Συνδεθείτε μαζί μας

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός Διευθυντής Δυτ. Ελλάδας: Ολοκληρώσαμε το πρώτο μέρος μιας συλλογικής προσπάθειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή τους ελέγχους που έκανε η Αστυνομία για τις άσκοπες μετακινήσεις, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «ολοκληρώσαμε με υπευθυνότητα, σχεδιασμό και πειθαρχία το πρώτο μέρος μιας συλλογικής προσπάθειας για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού στη χώρας μας και ο αγώνας συνεχίζεται.»

Όπως προσθέτει, «η ατομική μας ευθύνη διαδραματίζει – πλέον – ακόμη μεγαλύτερο ρόλο και πρέπει να συνεχίσουμε την τήρηση των μέτρων με υπευθυνότητα και σεβασμό στους συνανθρώπους μας.»

Όσον αφορά στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Αστυνομίας στη Δυτική Ελλάδα, ο Απόστολος Μαρτζάκλης τονίζει ότι «περιελάμβανε εντατικούς ελέγχους σε όλο το γεωγραφικό μας πλάτος, για τη διαπίστωση παραβίασης των εφαρμοζόμενων μέτρων και υλοποιήθηκε με ευσυνειδησία, ενσυναίσθηση και κατανόηση, από όλους τους αστυνομικούς των υπηρεσιών μας.»

Σχετικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων, επισημαίνει ότι «αποτιμούμε ως ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι οι περισσότεροι πολίτες ενστερνίζονται τα μέτρα και τα υιοθετούν στην καθημερινότητά τους, ενώ θα ήθελα να τους  ευχαριστήσω για την σημαντική στήριξή τους στο έργο μας.»

Επιπλέον, συνεχίζει, «θα ήθελα να ζητήσω την συνέχιση αυτής της εποικοδομητικής συνεργασίας και στο επόμενο μεταβατικό διάστημα της σταδιακής άρσης των μέτρων», διότι όπως λέει χαρακτηριστικά, «η αντιμετώπιση αυτής της κρίσης είναι υπόθεση όλων μας.»

Δυτική Ελλάδα: Πάνω από 4.000 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις

Ξεπερνούν τις 4.000 οι παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις, που καταγράφηκαν στην Δυτική Ελλάδα από τις 23 Μαρτίου, έως και τις πρωινές ώρες της 30ης Απριλίου, στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Ειδικότερα, από την Δευτέρα 23 Μαρτίου έχουν καταγραφεί και στους τρεις νομούς της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία) 4.080 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, στην Αχαΐα έχουν καταγραφεί 1.810 παραβάσεις, στην Αιτωλοακαρνανία 1.609 και στην Ηλεία 661.

Με αφορμή την καταγραφή των παραβάσεων, προκύπτει ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των νομών Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, με δεδομένο  ότι στην Αχαΐα κατοικούν περίπου 300.000 πολίτες, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία, περίπου 200.000 πολίτες.

Όπως επεσήμαιναν αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αριθμός των παραβάσεων στην Αιτωλοακαρνανία πιθανόν να οφείλεται και στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος νομός είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση νομός στην χώρα, αφού οι κατοικημένες περιοχές εκτείνονται σε 5.461 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Επίσης, όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων της Αστυνομίας, οι περισσότερες παραβάσεις καταγράφηκαν την Τρίτη 31 Μαρτίου, ενώ οι λιγότερες βεβαιώθηκαν στις 20 Απριλίου, Δευτέρα του Πάσχα. Συγκεκριμένα, στις 31 Μαρτίου καταγράφηκαν 212 παραβάσεις και στις 20 Απριλίου μόλις 19.

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, καταγράφηκε μία απότομη αύξηση των παραβάσεων, την Τρίτη 9 Απριλίου. Εκείνη την ημέρα λοιπόν οι παραβάσεις έφθασαν στις 207 και αυτό αποδίδεται στο γεγονός πως ήταν η πρώτη ημέρα που παρουσίασαν σημαντική βελτίωση οι καιρικές συνθήκες.

Όσον αφορά στις ημέρες του Πάσχα, καταγράφηκαν λίγες παραβάσεις. Συγκεκριμένα την Μεγάλη Παρασκευή βεβαιώθηκαν 55 παραβάσεις, ενώ το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, 29.

Όμως, μετά το Πάσχα, την Τρίτη 21 Απριλίου, υπήρξε σημαντική αύξηση, αφού καταγράφηκαν 105 παραβάσεις που ήσαν και οι περισσότερες από εκείνη την ημέρα μέχρι και το τέλος Απριλίου.

Σχετικά με τα Σαββατοκύριακα, ο αριθμός των παραβάσεων ήταν περίπου ο ίδιος με τις υπόλοιπες ημέρες, ενώ οι περισσότερες καταγράφηκαν το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Απριλίου, όπου έφθασαν συνολικά τις 176.

