Συγκλονίζει η Έλενα Ακρίτα! Η προσωπική εμπειρία-απάντηση στην τραγωδία της 14χρονης! – Patratora
Συνδεθείτε μαζί μας

ΑΠΟΨΗ

Συγκλονίζει η Έλενα Ακρίτα! Η προσωπική εμπειρία-απάντηση στην τραγωδία της 14χρονης!

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μια βιωματική και βαθιά ανθρώπινη ανάρτηση στην σελίδα της στο facebook την ώρα που όλη η Ελλάδα παρακολουθεί τις συνταρακτικές αποκαλύψεις που βρίσκονται πίσω από την αυτοκτονία ενός 14χρονου κοριτσιού στο Μοσχάτο, η Έλενα Ακρίτα «απαντά» στα όσα γράφηκαν στα social media, επιχειρώντας είτε να αμαυρώσουν την μνήμη του μικρού κοριτσιού, είτε να δώσουν «άλλοθι» στον 43χρονο.

Δείτε τα όσα εξιστορεί και σημειώνει η Έλενα Ακρίτα!

Βιωματικό ακολουθεί. Όταν ήμουν 15 χρονών ερωτεύτηκα τον καθηγητή των αγγλικών μου στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη. Και τον ερωτεύτηκα πολύ. Ήταν 42 χρονών καθόλου ωραίος, όμως γοητευτικός άνθρωπος, με αίσθηση χιουμορ και εξαιρετικός δάσκαλος. Τον σκεφτόμουν, δεν κοιμόμουν, δεν έβλεπα την ώρα να τον δω, στο μάθημα έχανα τα λόγια μου, κοκκίνιζα. Εκείνος το κατάλαβε – και σιγά το δύσκολο δηλαδή, μπαμ έκανε από χιλιόμετρα για έναν έμπειρο άνθρωπο που σίγουρα είχε αντιμετωπίσει κι άλλες ερωτοχτυπημένες μαθητριούλες. 
Μια μέρα με κράτησε μετά το μάθημα για να μού μιλήσει. Μού είπε πολλά γι αυτό το συναίσθημα που γεννιέται άναμεσα σε καθηγητές και μαθητές, αλλά και ανάμεσα σε εφήβους και ‘ωριμους’ γενικότερα. Μου μίλησε με σοβαρότητα, ευγένεια ψυχής και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Ήθελε να με απομακρύνει χωρίς να με πληγώσει ή να με μειώσει. Και το κατόρθωσε.
Πιστέψτε με ειλικρινά. Αν στη θέση του καθηγητή μου ήταν ένας άθλιος – σαν τον τύπο που έγινε η αιτία να αυτοκτονήσει το 14χρονο κοριτσάκι – εγώ τότε στα 15 μου θα τον ακολουθούσα χωρίς δεύτερη σκέψη όπου μού ζητούσε. Δεν υπήρχε περίπτωση να τού αντισταθώ. Το γεγονός ότι τίποτα απολύτως δεν συνέβη οφειλόταν στην δική του ωριμότητα κι όχι στην δική μου απειρία που τότε ήξερα πού παν τέσσερα. 
Τον Δάσκαλο αυτόν τον θυμάμαι πάντα με ευγνωμοσύνη κι ας έχασα τα ίχνη του αμέσως μετά, ζει πέθανε ιδέα δεν έχω.
Αυτό για όσους λένε πως το κοριτσάκι «τα ήθελε». Πώς τα κοριτσάκια, τα αγοράκια, τα παιδιά, οι έφηβοι «τα θέλουν». Και κάποιοι που το ξεστομίζουν αυτό είναι και γονείς. Τρόπος του λέγειν.

Διαφήμιση
Σχόλια

ΑΠΟΨΗ

Ασπασία Ρηγοπούλου: Πόσος μαρασμός ακόμα;

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Σε μία περίοδο που το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δέχεται διαρκή χτυπήματα οικονομικού μαρασμού.

Μετά την μεταφορά της έδρας του ΤΙΤΑΝ, μιας από τις ιστορικότερες  παραγωγικές μονάδες της χώρας, στο Βέλγιο η περιοχή μας ζει ένα ακόμα πλήγμα. Το εμβληματικό εργοστάσιο της Frigoglass βάζει λουκέτο. Ο όμιλος αποφάσισε ξαφνικά να μεταφέρει την παραγωγή ανταλλακτικών για ψυγεία στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα, σχεδόν 100 οικογένειες από την περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, να εντάσσονται στο φάσμα της ανεργίας.

