Συνδεθείτε μαζί μας

ΑΠΟΨΗ

Πάτρα: Ο Μπουρδούλης για τις μάσκες

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Κωνσταντίνος Μπουρδούλης, πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας και διαχειριστής της ομάδας στο fb “Πάτρα, η δική μας πόλη” προχώρησε στη διατύπωση μιας πρότασης για τον περιορισμό του ιού του κορωνοϊού που αφορά στο να φορούν μασκα όλοι οι επισκέπτες των νοσοκομείων.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Πρόταση ενός μη ειδικού και προφανώς τις αποφάσεις λαμβάνουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι.
Κανένας επισκέπτης των νοσοκομείων χωρίς μάσκα. Προχθές το απόγευμα πήγα, λόγω προγραμματισμένης επίσκεψης, στα εξωτερικά ιατρεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.
Στο χώρο που πληρώνονται τα απογευματινά ραντεβού, υπήρχε πολύς κόσμος και η αναμονή για έκδοση εισιτηρίου ήταν περίπου 45 λεπτά.
Από τους αναμένοντες, στην πλειοψηφία τους ασθενείς, ελάχιστοι φορούσαν μάσκα.
Πρότασή μου είναι, τουλάχιστον αυτές τις κρίσιμες ημέρες, να μην επιτρέπεται σε κανέναν, η είσοδος στο νοσοκομείο (που είναι και νοσοκομείο αναφοράς για τον Κορωνοϊό) χωρίς μάσκα.
Τις μάσκες, αν δεν μπορεί να τις διαθέτει το νοσοκομείο, να έχουν την δυνατότητα να τις αγοράζουν οι επισκέπτες από τα κυλικεία του Νοσοκομείου».

Διαφήμιση
Σχόλια

ΑΠΟΨΗ

Η ανόητη αλαζονεία του υπεράνθρωπου αδυνάτου.

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Η πληγή του πόνου ενός τραύματος το οποίο δείχνει, τελικά, ανένταχτο σε οποιεσδήποτε εκφάνσεις ενός άλλου τρόπου που υπαγορεύεται από τη σχέση κτίσματος και Θεού. Μοιάζοντας έτσι απίθανη μία τελική, αισιόδοξη, έκβαση της ιστορίας των προσώπων και των πραγμάτων που συνοδεύουν τα πρόσωπα. Εξάλλου, ποια ελιτίστικη αλαζονική συμπεριφορά υπενθυμίζει στο ανθρώπινο πρόσωπο πως ο δεσμός, η σχέση, η κοινωνία, του ίδιου του προσώπου έχει την αφετηρία της στο θείο πρόσωπο;

Τα πρόσωπα της παγκοσμιότητας πάντοτε ανησυχούσαν για τις εξελίξεις του ιστορικού χρόνου, εκείνου του καιρού που αναπροσδιόριζε σχέσεις, εκτιμήσεις, συμπεριφορές. Όλα αυτά, λοιπόν, ασκούνταν στην αδιάλειπτη ροή της εκστατικής ετεροχρονικότητας, η οποία, κι εδώ είναι το παράδοξο, αρνούταν την συνδιαλλαγή, ακόμη και τη συμπόρευση, με όρους πειθαρχικής εναρμόνισης στην ύπαρξη ενός ίδιου ύφους, μιας συγκεκριμένης ιδεολογικής αφετηρίας. Απόρροια αυτής της αδιάλλακτης συνήθειας έμοιαζε πλέον η αλλοπρόσαλλη και ανερμήνευτη, πολλές φορές, θεώρηση πολλών πραγματικοτήτων. Και το γεγονός ότι υφίστανται πολλές πραγματικότητες δεν σημαίνει ότι υπάρχει μία αλήθεια. Ή μήπως αυτό σημαίνει;