Όσον αφορά στις παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας, καταγράφηκαν 47 παραβάσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων  βεβαιώθηκαν την Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου και την Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου, όπου επιβλήθηκαν συνολικά 16 πρόστιμα.

Διαφήμιση
Σχόλια

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Συνεργεία του Δήμου Πατρέων απεγκλώβισαν κτηνοτρόφους – ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού κτηνοτρόφων στην περιοχή του Καταφυγίου Ψάρθι, στήθηκε από νωρίς το πρωί, από τους εργαζόμενους της Πολιτικής Προστασίας και της Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, με αίσια κατάληξη πριν από λίγο.

Οι εργαζόμενοι, με μηχανήματα του Δήμου, άνοιξαν τον αγροτικό δρόμο που είχε κλείσει λόγω των κατολισθήσεων που προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση και απεγκλώβισαν τους κτηνοτρόφους που είχαν αποκλειστεί στο βουνό.

Αυτή την ώρα, είναι σε εξέλιξη και δεύτερη επιχείρηση απεγκλωβισμού κτηνοτρόφων, από τους εργαζόμενους, σε δύσβατη περιοχή των ορεινών του Δήμου. Οι εργαζόμενοι της Πολιτικής Προστασίας και της Καθαριότητας, ανοίγουν τον αγροτικό δρόμο, μεταξύ των περιοχών Κερασιές και Δεσπότη Βρύση, που έκλεισε εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου τέλος, καθάρισαν και το ρέμα μετά το Πουρναρόκαστρο, που είχε κλείσει από φερτά υλικά.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Λήστεψαν περίπτερο στην Πάτρα με μάσκες για τον κορωνοϊό και ομπρέλα! Άρπαξαν 400 ευρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Ένα περίπτερο λήστεψαν δύο άτομα, το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Πάτρα. Φορούσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, μάσκες προστασίας για τον κορωνοϊό στο πρόσωπο ενώ ο ένας από τους δύο  κρατούσε ομπρέλα με την οποία κάλυψε την κάμερα που υπήρχε στο περίπτερο.

Το περιστατικό συνέβη στις 15.30 το μεσημέρι ενώ οι δράστες κατάφεραν και άρπαξαν 400 ευρώ με την απειλή μαχαιριού και εξαφανίστηκαν. 

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία για την σύλληψη των δραστών…χωρίς όμως να έχουν εντοπιστεί προς το παρόν. 

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός κινδύνου ο 36χρονος Αιγιώτης που τον τσίμπησε η “Μαύρη χήρα”

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Εκτός κινδύνου βρίσκεται ο 36χρονος Αιγιώτης ο οποίος μεταφέρθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας μετά από το τσίμπημα της αράχνης «μαύρης χήρας». Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς συνεχίζει να νοσηλεύεται στη μονάδα Εντατικής Θεραπείας αλλά η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στην αχαϊκή πρωτεύουσα, και στο Νοσοκομείο του Ρίου όπου αμέσως σήμανε συναγερμός γιατί το συγκεκριμένο τσίμπημα μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Η μη ύπαρξη του κατάλληλου ορού στο φαρμακείο του νοσοκομείου αλλά και σε κανένα άλλο φαρμακείο της ευρύτερης περιοχής απαίτησε την άμεση προμήθεια του φαρμακευτικού σκευάσματος, από την Αθήνα.

Το δηλητήριο της «μαύρης χείρας», που έχει το στοιχείο της νευροτοξίνης, προκαλεί άμεσες βλάβες στα ζωτικά όργανα του οργανισμού. Υπενθυμίζουμε ότι τον Αύγουστο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Εφήβων του ΠΓΝΠ είχε εισαχθεί 10 μηνών κοριτσάκι που έπεσε θύμα της ίδιας αράχνης και σώθηκε μετά την άμεση χορήγηση του αντίστοιχου ορού.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΟΚ! Πατρινός αστυνομικός πήρε χάπια για να αυτοκτονήσει! Εντοπίστηκε από συναδέλφους του

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Επιχείρηση στήθηκε σήμερα από άνδρες της αστυνομίας για τον εντοπισμό συναδέλφου τους που είχε εξαφανιστεί και τελικά εντοπίστηκε σε ερημική τοποθεσία της Πάτρας.

Πρόκειται για πατρινό αστυνομικό ο οποίος υπηρετεί στην Αθήνα και τον τελευταίο χρόνο βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, εξαιτίας προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Το αυτοκίνητο του βρέθηκε σταθμευμένο σε ερημικό σημείο της πόλης και μέσα σε αυτό η ταυτότητά του.

Λίγο αργότερα, ο ίδιος εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση και όπως διαπιστώθηκε είχε καταναλώσει χάπια.

Αμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο για την μεταφορα του στο νοσοκομείο.