Το γεγονός ασφαλώς θα εξάγει παρενέργειες οικονομικές και κοινωνικές στην ευρύτερη τοπική κλίμακα. Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί μόνον ένα ακόμα πλήγμα για την τοπική μας κοινωνία αλλά για ολόκληρη τη χώρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ένα ακόμα λουκέτο, του εργοστασίου που παράγει το γάλα Βλάχας στην Ημαθία.

Μετά από αυτό ο κοινός νους προβληματίζεται. Σε ποια τροχιά ανάπτυξης που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση, έχουμε μπει; Τα κυβερνητικά στελέχη δεν βλέπουν ότι ο τόπος μας μαραζώνει και ότι υγιές είχε απομείνει παίρνει το δρόμο της εξόδου από τη χώρα για να σωθεί;

Η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, και κυρίως η Πάτρα, βιώνει ακόμα τις συνέπειες της βιομηχανικής της γύμνιας. Το κλείσιμο και οι μετακινήσεις βιομηχανιών από την περιοχή οδήγησαν τον τόπο σε μαρασμό και επηρέασαν καθοριστικά τους δείκτες ανεργίας. Αν και πέρασαν αρκετές δεκαετίες από τότε που μπήκαν τα λουκέτα σε εργοστασιακούς χώρους, η περιοχή δεν έχει απαλλαχτεί από το φάντασμα που άφησε πίσω της η εργοστασιακή υποχώρηση.

Η χώρα δεν έχει πλέον περιθώρια για άλλου τέτοιου είδους μνημεία μαρασμού. Οι εικόνες παρακμής μάς κατακλύζουν σε κάθε στροφή της κεφαλής. Κι αυτές θα πολλαπλασιαστούν, εάν δεν αλλάξει το τοπίο στο εσωτερικό της χώρας.

Ποιος θα δώσει απαντήσεις και λύσεις για το αύριο των 100 οικογενειών της Αχαϊας που βιώνουν από προχθές την ανεργία;

Συνέχισε να διαβάζεις

ΑΠΟΨΗ

Δεν είμαι ομοφοβικός .. αλλά «ομοσιχασικός»!

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Το να θεώρει καποιος ότι πρέπει να τον αποδέχονται ως ομοφυλόφιλο μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι, θα πρέπει να είναι και αυτός έτοιμος να αποδεχθεί την απόρριψη και την δυσαρέσκεια των ετερόφυλων κατά της ομοφυλοφιλίας, που έχουν το ίδιο αναφαίρετο δικαίωμα να ορθώνουν την άποψη τους για το τί θεωρούν φυσικό και τι αφύσικο, η να το θέσουμε καλύτερα την θέση τους απέναντί στο φύση και το παραφύση.

Η όρος ομοφοβία καθιερώθηκε στις 17 Μαΐου 1990 και επινοήθηκε από τον υποστηριχτεί των ομοφυλοφίλων και ψυχολόγο George Weinberg στη δεκαετία του 1960.

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι γενετήσιο χαρακτηριστικό ενός ατόμου και ούτε κάποια ανωμαλία στο DNA. Πολλές μαρτυρίες πρώην ομοφυλόφιλων αναφέρουν ότι η επιθυμία για έλξη στο όμοιο φύλο ήρθε σε νεαρή ηλικία αρκετές φορές χωρίς λόγο και αιτία. Είναι μια συνειδητή επιλογή του ατόμου να εκφράζεται κυρίως σεξουαλικά με το ίδιο φύλο. Εδώ δεν θα πρεπει να συγχίσουμε τις περιπτώσεις τον ερμαφρόδιτων ατόμων, που ;έχουν υποστεί γενετήσια ανωμαλία και ειναι τελείως διαφορετικές περιπτώσεις. Το «συναίσθημα» και η «αγάπη» αποτελεί πρόφαση στα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια και δεν είναι το άμεσο αίτιο της σχέσης τους. Αυτό που τους ενώνει κυρίως είναι η σεξουαλική επιθυμία που έχουν ο ένας για τον άλλο. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει η απαραίτητη σεξουαλική ικανοποίηση στο ομοφυλόφιλο ζευγάρι η «σχέση» διαλύεται, ή την θέση της παίρνει η μοναξιά, ναρκωτικά, αλκοόλ, ή άλλα υποκατάστατα που με κάποιον τρόπο εκπληρώνουν το κενό. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ποιο διάσημοι ομοφυλόφιλοι κατέληξαν είτε σε αυτοκτονία, είτε σε αιφνίδιο θάνατο από χρήση ναρκωτικών.  