Ο νιτσεϊκός υπεράνθρωπος, κατασκεύασμα της ατέρμονης αγωνίας του μεγάλου φιλοσόφου Νίτσε για μεταπήδηση στο βέβαια αληθινό και ισχυρό που λειτουργούσε την παρουσία του ως σημείο της μεταξίωσης των αξιών για την οποία έκανε λόγο ο ίδιος, σπατάλησε κάθε ικμάδα δραπέτευσης από τη συμβατικότητα των ηθικών κωδίκων. Ο Θεός πέθανε, ακριβώς επειδή τον σκότωσαν όσοι τον αντιμετώπισαν ως ιδέα, ως ιδεολογία ( γι’ αυτό στη Δύση η αθεΐα ξεκίνησε μέσα από τους κόλπους της θεολογικής σκέψης). Παρουσιάστηκε, έτσι, η ανάγκη για έναν Θεό ευπρεπή. Αυτόν τον Θεό αναζητούσε ο Νίτσε. Τον Θεό των Πατέρων της Εκκλησίας, της φιλανθρωπίας και της ενσάρκωσης για τον ανακαινισμό της ανθρώπινης φύσης. Αυτόν τον Θεό Δημιουργό.

Κι όμως, η αναζήτηση του θείου και ο συσχετισμός μαζί Του, σήμερα αποτελεί αγωνία των λίγων, υπόθεση των ελάχιστων υποψιασμένων, καθότι ο άνθρωπος δεν αισθάνεται πως κάτι του λείπει. Ο Θεός δεν βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες του σύγχρονου ανθρώπου. Έχει εξοριστεί, έχει αφανιστεί ή στην καλύτερη περίπτωση επιμένει να στέκεται σταυρωμένος χωρίς να εγγυάται τον μεταφυσικό οπτιμισμό της παρουσίας Του. Ο άνθρωπος καρφώνει πιο βαθιά τα καρφιά απ’ ότι το εβραϊκό ιερατείο. Με πείσμα, με επιμονή, την επιμονή των πολλών. Έχει αποκτήσει όσα χρειάζεται κι ακόμη περισσότερα. Ο Θεός αποτελεί την πολυτέλεια μόνο στις ανέλπιστες προσπάθειες που καταβάλλει ο άνθρωπος για να ακροβατήσει μεταξύ του έρωτα και του θανάτου. Εκεί, όταν έρχεται ως ο απόλυτα αντιμέτωπος με τις μεταφυσικές αβεβαιότητες και τα αδιέξοδα της υπαρξιακής αντοχής του, μόνο τότε σκέφτεται την ύπαρξη Του.

Θεωρώ πως το να πιστεύει κάποιος στον Θεό και να αναπτύσσει σχέση μαζί Του, αποτελεί πλέον το κορύφωμα της υπαρξιακής ολοκλήρωσης. Το ζητούμενο, δυστυχώς, δεν μοιάζει να είναι αυτό. Χρειάζεται μία αφετηρία. Όπως και για κάθε προσπάθεια εκείνου του ξεδιπλώματος του προσώπου, του προσώπου σε σχέση, σε κοινωνία. Η αφετηρία αυτή είναι η υποψία. Αν αποτελέσει το δικαίωμα ενός προσωπικού αυτοπροσδιορισμού, επομένως και

δυνατοτήτων, τότε ενδέχεται να σημάνει το ξεκαθάριασμα των οποιονδήποτε αβεβαιοτήτων. Σε περίπτωση που ο άνθρωπος χρησιμοποιήσει το νου του ως δώρο Θεού για να εξερευνήσει, να αναζητήσει, τότε έχει γίνει το πρώτο βήμα. Είναι ένθεος ο άνθρωπος. Έχει στενούς δεσμούς με τον Δημιουργό Του. Δεν γίνεται να μην αισθανθεί κάποια στιγμή μέσα στην πορεία της ιστορίας πως είναι δημιούργημα του Τριαδικού Θεού. Το κατ’ εικόνα και η κάθε πραγμάτωση του μέσα στο εκκλησιαστικό σώμα, είναι αδύνατο να προσφέρει την αμεθεξία, το γεγονός της άρνησης και απώλειας του χαρισματικού δεσμού με τον Θεό. Ο άνθρωπος είναι εικόνα του Θεού, του ζωντανού Θεού, του Θεού που τον δημιούργησε. Πώς να μην αναζητήσει την παρουσία Του;