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ14 ώρες πριν

Η στιγμή που τα 5,2 Ρίχτερ «χτυπούν» το Άγιο Όρος – BINTEO

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες πριν

Συνεργεία του Δήμου Πατρέων απεγκλώβισαν κτηνοτρόφους – ΦΩΤΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ14 ώρες πριν

Πέφτουν μηνύσεις στην Αχαγιά! Χαμός με το άγριο ξύλο μπροστά στα μάτια του Δημάρχου

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες πριν

Λήστεψαν περίπτερο στην Πάτρα με μάσκες για τον κορωνοϊό και ομπρέλα! Άρπαξαν 400 ευρώ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ14 ώρες πριν

Γεωργιάδης για Καστελόριζο: ”Kάποιοι ανόητοι «ξεδίνουν» στα drone” – Η Αθήνα αντί να το καταρρίψει ξεκίνησε τις δικαιολογίες!

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ15 ώρες πριν

Το εντυπωσιακό βίντεο από τη μάχη του «Διονύσιος Σολωμός» να δέσει στη Σίκινο

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες πριν

Εκτός κινδύνου ο 36χρονος Αιγιώτης που τον τσίμπησε η “Μαύρη χήρα”

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ15 ώρες πριν

Πάτρα: Δράσεις για παιδιά σήμερα στην Πλαζ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Καρναβαλιού

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

ΣΟΚ! Πατρινός αστυνομικός πήρε χάπια για να αυτοκτονήσει! Εντοπίστηκε από συναδέλφους του

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα πριν

Στον Αγιο Βασίλειο το κρούσμα κορονοϊού Α’ Δημοτικού – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

ΑΧΑΪΑ: Δύο μαθητές νηπιαγωγείου σε καραντίνα! Νοσηλεύεται στο Ρίο με κορονοϊό η μητέρα τους

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

Εκατομμυριούχος Πατρινός ενδιαφέρεται να αγοράσει την Αγγλικανική Εκκλησία – Αγόρασε ήδη ξενοδοχείο – συζητά και για άλλο – ΦΩΤΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ -TΩΡΑ: Συναγερμός σε ΕΚΑΒ και Αστυνομία! Επαθε καρδιακό επεισόδιο στην Αγίας Σοφίας – ΦΩΤΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Διευθύντρια κάλεσε την Πυροσβεστική και έσπασε τα λουκέτα! Εβαλε άλλα… για να ναι ανοιχτή η πόρτα! Αστυνομία σε δύο σχολεία!

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

ΠΑΤΡΑ: Αναστάτωση στην οδό Πατρέως! Αναγκάστηκε να κάνει ανακοίνωση γνωστό fast food

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Εκτός υπηρεσίας από τον δήμο Πατρέων μέχρι το Νοέμβριο 138 εργαζόμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ 50ΧΡΟΝΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ: Πως της έδωσαν ζωή… μέχρι να πάει στο Νοσοκομείο

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Εντολή προς τους διευθυντές της Αχαϊας: Ανοίξτε τα σχολεία μόνοι σας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Υπουργείο Μεταφορών: Ακυρη η οδήγηση μηχανής έως 125 κυβικά με δίπλωμα αυτοκινήτου

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Πάτρα: Κατέληξε στο νοσοκομείο η 54χρονη Αναστασία Παπαμιχαλοπούλου, που κατέρρευσε στη λαϊκή

ΚΟΙΝΩΝΙΑ14 ώρες πριν

Η στιγμή που τα 5,2 Ρίχτερ «χτυπούν» το Άγιο Όρος – BINTEO

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ15 ώρες πριν

Το εντυπωσιακό βίντεο από τη μάχη του «Διονύσιος Σολωμός» να δέσει στη Σίκινο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Νεροποντή στη Ναυπακτία! Εγκλωβίστηκαν κυνηγοί! «Βούλιαξαν» οι δρόμοι! – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Ο κακός χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας – Πιάστηκαν στα χέρια! BINTEO

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Καίνε ξανά το ΚΥΤ της Σάμου! – Νέα φωτιά εντός του περιφραγμένου χώρου – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

nEUROn: Η “φονική απάντηση” της Ελλάδας απέναντι στα τουρκικά Bayraktar

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

Άσκηση στον Έβρο: Και όμως οι Έλληνες με LEO2A4 νίκησαν τους Αμερικανούς με Μ1Α2 ABRAMS! – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 εβδομάδα πριν

“Ιανός”: Δύο νεκροί από την κακοκαιρία – Μεγάλες ζημιές και προβλήματα – ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Γέμισε αφρούς η παραλία στις Φρίκες στην Ιθάκη – ΒΙΝΤΕΟ

ΖΩΗ1 εβδομάδα πριν

Ζάκυνθος: Το βίντεο του Νίκου Μαρούδα, μέσα από σκάφος εν μέσω κακοκαιρίας

Facebook Patratora

Διαφήμιση
Διαφήμιση