Οι αρνητές της ομοφυλοφιλίας, ουσιαστικά αντιτίθενται σε αυτό που η ομοφυλοφιλία πρεσβεύει και θέλει να περάσει, σταδιακά, ύπουλα και μεθοδευμένα μέσα από τα διάφορα κοινωνικά συστήματα, βάζοντας δικούς της ανθρώπους κλειδιά, σε καίριες κοινωνικές και πολιτικές θέσεις, με σκοπό να επηρεάσει και να γαλουχησει την οποιαδήποτε πολιτική απόφαση κατά του ομοφυλοφιλισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι οι παρελάσεις (gay pride) των ομοφυλοφίλων, γίνονται κυρίως τους θερινούς μήνες, γιατι δεν έχουν μονο σκοπό να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά όπως οι ίδιοι λένε και κηρύττουν για τον κοινωνικό «ρατσισμό» που υφίστανται, αλλά να προκαλέσουν την δημοσία κοινή γνώμη με την σεξουαλική εικόνα που θέλουν να παρουσιάσουν στις παρελάσεις τους, που περισσοτερο θυμίζει δημόσιο ρωμαϊκό όργιο παρά ειρηνική ομοφυλοφιλική κίνηση.  

Το ότι τα βέλη τους είναι μονίμως στραμμένα κατά του Χριστιανισμού είναι τυχαίο; Γιατί δεν αναφέρονται με το ίδιο μένος και οργή για άλλες θρησκείες ή ομάδες ατόμων στις οποίες η ομοφυλοφιλία δεν είναι το ίδιο αποδεχτή;

Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να ξεφτιλίζουν τα σύμβολα και τις αιώνιες αίνειες της οικογένειας, της πατρότητας και μητρότητας;

Τα παιδιά που υιοθετούν σε πολλές χώρες οι ομοφυλόφιλοι, θα έχουν την ελευθερία να επιλέξουν ανάμεσα στην ετεροφυλία και την ομοφυλοφιλία, ή θα υποστούν τέτοια πλύση εγκεφάλου ώστε και να γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλα φοβούμενα την απόρριψη και την βία των ομοφυλόφιλων ανδρών η γυναικών; Τι κοινωνικές επιπτώσεις θα είχε κάτι τέτοιο στο μέλλον;

Οι ομοφυλόφιλες γυναίκες θα γένουν παιδιά με δωρεά σπέρματος από ομοφυλόφιλους άνδρες η ετερόφυλους και οι ομοφυλόφιλοι θα έχουν την απαίτηση να υιοθετούν παιδία ετερόφυλων ή ομοφυλόφιλων γυναικών που θα τους τα χαρίζουν για υιοθεσία. Τελικά μια τέτοια κοινωνία θέλουμε;;

Θεωρείτε ότι αν ποτέ γινει πολεμική σύρραξη, οι ομοφυλόφιλοι θα πέσουν ύπερ πίστεως και πατρίδος;

Το κίνημα του παν-σεξουαλισμού ακόμα και από την αρχαιότητα βλέπουμε ότι εμφανίζεται κάθε φορά με παραλλαγές, χωρίς να έχει την καλύτερη κατάληξη. Αν κοιτάξουμε το «ῥοῦν της ἱστορίας» θα δούμε ότι τα κινήματα αυτά κυρίως εμφανίστηκαν σε περιόδους αποστασίας, όπου οι κοινωνίες ηταν ειδωλολατρικές και είχαν άμεση επικοινωνία με τους δαίμονες-θεούς, που οι θνητοί για να τους δελεάσουν έπρεπε να υπακούσουν στις εντολές τους όπως το να κάνουν θυσίες , όργια, ομοφυλοφιλία κτλπ. Τέτοια κατάλοιπα υπάρχουν ακομα και σε πολλές αφρικανικές και ινδουιστικές θρησκείες.

Οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι τυχαίο ότι δηλώνουν άθεοι, αγνωστικιστές, ασπάζονται την νέα εποχή και τα κινήματά της. Δεν θέλουν να έχουν καμια σχέση με τον θεό γιατι πολύ απλα θέλουν να αποφύγουν τον έλεγχο της συνείδησης τους.  

Σήμερα το κίνημά αυτό έρχεται ακόμα ποιο ύπουλα και μεθοδευμένα να εδραιώσει την αρρωστημένη του νοοτροπία, χρησιμοποιώντας την επιστήμη της ψυχολογίας η οποία δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τους ετερόφυλους που αντιδρούν στο κίνημα των ομοφυλοφίλων  ως «ομοφοβικούς» προσδίδοντας μια επιπλέον  έννοια στο φάσμα του κοινωνικού ρατσισμού.