Αυτό αρνήθηκε όμως ο άνθρωπος. Την παρουσία του Θεού στη ζωή του. Και ενήργησε ως άλλος ένας αθεϊστής υπαρξιστής, ομολογώντας παράλληλα με τον Sartre πως είσαι ελεύθερος μόνο όταν δεν υπάρχει Θεός. Αυτή την ελευθερία ένιωσε ο άνθρωπος, καταστρατηγώντας οποιαδήποτε αυτεξουσιότητα θα μπορούσε να αφυπνίσει την υπαρξιακή του εξάντληση στη θεϊκή εικόνα. Ένιωσε ελεύθερος, ένιωσε ισχυρός, κατέκτησε ηπείρους, αφαίρεσε τη μοναδικότητα του Θεού, ξεπερνώντας τα ηθικά διλήμματα περί τις του Θεού δημιουργίας, όντας ο τις άρχων και εξουσιαστής τις επιστήμης, των τεχνολογικών θαυμάτων και ανήμπορος, την ίδια στιγμή, να αντιμετωπίσει έναν πρωτόγνωρο ιό που στο πέρασμα του ξερνάει τρόμο και θάνατο. Τις ο υπεράνθρωπος άνθρωπος που δήλωνε σ’ τις τις εποχές πως δεν του λείπει τις Θεός, πλέον σαστίζει, απορεί και υποδουλώνεται στη χαοτική φθορά των αμετροεπών δυνάμεων του κόσμου τούτου. Ο άνθρωπος που αρνήθηκε να υποπτευθεί τη θεϊκή ύπαρξη, που αρνήθηκε να γνωρίσει τον Δημιουργό Του, Εκείνον που του προσέφερε τα πάντα στη ζωή, τις ο άνθρωπος στέκεται ενώπιον του Εσταυρωμένου Θεού, στον οποίο Θεό αρνήθηκε το γεγονός τις ανάστασης, ακόμη και στα δύσκολα, στα πολύ δύσκολα.

Το κλίμα βαραίνει. Η μετανεωτερικότητα δεν μπορεί να καυχάται για τις επιδόσεις τις. Δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την προοπτική τις ανθρώπινης αφετηρίας σε ένα γεγονός εσχατολογικό, άκρως ευχαριστιακό. Οι αλαζονικές φωνές αρνήθηκαν το θαύμα του ψωμιού και του κρασιού. Δεν είδαν Σώμα και Αίμα, δεν είδαν τίποτε παραπέρα παρά έναν θρησκευτικό ιδεολογισμό, τόσο ικανό να εξυψώνει τις φαντασιώσεις των αδημιούργητων ικεσιών τους προς το επέκεινα των ανυπέρβλητων λογισμών τις. Ο Θεός δεν γίνεται άνθρωπος. Το ψωμί δεν μεταβάλλεται σε Σώμα και το κρασί δεν μεταβάλλεται σε Αίμα. Αυτά ομολόγησαν αυτές τις μέρες όσοι αφαίμαξαν το μυστήριο. Πόσο ανόητη καταντά η αλαζονεία. Η αλαζονεία του υπεράνθρωπου που αδυνάτησε να ψηλαφίσει την παρουσία του Θεού στα πάντα.

HuffPost Greece

Πρεσβύτερος Ηρακλής Φίλιος (Βαλκανιολόγος, Θεολόγος)

Κληρικός Ι.Μ. Σταγών & Μετεώρων

Συνέχισε να διαβάζεις

ΑΠΟΨΗ

Μόνοι ενώπιον του Μόνου!

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Του Ανδρέα Τζουραμάνη

Αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες ημέρες για την παγκόσμια κοινότητα και τη χώρα μας λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού (COVID-19) οφείλουμε να είμαστε ένα για την αντιμετώπιση αυτού του αόρατου και ύπουλου εχθρού!

Οφείλουμε όλοι να ακούμε τους επιστήμονες και τους ειδικούς για να βγούμε από αυτή την περιπέτεια το συντομότερο και με τις λιγότερες απώλειες. Τώρα δεν χωρούν άναρθρες κραυγές, αλληλοκατηγορίες, συνωμοσιολογίες και διχασμός. Δυστυχώς όμως στο θέμα της εκκλησίας δόθηκε η ευκαιρία σε πολλούς που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί και φιλελεύθεροι να βρίζουν με χυδαίο τρόπο λες και κατέχουν οι ίδιοι την απόλυτη γνώση και αλήθεια για το τι είναι βέλτιστο να γίνει για την προστασία όλων μας.

