣ15 ώρες πριν

Εντυπωσιάζουν οι κόρες του Ομπάμα στις διακοπές τους στη Γαλλία – ΦΩΤΟ

ΖΩΗ15 ώρες πριν

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου πιο αποκαλυπτική από ποτέ – ΦΩΤΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες πριν

Πάτρα: Ολοκληρώνεται η θωράκιση του νέου λιμανιού

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Θρήνος για τον 33χρονο Θοδωρή – Μοιραία κατάληξη για να σώσει την βάρκα του από το μπουρίνι

ΖΩΗ17 ώρες πριν

Κ. Αχαία: Πήγε στo γάμο του με… τρακτέρ! – ΦΩΤΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

ΑΧΑΪΑ – ΣΟΚ: Πέθανε στη νάρκωση σε επέμβαση ρουτίνας ο Σωτήρης Σταμούλης – Σήμερα η κηδεία

ΖΩΗ4 ημέρες πριν

Συγκινεί ο Δήμας για τη νεκρή γυναίκα του. «Σε βλέπω στα πρόσωπα των παιδιών μας»

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Πάτρα: Νεκρός 23χρονος φοιτητής που κρεμάστηκε μέσα στη φοιτητική εστία του Ρίου

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Χαμός στα Προσφυγικά – Άνδρας πήρε δύο παιδιά και έγινε «καπνός»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Πέθανε σε ηλικία 24 ετών ο πρωταθλητής καράτε Γιώργος Κωστούρος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες πριν

Εκτάκτως στο νοσοκομείο ο Ευάγγελος Βενιζέλος!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ4 ημέρες πριν

Ο Γιατράς όλης της Πάτρας

ΖΩΗ4 ημέρες πριν

Η επέλαση των Ferrari – Εφτασαν στο λιμάνι της Πάτρας – ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Νεκρή γυναίκα ενώ διέσχιζε τον δρόμο – Την παρέσυρε νταλίκα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Τροχαίο με τραυματισμό στην Κορίνθου – ΦΩΤΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Βρήκαν νεκρή δεμένη και τυλιγμένη με κουβέρτα στο πεζοδρόμιο

ΖΩΗ4 ημέρες πριν

Power of love 2: «Έσπασε» η Χριστίνα και ομολόγησε ότι βγήκε με τον Ρουμάνο – Έξαλλος ο Παύλος – ΒΙΝΤΕΟ

ΖΩΗ7 ημέρες πριν

Θύμα ξυλοδαρμού επώνυμη Ελληνίδα από συμμαθητή του γιου της! Η απίστευτη ιστορία!

ΖΩΗ2 εβδομάδες πριν

Έτοιμη να «κατέβει» στις εκλογές η Βάνα Μπάρμα – Ποιο κόμμα της έκανε πρόταση! – BINTEO

ΖΩΗ2 εβδομάδες πριν

Μύκονος: Αντεπίθεση του εστιάτορα με τα “χρυσά καλαμαράκια”! – Βίντεο

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ2 εβδομάδες πριν

Καιρικές προβλέψεις από τον Σάκη Αρναούτογλου: Αλλαγές στην θερμοκρασία!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία του 20 μηνών αγοριού που παρέσυρε η μητέρα του με το αυτοκίνητο

ΖΩΗ2 εβδομάδες πριν

Η Μαντώ Τζαβάρα καταγγέλλει τον Μανώλη Παπαμακάριο για ξυλοδαρμό

ΖΩΗ2 εβδομάδες πριν

Κηδεία Πάνου Ζάρλα: Ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις έβγαλαν το λευκό φέρετρο από την εκκλησία – ΒΙΝΤΕΟ

ΖΩΗ2 εβδομάδες πριν

Συμβαίνει ΤΩΡΑ. Στην κηδεία του Πάνου Ζάρλα – ΦΩΤΟ

Facebook Patratora

Διαφήμιση