Πόσο όμως ρατσιστές είναι οι ομοφυλόφιλοι έναντι άλλων LGBT κοινοτήτων. Η έρευνα εχει δείξει ότι υπάρχει έντονος ρατσισμός έναντι άλλων φυλετικών κοινοτήτων  LGBT. Προφανώς αποδεικνύεται τρανά πως οι ομοφυλόφιλοι μπορουν να χαρακτηριστούν το ίδιο ομοφοβικοί ακόμα και μεταξύ τους. Γιατι λοιπόν διαμαρτύρονται εντόνως κάνοντας παρελάσεις και χαρακτηρίζοντας αυτούς που δεν τους αποδέχονται «ομοφοβικούς» (αυτός που φοβάται τους ομοφυλόφιλους).

Ο ρατσισμός απο την πλευρά των ομοφυλοφίλων δεν είναι κάτι καινούριο. Μεσα στους κύκλους της  Show Biz τα κέντρα των ομοφυλοφίλων ανθούν για τα καλά. Όποιος θέλει να αναρριχηθεί θα πρέπει να περάσει από το κρεβάτι πολλών ατζεντών, ή να το παίξει ομοφυλόφιλος αν θέλει να εχει την εύνοια του κατεστημένου.

Προσωπική μαρτύρια ενός κάμεραμαν που εργάζεται σε γνωστό τηλεοπτικό κανάλι, εκμυστηρεύτηκε σε στενό του φίλο ότι αναγκάζεται να ντύνεται περίεργα και να συμπεριφέρεται σαν ομοφυλόφιλος γιατι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε έχει οικογένεια και δεν θέλει να τον απολύσουν. «Το να συμπεριφέρομαι σαν ομοφυλόφιλος μου δίνει προβάδισμα από άλλους συναδέρφους, τους ομοφυλόφιλους συνήθως τους προστατεύουν». Είναι εξάλλου γνωστά τα ονόματα ομοφυλοφίλων, που κατέχουν καίριες θέσεις σε κανάλια και σε πρωινές εκπομπές, ακόμα και σε τηλεοπτικές σειρές. Είναι τραγικό πως μια ομάδα «με ιδιαίτερα σεξουαλικές προτιμήσεις», στέκεται εμπόδιο στην ανέλιξη ατόμων που δεν θελουν αν περάσουν το κατώφλι της ομοφυλοφιλίας αλλα αναγκάζονται να το πράξουν για να κερδίσουν την εύνοια των media και να μην χαρακτηριστούν ομοφοβικοί.  

Η ομοφυλοφιλία τα τελευταία 25 χρόνια εχει προσπαθήσει να εισχωρήσει παντου ακόμα και στην πολιτική. Είναι γνωστές οι μαρτυρίες πρώην μελών της LGBT κοινότητας που αποκαλύπτουν τις σεξουαλικές σχέσεις που είχαν με πολύ γνωστές πολιτικές και καλλιτεχνικές μορφές του τόπου. Γενικός απ’  ότι φαινεται το ψαρί βρωμάει από το κεφάλι και η γάγγραινα της ομοφυλοφιλίας έχει φτάσει ακόμα και στα σχολικά εγχειρίδια παρουσιαζόμενη ως νέα σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, που σκοπό έχει την εσκεμμένη διαστρέβλωση της σχέσης των δυο φύλων και τον εξευτελισμό του έρωτα.

Από Homopoliticus (Πρώτο μέρος)

Συνέχισε να διαβάζεις

ΑΠΟΨΗ

Οι πρόωρες εθνικές εκλογές στη σκακιέρα των διεθνών εξελίξεων.

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

  • Αντωνιάδου Αθηνά
    Κοινωνιολόγος, blogger, Freelance writer

Την ίδια στιγμή που η Χώρα μας βρίσκεται σε έντονους εκλογικούς ρυθμούς, ως είδηση δευτερευούσης σημασίας περνά στα ελληνικά Μ.Μ.Ε το γεγονός πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (σ.σ. στρατηγικής σημασίας η συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ-Αιγύπτου-Ισραήλ που επετεύχθη με ΥΠ.ΕΘ.Α τον Πάνο Καμμένο) δέχεται την πρόταση των Τούρκων για την ενεργοποίηση κοινής ομάδας εργασίας προκειμένου να κατευναστούν οι Αμερικανικές ανησυχίες για τη συμβατότητα των ρωσικών πυραύλων S-400 με το πρόγραμμα των μαχητικών 5ης γενιάς F-35, ενώ ίδιες πληροφορίες φέρουν τον κ. Τραμπ να δέχθηκε για μία ακόμη φορά την πρόσκληση για επίσκεψη στην Τουρκία, η οποία και φαίνεται να τοποθετείται εντός του Ιουλίου και ίσως μόλις λίγες μέρες μετά την κάλπη των Εθνικών εκλογών.