Από μικρό παιδί αγάπησα την εκκλησία! Το «Χριστός ανέστη» και το «αγαπάτε αλλήλους ως εαυτούς» μίλησαν στην καρδιά μου. Είναι τα συγκλονιστικότερα μηνύματα που άκουσε ποτέ η ανθρωπότητα! Η νίκη της ζωής έναντι του θανάτου, της αφθαρσίας έναντι της φθοράς και η κένωση του καθενός μας για τον συνάνθρωπο είναι το ύψιστο για κάθε ανθρώπινη ύπαρξη! Αυτά όμως δεν μπορούν να γίνουν συνείδηση χρησιμοποιώντας λάθος ανθρώπινο όργανο. Εδώ χρειάζεται καρδιά κι όχι μυαλό. Δεν μπορεί κανείς λ.χ άνθρωπος να δει με το αυτί του και να ακούσει με το μάτι του!

Μπορεί στο σύγχρονο κόσμο μας όλα αυτά να φαίνονται γελοιότητες. Ας είναι. Για κάποια εκατομμύρια ψυχών όμως, είναι το δια ταύτα της ζωής τους και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να χλευάζει την πίστη και τη συνείδηση τους. Αν το κάνει, στην πραγματικότητα αποδεικνύει ότι ποτέ δεν ήταν φίλος της ελευθερίας και προοδευτικός. Αντιθέτως, είναι σε απόλυτο βαθμό συντηρητικός και έρμαιο της καλά κρυμμένης ανελευθερίας του, η οποία τον οδηγεί σε ολοκληρωτική και φασιστική νοοτροπία.

Η μη προσέλευση των πιστών στους ναούς για τη συμμετοχή τους στις ιερές ακολουθίες είναι σωστό μέτρο και πρέπει να τηρηθεί από όλους μας. Όμως η λατρεία του Θείου δεν σταμάτησε, δεν σταματά και δεν θα σταματήσει ποτέ! Και η δήθεν «ηγετική» κίνηση του Πρωθυπουργού, με ένα tweet να επιβάλει την παύση των Θείων λειτουργιών, ουσιαστικά δεν μπορεί να συμβεί, διότι αρκεί ένας παπάς κι ένας πιστός να τελέσουν τη Θεία Λειτουργία. Κι αυτό πρέπει να γίνει!

Πλέον καθένας στο σπίτι του, μόνος ενώπιον του Μόνου, μπορεί να σκύψει μέσα του και να θελήσει να γνωρίσει καλύτερα το βάθος της ύπαρξης του. Είμαι βέβαιος ότι θα ακούσει αυτά που μέχρι τώρα δεν άκουσε λόγω της πολύβουης ζωής του, φθάνοντας ο δυστυχής στο σημείο να ζει την ερημία του!

Ο πνευματικός θάνατος είναι η μεγαλύτερη τραγωδία για τον άνθρωπο! Δεν αξίζει σε κανέναν! Μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτή την τραγωδία. Αρκεί μόνο να είμαστε αληθινά ελεύθεροι και να αγαπάμε πραγματικά! Μόνοι ενώπιον του Μόνου λοιπόν!

Συνέχισε να διαβάζεις

ΑΠΟΨΗ

Γιατροί Αχαΐας: Ένα κρούσμα παρέλυσε το νοσοκομείο στο Ρίο – Υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού μέσα σε λίγες ώρες στην Δυτική Ελλάδα, διαμορφώνει νέα δεδομένα σε ότι αφορά το σχέδιο αντιμετώπισης της νόσου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Το ένατο και δέκατο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας και τα πρώτα στη Δυτική Ελλάδα και την Αχαΐα, έφεραν ένα ντόμινο εξελίξεων που επηρεάζουν συνολικά τη λειτουργία του ήδη επιβαρυμένου Δημόσιου συστήματος υγείας στην περιοχή μας. Δυστυχώς,

Περίπου δεκαπέντε εργαζόμενοι, γιατροί (σχεδόν το ένα πέμπτο του δυναμικού της παθολογικής κλινικής) ,νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, έχουν τεθεί σε καραντίνα κατ’ οίκον. Η Οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου επιτάχθηκε για τις ανάγκες νοσηλείας ύποπτων κρουσμάτων, ενώ η αυριανή γενική εφημερία, πιθανά και του Σαββάτου, αναστέλλονται και αναλαμβάνει ο Άγιος Ανδρέας, που ήδη λειτουργεί με τεράστιες ελλείψεις και κάτω από το όριο ασφαλείας.