Από την πλευρά τους τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης πανηγυρίζουν, αναδεικνύοντας το γεγονός αυτό, ενώ Τούρκοι αναλυτές πλημμυρίζουν με άρθρα τον ηλεκτρονικό τύπο μιλώντας για μια νέα αισιόδοξη εποχή και πως η Τουρκία θα εγκαταστήσει τελικά τους S-400 στην νότια ακτή της Μεσογείου προς τα ανατολικά με κατεύθυνση την Κύπρο, εκεί ακριβώς δηλαδή όπου η Τουρκία διεκδικεί εξόρυξη φυσικού πλούτου.

Περεταίρω η πρόσφατη παραίτηση του αντιστράτηγου Νίκου Ζαχαριάδη, επιφανούς αξιωματικού με ιδιαίτερα καλή φήμη στον στρατό ξηράς και με μεγάλη παρουσία σε όργανα ή αποστολές του NATO, αρμόδιου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία, φαίνεται να καταγράφηκε επιδερμικά στον έντυπο τύπο.

Αναμφισβήτητα οι πρόωρες εκλογές του Ιουλίου, εν μέσω θερινής σεζόν για εθνικούς λόγους κατά τον Πρωθυπουργό, ενδέχεται να δημιουργήσουν πρόβλημα όχι μόνο στην Ελληνική οικονομία (σ.σ σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα καταγράφηκε προ ημερών το ελληνικό 10ετές ομόλογο), αλλά και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο με την στάση και τα σχέδια των ΗΠΑ να τροποποιούνται ή ακόμη και να ματαιώνονται.

Σε κάθε περίπτωση οι Εθνικές εκλογές είναι ήδη πολύ κοντά. Για αυτό και επιβάλλεται έστω και τώρα να αντιληφθούν όλες οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις πως πέραν των μικροπολιτικών διαφορών και των προσωπικών φιλοδοξιών προέχουν τα ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος και το αίσθημα συναίνεσης και ασφάλειας που πρέπει να απολαμβάνει ο Έλληνας πολίτης.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΑΠΟΨΗ

Όλα τα πολιτικά μοντέλα απoδείχθηκαν άκαρπα, ανώφελα αλλά και επιζήμια

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Η Πολιτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», μετά την εξαγγελία της Προκηρύξεως Εθνικών Εκλογών, με ημερομηνία Κυριακή 7 Ιουλίου 2019, αισθάνεται την ανάγκη να απευθυνθεί στα Μέλη και στους ψηφοφόρους της και να τους καταστήσει κοινωνούς των σκέψεων, των προβληματισμών και των σχεδιασμών της.

Εν πρώτοις, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την αφοσίωσή σας στις Αρχές, στις ρίζες και στην προοπτική της Παρατάξεώς μας, αλλά και για τούς κόπους και τις πολυποίκιλες θυσίες σας για την πραγματοποίηση του σκοπού της.  

Κρίνουμε σκόπιμο να επαναλάβουμε την βασική διαφορά της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» από τα υπόλοιπα κόμματα και τις κινήσεις του λεγομένου «πατριωτικού» χώρου, για να πληροφορηθούν και όσοι δεν γνωρίζουν.

H πολιτική της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» δεν είναι εκείνη, που οραματίζεται ο κάθε πατριώτης ή θρησκευόμενος, αλλά έχει ρίζες στην Θεολογία και στην Παράδοση του Γένους μας, πηγάζει από την Δογματική της Εκκλησίας μας και δεν ακολουθεί τα μοντέλα των απανταχού γης Πατριωτικών ή Χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων. Δημιουργήθηκε η «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» μετά από μελέτη πολλών ετών, ζυμώθηκε με τον αγώνα Πνευματικών Πατέρων και γι’ αυτό είναι πολύ πέρα από τα όσα διδάσκονται στις στρατιωτικές μας σχολές οι αξιωματικοί και στα όσα διδάσκονται στις Πολιτικές Επιστήμες.

Ακριβώς, λοιπόν, γι’ αυτό το λόγο δεν θα συμπράξουμε ποτέ με άλλες Παρατάξεις, αλλά ΜΟΝΟ με μεμονωμένα πρόσωπα. Εξ ἀλλου, αυτό σημαίνει «ΚΟΙΝΩΝΙΑ». «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» Προσώπων!