Καταρχάς οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Οι νοσοκομειακοί γιατροί των επειγόντων και της παθολογίας, τόσο της Αμαλιάδας όσο και του Ρίου, από την πρώτη στιγμή έθεσαν την υποψία πιθανής νόσησης από κορονοϊό για τον συγκεκριμένο ασθενή, παρότι δεν επέστρεψε από χώρα χαρακτηρισμένη ως ύποπτη και παρότι ο ΕΟΔΥ ανέφερε ότι δεν υπάρχει τέτοια ένδειξη. Η αρχική καταγεγγραμμένη επίσημη απάντηση του ΕΟΔΥ ήταν Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για αποστολή δείγματος. Αν τα συμπτώματα επιμείνουν επανεξετάστε το. Χάρη στην επιμονή των νοσοκομειακών γιατρών τελικά εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ δείγμα προς εξέταση, το οποίο βγήκε θετικό. Η ενοχοποίησή τους ως υπευθύνων για τη μη έγκαιρη διάγνωση και απομόνωση του ασθενούς σε κατάλληλο θάλαμο, για την έκθεση των υπόλοιπων ασθενών , συνοδών και προσωπικού είναι επικίνδυνη, ανυπόστατη και κατευθυνόμενη από μερίδα των ΜΜΕ και “ανώνυμων πηγών” που αποσιωπούν την κεντρική πολιτική και υγειονομική ευθύνη του Υπ.Υγείας και του ΕΟΔΥ ως διαμορφωτών των κατευθυντήριων οδηγιών και χειρισμού των ασθενών αυτών.

Η επιδημία του κορονοϊού στη χώρα μας και ειδικά στην περιοχή μας φαίνεται να εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Η Ε.Ι.Ν.Α και η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε έχουν επισημάνει νωρίτερα από όλους τις ελλείψεις, τις ανεπάρκειες και τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να παρθούν από το Υπ.Υγείας και την ΥΠΕ, ώστε η χώρα και η περιοχή να θωρακιστούν στην πράξη και όχι στα λόγια.

Υπάρχει άμεση ανάγκη ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ του Δημόσιου Συστήματος Υγείας της Δυτικής Ελλάδας σε όλες τις βαθμίδες”.

Συνέχισε να διαβάζεις

ΑΠΟΨΗ

Σαν την Πάτρα δεν έχει!: Το επικό κείμενο ενός φοιτητή που παραθέτει 8 λόγους που κάνουν το Πατρινί Καρναβάλι μοναδικό

Δημοσιεύθηκε

στις

απο

Δεν… υπάρχει η ανάλυση που έκανε φοιτητής στο διαδίκτυο για το Πατρινό Καρναβάλι, περιγράφοντας  8 λόγους για τους οποίους είναι μοναδικό.     

Πρόκειται για ένα… επικό κείμενο, που παραθέτουμε σχεδόν αυτούσιο, καθώς για ευνόητους λόγους παραλείψαμε ελάχιστα σημεία που εμπίπτουν στο νόμο περί Τύπου. Απολαύστε το:

«Τι είναι αυτό  που κάνει το Πατρινό Καρναβάλι μοναδική εμπειρία; Σου έχω 8 βασικούς λόγους που είμαι σίγουρος πως όταν φτάσεις στο τέλος του άρθρου, θα τρέξεις να κλείσεις εισιτήρια για του χρόνου κιόλας:

  1. Ένα «μικρό χωριό» που θα συναντήσεις τους ΠΑΝΤΕΣ!

Τα άτομα που συναντάς καμιά φορά τυχαία στο δρόμο και ψευτοκανονίζετε για καφεδάκι, τα θυμάσαι; Ε, είναι και αυτά στη λίστα! Το Πατρινό Καρναβάλι, την τελευταία δεκαετία, είναι αναμφίβολα το πιο δημοφιλές όλων. Έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη, με φοιτητές να το επισκέπτονται κάθε χρόνο απ’ όλη την Ελλάδα, οπότε φυσικό κι επόμενο είναι να πέσεις πάνω σε γνωστές φυσιογνωμίες. Κάπου στις 5 – 6 υπολόγισε.

Νιώθεις λες και (σχεδόν) όλος ο φοιτητικός πληθυσμός της χώρας μετακομίζει για 3 – 4 μέρες στην εξωτική Πάτρα. Η πόλη μετατρέπεται σ’ ένα χωριουδάκι κι όπως καλά γνωρίζουμε όλοι για τα χωριά, και οι τοίχοι έχουν αυτιά (και μάτια στην προκειμένη περίπτωση) και τα νέα ταξιδεύουν πολύ γρήγορα. Οπότε, θέλει προσοχή.

  1. Νόμιζες ότι έχεις δει αρκετά στη ζωούλα σου;

Αν είσαι από εκείνους που δεν πολυγουστάρουν την όλη φάση του καρναβαλιού, φαντάζομαι έχεις μπουχτίσει από το «ψήσιμο» και το κράξιμο των φίλων σου: «Ε, λοιπόν, δεν πρόκειται να γίνω σαν κι αυτούς». Δεν ψήνεσαι; Με γεια σου και χαρά σου! Οφείλω όμως να πω, ότι όσο παρατραβηγμένα και εξωπραγματικά κι αν ακούγονται τα όσα σού περιγράφουν από την εμπειρία τους, κατά πάσα πιθανότητα είναι η ωμή πραγματικότητα.

Είναι όντως η ευκαιρία να κάνετε τα καφριλίκια σας, να γίνετε ντίρλα ή απλώς να παρακολουθήσετε τους άλλους όσο εσείς είστε νηφάλιοι! Πίστεψέ με, θα κλάψετε από τα γέλια, θα cringάρετε και… ίσως και να σιχαθείτε και λίγο σε κάποια σημεία του γλεντιού.

  1. Ρήγα Φεραίου ο πιο φέιμους δρόμος

Ήταν καλοκαίρι του 2016 όταν νόμιζα ότι βίωσα το απόλυτο σπρωξίδι, στην «ΙΟΟΟΟΟΟΣ!!!»…

Και τότε η Ρήγα Φεραίου γέλασε, γιατί η Ρήγα Φεραίου ξέρει! Ο πιο φέιμους δρόμος, φιλοξενεί εδώ και πολλά χρόνια μερικά από τα πιο γνωστά ξενυχτομάγαζα, αλλά δεν είναι αυτό που τον κάνει μοναδικό. Εκτός από μαγαζάκια για να πιεις τις ποτάρες σου και να φας ό, τι βρεις μπροστά σου, θα βρεις και χιλιάδες κόσμο μπουλουκωμένο να χορεύει, να το σκάει, να πίνει, να, να, να…

  1. Καπνογόνα, κόρνες, σφυρίγματα και άλλα τέτοια!

Η φάση της παρέλασης αποτελεί πραγματικά μια μοναδική εμπειρία! Είτε είσαι σε γκρουπ, είτε μένεις στην άκρη να παρακολουθείς, έχει τη γλύκα της. Ως θεατής, τρως τρελή ορθοστασία, γιατί για να βρεις κερκίδα να αράξεις πρέπει να ‘σαι αρκετά κωλόφαρδος, ενώ ως παρελασάκιας τρως στη μάπα την ΤΕΡΑΣΤΙΑ αναμονή μέχρι να έρθει η σειρά του γκρουπ σου. Σε κάθε περίπτωση, ένα είναι το σίγουρο: ΤΟΣΟ καπνογόνο μαζεμένο ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΞΑΝΑΦΑΕΙ!

Και μαζί με αυτό έχεις και τις σφυρίχτρες να σού τρυπάνε τα τύμπανα και τις κόρνες να κάνουν το δικό τους χαμό. Γενικά, λοιπόν, το να χάσεις την ακοή σου δε φαντάζει και πολύ απίθανο, όπως επίσης και το να μαστουρώσεις χωρίς καν να το ζητήσεις. Ειδικά αν κάνεις μια βόλτα ανεβαίνοντας τη Γεροκωστοπούλου προς τα πάνω στα φημισμένα σκαλοπατάκια, στο κατέβασμα τα πράγματα θα ‘ναι ΣΙΓΟΥΡΑ πιο δύσκολα…

  1. Δεν χρειάζεται να βάζεις το χέρι βαθιά στην τσέπη!