Η κάθε Παράταξη ακολουθεί θεωρητικά κάποιο μοντέλο, αλλά όλα τα πολιτικά μοντέλα απoδείχθηκαν άκαρπα, ανώφελα αλλά και επιζήμια, γιατί είναι αντιστοιχίες και Παραρτήματα αμοραλιστικών Πολιτικών ρευμάτων και Κομμάτων, που είναι διεσπαρμένα σε όλη την Υφήλιο, επικεντρωμένα στην ανατροπή όλων ανεξαιρέτως των Οδηγιών του Ουρανού και προσηλωμένα στην οικονομική εξασφάλιση της ευημερίας των Πολιτικών και στη στήριξη της παντοδυναμίας των Τραπεζών, δηλαδή παντελώς άσχετα και αδιάφορα ως προς το τι έχει πραγματικά ανάγκη ο άνθρωπος και, ιδιαιτέρως ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ του Τόπου μας!

Το δικό μας ΠΡΟΤΥΠΟ δεν υπάρχει στο προσκήνιο, ούτε έχει δοκιμασθεί στον αιώνα μας. Είναι η Πολιτική που έκανε το Γένος μας Αυτοκρατορία , που κράτησε 1200 χρόνια, χωρίς άλλο Ιστορικό προηγούμενο. Γι’ αυτό, όποιος θελήσει να συναγωνισθεί μαζί μας, πρέπει να μαθητεύσει, ΟΠΩΣ ΜΑΘΗΤΕΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Σ’ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΕΠΝΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΗΤΕΥΟΥΜΕ.

Αυτή είναι η καινοτομία, που φέρνουμε εμείς στην πολιτική ζωή του τόπου μας. αλλιώς, ήταν περιττό να δημιουργήσουμε ένα επιπλέον κόμμα μέσα στα τόσα που ήδη υπάρχουν.

Με αυτή την ξεκάθαρη εξήγηση, της οποίας η αποδοχή είναι η μοναδική αλλά απαραίτητη προϋπόθεση, καλέσαμε προσφάτως τους Πνευματικούς Πατέρες της Πατρίδος μας να παρακινήσουν πνευματικά τους παιδιά για να τεθούν υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» σέ όλη την Επικράτεια, ώστε, επί τέλους, οι ανελλιπώς εκκλησιαζόμενοι Έλληνες πολίτες να έχουν βροντερή φωνή μέσα στη Βουλή και όχι μόνο στα πεζοδρόμια ως διαδηλωτές, στους οποίους οι κρατούντες δεν δίνουν πια καμμιά απολύτως σημασία.

Δυστυχώς, στην Πρόσκλησή μας αυτή ανταποκρίθηκαν πολύ λίγοι Πνευματικοί, παρά τον εξοβελισμό των Κληρικών της Ελλάδος από τα Σχολεία και την Δημόσια ζωή, με αποκορύφωμα την επαπειλουμένη εκπαραθύρωσή τους και από το Κρατικό Μισθολόγιο, για την πλήρη περιθωριοποίησή τους.

Μετά από αυτή τη γενική απροθυμία, την οποία με θλίψη διαπιστώσαμε, η Κεντρική Επιτροπή και στενοί συνεργάτες της Παράταξης, συγκεντρωθήκαμε για να συζητήσουμε το αν θα συμμετάσχουμε στις προσεχείς εκλογές της 7ης Ιουλίου. Η σύσκεψη κράτησε πολλές ώρες και οι δύο πλευρές (αυτοί που υποστήριζαν τη συμμετοχή της Παρατάξεως στις εκλογές και αυτοί που υποστήριζαν τη μη συμμετοχή της) ανέπτυξαν το σκεπτικό τους με τα ανάλογα επιχειρήματα. Και οι δύο απόψεις είχαν εξίσου ισχυρά επιχειρήματα, γι’ αυτό η απόφαση ήταν πολύ δύσκολη.

Ωστόσο, τελικά, καταλήξαμε στο ότι είναι αναγκαίο να μη συμμετάσχουμε στις προσεχείς Εθνικές Εκλογές, για δύο κυρίως λόγους:

Πρώτον, γιατί η οικονομική κατάσταση της Παρατάξεως, με το ήδη υπάρχον χρέος το οποίο έχει επωμισθεί μια μικρή ομάδα ανθρώπων, δεν μας αφήνει περιθώριο συμμετοχής σε δύο ή και περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις οι οποίες οπωσδήποτε θα ακολουθήσουν.

Δεύτερον, ο δικός μας στόχος δεν είναι οι ευκαιριακοί συσχετισμοί προς αύξηση των ψήφων μας, αλλά η αφύπνιση των Πνευματικών πατέρων, αλλά και των πνευματικών ανθρώπων του τόπου μας. Θέλουμε, δηλαδή, να τους κάνουμε να συνειδητοποιήσουν ότι, στα λίγα χρόνια που απέμειναν μέχρι τόν ολοκληρωτικό πνευματικό θάνατο της Πατρίδος μας, έχουν την ευκαιρία να ειπούν ένα ηχηρό ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ και να θέσουν εκποδών όλο αυτό το βραχυκυκλωμένο από σκοτεινές Εταιρείες Πολιτικό Σύστημα και να δώσουν Πνοή Ζωής στην Πατρίδα μας με ανθρώπους Πίστεως, Αυταπαρνήσεως και Αγάπης.