Διατροφή, διαμονή, μεταφορικά, ποτά, μαυροδάφνες, ΟΛΑ είναι ΦΘΗΝΑ! Ξέχνα τις τιμές της Αθήνας (για εσάς τους επαρχιώτες δεν ξέρω τι παίζει από τιμές στα μέρη σας, οπότε κρίνετε από μόνοι σας) και σκέψου ότι με δύο μαυροδάφνες και κάνα δυο ποτάκια, γίνεσαι ρεντίκολο με μόλις 15€.

Και για σένα που δεν είσαι του ποτού, υπάρχουν τόσες επιλογές να γεμίσεις την κοιλούμπα σου, οικονομικά και γρήγορα! Όσον αφορά τη διαμονή σου και τα μεταφορικά, άμα ψαχτείς βρίσκεις. Κοινώς, όσες μέρες κι αν μείνεις, θα είναι από τις πιο φθηνές σου εξορμήσεις με διαφορά!

6.Έχει και μια πλατεία… ΜΑ ΤΙ ΠΛΑΤΕΙΑ!

Μιλάω φυσικά για τη Βασιλέως Γεωργίου, που είναι ίσως το πιο κεντρικό σημείο της πόλης! Εκεί θα κανονίσεις κατά πάσα πιθανότητα να βρεθείς με ‘κανα γνωστό σου, γιατί οπουδήποτε αλλού γίνεται της κολάσεως  – όχι ότι εκεί είναι καλύτερα –  και παράλληλα θα είσαι stand by με το κινητό στο χέρι, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα ανάψει κάποιος καπνογόνο. Ε, κι αν δεν το ανεβάσεις sorry, ΤΙ ΣΟΪ ΙΝΣΤΑΓΚΡΑΜΙΚΟΣ είσαι;;;

7.Single; That’s your place!

Οι δύο πιο κοινοί στόχοι όσων πάνε στο Πατρινό Καρναβάλι είναι για να βρουν το άλλο τους μισό. ΑΛΛΑ. Για να μην παρεξηγιόμαστε, η Πάτρα δεν ήταν και δεν είναι μπουρδέλο.

Το ότι πηγαίνει ο κάθε πικραμένος, είτε κοπέλα, είτε άντρας, γίνεται σκατά και μετά δεν ξέρει πού πατάει, σε ποιον/α ρίχνεται και όλα τα σχετικά, δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Τόσο απλά!

Η πόλη γεμίζει με κάθε λογής φοιτηταριό, με τον καθένα να έρχεται για τους δικούς του λόγους. Επομένως, με το σούσουρο που επικρατεί, ναι μεν θα πέσεις πάνω σε… έκτροπα, αλλά μπορείς να κάνεις και καλές γνωριμίες.

  1. Και μόνο για την παρέλαση να πας -κλαίω- ΑΞΙΖΕΙ!

Οκ, ας δεχτούμε το ενδεχόμενο ότι κάποιοι πάνε επειδή γουστάρουν την παρέλαση και τίποτα άλλο. Δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε, αλλά ας το καταπιούμε κι αυτό. Γιατί η αλήθεια είναι ότι ΑΞΙΖΕΙ! Αξίζει φουλ! Τόσα άρματα, τόσος κόσμος, τόσο μεγάλη παρέλαση, δύσκολα τα βρίσκεις αλλού όλα αυτά. Και να τα βρεις…

Σαν την Πάτρα δεν έχει!

Οκ, κλεμμένο λίγο, αλλά ισχύει!».

Συνέχισε να διαβάζεις
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ13 λεπτά πριν

Tσιόδρας: Oι κίνδυνοι αλλά και το πλεονέκτημα από τη χρήση μάσκας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ35 λεπτά πριν

Tι απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για το Τσιπάκι στο OPEN (BINTEO)

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ39 λεπτά πριν

Άγρια καταδίωξη οχήματος σε Πάτρα-Δυτική Αχαΐα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 ώρα πριν

Επιβάτης ταξί απείλησε αστυνομικό με φτέρνισμα καθώς δεν είχε βεβαίωση μετακίνησης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ2 ώρες πριν

Μπόνους 9.000 ευρώ δίνει η Porsche σε κάθε εργαζόμενο!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ώρες πριν

Μόρια: Εικόνες καταστροφής από τους αλλοδαπούς – Χιλιάδες ελαιόδεντρα κομμένα – Αποψιλώνουν ολόκληρες εκτάσεις