Προτρέπουμε, λοιπόν, τα μέλη και τους ψηφοφόρους μας, να διαμαρτυρηθούν ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ από τις προσεχείς εκλογές και να παρακολουθήσουν προσεκτικά όλο το παρακμιακό σκηνικό που θα διαδραματισθεί, μήπως και τρομάξουν από την κατάντια κυβερνώντων και κυβερνωμένων της πατρίδας μας και συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι καιρός για αστεία, ούτε για μικρότητες και προσωπικές αντιπαλότητες, αλλά είναι καιρός για ενότητα και δράση.

Και τότε, αν υπάρξει κινητοποίηση και ζέση των ψηφοφόρων μας, θα δώσουμε όλοι μαζί δυναμικά το παρόν στις επόμενες αναμετρήσεις που θα ακολουθήσουν.

Από της ιδρύσεως της Παρατάξεως, οι εμπνευστές, οι ιδρυτές, η Διοίκηση και η Κεντρική Επιτροπή έχουμε αναλωθεί ψυχικά και υλικά στον αγώνα υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδος.

Η συμμετοχή στις εκλογές, εκτός από υποψηφίους απαιτεί και χρήματα για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων και την αποστολή τους σε ολόκληρη την Επικράτεια, δαπάνη, η οποία –μαζί με στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα– πλησιάζει το ποσόν των 50.000 ευρώχωρίς να αμειφθεί κανείς από εκείνους που θα εργασθούν γι’ αυτήν την τόσο σοβαρή υπόθεση!

Στις τελευταίες Εθνικές εκλογές η Παράταξή μας ξεπέρασε τις 40.000 ψήφους, που σημαίνει πως αν ο κάθε ψηφοφόρος στερηθεί μόλις 1 από το εισόδημά του, επιλύεται το οικονομικό ζήτημα της συμμετοχής μας στις εκλογές. Η Διοίκηση, που σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις επωμιζόταν προσωπικά το οικονομικό βάρος, δεν έχει αποπληρώσει τα χρέη του παρελθόντος, με συνέπεια να αδυνατεί να αντέξει το βάρος αλλεπαλλήλων εκλογικών μαχών.

Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε όλοι τις προθέσεις και τους ισχυρισμούς μας. Η Παράταξη αναμένει την ανταπόκριση των Πνευματικών Πατέρων αλλά και των μελών, των φίλων και των ψηφοφόρων μας, τονίζοντας πως η συμμετοχή στις εκλογές επαφίεται πλέον αποκλειστικά και μόνο στις προθέσεις όλων όσοι ισχυρίζονται πως αγαπούν τον Χριστό μας και τον Τόπο της αναπαύσεώς Του, που μέχρι πρότινος ήταν η Αγιοτόκος Ελλάδα!

Έτσι, λοιπόν, καλούμε και πάλι όλους τους Πνευματικούς Πατέρας σε ολόκληρη την Ελλάδα να παροτρύνουν τα πνευματικά τους παιδιά, ώστε να κατέλθουν ως υποψήφιοι της Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» στις εκλογές, πού κατά πάσα πιθανότητα θα επαναληφθούν σε λίγους μήνες, λόγω ανακατατάξεων του Πολιτικού Σκηνικού.

Ιδιαίτερη έκκληση κάνουμε για την εξεύρεση πολλών εθελοντών, οι οποίοι κατά τήν ημέρα εκείνων των Εκλογών θα περιφρουρήσουν τα Εκλογικά Τμήματα όλης της Χώρας και, παρακαλούμε να μας δηλώσετε την πρόθυμη συμμετοχή σας.

Η ετοιμασία για τις επόμενες –μετά την 7η ΙΟΥΛΙΟΥ 2019– εκλογές, δεν πρέπει να γίνει με εφησυχασμό και την αίσθηση, ότι υπάρχει πολύς χρόνος, αφ’ ενός μεν γιατί «ο χρόνος του βίου τρέχει» και, αφ’ ετέρου, γιατί απαιτείται γερή προετοιμασία και σκληρός αγώνας ώστε, αποτελεσματικά και όχι μόνο με συνθήματα «να πάρουμε πίσω την Πατρίδα μας»(!), όπως σαλπίζουμε και παιανίζουμε από του έτους 2008!