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ώρες πριν

ΟΑΕΔ -Νέο πρόγραμμα: 8.300 θέσεις για ανέργους σε Δημόσιο, ΟΤA, ΝΠΔΔ, με μισθό 750 ευρώ

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες πριν

Ολοταχώς για την ολοκλήρωση των ΤΕΠ του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ2 ώρες πριν

Tο ερευνητικό φάρμακο Remdesivir στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ2 ώρες πριν

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΛΙΜΕΝΑ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΠΟ 09-04-2020 ΕΩΣ 15-04-2020

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ3 ημέρες πριν

Στους Χριστιανούς κόβουν πρόστιμα ενω οι Μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν κανονικά -ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ5 ημέρες πριν

Θρήνος στην Τροχαία – Νεκρή η ταξίαρχος Βασιλική Κρικέτου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ημέρες πριν

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Έκλεισε ο Σκλαβενίτης: 3 εργαζόμενοι πιθανά κρούσματα κορωνοϊού

ΚΟΙΝΩΝΙΑ4 ημέρες πριν

Παραλήρημα χωρίς τέλος της Ραχήλ Μακρή – Ο κορωνοϊός είναι «μούφα» και εκείνη θα κοινωνήσει κανονικά

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες πριν

Πάτρα: Μάχη ζωής στο νοσοκομείο Ρίου – Ασθενής που κατέληξε δώρισε τα όργανά του για μεταμοσχεύσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

«Κλειδώνουν» διπλές εθνικές κάλπες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο για να προλάβουν την πείνα…

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Κορονοϊός – ΠΑΤΡΑ: 50χρονος από τα Βραχνέϊκα διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο – Τι λέει η γυναίκα του

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Πάτρα: Οδηγός τα πήρε όλα μπροσταριά και σηκώθηκε και έφυγε!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ2 ημέρες πριν

Ε.Δερμιτζάκης, γενετιστής: «Ποιο καλοκαίρι, ποια μπάνια; Μπορεί τον Ιούλιο να επιτραπεί το μπάνιο – Ίσως και στα νησιά»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 ημέρα πριν

”Γερό” μάθημα στην Τούρκο πρόξενο: Αστυνομικός της ”μπλόκαρε” την είσοδο σε ξενοδοχείο – Ήθελε να δει τα μέλη του πληρώματος του “Ελ. Βενιζέλος”

ΚΟΙΝΩΝΙΑ2 ώρες πριν

Μόρια: Εικόνες καταστροφής από τους αλλοδαπούς – Χιλιάδες ελαιόδεντρα κομμένα – Αποψιλώνουν ολόκληρες εκτάσεις

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ3 ώρες πριν

Η μεγαλύτερη υπερπανσέληνος του 2020 (ΒΙΝΤΕΟ)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ3 ώρες πριν

«Εμείς μένουμε στις Ελληνικές θάλασσες. Εσείς μένετε σπίτι»: Το μήνυμα των γυναικών και των ανδρών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

ΚΟΣΜΟΣ4 ώρες πριν

Κατέρρευσε και γέφυρα στη βόρεια Ιταλία! Ευτυχώς ο δρόμος ήταν άδειος! – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ9 ώρες πριν

Bενιζέλος για κορονοϊό: ”Μπορούμε να υιοθετήσουμε την πρόταση του Bill Gates για τα μικροτσίπ-Θα έχουμε βιομετρικά δεδομένα για τον ιό”

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ9 ώρες πριν

Οι αρκούδες στην Καστοριά “έσπασαν την καραντίνα” και βγήκαν βόλτα – ΒΙΝΤΕΟ

ΖΩΗ22 ώρες πριν

Μα τι κάνει η τραγουδίστρια; Ο Κορονοϊός την τρέλανε και τα πέταξε όλα! – ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ1 ημέρα πριν

Κορονοϊός: Συγκλονίζει ο γιατρός που είναι θετικός στον ιό μέσα από τον θάλαμο αρνητικής πίεσης στη Λάρισα

ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ1 ημέρα πριν

Οι κάδοι βγήκαν παγανιά- Δείτε τους κάδους να τρέχουν μόνοι τους στους δρόμους – ΒΙΝΤΕΟ

ΖΩΗ2 ημέρες πριν

MasterChef 4: Αποχώρησε ο Ηλίας Κιαζόλ

Facebook Patratora

Διαφήμιση
Διαφήμιση