Όλοι μαζί στη συστράτευση!

Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη!

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες πριν

Τραγωδία: Πατρινός ο 33χρονος που πνίγηκε στην Κάτω Βασιλική Ναυπακτίας – ΝΕΟΤΕΡΑ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ11 ώρες πριν

Πάτρα: Φωτιά σε δασική έκταση στο ύψος της Παναγοπούλας

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες πριν

Η στιγμή που η καταιγίδα «χτυπά» την Πάτρα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες πριν

Νεκρός ο 25χρονος που χάθηκε στον Πατραϊκό μέσα στο μπουρίνι

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες πριν

Τα χόρτα… θυμίζουν… ζούγκλα στην οδό Μελεάδρου & Μαρκιανού! – ΦΩΤΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ16 ώρες πριν

Θανατηφόρο τροχαίο – Νεκρός ο 21χρονος οδηγός, χαροπαλεύει η 16χρονη αδελφή του – Σοκάρουν οι εικόνες – ΦΩΤΟ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ16 ώρες πριν

Απότομη κακοκαιρία στην Πάτρα- «Τρελοί» άνεμοι και καταιγίδα – ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ18 ώρες πριν

3χρονο κοριτσάκι ήπιε απορρυπαντικό

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες πριν

Τέρμα τα ηχεία στην Πάτρα- Δύο συλλήψεις τα ξημερώματα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες πριν

Πάτρα: «Κόλλησαν» οι εργασίες στο ιστορικό 3ο Γυμνάσιο

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

ΑΧΑΪΑ – ΣΟΚ: Πέθανε στη νάρκωση σε επέμβαση ρουτίνας ο Σωτήρης Σταμούλης – Σήμερα η κηδεία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Πάρκαρε σε θέση ΑμΕΑ και ζητάει και από πάνω 70.000 ευρώ για παραβίαση προσωπικών δεδομένων!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Σοβαρό τροχαίο με ντελιβερά! – Ο οδηγός νοσηλεύεται με με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Τροχαίο με τον γιό του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα – Διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες πριν

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα – Επικεφαλής ο Τσίπρας

ΖΩΗ3 ημέρες πριν

Συγκινεί ο Δήμας για τη νεκρή γυναίκα του. «Σε βλέπω στα πρόσωπα των παιδιών μας»

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Πάτρα: Νεκρός 23χρονος φοιτητής που κρεμάστηκε μέσα στη φοιτητική εστία του Ρίου

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Χαμός στα Προσφυγικά – Άνδρας πήρε δύο παιδιά και έγινε «καπνός»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

Πέθανε σε ηλικία 24 ετών ο πρωταθλητής καράτε Γιώργος Κωστούρος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

Εκτάκτως στο νοσοκομείο ο Ευάγγελος Βενιζέλος!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ημέρες πριν

Βρήκαν νεκρή δεμένη και τυλιγμένη με κουβέρτα στο πεζοδρόμιο

ΖΩΗ3 ημέρες πριν

Power of love 2: «Έσπασε» η Χριστίνα και ομολόγησε ότι βγήκε με τον Ρουμάνο – Έξαλλος ο Παύλος – ΒΙΝΤΕΟ

ΖΩΗ6 ημέρες πριν

Θύμα ξυλοδαρμού επώνυμη Ελληνίδα από συμμαθητή του γιου της! Η απίστευτη ιστορία!

ΖΩΗ1 εβδομάδα πριν

Έτοιμη να «κατέβει» στις εκλογές η Βάνα Μπάρμα – Ποιο κόμμα της έκανε πρόταση! – BINTEO

ΖΩΗ1 εβδομάδα πριν

Μύκονος: Αντεπίθεση του εστιάτορα με τα “χρυσά καλαμαράκια”! – Βίντεο

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ2 εβδομάδες πριν

Καιρικές προβλέψεις από τον Σάκη Αρναούτογλου: Αλλαγές στην θερμοκρασία!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 εβδομάδες πριν

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία του 20 μηνών αγοριού που παρέσυρε η μητέρα του με το αυτοκίνητο

ΖΩΗ2 εβδομάδες πριν

Η Μαντώ Τζαβάρα καταγγέλλει τον Μανώλη Παπαμακάριο για ξυλοδαρμό

ΖΩΗ2 εβδομάδες πριν

Κηδεία Πάνου Ζάρλα: Ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις έβγαλαν το λευκό φέρετρο από την εκκλησία – ΒΙΝΤΕΟ

ΖΩΗ2 εβδομάδες πριν

Συμβαίνει ΤΩΡΑ. Στην κηδεία του Πάνου Ζάρλα – ΦΩΤΟ

Facebook Patratora

Διαφήμιση